עזרה בבחירת מגבר.

kikoman11

New member
עזרה בבחירת מגבר.

אחרי שהגיטרה בדרכה לארץ, ונשאר לי סכום כסף סביר, הגיע הזמן לקנות מגבר. התקציב הוא סביבות ה6k יש אפשרות לחרוג טיפה. מה שאני מחפש הוא מגבר מנורות קטן\ או מגבר גדול עם אפשרות להנחתה של הווליום(עדיף) שיפתח מהר אבל לא יגיע לאוברדריב כבר בווליומים נמוכים. הייתי על הסף לקנות את הלבוגה ראד 3, (50 וואט) שנשמע סוף הדרך, אבל בסופו של דבר החלטתי שהוא חזק מידי בשבילי. הבעיה שלי שרוב המגברים הקטנים orange ובוטיק למיניהם קצת יקרים לי. כל הצעה תתקבל בברכה. תודה רבה.

doc monti

New member
אמממ

לדעתי אפשר לפתוח קומבו 30W במידה מספקת בבית. אז לא תוכל לפתוח אותו על ווליום 6 ומעלה בחדר בלי לצאת חירש ולחטוף מכות מהשכנים, אבל גם בווליום 2 הוא נשמע טוב. מכל הקומבואים של 30-40 וואט שניסיתי, הכי אהבתי את הקלין של laney VC30. יש כמובן עוד הרבה וזה עניין של טעם. נסה את הפיוי קלאסיק 30, פנדרים למיניהם (למרות שאני לא אהבתי בכלל), ווקס AC15/30, ריוורה ועוד.

kikoman11

New member
תודה על התשובה

ניסיתי את הלני והוא נשמע ממש טוב בקלין אבל הדרייב שלו חלש מאוד, מה גם שהוא עולה יחסית הרבה, מוכרים אותו במרום ב6300 ואת הלבוגה שהוא בכמה רמות מעליו מכרו באותו מחיר. לגבי הריוורה, מישהו מכיר את הדגם של הקטן 25 וואט עם שני ערוצים?

yehuda kotton

New member
לבוגה

תרשה לי לרגע לחבוש את הכובע של איש מכירות של לבוגה. נראה לי שיש פה איזה חוסר הבנה בסיסית או ציפיה שלא קשורה למציאות. "שיפתח מהר אבל לא יגיע לאוברדריב כבר בווליומים נמוכים" – כל הקטע של "נפתח מהר" זה להגיע לאוברדרייב של הפאוור-אמפ בווליום נמוך. מגבר 30 וואט (וגם 20 וואט) לא ממש מתקרבים לעשות את זה כי הם עדיין חזקים מאוד (ההבדל בעוצמה בין 20 וואט ל-50 וואט הוא קטן מאוד, זה לא לינארי). במגברים באמת קטנים יותר שכן "נפתחים בווליום נמוך" כבר אין ממש סאונד נקי, ובכללל אין כאלה בשוק שנשמעים טוב. יש גם כל מיני שיטות להנחית מגברים יותר חזקים כמו אטניאטורים ופאאור סקיילינג אבל לכל פתרון כזה יש בעיות משלו. כרגע הפתרון הכי מוצלח לדיסטורשן טוב זה עדיין המאסטר ווליום בפרה-אמפ. זה מנחית את הווליום של הפרה-אמפ ומאפשר לקבוע את כמות הדיסטורשן הרצוי באיזה ווליום שרוצים. זה לא מקרה שהגעת למסקנה שהלבוגה הוא "כמה רמות מעל..", יש לו את אחד הפרהאמפים הכי גמישים בשטח עם הדיסטורשן הכי יפה (שמעת בעצמך) והוא גם נשמע הכי טוב בווליומים סבירים בגלל הגמישות של המסטר ווליום. לא תמצא בתחום המחירים הזה משהו שבכלל מתקרב. אגב, בימים הקרובים מגיעים גם מגברי "אליגטור" של לבוגה, עם ערוץ קלין חדש ומשופר.

Kfitzi

New member
../images/Emo45.gif סחטיין על העובדה שאתה מקפיד

לציין את זה. אני לא קשור לאף יבואן - והלאבוגה באמת נמצאים דרגה או שניים מעל שאר המגברים שציינת.

kikoman11

New member
אוקיי.. החכמתי,

תודה רבה, באמת הלבוגה נשמע הרבה יותר טוב, אפילו בווליומים נמוכים, עכשיו,אולי אתה יודע, במיוחד שאתה קשור ליבוא של לבוגה, אם נשאר בכלל מגברים מהסדרה של ראד3, כי לפי מה שהבנתי, גם דרך האתר וגם בחנות לא נשאר מהמגברים האלה וגם לא מיצרים יותר. ואם תוכל לספר קצת על ה"אליגטור" שתיארת אני אשמח, שוב תודה :)

yehuda kotton

New member
לבוגה

לא יודע כמה מגברי ראד3 נשארו אם בכלל. הסדרות החדשות זה מה שרואים באתר - אליגטור ומודלים נוספים בסרדרת מרץ הקטור. היות ולבוגה עדיין יצרן קטן שגם מייצר מגברים קאסטום ולא עובד בשיטות ייצור המוניים, יש להם גמישות בייצור והם עדיין יכולים לייצר את הסדרות המוכרות (ראד, סטודיו ריברב) בהזמנה. גם המגברים האלה סה"כ השתנו כל הזמן עם שינויים קטנים בהתאם לפידבק מהמשתמשים. סדרת האליגטור מבוססת על מגברי הראד והסטודיו עם שינויים קטנים נוספים בעיקר קוסמטיים חיצוניים (ראש וקומבו בצורת פלקסי). השינויים הטכניים הם בעיקר לצורך קבלת תו תקן ce אשר נתקבל החודש. מבחינת הסאונד השינוי העיקרי אמור להיות בהוספה קלה של הדרום בערוץ הנקי. מבחינת תכונות יש בנוסף גירסה חדשה עם eq נפרד לכל ערוץ. כנגד זה המגברים החדשים קצת יותר יקרים. אז בעיקרון זה עושה רושם ראד/סטודיו עם שידרוגים קלים באריזה חדשה. נראה בקרוב.

doc monti

New member
כן

אני מכיר, אני מניח שאתה מתכוון לקלאבסטר 25. אני אישית לא נפלתי ממנו. יכול להיות שזה בגלל שיש לו רמקול 10". נדמה לי שאין להם במלאי את הקלאבסטר45, כשהיה להם יצא לי לשמוע והוא היה יותר טוב, אם כי פחות התחברתי לדרייב שלו. לגבי הלייני, אני קניתי בעיקר בגלל הקלין. הדרייב שלו באמת מאכזב, נשמע סביר בעיקר בגיין לא גבוה. 6300 זה באמת מחיר גבוה. הוא מסתובב ביד שניה סביב 4000 או 3500 ש"ח. נדמה לי שראיתי ברעש געש VC30 ב-5500 אם אני זוכר נכון את המחיר. יש ברעש געש גם מגבר 15W של קרייט, ערוץ אחד בלבד (סטייל הבלוז ג'וניור, עם דרייב). הוא לא כ"כ הטעם שלי, נשמע קצת יותר מדי bright, ועוד בדקתי אותו עם לס פול.

למעלה