עזרה בבקשה

itayh

New member
עזרה בבקשה

שלום רב, שמי איתי, השאלה שלי היא כזו: אני מתאמן בערך כל חיי, בחצי שנה האחרונה נכנסתי לקבוצת כושר קרבי וכאן נכנסות הבעיות, בנוסף לכושר הקרבי המשכתי להתאמן במסגרת הכושר הקודמת שלי, (מכון כושר, ריצה, שחייה, כדורסל וכו´), ועקב כך נוצרו לי בעיות מעמס רבות, השתתפתי בטיפולים רבים, ולבסוף החלטתי ללכת לכירופרכט, הוא אמר לי שיצאו לי שתי חוליות בגב, והחזירם למקום, עכשיו, הוא אמר לי לנוח שבועיים, ואני כבר אחרי שבוע וחצי, יש לי גיבוש עוד חודש, ואני חושב שכבר איבדתי את הכושר, איך עליי לפעול על מנת להחזיר את כושרי לקדמותו.

איתי בוקר טוב,

ראשית חשוב שתהיה קשוב לגופך , האם הגב כבר בסדר? האם הוא מסוגל לעבור מאמץ רב כרגע? המלצה שלי קח הכל בפופורציות - צבא הוא רק 3 שנים, בריאות הגוף היא לכל החיים.. לגבי חזרה לכושר , אני ממליצה לשאול בפורום חדר כושר , ולהוסיף על המלצותיהם שתאכל מאוזן ותישן כמו שצריך. בהצלחה יעל

yoelnd

New member
ובנסוף לכל

כל מה שתעשה עכשיו זה רק ב ה ד ר ג ה !!! לאט לאט ולא למהר, לא לגרום לפתאומיות ! בהצלחה!

עצות לא יעילות, למרות שהכל נכון

ויסלחו לי הכותבות הקודמות. איתי, היית בסיירת גבעתי, אמנם לפני שנים רבות אבל עברתי גיבוש, וגם הייתי בצוות שהעביר גיבוש לטירונים, כך שמה שאני אומר בא ממקור ראשון (וקרא עד הסוף!): לא מענין אותם כמה אתה חזק. אפילו אם אתה רץ מרתון, את כל עתודות הכושר שלך יידאגו למחוק ברבע השעה הראשונה לגיבוש. על מה שקורה בשלבים הראשונים לגיבוש כמעט שלא מסתכלים - מה שמענין אותם הוא מה תעשה אחרי זה. בשלבים המתקדמים של הגיבוש, הכל בראש. הכאבים, העייפות, החום, הצמא, הלחץ - בעיקר הלחץ - מסתכלים על איך אתה מתמודד עם כל אלה, ולא על כמה אתה חזק או חלש. בנוסף, מסתכלים גם על יחסיך לאחרים בצוות. לכן, אל תדאג שלא תגיע בכושר שיא, כי גם עם כושר שיא יתישו אותך תוך הרבה פחות משעה. כל האימונים שלך, כל הרמות המשקולות, הריצה והשחיה, וכל השאר - הכל יימחק בשעה הראשונה. מה שיישאר לך, מה שיחזיק אותך בהמשך הגיבוש, זה כוח הרצון - ומצב כאבי-הגב שלך. אם תחזור לאימונים לפני שגבך החלים לגמרי, תגיע לגיבוש עם שרירים חזקים וגב חלש. כשהשרירים שלך יתעייפו, הם לא יוכלו להגן על הנקודה החלשה בגב שלך, ואז לא רק שהכאבים יחזרו - ובעוצמה יותר גדולה - אלא שהנזק לגב יחמיר, ויכול אף להגיע לרמה של הורדת פרופיל (אם בכלל תצליח לגמור את הגיבוש) או ממש נכות - ולא, אני לא מגזים אלא מדבר מנסיון אישי. לכן: 1. עשה בדיוק מה שהכירופרקט אמר. 2. חזור לאימונים בהדרגה, תחת הדרכה של מדריך כושר מוסמך. 3. דאג לקבל טיפולים נוספים, רצוי טיפולים במגע כמו שיאצו, רפלקסולוגיה, טוינא או עיסוי, לפחות פעם בשבוע עד לגיבוש (ורצוי גם מיד אחריו), כדי לחזק את ההחלמה הטבעית של הגוף מטראומה (ושלא יהיו לך אשליות - מה שקרה לך זה טראומה, והגיבוש שאתה עומד לעבור יהיה טראומה לא פחות גדולה). 4. אם עד שלושה ימים לפני הגיבוש עדין יש כאבים - אל תלך לגיבוש!!! Take your time Think alott Think of everything you´ve got For you will still be here tomorrow But your dreams may not ...

itayh

New member
תודה רבה לכם

עזרתם לי מאוד, מעריך זאת, אנסה להקשיב לעצותכם ולקוות לטוב:)

למעלה