עזרה בבחירת מקום

עזרה בבחירת מקום

שלום לכולכם אני נוסע במוצ"ש הקרוב פעם ראשונה לאפריקה לגיחה קצרה (ארבעה ימים) אני נוחת באדיס אבבה ויכול לקחת קונקשן למדינה אחרת. אשמח אם תוכלי להמליץ לי לאן לנסוע. קניה? טנזניה? או כל מדינה אחרת בסגנון. מחפש לטעום מהקסם האפריקאי מבלי לוותר על תנאי אירוח מערביים. כלומר, טיולי שטח וכדו' עם לינה במלונות ולודז'ים במקומות ותנאים טובים. בגלל שאני נוסע למספר ימים קצר אין לי בעיה לבחור מקום יקר יותר. אשמח לרבל עזרה בבחירת מסלול.

לילית462

New member
סע לטנזניה, נחת ישירות בקילימנג'ארו

תעשה משם טיול ותסיים בדר-א-סלם, וטוס משם חזרה. אפשרות נוספת מומבסה (אבל אני לא חושבת שיש טיסה ישירה מאדיס). וכמובן שהכי הכי מומלץ זה אוגנדה
(אני מאוגנדה אז אני משוחדת) גם רואנדה מקסימה. הכל שאלה של מה בדיוק אתה רוצה וכמה כסף אתה מוכן להוציא. בכל מקרה זול זה לא יהיה

תודה רבה. למה לא אוגנדה?

יש באוגנדה ספארי? בתי מלון נורמלים? למה דווקא מומבסה ולא ניירובי? מה ההבדל ביניהם? אני מחפש לבקר בשמורת טבע מדהימה ומהממת ולחוות קצת ספורט אתגרי. טרקטורונים, רפטינג, באנג'י וכדדומה. בשילוב של פינוק במלונות פאר עם ספא.

לילית462

New member
יש באוגנדה ה כ ל !!!

ניירובי היא עיר בירה, יש בה מה לראות אבל עיר יחסית מסוכנת ולא אטרקציה גדולה(בעיני). אפשר לארגן טיול מדהים בסביבות נירובי ומאוד להנות, שלא תבין לא נכון. סתם דוגמה - טיול להר קניה, ביקור בשמורה סוויטווטר, אגם ניוואשה, ביקור בבית יתומים של פילונים (קטנטנים) ספארי בשמורת נירובי נאשיונאל פארק, מסעדות בתי מלון והכל. אוגנדה- יש בתי מלון מדהימים, יש ספארי משגע, יש טרקים של שימפנזים ושל גורילות, יש אריות מטפסי עצים, יש רפטינג ובאנג' וטרקטורונים, סנפלינג ועוד מלא מלא דברים. אבל אי אפשר לעשות הכל בארבעה ימים... באוגנדה כל ספארי זה מינימום ארבע חמש שעות נסיעה (להלן יתרון של ניירובי) אבל שווה כל רגע
רואנדה קטנה יחסית, כך שאולי זאת אופציה נכונה יותר. למה רק ארבעה ימים ? ושאלה אישית אם אפשר אתה עם הבינלאומי ? ואתה גר בציריך ?

אני הייתי מנסה לתפור ספארי 3 ימים באוגנדה

צור קשר עם אחד ממפעילי התיירות שם ונסה לתפור ספארי שיכלול - ראפטינג בנילוס, שימפנזים ביער בודונגו budongo, וביקור בשמורת מפלי מרצ'ינסון. זה אומנם קצת דחוק בזמן אבל עקרונית אתה יכול לסוע מהנילוס לבודונגו ומשם למרצ'ינסון. תבדוק אם אפשר לטוס במטוס קל ממרצ'ינסון חזרה לאנטבה. לחילופין - כדי שיהיה יותר רגוע מבחינת לו"ז- תמצא מלון מפנק באנטבה או קמפאלה ותעשה רק את שניים מתוך השלושה. רואנדה היא קטנטונת כך שדברים הם תמיד במרחק כמה שעות נסיעה - אם אתה מעוניין נסה טרק גורילות (אם תמצא מקום ברשימת ההמתנה ואם אתה מוכן לשלם את הכסף) ואחר כך נסיעה ליער Nyungwe המדהים ועוד יום טיול ביער (לדעתי תוכל לדחוס את זה בארבעה ימים). בקניה - מסאי מרה נמצאת כשעתיים-שלוש נסיעה מניירובי (הידועה גם כ Nai - robbery ולא בכדי...) אין לי מושג על ספורט אתגרי

לילית462

New member
מסאי מרה, שעתיים שלוש מניירובי ?!?!

כשאני גרתי בניירובי זה היה יותר משהו כמו חמש שש שעות בכביש לא כביש. ולגבי התוכנית לאוגנדה - דחוס מידי בשלושה ימים, אולי בארבעה.... כי יש כאן יומיים שהם רק נסיעה

למעלה