עזרה באיתור אדם

kobidp

New member
עזרה באיתור אדם

שלום לכולם, אני זקוק לעזרת הגולשים בפורום בפתרון תעלומה. ביוני 1952 עלו סבי וסבתי לארץ מאירן, יחד איתם היתה ביתם בת כשנה אחת. עם הגיעם לקליטה בחיפה נחנקה ביתם ופונתה לטיפול בבית חולים, כנראה רמב"ם. לאחר זמן מסוים קיבלו סבי וסבתי הודעה כי ביתם נפטרה ונקברה על ידי צוות ביה"ח או מי מטעמם. אני מניח, על פי סיפורים, כי סבי וסבתי סמכו על מי שטיפל במקרה וחיו לאורך כל השנים בידיעה כי ביתם אכן נפטרה. הם לא שאלו שאלות ולא ראו את קברה מעולם. כיום סבי וסבתי לא בין החיים, כך שהמידע שיש בידנו הוא על סמך סיפורים שגדלנו עליהם. לפני מספר שבועות פנתה אישה בצורה אקראית לדודתי וטענה שהיא מזכירה לה בחורה שגדלה עימה, על פי התאור של האישה נראה כי קיים דמיון בין המיקרים - השם והגיל תואמים לזו שנעלמה/נפטרה לפני יותר מחמישים שנה, נוסף על כך, היא טענה כי קיים דמיון רב בין דודתי היום לזו שהכירה בעבר. על פי תחקיר שביצענו גילנו כי כנראה קיים תיק אימוץ על שם הדודה שנעלמה, היא גדלה ככל הנראה בירושלים ועקרה יחד עם הורי לארה"ב כאשר היתה בת 12. האם יש בין הגולשים מישהו שמכיר מקרה דומה ויכול לעזור לי לחקור את הנושא? אשמח לנדב פרטים במידה ויהיה צורך. שבת שלום.
 

פרויז1

New member
בדקתם אצל התימנים

צברו נסיון שלא יסולא בפז בעניין "ילדי התימנים". מציע שתחברי אליהם. יש להם ידע עצום, נסיון רב. שבת שלום.
 

JUN JUN

New member
האם בדקתם אפשרות של בדיקת DNA

האם יש לך שם ופרטים של אותה אשה בארצות הברית? האם אפשר לנסות לאתר אותה בחו"ל או שאין לכם מושג היכן היא היום? מה בדיוק אתה שואל?
 

פרויז1

New member
לפי שהבנתי, השרות למען הילד,

סיפק להם מידע לפיו הילדה נסעה יחד עם הוריה המאמצים לחו"ל - ואין קשר. על פי החוק בישראל (לא יודע איך בעולם) , רק הילד המאומץ רשאי לבקש פתיחת תיק האימוץ ולשלוח פנייה אל ההורים הביולוגיים בבקשת פגישה. ההורים הביולוגיים רשאים כן/לא להסכים לפגישה. אם השרות למען הילד יסכים לספק את פרטי ההורים המאמצים - ואני בספק גדול מאוד - ניתן לנסות לאתרם באמצעים שונים. אני חוזר על המלצתי לחבור לתימנים בגלל הדמיון הרב בין המקרים. כ"כ אני מניח שהתימנים השיגו הישגים והקלות במישור החסיון החוקי הכבד (והמוצדק) שחל על מקום הימצאם של הילדים המאומצים.
 

amazone

New member
לדעתי יש כאן סיבה לפתיחת תיק האימוץ באמצעות

תביעה משפטית - הסבא והסבתא לא התירו את האימוץ ולא ויתרו על זכויותיהם. התינוקת נחטפה לכל דבר ולהורים נמסר שקר
 

פרויז1

New member
במקום לכתוב תהליך ןלעמוד בפני המהמורות

הרבות שהמערכות מעמידות להגנה על מעשיהן הבעייתיים, פשוט מאוד : שואלים את התימנים מה עשו? אילו תקדימים כבר יצרו? אילו מוסדות הוקמו, אילו תקציבים הושגו, אילו יעוצים, הכוונות ותמיכות המדינה החלה לתת. אני מזכיר לכם שעל רקע חטיפת ילדי התימנים היו התבצרויות ואף יריות על משטרת ישראל !!!!!
 

niya

New member
ברוך הבא לפורום שלנו קובי../images/Emo140.gif

ואני מקווה שאכן ימצא פתרון לתעלומה. האם דודתך לקחה מהאישה שפנתה אלךיה באופן אקראי פרטים? האם היא ניסתה לבדוק אתה קצת יותר? אני חושבת שאתה יכול לדרוש מבי"ח רמב"ם פתיחה של המסמכים הרפואיים. אם אני זוכרת נכון, אחרי המאבק של התימנים נחקק חוק שמחיית בתי חולים להראות לבני משפחה שמחפשים קרובים אבודים. אני מאחלת למשפחה המון הצלחה באיתור הדודה שנעלמה. אשמח מאד אם תחזור לכאן לספר איך מתקדם הסיפור ואיך יסתיים. נשמח גם אם תשאר כאן ותשתתף גם בשאר
 
בדיוק היום דיברתי על מקרה דומה על דוד שלי

אנחנו טורקים ובדיוק אותו סיפור היה לסבי וסבתי, לקחו את הילד לבית החולים, חזרו לבקר אותו אמרו להם שהוא נפטר והם הלכו, אז התמימות היתה בשיאה. אני יודעת שלפני כמה שנים אחותו ניסתה לאתר אך לשוא, בכל מקרה אשתדל לשאול אותה מאיפה היא התחילה ואם יש לה טיפים בשבילך . ועכשיו אתם שואלים מה טורקיה עושה בפורום פרסי אז רק שתדעו אני נשואה לבעל פרסי מקסים, עם משפחה נהדרת כל שבוע אני וילדיי מחכים למרק עם הגונדי והאורז הפרסי הנפלא, בלי זה לא עובר יום שישי - שום אוכל אחר לא מתעכל - אפילו מסעדת גורמה. אז שיהיה לכולם יום נפלא, שנה טובה ומבורכת - חודפס.
 

פרויז1

New member
אהלללללןןןןן !!!!! מה שלומךךךךך ../images/Emo13.gif

טוב שאת פה. גם אני בעל פרסי לאישה נהדרת. לא תורכיה, בטח! התורכיות נהדרות. אבל... אשכנזיה. יספרו לך מאיפה. תישארי טיפ.טיפה במתח. את אוכלת לחמאג'ון?
 
בקר טוב שלומי מצויין

ולשאלתך, כן בין יתר המאכלים הטורקיים אני אוכלת גם לחמאג'ון, אגב אני ילידת הארץ, הוריי נולדו ועלו מטורקיה. יום נפלא
 

פרויז1

New member
יש פה כמה בני/ות של, שהם

עצמם צברים. וזה מגַון וזה טוב. יש בבת ים מסעדה טורקית ביוספ טל פינת בלפור שמוכר לחמאגון. מה זה טעים.. בכל פעם שאני עובר שם - אני נאלץ לעשות עבירת חניה, קופץ קונה לחמאגון. יש לי קישור לכ- 50,000 שירים פרסיים. רוצה בשביל חמך וחמותך להשמיע להם? יש להם בקשה לשיר מסויים? בוקר טוב !
 
אשמח לקבל את הקישור

לצערי נשארה רק חמותי, חמי נפטר לפני כשנתיים. אגלה לכם עוד סוד, אני אישית אוהבת את השירים הפרסים(מעדיפה את השקטים של מואין ואומיד - אני מקווה שלא טעיתי בשמות) יותר משבעלי אוהב אפילו, תבינו גם בבית בעלי לא דיברו פרסית רק כשרצו שהילדים לא יבינו, השפה השולטת היא עברית.
 

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo79.gifהאלבומים של אומיד

בשביל האורחת הנכבדה. שלא תצטרכי לחפש בלועית...
אומיד
 

niya

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה דנידינה היחידה../images/Emo24.gif

את מוזמנת גם להשאר (וגם להביא את הבעל הפרסי ואת שאר המשפחה)
אחחחחחח, איך אני מבינה אותך עם האורז... בלי זה אין יום שישי. והתאדיג? בכלל אין על מה לדבר!
 
היי נייה

תודה על קבלת הפנים - יכולת להגיד לי חושומדי ברור שאני נשארת, טוב לי בסביבת הפרסים כן והתאדיג.........בתחילת הכרותנו לא הבנתי את המריבות בכל יום שישי על התאדיג ממש מלחמת עולם - " אה אמא לה נתת חתיכה יותר גדולה" זה לא פייר - וכאלה. אבל לחמותי היצירתית הנשממה היה פתרון - תיכף תצחקו...... היתה מכינה סיר אורז אחד רגיל עם תאדיג ועוד סיר אחד עם תחתית רחבה של רק תאדיג - הה חשבתם על זה פעם? אגב אני אישית אוהבת עם תפוחי האדמה למטה ובעלי אוהב את האורז נקי - בלי תפוחי אדמה. אז שיהיה לכולכם יום נפלא וסוף שבוע טוב.
 
למעלה