עזרה בבקקקשההה

שיר w

New member
עזרה בבקקקשההה

זה בחלק של השוואה כמותית מידע נוסף-בבנין מגורים 10 דיירים,4 חתולים ו-3 כלבים.ידוע כי לכל דייר יש לכל היותר חיה אחת מכל סוג,וכי יש לפחות דייר אחד אשר לו חתול וגם כלב טור א-המספר המינימלי של דיירים ללא כלב וללא חתול טורב-המספר המקסימלי של דיירים שברשותם רק כלב או רק חתול אני אשמח להסבר מפורט,פשוט לא נקלט לי.תודה...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif התשובה היא 2 ?

<לתת שאלה כזאת בבחינה זה פשוט רוע לב
>

macco

New member
טור ב'

אותו מקרה מתאים לשני הטורים- דייר אחד בלבד עם כלב וחתול ועוד חמישה עם חיה אחת כל אחד. זה המספר המינימלי של דיירים ללא אף חיה, כי אם לעוד דייר היו 2 חיות, זה נותן דייר נוסף ללא חיה. כמובן שזה גם המספר המקסימלי של אנשים שיש להם כלב/חתול בלבד. טור א'- 4 אנשים(6 עם חיות) טור ב'- 5 אנשים

macco

New member
אוקי

יש לפחות דייר אחד שיש לו גם כלב וגם חתול. זה משאיר לנו 3 כלבים ו-2 חתולים. איך נקבל מספר אנשים מקסימלי שיש להם רק כלב או חתול? ניתן ל-3 דיירים חתול, ל-2 דיירים אחרים כלב, וכך נקבל 5 אנשים.

t0mer

New member
ניסיון

טור א- מספר הדיירים ללא שום חיה -ניקח את המקרה הגרוע, יש 3 דיירים עם חתול ,2 דיירים עם כלב ,ודייר אחד עם חתול וכלב ,כלומר יש 4 דיירים ללא שום חיה וזה המיספר המינימאלי. טור ב-ל3 דיירים יש חתול ,ול2 יש כלב כלומר 5 שהם רק כלב או רק חתול לכן טור ב יותר גדול הסבר נוס כדי שבטוח תביני-המיספר המקסימלי של דיירים שאין להם לא כלב ולא חתול הוא-3 דיירים עם חתול וכלב ,ודייר אחד עם חתול כלומר נישאר לנו 6 דיירים שאין להם לא זה ולא זה וזה המקסימלי

שיר w

New member
אוקי,הבנתי! רק שאלה קטנה

כשאומרים לי "לפחות"....זה אומר אחד או יותר? כאילו לפחות דייר אחדשיש לו כלב וגם חתול,זה אומר דייר אחד או יותר מאחד?

למעלה