מה, שאלת קיומו של האלוהים אינה שאלה עובדתית?
איזו מן שאלה זו, אם לא שאלה עובדתית? איננו יודעים את התשובה לשאלה האם מפלצת הספגטי המעופפת קיימת. אבל כל עוד לא מוכח שהיא קיימת, אין כל סיבה לקבל שהיא קיימת. כמו"כ לגבי האלוהים. יש כאן נקודה עמוקה יותר. האדם הדתי נמצא בפארדוקס מיידי בבואו להוכיח את מציאות האלוהים: לפי דברי הרמב"ם, אי אפשר להגדיר את אלוהים באופן חיובי. כל הגדרה חיובית לא תגדיר את האלוהים. אלוהים יכול להיות מוגדר רק באופן שלילי - מה הוא לא, לא מה כן. דומני שאין מושג מקביל לזה, כי שכל האדם מבין רק הגדרות חיוביות. הגדרות שליליות לא מקרבות אותנו להבנה כלל ועיקר. אם אינך יודע מהו שולחן, ואתה שואל אותי להסבר המילה, אני יכול לתת לך הגדרה שלילית - אתן לך רשימה של אלפי פריטים ואומר לך, שולחן הוא לא כמוהם. שולחן הוא לא חתול. שולחן הוא לא מחשב. שולחן הוא לא ענן. שולחן הוא לא הר. שולחן הוא לא.... אתה לעולם לא תבין מזה מהו שולחן. בכדי להגדיר מהו שולחן, אני חייב לתת לך הגדרה חיובית. או שאתן לך הגדרה מילונית - משהו כמו: "שולחן הינו רהיט העשוי ממשטח על, העומד על רגל או רגלים או מחובר לקיר. המשטח משמש להנחת דברים, לאכילה, כתיבה, וכיוצ"ב". או שאראה לך כמה שולחנות, אצביע ואומר לך "זה שולחן", ואתה תבין (כנראה) למה הכוונה במילה 'שולחן'. תוכל ליצור דמות מנטלית בראשך כשמישהו אומר לך את המילה 'שולחן'. אבל האדם הדתי אינו יכול לעשות זאת לגבי אלוהים. אלוהים הופך למושג שגם לפי התיאולוגיה הדתית אין הוא יכול אפילו לדבר עליו, וכל שכן להבינו. זאת אומרת שהמושג הופך לחסר משמעות בשכל האנושי. זה לא אומר שהדבר הזה שנקרא אלוהים אינו קיים, אבל מאחר ואיננו יכולים אפילו לדבר עליו, איך בכלל ניתן להוכיח שהוא קיים?