ארמית ולא כורדית
yoon13 הרשי לי במעט לתקן אותך. מאחר ואין מדינה שנקראת כורדיסטאן והכורדים נמצאים בטורקיה, עיראק, סוריה ואירן אז ישנם חבלי ארץ במדינות אלה שמיושבים בכורדים וגם בתוכם היו מאז ומתמיד קהילות יהודיות. אותן קהילות יהודיות דיברו כורדית בשפת הגויים וביניהם דיברו ארמית שבה השתמשו רק היהודים, כמו שבאירופה יהודי מפולין מדבר פולנית ומתקשר עם יהודי מרומניה באידיש שזו היתה שפתם של יהודי אירופה. הארמית היתה שפתם של השבטים הארמיים שחיו ממזרח לארץ כנען עד לאיזור אשור ובבל השייך כיום לטורקיה, עיראק וסוריה. במשך הזמן הפכה הארמית ללשון רשמית ומדוברת בארצות אלו וגם בפרס ובא"י. במזן הממלכה הפרסית במאות ה-4-6 לפנה"ס היתה הארמית השפה הרשמית של כל תושבי הממלכה. כיום יש בעולם כחצי מיליון דוברי ארמית, היא מדוברת במדינות כמו ארמניה, אזרביג'אן, אירן, עיראק, ישראל, גיאורגיה, לבנון, סוריה וטורקיה.בכל מחוז ואיזור היו להם הניבים והדיאלקטים השונים. כל ילדותי עברה עלי בקרית שמונה שם גר המון כורדים עיראקים, כורדים פרסים אשר השפה המשותפת בנוסף לעברית היתה הארמית שהיתה די דומה. היו המון מילה שאלה דיברו במלעיל והעדה השניה דבירה אותן במלרע אבל בסופו של דבר הדברים הובנו. אני מכירה ה מון אנשים שמדברים כורדית אמיתית שהיתה שפת הגויים. כך שכשאומרים השפה הכורדית הכוונה היא לשפת הגויים ולא לארמית שהיא שפת אבותינו ונשתמרה מדורי דורות. לגבי כל המנהגים והמאכלים יש לי ריר מהתיאורים שלך וגעגועים עזים מאד. לפני כשבועיים אבי עליו השלום נפטר ואלינו הגיעו המון מנחמים. חלקם דיברו ארמית ואני לקחתי עט ומחברת ופשוט רשמתי המון קטעי שיחה בארמית. שפה ששלטתי בה ולצערי קצת נשכחה ממני. אבל ראו זה פלא אחרי יומים שלשה ששמעתיה התחלתי שוב לקשקש בה. אני מאד אשמח אם מי מכם יודע על קורס ללימוד השפה שמתקיים ושיעדכן אותי. תודה ומצטערת אם זה ארוך מידי