עזרה אנשים!!!...זה בהול!!!

kababit

New member
עזרה אנשים!!!...זה בהול!!!../images/Emo2.gif

או קיי אנשים המצב נואש...אני חייבת להגיש למחר עבודה בפיזיולוגיה ואני תקועה בבית כבר יומיים בגלל שאני חולה...בעעע ואני חייבת להעביר למחר ת'עבודה ואין סיכוי שאני אספיק לעשות כי גם אין לי את כל החומר וגם אני מרגישה על הפנים...אז אנשים מיש שיכול לעזור לי אני רושמת את השאלות בעבודה...ומי שיכול לענות על כמה מהם מאוד יעזור לי...(בבקשה פיפל!!!...)
1) אילו גורמים משפיעים על מרכז הנשימה והיכן הם נקלטים. הסבר בעזרת תרשים זרימה והסבר מילולי. 2) תאר בקצרה את המנגנון האחראי לויסות בקצב הנשימה . הסבר מה קורה בזמן מאמץ גופני. 3)האם ניתן לעצור את הנשימה באופן רצוני לאורך זמן? נמק. 4)כיצד מותאם מבנה הריאה לתהליך חילוף גזים בין האטמוספירה לדם. 5)אצל חולה בדלקת ריאות מצטבר נוזל בריאות. החולה מגיב בנשימות עמוקות ובקצב נשימה מהיר מהנורמלי. הסבר את המנגנון האחראי לוויסות לתגובות אלו. 6) אדם הזיע מאוד ולא שתה. כיצד ישפיע הדבר על הפרשת הADH ועל הפרשת האלדוסטרון בגופו. הסבר. 7)אצל חלק מיונקי המדבר השתן מרוכז יותר מאשר אצל יונקים אחרים. א. מה מאפשר יצירת שתן מרוכז? ב. מה היתרון ליונק בשתן מרוכז? 8)לבע"ח שאינם יונקים יש דרכים אחרות להפריש פסולת חנקנית. הבא דרך אחת לדוגמא. ציין לאיזו קבוצה של בע"ח היא אופיינית. אנשים זה מאוד יעזור לי אם תוכלו לענות על כמה שאלות...תודה

bodas

New member
את בעצם מבקשת מאיתנו

לעשות בשבילך את העבודה... קצת מוגזם את לא חושבת?........

שירנלה

New member
bodas אני צריכה ממך עזרה דחוף!

ואתה כנראה היחיד שיכול לעזור לי..... לפני כמה זמן, שאלתי אותך שאלה על דנטורציה, ואתה ענית לי תשובה חבל"ז. בזכותך הבנתי סוף סוף מזה. עכשיו.... עשיתי ניסוי שבו לקחתי מלפפון חמוץ (כבוש) ומלפפון רגיל, ועל שניהם טפטפתי טיפות מי חמצן. עכשיו.... אמרתי לי שיש לה לph קשר ישיר לדנטורציה. להלן מילותיך המדוייקות: pH הוד מדד חומציות התמיסה. חומציות גבוהה מדי או נמוכה מדי עלולה לגרום לשיבושים במבנה החלבון - דנטורציה. עכשיו. איך אני בדיוק מיישמת את הידע שנתת לי על הph' ומקשרת אותו למה שקרה למלפפון הרגיל, שברגע ששמתי עליו שתי טיפות מי חמצן, הייתה בו מן תסיסה (סימן לפעילות אנזימתית), והופיע עליו קצף לבן כזה... עם בועות. מקווה שהבנת את שאלתי....

bodas

New member
את מכירה את הקטעים האלה

שאת שני סנטימטרים מסכנים מהתשובה - ואת פשוט לא מוצאת אותה? אז זה זה
המלפפון הכבוש הוא כזה (כבוש) מפני שהוא הושרה בתמיסה חומצית. תמיסה חומצית (שה- pH שלה נמוך מ-7) זו, ייתכן שגרמה לשינויים במבנה המרחבי של האנזימים בתוך המלפפון. בניסוי זה בדקת את השפעת ה- pH שבו הושרה המלפפון על האנזים קטאלאז, המפרק מי חמצן. במלפפון הרגיל, בו מצוי האנזים בטמפ' וב- pH הנורמליים לו - הריאקציה התרחשה (נוצרו בועות של חמצן). אך במלפפון הכבוש, בו האנזימים נפגעו בגלל ה- pH החומצי, לא התרחשה ריאקציה. הבנת?...

שירנלה

New member
הבנתי תודה! ורגע... מה בעצם היא

הבקרה בניסוי כזה? כאילו בניסוי שבו אני שמה מי חמצן, על מלפפון כבוש וטרי. ווראה בשניהם את הפעילות האנזימתית. אמרו לי שהבקרה פנימית, זה נכון?

שירנלה

New member
נ"ש למי שמבין בגרפים

אני צריכה לעשות גרף לטבלה שהתוצאות שלה הולכות ככה. מבחנה טיפות טיפות גובה התחלתי גובה סופי הפרש גבהים מים חומצה א 6 ג 1.5- ב 4 כ 1- ג 2 0.2-ד 3 0 וככה כשכל הטבלה מלאה. עכשיו אני צריכה לכלול בגרף רק את המבחנה והפרש הגבהים. איזה גרף לעשות עמודות או רציף (עקום)?

קודם כל

הטבלה מאד לא ברורה ואולי לכן לא ענו לך. מה אומרות האותיות ג' וכ' למשל? איזה נתון שייך לאיזו עמודה? נסי לעשות סדר כדי שאפשר יהיה לעזור לך יותר (את יכולה לצרף את הטבלה בקובץ WORD למשל). דבר שני: מס' המבחנה הוא לא משתנה! המשתנה הבלתי תלוי שלך הוא לדעתי ריכוז החומצה או מס' טיפות החומצה (מס' טיפות המים משתנה כדי שנפח הנוזל במבחנות יהיה שווה). מהתיאור שלך גם לא ברור מהו המשתנה התלוי - הפרש הגבהים אינו המשתנה אלא המדד שלו (אני מניח שמדובר בפעילות של אנזים כלשהו?). צריך להבדיל בין המשתנים למדדים שלהם או אמצעי עזר (כגון מס' מבחנה) על דברים כאלה יורדות נקודות בבחינות בגרות המעבדה! עכשיו, הייתי אומר שהגרף צריך להיות גרף רציף שציר ה X שלו הוא ריכוז החומצה או מס' טיפות החומצה וציר ה Y המשתנה התלוי (שמבוטא על ידי הפרש הגבהים). אבל... מהטבלה שלך לא ברור כמה מבחנות היו (כלומר, כמה נקודות יש בגרף) לכן אני לא יודע (אין טעם לעשות גרף רציף משתי נקודות...) בקיצור, טבלה יותר מסודרת והסבר קצר על הניסוי יעזרו לעזור לך!

שירנלה

New member
חחח אתה צודק.

אבל כבר מצאתי את מה שהייתי צריכה. כלומר, הבנתי לבד שגרף רציף הוא עדיף. (חרוז!). וכן הניסוי, כמו שניחשת הוא על אנזימים. ואני מתחילה לשנוא אותם יותר מרגע לרגע! הם היו הסיבה שכמעט לא בחרתי ביולוגיה!. מזל שזה רק חלק קטן מהכל.

מצויין

אין כמו להתמודד עם בעיה ולהגיע לבד לפתרון. בכ"ז קחי לתשומת ליבך את נושא המשתנים. תמיד תשאלי את עצמך שתי שאלות: מה מדדתי? איך מדדתי? התשובה לאיך אף פעם לא יכולה להיות המשתנה! ועוד כלל: מס' מבחנה לעולם אינו משתנה!

שירנלה

New member
אתה יודע אולי מה זה אומר גורמים

קבועים? יש לי שאלה עם גורמים קבועים ואני לא יודעת למה מתכוונים. שאלו אותי אם בניסוי שערכתי יש לי גורמים קבועים. למה הכוונה? גורמים שלא משתנים לאורך כל הניסוי? או בכללית? או מה?

bodas

New member
תראי

אפשר להגיד שיש פה בקרת פנימית ("עם-בלי") - כי במלפפון הטרי יש אנזימים פעילים ובכבוש "אין" (הם לא פעילים).... לא ככה עושים בקרה פנימית... אבל זה לא עקרוני

שירנלה

New member
כן גם אני כעיקרון לא הבנתי ממש

למה אמרו שזה פנימי. כי כעיקרון עושים בקרה בין המלפפון הכבוש לעצמו. והטרי לעצמו. אולי בגלל זה.

שירנלה

New member
בקרה- כשאתה עושה את הניסוי

ומשאיר את המשתנה התלוי בלי משתנה בלתי תלוי. כלומר בלי טיפול. ואז אתה משווה אותו למשתנה שעבר טיפול. ואז יש לך בקרה לניסוי. לדוגמא, להשוות מלפפון עם מי חמצן למלפפון בלי מי חמצן. ולבדוק לשניהם PH או משהו כזה.ולהשוות את המצב של הטיפול לבקרה, כדי לדעת איך ועל מה משפיעים מי החמצן. הבנת?

שירנלה

New member
מישהו יודע מה זה גורמים קבועים?

שאלו אותי האם ריכוז האנזים והסובסטרט היו גורמים קבועים בניסוי שערכתי.... מה זה אומר?

גורמים קבועים

זהו חלק מהעיקרון שנקרא בידוד משתנים. הכוונה היא שבכל ניסוי אנחנו רוצים לשנות רק דבר אחד שאת השפעתו אנחנו רוצים למדוד. כל שאר הדברים שעשויים להשפיע על התוצאה צריכים להיות זהים בכל הטיפולים (כלומר, קבועים לאורך כל הניסוי). לדוגמא: אם בניסוי שעשית היית משנה את ריכוז החומצה אבל לא מקפידה על טמפרטורה קבועה בכל המבחנות לא היית יודעת מה השפיע על פעילות האנזים, החומצה או הטמפרטורה. לכן הטמפרטורה צריכה להיות גורם קבוע. עכשיו, מתוך מה שאת יודעת על אנזימים נסי לחשוב על עוד גורמים כאלו שצריכים להיות זהים בכל הטיפולים. בהצלחה

שירנלה

New member
תודה! הבנתי לחלוטין!...

חח. שאלתי למעלה את השאלה הזאת בלי לראות שכבר ענית לי. תודה ענקית.! הסברת לי מצויין! נעים מאוד, דרך אגב. אני שירן. אם אי פעם תצטרך משהו, אני לשירותך! הצלת לי דוח!. פחדתי שירדו לי נקודות בגלל שאלה שלא הבנתי כמו שצריך...

למעלה