עזרה באקורדים

CPUBOOM

New member
עזרה באקורדים

צהריים טובים לכולם יש לי בעיה עם אקורדים אני לומד לבד ואני משתמש בספר של אבי ברק אני מנסה לנגן שיר מסויים שכולל אקורדים בסיסיים ולכן התחלתי איתו. כאשר אני מתחיל לנגן אני לא מקבל את הצליל שאני אמור לקבל כאשר אני מנסה לנגן am אני מקבל צליל שונה ממה שאני אמור לקבל לשיר שאני מנסה לשיר קוראים "פרפרים" של אורי בנאי אני מנסה לנגןאת הפיזמון ומי שמכיר את השיר יודע איך הוא מתחיל. הוא מתחיל עם אקורד am וממשיך עם C לאחר מכן f ולבסוף e אני לא מגיע לציל האמיתי של השיר ובנוסף אין לי מושג איך לפרוט כדי להגיע למנגינה רציפה. אני מודה לכם על העזרה(אני לומד כבר זמן מה לבד ולא מצליח להגיע לתוצאות. לצערי אני לא יכול ללמוד אצל מורה כרגע .

צולעע

New member
עם הפריטה תזרום...

מה שיוצא לך...לפי הקצב...והאקורדים הדרך היחידה היא לתרגל לתרגל ולתרגל... יש מצב שהגיטרה גם לא מכוונת..

CPUBOOM

New member
תודה ו...

אני מכוון את הגיטרה עם טיונר כך שלא אמורה להיות בעיה בכל מקרה זה לא הכי קשור לתרגול לדעתי כי אני יודע איפה לשים את האצבעות אבל הצליל יוצא לא נכון

new blood

New member
לכל אקורד יש כמה פוזיציות,

כל פוזיציה תשמע שונה (אבל אל תתבלבל, זה עדיין אותו האקורד) למשל Am , אתה בטח עושה אותו בפוזיציה הידועה שלו, x02210 , אבל יכול להיות שבשיר המקורי (אני לא מכיר אותו ד"א), הוא עושה את אותו האקורד בפוזיציה שונה, למשל בברה ("גשר") - 577555 , ויש עוד המון פוזיציות, לכן זה נשמע שונה. לגבי הפריטה - אתה צריך פשוט להקשיב ממש טוב לשיר, ולנסות לחקות את זה. תעצור כל שניה בשיר, ותנסה לחקות את מה שהוא עשה בשניה האחרונה. חוץ מזה, לא חייבים לעשות בדיוק מה שהוא עושה בשיר, תהיה יצירתי... תמציא פריטה משלך...

CPUBOOM

New member
הבנתי עוד שאלה בבקשה

אגב הפוזיציה שבה אני מנגן את האקורד היא אצבע ראשונה על מיתר שני בבית 1 אצבע שנייה על מיתר 4 בית שני אצבע שלישית על מתיר שלישי בבית שני אם תוכל להסביר לי על שיטת הפריטה שרשמת עליה זה יהיה מצויין 2210(לא הבנתי את זה כל כך ,אני לא מכיר את זה פשוט) תודה על ההצעות יום טוב

new blood

New member
המספרים שרשמתי הם לא

שיטת פריטה, אני פשוט תארתי את הפוזיציה, כמו שאתה כתבת: "הפוזיציה שבה אני מנגן את האקורד היא אצבע ראשונה על מיתר שני בבית 1 אצבע שנייה על מיתר 4 בית שני אצבע שלישית על מתיר שלישי בבית שני " אז אני פשוט כתבתי x02210 ... אתה הסברת במילים, אני פשוט תארתי לפי המיתרים והשריגים... מקווה שהבנת...

The Walrus

New member
הסבר

x02210 זה פשוט הפוזיציה של האקורד. כל מספר מסמן מיתר, והמספר אומר באיזה שריג ('בית') לפרוט. x אומר לא לפרוט על המיתר, 0 אומר לפרוט עליו 'פתוח' (בלי לחסום אותו ביד שמאל). ז"א שx02210 אומר: לא לפרוט מיתר ראשון מלמעלה (עבה), מיתר שני פתוח, מיתר שלישי בבית השני וכן הלאה...

למעלה