עזרה בבחירה

Pyongwon

New member
למה יש לך בעיה באנגלית?

תשתמש במילון - שאל את אזולאי..:)

Pyongwon

New member
אם יש לך בעיה עם אנגלית, דבר עם

אור אזולאי. הוא תחתח! :) ג'ס.

ש מים

הנין ג'יטסו אותו אתה מכיר (בודו טאי ג'יטסו) אינו הנין ג'יטסו שאני מכיר (נין ג'יטסו) ולכן טוב יעשה אם יכנס מעט מאמץ(עבודה יותר פיזית) לנין ג'יטסו שאתה מכיר (בודו טאי ג'יטסו) כך הוא יראה קצת יותר נין ג'יטסו (מציאותי) ויתחזקו הגוף/הפיזי והנפש. והכל ברוח טובה ומתוך כבוד.

טטריס

New member
בקשה

אתה יכולים לספר על הקונג פו האמת לא רציתי לרשום את השיטה הזאת אבל אלופים כמו ברוס לי גקי צאן ובהרבה מאוד סרטים של אומניות לחימה חוץ מכמה משתמשים בה בגלל זה רשמתי זה הופך את השיטה ליחודית אוו יותר טובה מטוואקנדו קארטה ננגיסטו אוו קרב מגע????? כי האמת זו השיטה המפורסמת ביותר

sansara

New member
קונג פו

השחקנים שציינתה הם דווקא לא דוגמה טובה למאסטרים של קונג פו (הסינים אומרים "גונפו", אבל מונח מדוייק עוד יותר הוא "וושו"). דוגמה אחרת - שחקן בשם ג'ט לי (סרטים: "הגיבור", "נשיקת הדרקון"...) הוא דוגמה למאסטר וושו מודרני, תחרותי. ככה נירא קונג פו עכשוי. אבל יש גם שיטות קונג פו מסורתיות. יש דעה מטעה שהן אינן דורשות יכולת גופנית כו גבוהה כמה השיטות המודרניות. היא נוצרה מיחס פופוליסטי של בתי ספר או מורים מסויימים להוראה. אבל אני ממליץ לקרוא מאמרים בנושא.

shogan

New member
אל תבחר לפי סרטים

אני מתאמן בקונג פו (וכמובן ממליץ על מה שאני מתאמן כמו כל השאר) אבל באמת כדאי לך ללכת לשיעורי ניסיון ולראות מה מתאים לך שום סרט הוליוודי לא משקף באמת את האומנות לחימה שמציגים שם לדעתי גם אל תבחר לפי מה שממליצים לך לך תנסה ותמצא את מה שמתאים לך בהצלחה

סילביון, לכתוב "הכל ברוח טובה"

סילביו שלום זה שאתה כותב "הכל ברוח טובה ומתוך כבוד" לא הופך את ההודעה שלך לפחות "השיטה שלי יותר טובה מהשיטה שלך", גם אם אתה נדמה לך שכן.

טטריס

New member
שאלה

היום הייתי בשיעור ניסיון בקארטה והתרשמתי מאוד טוב לעומת שיעור אחרים השיעור הוא 5 פעמים בשבוע האם זה יכול להזיק השיעור כול יום שעה ובשישי שעתיים כול השבוע חוץ משלישי ושבת כמובן האם זה יכול להזיק אוו להועיל???

זה תלוי בכושר הגופני שלך

בכמות המנוחה שלך (כמה אתה ישן בלילה והאם אתה מסתובב עייף כל היום) ובתזונה שלך. זה עוד תלוי במאמן: אם הוא עושה אימונים קשים מדי לרמתך או לא. מה שכן, מהבחינה שהעלית (תועלת מול נזק) עדיף להתאמן אצל מאמן אחד 5 פעמים בשבוע על פני אימונים אצל 3 מאמים, 1-2 אימונים אצל כ"א. הסיבה היא שמאמן אחד שנותן לך 5 אימונים בשבוע מסדר (או לפחות אמור לסדר) את מערך האימונים השבועי בצורה כזו שאחרי אימון קשה יהיה לך אימון קל, אחרי אימון שהתמקד בפלג גוף עליון יהיה לך אימון שיתמקד בפלג גוף תחתון, ואחרי אימון קרבי יהיה לך אימון רגוע יותר. אם המאמן הוא מוסמך ובעל ניסיון, אז הוא אמור לדעת מה הוא עושה. אתה מצידך צריך להקשיב לגוף שלך ולדעת לא למתוח את החבל יותר מדי כי אחרת אתה עלול להתחיל לגרור פציעות ולהיות מושבת מפעילות סתם למשך תקופה ארוכה, וחבל. בהצלחה, רן.

sansara

New member
לא יזיק

עקרונית, לא יזיק. אבל חייבים לקחת בחשבון איכות האימונים. מה עושים במשך השעה הזאת כל יום?

אני מודה שאני משוחד ובא עם חיבה

לאקבן אבל גוטמן, לא מצאתי בתשובה של סילביו משהו שאומר ששיטה אחת יותר טובה מרעותה. שוב שופכים את דמנו רק בגלל המוצא ? סילביו העם איתך !!! we shall overcome

יש שתי אופציות

אופציה א' היא שההודעה שלך היא פרובוקציה בגרוש, ולכן אין לי שום סיבה להתייחס אליה ברצינות אופציה ב' היא שאתה באמת לא מבין, מה שאומר שאתה כל כך מוטה מראש, שהשפה שלנו בכלל אינה אותה שפה. על כל פנים, סמט בכלל מחזיק את תיק אקב"ן בהנהלה, אז אפשר לפנות אליו. האפור

למעלה