עזרה בבחירת אופנוע

iec

New member
המומנט תמיד חשוב יותר...(למשתמש שלא מחפש רק מהירות סופית)

קצת עדכון - ואני יותר מבולבל היום משהייתי בתחילת השרשור

עשיתי היום "סיבוב ברים"
האופנוע היחיד שהספקתי לעשות עליו נסיעת מבחן - CFR250M
גבוה, נחמד, זריז, ב 120 על איילון הרוח התחילה להשפיע יותר מידי (כנראה שילוב של גובה ותנוחת נהיגה), הורדת ראש לכיוון הכידון עזרה קצת
באופן כללי, אחד החלשים בקטגוריה (23 כ"ס)
הייתי בסוזוקי והראו לי את האינזומה - כביש לכל דבר ועיניין 26 כ"ס
קוואסקי הראו לי את ה Z250 נייקד - 28 כ"ס ומחיר אטרקטיבי (31200 על הכביש לחדש) - מחיר השקה (אין יד שניה) - גם תנוחת כביש
בקטמ הפתיעו ואמרו שהדיוק 200 לא מיובא יותר (דיוק 200 עם 26 כ"ס)

ועכשיו לבלבול, בכל המקומות (כולל אלו שמוכרים אופנועי 250) אמרו שהקטגוריה מתה!! וממליצים לעלות ל 300-400
למרות ש CFR היה מהנה בסך הכל, אבל בנסיעה יום יומית כנראה שיהיה חלש מידי
שבוע הבא נעשה נסיעת מבחן על הכלים הטיפה חזקים יותר (Z250 דיוק390) אבל ה קוואסקי יותר מידי כביש בשבילי, והדיוק יותר גדול ממה שחשבתי

בקיצר, אם חשבתי שאני סגור (פחות או יותר) אני עכשיו מבולבל

- להישאר עם 250 או לעלות?
- כביש פרופר או משהו גבוה יותר או אולי בכלל דו"ש

וחשבתי שמתבגרים החיים הופכים קלים יותר

יצא ארוך

A L F

New member
קטגוריה 250

כל עוד הביטוח של עד 250 סמ"ק יותר זול הקטגוריה חיה :)
כמובן שלהם יש אינטרס להרוג אותה...

vmisha

New member
זו קטגוריה מתה בכל העולם

אבל בארץ מחזיקים אותה תחת אינפוזיה, בגלל שיטת הביטוח.

vmisha

New member
תיקון: היא מתה בעולם המערבי

במזרח אסיה ובדרום אמריקה היא דווקא חיה לא רע.
אבל, עד כמה שידוע לי, לא מתוכנן לייבא לארץ את BAJAJ ההודית ודומיה.

vmisha

New member
א) לעלות

ב) אם שבילים מושכים אותך (גם הקלילים שבהם), אין לך מה לחפש אופנוע כביש. דו”ש זה לקבל את שני העולמות עם פשרות בשניהם (שזה לאו דווקא רע).
ג) אני לא יודע מה התכנון שלך לגבי חדש/ישן, אבל דווקא בגלל ההתלבטויות שלך לגבי האם זה בכלל בשבילך, הייתי הולך על ישן.
ד) לאור הנ”ל אני שוב ממליץ על KLE. ראיתי גם ביד 2 אחד עם קילומטראז’ ומספר ידיים נמוכים. לי היה את המודל של 2007. יש אותו גם מ2005. לפני זה הצורה הייתה שונה קצת.

אם אתה באמת רוצה אופציה לרדת לשבילים

אז אין מה לחשוב על אופנועי כביש כמו ה-390.

נראה לי שאתה קצת חושש יתר על המידה מאופנוע "משנתון נמוך". אופנוע בן 5-6 יכול להיות במצב טוב ולשרת אותך מעולה בלי יותר מידי כאבי ראש, לא חייב אופנוע בן שנתיים. ככה גם לגבי הקטגוריה, אני ממש בעד "להתחיל בקטן" ולגשש את הדרך פנימה לתחום בזהירות אבל אם יש לך ניסיון קודם על אופנועים מחו''ל ואין הגבלת רישיון יש מצב טוב שקטגוריה הרלוונטית לך היא האופנועים הבינוניים (נאמר 40-60 כ"ס). רובם לא בדיוק "מפלצות" בלתי צפויות ועם רוכב רגוע ושקול לא אמורים להוות בעיה מיוחדת.

אם בדו"ש עסקינן מציע לך לבדוק גם את האפריליה פגאסו, יש כרגע אחד 2009 ביד 2 שדורשים עליו 30K... אחלה כלי אבל עם סחירות נמוכה ככה שיש מצב שהמוכר יתגמש והוא ייכנס לך לתקציב. גילוי נאות, אני בעלים של אחד כזה (לא של זה). חוץ מזה יש גם את הטנרה, KLE, טרנסאלפ, ויסטרום וכו'.

הבעיה היא כנראה בתקציב...

בתקציב שלי יהיה קשה עד בילתי אפשרי למצוא אופנוע (כביש או דו"ש) סביר שהוא לא בן 8-10 שנים
אופנועים חדשים יותר יהיו כנראה סוג של פשרה
אז, או שאני מתפשר (שנתון או אופנוע) או שאני מעלה תקציב

הדבר השני הוא האם אני הולך על דו"ש או כביש
ליום יום ברור לי שאני מעדיף כביש (לא בא לי להגיע לעבודה כאילו רצתי מרתון)
מבחינת נהיגה פרופר, גם עדיף כביש, אבל בתקציב שלי (גם אם יוגדל) יהיה קשה למצוא משהו מלהיב (נאמר פה כבר 500 ק"מ טיול), ואז אני כן רואה את עצמי רוצה קצת לרדת לשבילים
אבל האם בשביל פעם בחודש חודשיים שלושה לרדת לשביל אני צריך ששאר הימים יהיו פחות נוחים?

בתיכנון - לבדוק את ה דיוק 390 ואת הקוואסקי Z250 ולראות אם יתנו ניצוץ (הדיוק מעל התקציב שלי כי הוא רק שנה על הכביש, הZ גם קצת אבל לא הרבה והוא חדש מהיבואן),
אם זה לא, נחשוב מחדש

נראה לי שאתה קצת מתבלבל

ככלל, ליום יום דו"ש יהיה יותר נוח מכביש - תנוחת ישיבה זקופה יותר (מאפשרת לראות את הנעשה מעל המכוניות), זווית צידוד גדולה ומראות גבוהות (מעל מראות הרכבים) להשתחלויות בפקקים, יכולת להתקין ארגז שלא מכערת את האופנוע בצורה קיצונית, יכולת נשיאה טובה יותר (בתאי האיכסון הקטנטנים שבכל זאת יש), יכולת עבירות טובה יותר בגלל מרווח גחון (עליית/ירידת מדרכות), נוחות רכיבה בתנאי כביש עירוניים ומלאי בורות (בגלל מתלים ארוכים יותר וגלגל קידמי גדול יותר) וכו'.

חוץ מהנוחות ביום יום, רוב הדו"שים האלו יודעים גם לתת לא מעט פאן בכביש, בטח לרוכב חדש שלא מחפש את הקצוות.

* כל זאת בהנחה שמדברים על הדו"שים היותר גדולים שציינתי ולא על CRF250L ודומיו.

לגבי עניין התקציב, הצעתי לך אופציה של אופנוע 2009 (שבגלל סחירות נמוכה בטח עלה לכביש ב-2011-2012) שאני מנחש שלא עשה כל כך הרבה קילומטראז' (משער שבאזור ה-40K לכל היותר) ומבקשים עליו 30K. אם זה המחיר המבוקש זה יהיה מאוד מפליא אם לא תצליח לרכוש אותו במסגרת התקציב של ה-25K שלך. נראה שאפילו לא התייחסת/שללת את האופציה הזו אלא ירית תשובה מהשרוול... אם כך למה באת להתייעץ?

בלי קשר ה-390 נראה אופנוע מגניב ביותר, לא רכבתי עליו אבל כל פעם שחונה לידי בא לי להתיישב עליו ולקחת סיבוב.

מתבלבל, מבולבל, כנראה אותו דבר

חשבתי בכללי שדו"ש יהיו פחות נוח ביום יום (לא מניסיון כמובן), אני מניח שפה הניסיון כן מדבר
הבעיה שאני כן רואה שאם דו"ש אז דיי חייבים להגדיל כח (ה 250 כנראה חלשים מידי) ואז חוזרים שוב לעיניין תקציב/שנתון/עלויות

לא הגבתי על ה2009 משתי סיבות, מפחיד אותי אופנוע לא סחיר (באיזה שלב אני מניח שאני ארצה למכור), מה גם שהוא בקצה התקציב שלי (אם נוריד ל 25K) ובשנתון נמוך ממה שחשבתי. לא ששללתי, אבל כן מצריך מחשבה

בכל מקרה תודה לך (ולכל מי שמגיב)
למרות שאני מרגיש דיי מבולבל, אני מניח שזה עדיף מלקחת החלטה ללא ידיעה בכלל

ו אולי

New member
דו"ש 250 נוח ליום יום בעיר

רכבתי קרוב ל 20 שנים על דו"ש 250, רב הנסיעות היו בעיר, והיתה תקופה של כמה שנים שכמה פעמים בחודש רכבתי ת"א-ירושלים.
לדעתי דו"ש בעיר הוא אידאלי, אפשר לעלות בקלות מדרכות גבוהות, לא מרגישים את הכבישים המשובשים והבאמפרים, נוח לעבור איתו בין מכוניות ולשלוט בו כי הוא קל משקל עם זווית צידוד טובה וישיבה גבוהה וזקופה.
מבחינת הכוח של הכלי אין בעיה להשתלב במהירות התנועה באיילון ובנסיעות בין עירוניות ושתהיה קצת רזרבה למקרה הצורך.
הישיבה על ה KLR היתה נוחה וגם רכיבות ממושכות ממש לא הרגישו כ"מרתון".
&nbsp
מכיוון שרב הנסיעות שלי הן בתוך ת"א אני מעדיפה דו"ש על אופנוע כביש.

האם דו"ש 250 יספיק גם ליום יום בנסיעה בן עירונית של 25 ק"מ

לכיוון?
נראה לי שיהיה כנראה חלש מידי
מקבל את היתרונות של הדו"ש בעיר (ועם אפשרות ל"קצר" דרך שבילים), אך נראה לי שרב הנסיעה שלי תיהיה איילון/כביש 4

בכל מקרה, דו"ש או כביש, בתקציב שלי יהיה לי קשה למשהו גדול מ 250, וכרגע ההתלבטות האם להגדיל תקציב איך שהוא או להתפשר על 250 (ואז כמובן להחליט על מה)

ו אולי

New member
בין עירוני

לפחות הדו"ש שהיה לי התאים לרכיבות כאלו.
היה נוח לרכיבה עד כ 110קמ"ש, עם עוד קצת רזרבות והמושב היה נוח לישיבה ממושכת.
הוא לא מתאים למהירויות גבוהות יותר.
וחיסרון נוסף שבגלל המשקל הקל ומרכז הכובד הגבוה בעייתי לעשות נסיעות בין עירוניות כשיש רוחות צד.
&nbsp
אני לא מכירה את הדו"שים החדשים, מעבר לנסיעות מבחן שעשיתי על חלקם, כשאתה עושה נסיעות מבחן תעלה על איילון ותראה.
&nbsp
&nbsp

זאת בדיוק הייתה ההרגשה עם ה CRF

למרות שבאיילון הוא עבר את ה 120 (אבל שם נעצר), מעל 110 כבר התחלתי להרגיש את הרוחות מתחילות לטלטל אותי
כדי להתגבר על ה"טלטול" הורדתי ראש לכיוון הכידון (עזר), אבל אז מאבדים חלק מהיתרונות (גובה, תנוחת ישיבה)

אני רוצה לבדוק את ה Z250 באותם תנאים ואז כנראה שאני יהיה יותר חכם

vmisha

New member
תזהר מכלים לא סחירים

(מופנה לפותח השרשור בעיקר)
אלה יכולים להיות כלים מעולים, ותוכל למצוא אותם במחירים אטרקטיביים, אבל יום יבוא ותרצה למכור (ואף אחד לא מחזיק אופנוע עד שהוא מתפגר), אתה תתקע איתם לחודשים. ואם בדיוק אז אתה לחוץ על הכסף, אכלת אותה.
היה לי TDM900, שזה אופנוע מצויין. השתמשתי בו קרוב ל-3 שנים, אבל כשבאתי למכור, לקח לי בערך חצי שנה עד שהוא נמכר, וזה כולל יותר מחודשיים שהוא בילה בסוכנות דרייד אין, וגם בסופו של דבר קיבלתי ביד כ-30% פחות מהמחירון.

iec

New member
אני מבין שהחצי שנה האחרונה הזו מחקה לך 3 שנים של כיף.

לרוב:
הכלים הכי כייפים הם הכלים הכי לא סחירים.
הכלים הכי פושרים,לא חלב ולא בשר ,הם הכי סחירים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

vmisha

New member
חצי שנה למכור כלי זה בלתי סביר בעליל (בעיניי)

ואני מדבר על מספר אפסי של אנשים שהתקשרו בכלל בתקופה הזו.
במקרה שלי, לא הייתי לחוץ על כסף. מישהו אחר במקומי היה "סובל" יותר.
לא לכולם יש את היכולת הכלכלית לקנות אופנוע נוסף ולחכות עד שיקנו את הישן (כלומר, להיות בעלים של שני אופנועים בו"ז).
אני לא מחפש את ה"הכי" לא מסוג אחד ולא מסוג אחר. החיים זה רצף של פשרות (אלא אם כן אתה גולש אדוק של פורום 8, ואז החיים הם או שחור או לבן).

gray

New member
עניין של מחיר.

היום מי שמבקש ממני מחירון - שיתבשל. עוד חודשיים אחזור עם הצעה של 30% מתחת למחירון או פחות ואם עדיין הוא לא שם-שימשיך להתבשל.
במכירה אני גם מתחיל מ25% מתחת למחירון ומוריד עוד קצת במעמד המכירה. נמכר צ'יק צ'ק.
אם כבר אני משלם מחירון-אני לוקח בחשבון שאני הולך להפסיד הרבה מאוד כסף במכירה כי לא כל יום בא פרייר כמוני.

למעלה