דיי ענו לך על הכל אז אני רק אוסיף טיפה
א. בת"א כדי להתקבל למסלולים המשולבים לא צריך לעמוד בסכם גבוה יותר, אלא רק בסכם של שני החוגים שאתה מעוניין בהם (אני יודעת שלא שאלת, אבל אני רואה שאתה מתעניין בשילובים) וכדי לשמור על השילוב צריך לעמוד בממוצע מעל 78, שזה ריאלי. ב. מזרח אסיה זה פשוט פופולרי- זה נובע מכל מיני תפיסות שהמזרח הוא מרכז העסקים הבא וכדאי להכיר את התרבות והמנטליות, בתכל'ס זה (כמו רוב החוגים היותר איזוטריים) פשוט אופנה. ומעבר, זה נחמד לשלב עם משפטים משהו בשביל הנשמה, למי שזה הקטע שלו. ג. ממה שאני יודעת יש בבר אילן עוד שילובים חוץ מדו-חוגי עם פילוסופיה. כמו רוב השילובים, הם פשוט לא מתואמים מה שיוצר התנגשויות במערכת, במבחנים וכאב ראש כללי (אבל זה ככה גם בת"א והעברית אז אין מה לבכות יותר מדי). ד. בקשר לעומס: אני משלבת עם כלכלה וזה עמוס אבל אפשרי ביותר. במהלך השנה, בהנחה שאתה מתייחס לכלכלה כחוג נוסף, משני למשפטים ולא משקיע בו כאילו מחר בבוקר אתה מחפש עבודה כבוגר כלכלה בחברת ייעוץ, אז בסה"כ במהלך השנה, יש להשקיע כמה שעות בשבוע בתרגילי הגשה, לפעמים יש איזה בוחן אמצע ובעיקר משתדלים להגיע לשיעורים. העומס האמיתי- לפי דעתי- מגיע במבחנים, כי כדי להצליח בכלכלה (אפילו הצלחה יחסית של שמירה על ממוצע 80 וקצת סביר +) צריך לשבת על התחת ולתרגל לקראת המבחנים מה שגוזל זמן. מה גם, שזה עוד 2-3 מבחנים בסמסטר לשלב לתוך הלוח מבחנים הצפוף ממילא. אפשר להוסיף את השילוב בשנה ב', אם אתה חושב שזה יקנה לך יותר חיים אבל כך בחשבון כמה דברים: (1) ברגע שמתרגלים לעומס מסויים לא תמיד קל להוסיף עליו. יותר קל מלכתחילה להתרגל לעומס (ככה לפחות אני רואה את הדברים). (2) זה יעכב לך את סיום התואר לפחות בסמסטר- אלא אם תעמיס על עצמך מאוד ותיקח סמסטר קיץ בשביל לסגור פינות. אני עשיתי את ההיפך- התחלתי בשנה א', הפחתתי את כמות הקורסים לסמסטר בכלכלה ומאריכה את התואר בסמסטר 1 (כי משפטים הוא גם ככה 3.5 אז מה איכפת לי לעשות את כלכלה 3.5 גם כן?) ככה יש לי זמן לנשום וקצת חיים וזמן להשקיע וכו'... יצא קצת ארוך, מקווה שזה עוזר במשהו