עזרה בבחירה

daskaliano

New member
קישור למאמר מצויין בנושא בעיטות

מראה הבדלים בגישה בין בעיטות של שיטות שונות.

טטריס

New member
עזרה בבחירה

אחרי שחקרתי רבות הגעתי לסוגים שהייתי רצה להתאמן בהם אני צריך עזרה בלבחור אחד מהם במה אתם ממלצים והם: קארטה טווקאנדו נינג'סטו קרב מגע קונג פו אני רוצה שהאומנות תעבוד על כול הגוף תפתח איזון סיבולת לב ראיה כושר גמישות יציבות בקרב עם יש לכם עוד על מה להמליץ תמליצו

תגיד, באמת

אתה מודע לזה שכרגע ציינת כמעט כל אמנות לחימה שקיימת בארץ?

lironmarko

New member
טאקוונדו

גמישות קורדינציה סיבולת מהירות קלילות גמישות גמישות גמישות. ויחסית ממוגן לכל חלקי הגוף אז כחולים וזה לא סביר שתחטוף בתדירות גבוהה.

SKX

New member
TAKUANDO

גם אני חושב שטקואנדו אתה מוגן על כל הגוף אז לך סל זה בהצלחה מאחל חיים סוקול

eladי

New member
איפה בארץ ?

קצת קשה לענות לך... כמעט כל מה שצינת יתרום לך מכל מה שאתה רוצה. וזה כמובן יותר תלוי במורה מאשר בשיטה. קונג פו יש מיליון סוגים, אז צריך להיות יותר ספציפי. וכעקרון... הכי טוב ללכת ולנסות שיעורים. ככה הכי טוב להחליט (לראות אם אתה אוהב את אופי השיעור, את הקבוצה, את מה שנלמד). בהצלחה

אני אישית הייתי הולך על נינג'יטסו

שזו אמנות לחימה שלמה מבחינת התכנים שלה (די בדומה לג'ו-ג'יטסו): מכות ידיים ורגליים, הטלות, קרקע, חניקות, בריחים, כלי נשק מסורתיים... אם לא זה אז אולי קונג-פו. אבל זה אני. אתה צריך לראות בעצמך. היית באימון ניסיון בשיטות הנ"ל? אם כן, אז יש לך איזו נקודה להשוואה, מה מתאים לך ומה פחות מדבר אליך. רן.

טטריס

New member
שאלה

בטווקאנדו משתמשים בידיים? זה נראה מסוכן למי שעושה את הבעיטות כי הם הוא רב נגיד עם מישהו שיודע קארטנה אז אפשר לעשות הגנה מעולה על הבעיטות האלה כי ברב לרוב ההגנה בא מהיידים ולא מהרגליים

SVS1

New member
המממ לא תמיד חכם להגן מבעיטה עם היד

תלוי עם מה בועטים. ברוב המקרים בעיטה חזקה עם השוק תנצח הגנה עם היד. זה פשוט יותר חזק, גם העצם וגם הבעיטה עצמה.

Pyongwon

New member
מה הקשר - שאל אם יש עבודת ידיים.

יש. עם מה מגנים - או שזזים, או שמגנים רגיל או שמעיפים בעיטה. לא מבינה את ההערה שלך, סורי. ולפעמים... אי אפשר להגן. אם ה-KO בא במפתיע, אז לא יעזור כלום. :) ג'ס.

SVS1

New member
לא דיברתי על העבודת ידיים אבל.

מה הקשר באמת ג'ס? הגבתי להודעה השנייה. הוא כתב שזה רע לאדם עם הבעיטות להילחם עם קראטיסט בגלל שהוא ייגן מכל הבעיטות עם הידיים. אני פשוט הפנתי לו את תשומת הלב לכך שלא תמיד חכם להגן מבעיטה עם היד כי היא יכולה להישבר. לא קשור לטייקוואנדו, בכל אומנות.

טטריס

New member
אבל אתם לא מסכימים

שהבעיטות שיש בטווקאנדו מסוכנות מדי בקרב למי שעושעה אותם לא עדיף עבודת ידיים מרובה מרגליים

ש מים

New member
ואני דווקא ממליץ על ג'וג'וטסו../images/Emo13.gif

ההיבט של הכושר הפיזי יותר בולט (עבודה יותר פיזית) ולדעתי, ולו מסיבה זו בלבד, מושכת יותר חבר'ה צעירים, שרוצים לראות תוצאות מהירות ולהזיע הרבה. הנינג'וסטו אותו אני מכיר (בודו טאיג'יטסו) דורש יותר סבלנות וזמן. גם ג'ודו מאוד מאוד בא בחשבון, בעיקר בהיבט של חיזוק הגוף/הפיזי והנפש להתמודדות עם אלימות פיזית.

למעלה