עזרה בבחירת מגזין

chenc19

New member
עזרה בבחירת מגזין

שלום לכולם! רציתי בבקשה לדעת על איזה מגזין מבין השניים אתם ממליצים - גלילאו או מדע פופולרי. אני רוצה לעשות מנוי על אחד מהם. מחיר המנוי השנתי דיי זהה, ושניםה מגיעים כל חודש. אני בן 21, אוהב מחשבה, מדע, ובעיקר טכנולוגיה. אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירה, תודה!

SpyKid

New member
הרושם שלי היה שב"מדע פופולרי"

(אני מתייחסת לעיתון האמריקאי, אם כי אני מניחה שהישראלי הוא תרגום שלו כך שהתכנים זהים) יש יותר מדי פרסומות ויותר טכנולוגיה, ובגלילאו יותר מדע (כך שאני אישית אוהבת יותר את השני).

SpyKid

New member
אגב, לדעתי לפני שמזמינים מנוי

כדי לקנות גליון אחד של כל אחד מהם ולהתרשם.

אחמס1

New member
הערה לגבי גרסאות ישראליות של

עיתונים אמריקאיים: הייתי מנויי על Scientific American בעברית, והיה לי את הרושם שהוא מביא יותר מידי חדשות ישראליות. לא השוותי אותו מעולם לגרסה האנגלית, אבל יש להניח שזה בא על חשבון תכנים שהופיעו בגרסה האנגלית. כך שיש להיות זהירים עם ההנחה שהתכנים זהים.

אמִיר

New member
התכנים זהים

מלבד שני מדורים (של עמוד), המהדורה העברית היא תרגום של המהדורה האנגלית, והיא מבוססת כנראה על שני גיליונות. גם אם יש איזשהיא הטייה לתכנים ישראליים, היא זניחה פשוט מכיוון שאין כל כך הרבה כאלה במהדורה האמריקאית. אני גם מנוי על המהדורה העברית, ויצא לי השנה לראות להשוות שלושה גיליונות (שזה חצי מכמות הגיליונות, כמות דיי מכובדת) עם המקור- ולא ראיתי הבדל מבחינת ה"ישראליות" של המהדורה.

niv1990

New member
אני קורא את 'גלילאו' ומאוד מרוצה

בקשר למדע פופלרי אין לי ניסיון איתו אם כי יכול להיות שגם הוא טוב מאוד.

the YOOK

New member
בתור אחד שקורא את שניהם

(וגם את "אמריקן סיינטיפיק"), אני יכול להגיד לך שאם ברצונך להשכיל וללמוד דברים מעניינים "גליליאו" הוא הבחירה הנכונה (הוא הרבה יותר רציני מ"מדע פופולרי", והמאמרים בו נכתבים על ידי מומחים בתחומים המדעיים המדוברים). אם, מצד שני, אתה מעוניין ללמוד על טכנולוגיות חדשות שרוב הסיכויים שלא יתמששו ויהיו נפוצות בעתיד (וזאת לפי קריאה של מגזינים מהעבר הרחוק והשוואתם למצב כיום), כדאי לך לקרוא "מדע פופולרי".

chenc19

New member
עוד שאלה

ראשית תודה לעונים, בקרוב גם אלך לראות גליונות. עוד מספר שאלות קטנות:ראיתי גליונות של מדע פופולרי ממש דקים, ככה הם גם בגרסא האנגלית? ואיך גלילאו מאותה בחינה - כמות התוכן? ומההיבט של איכות התוכן - אני בנאדם יותר של טכנולוגיות וחידושים. לפי מה שנאמר פה - מדע פופולרי יותר מתאים? תודה!

helen12004

New member
הייתי מנויה ל"גלילאו"

העיתון באמת מאוד מעניין ומקצועי, אבל בד"כ לחידושים מקדישים את 5-10 העמודים הראשונים, וגם אלה בד"כ בתחומי הפיסיקה והביולוגיה ופחות טכנולוגיה.אני ממליצה לך למלא את פרטיך באתר שלהם, והם ישלחו לך גליון חינם.

SpyKid

New member
נרשמתי דרך האתר לפני כחצי שנה,

והם שלחו לי גליון (או חלק של גליון, לא זוכרת) כל חודש בערך. אם כי אולי זה היה לכבוד חג כלשהו ובזמנים רגילים שולחים רק גליון אחד.

למעלה