עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

שלום לכל חברי הפורום אני בדרך כלל דג עם חכת רולר על פתיונות ויש לי 2 בעיות/שאלות אחת איך אני מונע מהמשקולת לעוף לי מהחכה בזריקה זה קורה לי לא מעט פעמים למרות שאני עושה קשר כפול מתחת למשקולת שאלה שניה איפה מומלץ לשים את הכרסים מתחת למשקולת או מעל אשמח לקבל תשובות

k i m k h y

New member
נסיון, נסיון, נסיון...

נכתבו כבר הררי מילים אודות טכניקת ההטלה (של המקל, לא של הביצה..) ממיץ בחום להיעזר במישהו בעולם האמיתי, עצות על הכתב לא יעשו את המלאכה עבורך, חוששני... גם לגבי מיקום הקרסים - אין חכם כבעל נסיון... 10 אנשים יגידו לך 70 שיטות שונות... נסה ותהנה...
הכי חשוב בדייג ובחיים בכלל - Kis = Keep it simple...

alonps

New member
תשובות

1. תשתמש בחרוז סיליקון וסביבל כדי לעצור את המשקולת. 2. מיקום קרסים תלוי במקום בו אתה עובד, כלומר חולי/סלעי דגי קרקעית או פלאגיים... וזו באמת כבר תורה שלמה.

k i m k h y

New member
אלפונס, בוא נתווכח קצת... ../images/Emo8.gif

מה שאתה מציע נחמד ויפה, וייתכן בהחלט שגם יעיל, אבל אני בא וטוען שטכניקת הטלה תלוייה לפני הכל במיומנות הדייג, והיא בגדר מיומנות נרכשת, לא משהו שבהכרח נולדים איתו. אי לכך, אני שב ומציע לשואל לבצע הטלות "על יבש" בעזרת בעל נסיון, שינחה וידגים את הסוגייה החשובה ביותר : פיתוח רגישות בעת ההטלה, המתחשבת בסוג ואופי המקל, ובמשקל המשקולת בה אתה משתמש. כשתהייה מיומן מספיק, לא תצטרך שום "עזרים טקטיים"... אגב, ישנה איזו הגזמונת לטעמי, באופן כללי, באשר לנחיצותם של סביבלים, חרוזים, גומיות ושאר מיטלטלין... קיפ איט סימפל - זה הדייג, לא הציוד...
ועוד אגב אחד (אחרון בהחלט) - אני רואה לעיתים גם דייגים עתירי נסיון, מנסים להטיל עד קפריסין (ותוך כדי כך, מנפצים מקלות...
) ולעיתים לא רק שזה לא נחוץ, נהפוך הוא - לעיתים הדגים נמצאים ממש לרגליך...

אודינק'ה מחזק את דבריך ועוד משהו קטן

השבוע ביציאה ממש ספונטנית לאחד מהמקומות שאתה כן כן אתה כי אוהב להצתלם בהם ניסיתי לזרוק רחוק אך לאחר נסיונות זריקה ממש קרובות עלו סרגוסים בכמויות .

alonps

New member
יאללה בוא החוצה....

האדון המכובד (סקומברי1) לא דיבר כלל על טכניקת הטלה. הוא דיבר על כך שהמשקולת משתחררת בעת ההטלה. השילוב של חרוז וסביבול הוא שילוב נכון ויעיל ומאפשר מעבר לספיגת ה"שוק" של ההטלה, גם חיבור נוח לתלאי מתחת למשקולת. כמובן שאפשר לחבר עם שתי לולאות, אבל אם למשקולת יש מעט בליטות או "קריצים", בשיטה שאתה מציע, המשקולת תתעופף לקפריסין. תסא בחוס...

k i m k h y

New member
ישר לבג"ץ...

סקומברי1 (מה זה הכינויים הנוראיים שאתם נותנים לעצמכם, אנשים ?) כתב: "איך אני מונע מהמשקולת לעוף לי מהחכה בזריקה " יכול להיות שהתכוון שהיא נופלת על החוט, לכיוון הקרס, ואולי התכוון שהיא (וכל הריג איתה) בכלל נקרעת ונפרדת לשלום... גם אם כיוון לכך שהיא "גולשת" מעבר לקשר, לכיוון הקרס/ים עדיין לא צריך שום אביזר נוסף - בצע קשר עבה יותר. עצה נוספת - בדוק המשקולות עוד בחנות - ותר מראש על אלו עם החור העבה במיוחד, נורא פשוט... בכל מקרה, ה"שיטה" שאני מציע לא מעיפה כלום לקפריסין... (מישהו חיפף בקריאה...
) ה"שיטה" היא במילים פשוטות - ללמוד את המלאכה ממישהו שבקיא, זה הכל...

מהו עובי החוט שיש לך על הרולר ?

אני מעריך שזה גם מכריע אם י שלך חוט דק מדי ואתה משתמש עם משקולת כבדה אין החוט יכול לשאת את משקלה .

תודה לכולם

תודה לכולם על העזרה אני שמח לקבל כל כך הרבה עצות הפורום הזה עוזר לי הרבה מאוד תודה

תפסתי

New member
סקומברי One

כולם צודקים... 1- אם רוצים ללמוד הטלה צריך לראות מישהו עושה את זה נכון. להסביר בכתב זה קצת מוגבל... 2- אם המשקולת משתחררת לך סימן שאין משהו שיעצור אותה. לכן משתמשים בסוויבל לאחר המשקולת שמונע מהמשקולת לעוף. המהדרין מוסיפין חרוזין למען ישתמרון ויאריכון ימין לביאת המוסר. וזה נראה ככה : ====חכה---חוט מוביל----קרס 1--(אפשרות)---משקולת---סוויבל-חרוז(אפשרות)---קרס 2(אפשרות) כל מה שאפשרות הוא לא חובה. כשדגתי בפתיונות ברוב המקרים עבדתי ככה: ====חכה---חוט מוביל-----משקולת---סוויבל----קרס 1-----קרס 2

למעלה