עזרה מתחום מדעי המדינה
מדוע זה, שככל שמתקדמים בסולם הדרגות של כל תחום ותחום (רפואה, משפטים, ספרות, פוליטיקה, ועוד) שיעור הנשים הולך וקטן? קטן למימדים כאלו קטנים בהן ייצוג הנשים בקבוצת האליטה של תחום מסויים הוא תמיד קטן מאוד ביחס לשיעורן באוכלוסיה. מכך נגזרות שתי מסקנות חברתיות:
1. נשים פחות טובות מגברים. ד"א אותה מגמה גם נצפית בארץ בקרב מזרחים וערבים. ז"א מעצם היותם נשים, או מזרחים, או ערבים, הם פחות טובים. משמע - תורת הגזע. ובתור יהודים אנחנו יודעים לאיפה זה מוביל.
2. האליטות בארץ מדירות מעצמן נשים, מזרחים וערבים. זה יכול להיות מודע לגמרי, חצי מודע או אפילו לא במודע כלל. אני לא טוען שכל הסגל האקדמי בפקולטה למשפטים למשל יושבים ביישיבת צוות ואומרים "המממ.. לא, היא אישה. לא נקבל אותה". אבל העובדות בשטח מדברות בזכות עצמן.
מסקנה מס' 1 מובילה לעבודה מרתקת על תורת הגזע, שתגיע גם לקריאת מיין-קאמפף (וכנראה גם למבטים קשים מאוד מהמרצה). ובעצם תעזור להסביר למה מדינת היהודים מתקתקת בצורה כ"כ צולעת בעוד שגרמניה היא הבירה של העולם. כמובן שברגע שמאמר אקדמי כזה יתפרסם הוא יכה גלים בכל העולם יהיה בלגאן גדול מאוד. יתעוררו דיונים בזכות חופש הביטוי האקדמי מול זכויות האדם, ובסופו של דבר כראה את (וגם אני, כי מישהו יאתר את כתובת האיי.פי שלי) נסולק לאלתר מהאוניברסיטה או לפחות יושמצו שמותנו (ובצדק תכלס כי תורת הגזע היא שטות גמורה).
מסקנה מס' 2 מובילה לחיים מרתקים פחות ומשעממים יותר, אבל גם נכונים יותר (הרבה דברים נכונים בחיים הם משעממים. כמו ברוקולי למשל, בניגוד לסיגריות ואלכוהול ואקסטזי וסקס לא מוגן), המסבירים את המציאות החברתית דרך אליטות. האליטות קובעות את המדיניות והסדר החברתי. שזה בסדר כשלעצמו, אך מפסיק להיות כך ברגע שהאליטות אינן יצוגיות כלל. ובנוגע ספציפית לנשים אנו סוף סוף מגיעים לשאלה - מדוע נשים לא מיוצגות באליטות?
טה דההה.