עזרה בבקשה

0miss love0

New member
עזרה בבקשה../images/Emo9.gif

אהלן,קוראים לי סיון ואני תלמידה בכיתה י'. בפרויקט שלי באנגלית(5 יחידות) בחרתי(אני וחברה) לעשות על צארל'ס דרווין ועל האבולוציה. בחרנו 5שאלות עיקריות, אך בשאלה האחרונה-כיצד תורת האבולוציה של דרווין משפיעה על העולם כיום, קצת נתקענו. חיפשנו אתרים באינטרנט אך לא מצאנו תשובה מתאימה. ממש אשמח אם תוכלו לעזור לנו בשאלה הזו, להסביר לנו בקצרה ותת לנו קישור לאתרים מתאימים במידה ויש לכם(וכן, הסתכלתי כבר בקישורים) תודה מראש

את יכולה לכתוב שלפני דרווין לא היה

אפשר להיות אתאיסט, אפיקורוס וכופר עם בסיס לעצם היותו אתאיסט, אפיקורוס וכופר.

חיימוo

New member
אתה בטוח ?

הפילוסוף היווני אפיקורוס חי בשנים 343-273 לפנה"ס, וזה היה הרבה לפני שדרוין נולד, והוא כפר מתוך בסיס ומתוך הגיון רב, וכתביו נשמרו וניתן לקרוא אותם גם בימינו. אני מבין מתגובתך, שאתה מקבל את תאורית האבולוציה כתאוריה המסבירה את מוצא החיים, ואתה גם חושב שבזכות התאוריה ניתן כיום להיות אתאיסט.

הבנת נכון, ו-"מתוך היגיון רב" זוהי

פרשנות שלך ושל חברייך בלבד, אגב תלמד קצת על אפיקורוס, שאלתי פעם מורה להיסטוריה, ממה שכתבו עליו הוא היה אדם נהנתן שאהב תאוות גשמיות חומריות. הוא היה נוהג לערוך פולחן מהאוכל. וברור שהיו כופרים, אפיקורסים ואתאיסטים לפני דרווין, אני רק אומר שלפני כן לא היה לך בסיס מדעי, כי להסביר היווצרות עיניים רואות אף אחד לא יכולים היו להסביר ואגב את המשפט הזה שלפני דרווין בלתי אפשרי היה להיות אתאיסט לא אני אמרתי.

חיימוo

New member
אפיקורוס דגל ברציונליזם ולא

בלימובאיזם. הכפירה באלוהיך היא בהחלט הגיונית גם ללא תאורית האבולוציה, הרי האמונה באלוהיך היא כמו אמונה בפיית השיניים, ומה בדיוק יכול להיות רציונאלי בפיית השיניים ?

אתה נכנס לפסים אישיים

"אלוהייך" אתה לא מסוגל לנהל דיון ענייני, יש הבדל עצום מאוד בין אלוקים לפיית שיניים, פיית שיניים אתה יכול לדמיין, את אלוקים אתה לא יכול לדמיין מכיוון שאין לו דמות הגוף ואינו גוף, מלבד זאת, כאשר אתה בא וטוען, העולם הזה נוצר ע"י מתכנן, אז זה כבר שונה, כי זה בדיוק כמו להסביר לך שלהאמין שמישהו בנה את השולחן הזה שעליו מונח המחשב שלך זה כמו להאמין בפיית שיניים.

חיימוo

New member
"אלוהיך" הוא חבר דמיוני שלך, לי אין

חברים דמיוניים. אין הבדל מהותי בין פיית השיניים לאלוהיך, גם את אלוהיך איש לא ראה מאודו, וגם את פיית השיניים איש לא ראה מאודו, מהבחינה הזאת האמונה בפיית השיניים והאמונה באלוהיך נמצאות באותו סטטוס. יש הבדל מהותי בין שולחן, שאנו יודעים שהוא נוצר ע"י מתכנן, ונוכל אף לנסוע למפעל בו מיוצרים שולחנות ולראות בעיננו את פס היצור, לבין העולם שאפשר לטעון שיש לו יוצר אך אי אפשר להוכיח זאת. מכוון שלעולם לא היתה התחלה הוא איננו נזקק לבורא, והטענה שלך נופלת.

לעולם הייתה התחלה, קרא על המפץ

הגדול, חומוס. זה שבחרת לסלף עובדות זה לא אשמתי. דע לך, שאם אלוקים היה נראה, אז היו באים ואומרים אבל זה סותר את התורה כתוב "כי לא יראני האדם וחי" תבין, ותלמד מהו אלוהים בכלל, פיית שיניים אתה יכול לקלוט במוחך הקטנצי'ק והמצומצם, אבל את מהות האלוקות אינך מסוגל לקלוט כי אתה מוגבל סביב חומר ורק ברגע שתצא מהחומר תבין את מה שאני מנסה להסביר לך, זה שבחרת לך חיים נוחים, חיים חומריים, חיים שכולם יצרים ותאוות, זה לא אומר שזוהי האמת, האמת לא נמצאת בצד שלך ,האמת נמצאת במקום שהוא רחוק ממך שנות אור.

ונכון שבריאה מחוץ לפרידגמה המדעית

אין זה אומר שהאבולוציה היא אמת, היא בסה"כ תסריט מדעי אפשרי שנבע מדימיון מופרע של צ'ארלס, זה הכל ומאחר ובריאתנות אינה חלק מהפרידגמה המדעית נוח כעת לקבל את האבולוציה כתסריט להתפתחות החיים, ללא צורך במתכנן או יד מכוונת, אם הינך סבור שכל עולם החי, כל מערכות התא, התפתחו במקרה כנראה שישנת בשיעורי ביולוגיה בתיכון.

Wolverchenus

New member
זה די מצחיק שאתה מנסח את זה ככה

"אם הינך סבור שכל עולם החי, כל מערכות התא, התפתחו במקרה כנראה שישנת בשיעורי ביולוגיה בתיכון." אז קודם כל, אתה כבר אמור לדעת של"במקרה" אין שום קשר, כי אתה פה מספיק זמן בשביל שנגיד לך את זה אלף פעם. אז די. תודה :) ושתיים, אני חושב שהמשפט הבא יתאר את מה שאתה אומר בצורה מדויקת. אם הינך סבור שכל עולם החי, כל מערכות התא, _נבראו_ במקרה על ידי _יצור בלתי נראה_ שגם הוא _איכשהו -במקרה- קיים_ כנראה שישנת בשיעורי ביולוגיה בתיכון."

כוח מתכנן

אין לו הגשמה, אנחנו כבולים לחומר, איננו יכולים להבין את מהות האלוקות, אבל היישות הזאת, היא הכוח היוצר של הבריאה, מהבריאה אנחנו מסיקים על גדלות הבורא כמו שמערכת הפעלה windows xp אנחנו מסיקים על גדלותה של מייקרוסופט ומכאן על מי שנתן להם את השכל לייצר תוכנה מדהימה ומורכבת כזאת.

חיימוo

New member
גם אתה לא, ניחא.

המקסימום שאמרת כאן הם דברים אשר שמעת בהרצאותיהם של אמנון יצחק / זמיר כהן, דברים כאלה יכולים לשכנע רק את המאמינים, ניחא.

Wolverchenus

New member
כסיל שמסיל P:

מזלך שידוע שהראשון שמקלל בדיון הוא זה שמנצח P: אה רגע..

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שזו רדוקציה מיותרת

לא צריך להכניס את עניין האמונה לכל הנושא ואם זו המסקנה החשובה לדעתך מתורת האבולוציה לחיים שלנו אז מצבנו לא טוב. בכל מקרה, את אותה הצדקה אפשר היה לומר לפני 150 שנה כשפורסם מוצא המינים ולכן אין בזה שום חידוש מודרני. אפשר להיות אתאיסטיים, אגנוסטיים וגם מאמינים וגם לחשוב שהאבולוציה נכונה.

פילוסוף בשם דנט ניסה כבר

להראות השפעה עמוקה של דארוין, ולהוכיח שבעתיד תיאורית האבולוציה, שהוא כינה אותה "חומצה אוניברסלית" תכרסם ותשמיד את יסודות הדת. ספר מעולה- למי שרוצה לייבש פרחים, או צריך משקולת.

22ק ו ס ם

New member
אני לא יודע אם משפיעה היא המילה

המדויקת, והייתי מחליף אותה במילה רלוונטית לעולמנו היום. כל המחקר הביולוגי לא היה יכול להתקיים אם לא היה מבוסס על האבולוציה. כל התחומים החדשים שקיימים היום כמו גנטיקה מולקולרית, נוירוביולוגיה וכו' מבוססים במידה זו או אחרת על האבולוציה. את יכולה לבחור תת תחומים ספציפיים: למשל, מירוץ החימוש בין אנטיביוטיקה לבין חיידקים הוא השפעה אבולוציונית מודרנית. התחום שאני עוסק בו מאוד חדש ומהווה אפליקציות של האבולוציה לבני אדם (במיוחד נושא הברירה המינית). את יכולה לכתוב גם על מודלים שונים של תורת המשחקים שמשולבים במחקרים אבולוציוניים מודרנים. יש הרבה דוגמאות כאלו.

למעלה