עזרה בבחירת קטנוע

R-יק

New member
עזרה בבחירת קטנוע

אז ככה, השיקולים הם: 1. ק"מ נסיעה יומי 100 ק"מ בעיקר בין עירוני פתוח 2. חסכוני בדלק 3. נוחות ושימושיות 4. עלויות טיפולים וחלפים 5. עד 35000 ש"ח מה הייתם ממליצים?

בועז בר

New member
SW-T400
.

עונה בול על הדרישות שלך....

אני בחרתי תחת אותם שיקולים (עם משקלים שונים אולי משלך) בטימקס. בחרתי לשלם קצת יותר (אם כי אני בספק אם זה באמת יותר) ולהנות יותר מהדרך. במקרה שלך, הדרך, אם אני מבין נכון מהכרות איתך, לא משהו שתהנה מהטימקס בה יותר. אצלי חלק גדול מהדרך היא מפותלת והררית... אגב, אם זה לא עניין של כיף או פקקים, שקול רכב קטן עם גיר רגיל מונע דיזל. סיכויים טובים שהוא גם יהיה שימושי יותר אחרי השינוי האחרון בחייך ולא יעלה יותר לתחזוקה בשורה התחתונה...

R-יק

New member
שלום שלום

גם על האופציה של רכב דיזל קטן וחסכוני חשבתי - לא ממש רלוונטי מהסיבה הפשוטה שאני אצטרך אוטוטו להכנס למרכזי חיפה/ת"א בשעות עמוסות ובלחץ זמן. לפחות במבחן ההשוואתי של פולגז הבורגמן/מג'סטי עוקפים את הSW. מאיזו סיבה אתם ממליצים דווקא עליו? האם ישנן סיבות שלא נראות כרגע או הוצאות שלאורך זמן וק"מ מטות את הכף לטובת SW?

אין סיבה מיוחדת

גם הם יתנו לך פתרונות טובים. כחדשים הם (לפחות המג׳סטי) מהווים קניה טובה יותר לדעתי. יחסית למחיר שוק המשומשים, ויחסית להזדקנות הקטנועים, יש יתרון ל-SW

בועז בר

New member
להונדה יש יתרון בחלקות ונעימות הנסיעה,

במיוחד כשמזדחלים בתנועה עירונית צפופה. יתרון נוסף על שני הסינגל400 הנ"ל הוא בעלויות הטיפולים ובאמינות המוחלטת שלו.

dts

New member
אתה ממשיך באגדות בועז

אמינות מוחלטת - חחח (וזה אסור) שום אמינות עודפת על היפנים האחרים. הבדלים מעשיים בעלות טיפולים קטנים עד זניחים R-יק הבחין ונכון בנצחון ולא פעם אחת של המג'סטי במבחנים. ב 35K במצב השוק היום אתה רוכש לך מודל 2011 נוצץ ודל ק"מ. נכון - סינגלים רועדים מעט יותר אבל מי שרוצה דו"ג בלי שיתכבד בקטנוע חשמלי נטול כיף. תעשה רכיבת מבחן אריק ולך עם מי שיתאים לך אישית.

בועז בר

New member
מסכים בעיקר עם השורה התחתונה שכתבת...

הבנתי מההודעה הפותחת שמה שR-יק מחפש הוא קטנוע שירות... - מין קומיוטר כזה, כך שהתנהגות ספורטיבית היא לא אחת מהדרישות. אני מכיר היטב את שני הכלים - ומעריך מאוד את המג'סטי, אבל לדעתי הסילבר עולה עליו בפרמטרים החשובים לאופי שימוש כזה, בעיקר בגלל המנוע החלק והתמסורת שלא מעבירה אפילו חצי רבע של גמגום או רעידה, מה שהמג'סטי אמנם מאוד השתפר בו - אבל עדיין לא מגיע לחלקות ולנעימות בה הסילבר מעביר את הכוח לכביש, במיוחד בהזדחלות איטית מאוד. בקיצור: המלצתי על מה ש א נ י הייתי בוחר - ושוב, מסכים איתך בהחלט על רכיבת מבחן. *אני מקווה שאתה שם יד על הפה כשאתה עושה חחח - חורף עכשיו - אתה יודע... חיידקים, וירוסים וכל ה
הזה...

ETZ301

New member
ב35K אתה קונה סילבר 2010 נוצץ ודל ק"מ....

אין הבדל מהותי. כשקראתי את המבחן המדובר, הלכתי לעשות נסיעת מבחן על הסילבר רק כדי לצאת ידי חובה, בידיעה שאני ארכוש מג'סטי, בסוף יצא בדיוק ההפך.

R-יק

New member
חדש/משומש

אני לא הולך לקנות אף אחד מהם כחדש (מעבר לתקציב) אבל סאן יאנג מקסים נכנס בתקציב כחדש... בהנחה שהתחזוקה (אחרי תום האחריות) תתנהל עצמאית (זה אומר עלות חלקים בלבד...) מי מבין קטנועי ה400 יהיה הכדאי ביותר? כמובן שאני לא אתנגד לקצת פאן בדרך מפה לשם - נראה לי שאדרנלין טהור ומשובח מזמן לא עבר במערכת הדם שלי
אני לא מצפה מאף אחד מהקטנועים המדוברים שילהיב אותי בצורה כזו או אחרת (נראה לי שאפילו צפויה לי אכזבה בכל מה שקשור לפאן) בקיצור - קטנוע נוח, שישרוד את הנסיעות המכובדות, אמין ועלות חלפים סבירה...

ETZ301

New member
איש יקר.

תתחיל מזה שאתה מתקשר לסוכנויות, קובע לעצמך נסיעות מבחן,על כל הקטנועים שמעניינים אותך. נוסע עליהם ומתחיל לקבל בעצמך תחושה מסוימת לגבי כל קטנוע....

T0MERKE

New member
הסילבר הוא הכי זול לתחזוקה מבין ה 400.

כמו שכתבו לך, קח לך יום לסיבובים ונסיעות מבחן ותראה בעצמך לאיזה מהם אתה הכי מתחבר.

הנסיך.

New member
פשוט מאוד

יש בסה"כ מספר מצומצם של מועמדים עשה רשימה של טיפולים תקופתיים עשה רשימה של חלקים לכל טיפול לכל יצרן בדוק קלות של השגת חלקי חילוף לכל יצרן ועלותם וסגרת את הפינה הזו אני לא בדקתי את זה קודם לקנית הקטנוע שלי (סילברווינג) וגיליתי רק אחרי הקניה את מחירי החלפים ההזויים של היבואן* * גילוי נאות שחשוב פה להרבה אנשים -יאמר לזכות יבואן הונדה, הוא מבקש מחירים מופרכים על חלקי החילוף במידה נמוכה מעט יותר משאר היבואנים בכל מקרה, כלכלת השוק החופשי מאפשרת לי לרכוש חלפים מחו"ל מבעוד מועד ולהוזיל משמעותית את עלויות האחזקה של הקטנוע שלי (פלאגים, שמן, רצועת הינע, פילטרים, רפידות קלאץ', בלמים, דיסקים וכו') אם תחפש הודעות שלי - תוכל לקבל מידע על עלות אחזקה של סילברווינג 400, SW400 אמור להיות בעל עלויות אחזקה דומות עד זהותף וכנ"ל דגמי ה-600 שחולקים 90 אחוז חלקים עם הדגם קטן הנפח. לגבי מג'סטי ומקסים - תצטרך לברר לבד, אבל לא קיבלתי שום הוכחה חותכת שחלפים עבורם זולים (בקצת או בכלל) מחלקים להונדה. בכל מקרה, כמו רוב האחרים פה - לנסועה שלך ולדרישות שלך, סילבר או SW יהיו לך כמו כפפה ליד. אישית - אני מאוהב לחלוטין בבהמת המשא המגושמת שלי (סילבר 400 כסוף וחתיך) כמו בחור אחר פה, גם אני לפני הקניה הייתי מכוון בעיקר למג'סטי, עשיתי סיבוב על הסילבר "כדי לצאת ידי חובה" והתאהבתי...

R-יק

New member
תודה

תודה רבה על התשובה המפורטת! אני בהחלט מתכוון לעשות נסיעות מבחן על שלושת הקטנועים (SW, מג'סטי ובורגמן) ואז תתקבל ההחלטה :) שוב תודה, R-יק

ETZ301

New member
כן בדיוק... יש גם את הבורגמן.

שאיכשהוא נשכח מהשרשור הזה. לי לפחות נוצרת ההרגשה שהוא הקטנוע 400 הכי נפוץ על הכבישים...

R-יק

New member
עם זה אין בעיה

תוכל לשלוח במסר אתרים להזמנת חלקים מחו"ל? תודה

למעלה