עזרה....אבל לא לפעולה....

gorck

New member
עזרה....אבל לא לפעולה....

ממש חשוב לי... מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על הדברים הבאים---> 1) שנת שירות, ולמה. 2) המשכיות השכבה אחרי שנת שמיניות. וגם רעיונות לדברים ששכבה יכולה להרים כדי מצד אחד לתרום לקהילה ומצד שני להיות ביחד.... ולא להתנדבות שבועית של זוגות או שלשות.... שכבה הכוונה זה ה41 איש ואני שביחד בני אותו גיל בשבט...

cohen shir

New member
אני אוהבת שאלות שאני יכולה לחפור../images/Emo3.gif

יאיייי אז ככה, שנת שירות, מצידי זה ברור מאליו! אני רוצה אתגר הנהגתי או גרעין רעים או נח"ל. למה?! דבר ראשון למה לא?! דבר שני, לתרום, להרגיש שאתה עושה משהו בשביל אנשים אחרים ולא רק בשביל עצמך, תחושת סיפוק, כ"כ הרבה דברים!!!! גם תמיד עיניין אותי לראות איך הדברים מתנהלים במקום אחר ולא בשבט שלי... ושמירה על השכבה אחריי השמיניות ברור!!! מפגשים, טיולים... אנחנו רוצים גם לטוס לחו"ל ביחד אחריי המחנה קיץ האחרון... לעשות את ים אל ים... כל מיני דברים כאלה... ועיניין של תרומה לקהילה יש כ"כ הרבה דברים כייפים ומגבשים שיכולים כולם ביחד לעשות.... לשפץ גן שעשועים... שיתוף פעולה עם קק"ל והקמת מסלולים חדשים... אצלנו המועצת נוער כל הגמן נותנת פרוייקטים גדולים כאלה לשכבות מהשכב"גים של התנועות נוער....

יSublime

New member
סתם שאלה

לא היה לך מספיק זמן לתרום בשלוש שנים שלך בשכבג? לדעתי זה טיעון מפגר ללמה ללכת לשנת שירות...לתרום אתה יכול תמיד ודי הרבה בשלוש שנים שלך בשכבג,וגם אחרי ואחרי ואחרי ואחרי...

cohen shir

New member
ממממ... ../images/Emo9.gif

אני חושבת שאם יש לי אפשרות לתרום בכמות כ"כ גדולה ומרוכזת, להנות מזה, לפתח מקומות אחרים ולתרום לא רק לשבט שלי ולא רק לאיזור המצומצם שאני חייה בו אז למה לא? וברור שאפשר לתרופ גפ אחר כך אבל זה שונה... הש"ש גם כולל בתוכו כ"כ הרבה דברים נוספים... לראות מקומות שונים... אנשים חדשים...

יSublime

New member
שוב,את כל הדברים האלה אתה עושה

גם בצבא(מקומות אנשים וכו'). לתרום אתה יכול בדרכים מרוכזות גם בשכבג,גם אחרי,וכמובן התרומה הכי גדולה שקיימת למדינה-צבא. אני לא מוצא את היתרונות בשנת שירות חוץ מלעקב את התכניות שלך בשנה. לתרום? אני עושה את זה המון בשכבג,ואעשה המון בצבא ואם זה יעניין אותי אעשה גם אחרי הצבא בשלל עמותות ואגודות ודרכים וכו' וכו'.

cohen shir

New member
ברור שתורמים בעוד מקומות אבל...

אני מדברת במסגרת הצופים אני לא יכולה לראות איך מתנהל שבט במקום אחר כשאני בשבט שלי ובשכב"ג שלי...

Knotted String

New member
למה שנת שירות. ^^

טוב, אני משוחדת. אבל בכל זאת, בקצרה, על הסיבות שהובילו אותי לדחות את הגיוס בשנה, להתגייס בגיל 19.5 כשכל החברים שלי כבר משופשפים בצבא, ולהמשיך ללבוש חאקי, כמעט כל יום. קודם כל, זה העולם האמיתי. בלי חוכמות, בלי בועה. המקומות שנשלחים אליהם ש"שים הם, בלשון המעטה, לא רמת אביב, רמת השרון וסביון. אלה מקומות עם אנשים שלא תמיד כל כך מצליח להם, עם ילדים שהרבה פעמים ממש לא מצליח להם, עם עוני, פשע, ובערות. ואלה המקומות שהכי פוקחים לך את העיניים והכי גורמים לך לראות את המציאות, וגם המקומות שהכי זקוקים לך ומשוועים לך. כי כשילדים בני 10 יושבים ברחוב ומעשנים נרגילה, זה לא נורמלי. כשהורים קונים לילדים שלהם את הסיגריות, זה לא נורמלי. כשלילדה בכיתה ה' אין שולחן לעשות עליו שיעורים, זה לא נורמלי, ואלה האנשים שאנחנו עובדים איתם, לפחות בשנת שירות שלי. דבר שני, זה מבגר ומפתח. יותר מהכל, שנת שירות נותנת לש"ש. אתה יכול לדבר על ההשפעה לטווח ארוך על המקום שבו אתה נמצא. האמת היא שאתה לא הולך לשנות עולם. שהאנשים האלו חיו כמו שהם חיים כבר שנים רבות וימשיכו לחיות ככה כנראה בעתיד, איתך או בלעדייך. אתה במקום מסויים שנה, שנה אחת בלבד. אבל עבורך, ואת זה אני אומרת מנסיון, זאת חוויה בלתי נשכחת. רק לגור בבית אחד עם עוד חמישה אנשים בגילך ולהתחבט בסוגיות כמו תור מי לעשות אקונומיקה בשירותים, זה משהו שלא כולם עוברים. תוסיף לזה את כל שאר חובות הבית [נקיון, בישול, קניות וכו'] את הצרכים החברתיים [ערבי קומונה, יציאות, עבודה משותפת והווי] את המשפחה שלך בבית [יציאות הביתה, חברים בצבא, עייפות והמוווון נסיעות] והכי חשוב, את התפקיד [במקרה שלי; הדרכה, הדרכה, הדרכה, בית ספר, התנדבות, והדרכה] ותקבל לו"ז עמוס, צפוף ומאתגר. חוויה מבגרת שנותנת לך המון המון כלים שלא חשבת שתקבל. יכולת להתמודד עם מצבים מלחיצים ומסובכים, לעמוד מול אנשים, לחוות את החיים האמיתיים. זה הבדל שניכר. זאת גם הפוגה בין בית הספר לצבא, והיא מתקבלת בעין יפה מאד בהרבה תפקידים צבאיים. וגם, אני יודעת שכשאני אצטרך לגור לבד ולדאוג לעצמי, אני אהיה מסוגלת לעמוד בזה בצורה מעולה. אם כבר כלים, שנת שירות זאת ההזדמנות האולטימטיבית להשתמש בכל הכלים שקיבלת במהלך השנים שלך בצופים, לתרגם אותם לעשיה חיובית למען מישהו אחר. נכון, יכולות להיות עוד הזדמנויות במהלך החיים להתנדב. אבל איפה תוכל לעצור הכל לשנה, ולעסוק אך ורק בזה? בצבא? אף פעם לא. אחרי הצבא? ומה עם הטיול לחו"ל, העבודה, הלימודים? שנת שירות [ולא רק בצופים] נותנת לך פלטפורמה להציב את הנתינה במרכז, לרכז בה את כל הכוחות ולעשות הבדל משמעותי. לא משנה עולמות, אבל משמעותי. חפרתי, נכון, סליחה. אבל יש עוד מליון ואחת סיבות למה כן, ובאמת שזאת אחת ההחלטות הכי נכונות שלקחתי. באמת.

gorck

New member
הערה/ות...

-)לא היית צריכה להכניס את רמת השרון פנימה כי זה לא נכון, זה סטיגמה, נכון שיש פה אנשים שלא חסר להם, אבל גם פה, יש המון, המוון אנשים שלא יכולים לממן חוגים ואפילו שקי שינה ובגדים חמים.... ולא דיברת כלום על המשכיות השכבה והתנדבות שכבתית...

Knotted String

New member
תראה,

כמות האנשים שלא שורדים כספית לא נחשבת כמדד. גם בשוהם יש אנשים עם בעיות כספיות. מה שנמדד הוא יכולת המקום להתמודד עם האנשים האלה, לתרום להם, ולהחזיק אותם. שוהם ורמת השרון [ועוד רבים,] הם מקומות שדואגים לאוכלוסיות החלשות שלהם ויש להם מודעות גבוהה לנושא הזה. [למשל, תנועות נוער חזקות ומבוססות שלהן מודעות לנושאים אלו, וכו'.] בבית שאן, לדוגמא, יש אנשים יחסית מבוססים כלכלית. יש לי חניכים עם בתים יותר מפוארים מבתים בסביון, וזה בדוק. אבל לבית שאן כעיר, ולעירייה, קשה מאד מאד מאד לדאוג לאוכלוסיה הנחשלת, שבמקרה של העיר הספציפית הזאת, היא חלק נכבד מהאוכלוסיה. לו הייתה בבית שאן תנועת נוער חזקה שהייתה פועלת למען האוכלוסיה החלשה, ועירייה שיש לה את היכולת לעזור לבסס את האוכלוסיה המדוברת, לא היה צורך בקומונה. וכנראה שהאוכלוסיה החלשה הייתה מצליחה להתבסס. אבל זה לא המצב, ולכן בית שאן מועמדת כניגוד לרמת השרון, יש מבין?
[ואם כבר מדברים על סטיגמות למקומות, אני אמורה להבין את זה ממקור ראשון.] לא עניתי על השאלות האחרות שלך כי אין לי ממש דיעה בנושא. השכבה שלי בצופים לא מקיימת המשכיות שכבתית משום סוג. הרבה חברי שכבה התגייסו כבר או בדרך לגיוס, שלושה מאיתנו עושים שנת שירות, אולי יצא לנו להפגש בעתיד, אבל אני לא מאמינה שנעשה משהו כשכבה. יש הרבה שכבות שהולכות יחד לנח"ל או מקימות קומונות. כפר הש"שנים, למשל, יכול להיות דרך נפלאה להמשכיות שכבה שתלך ותקים כפר יחד. קומונת רעים בירושלים מוקמת אך ורק מחיפאים שביקשו להיות יחד בקומונה. לדעתי, זה עניין מבורך. שכבה היא מסת אנשים, ויש לה כוח מאד משמעותי. אבל זה תלוי בשכבה ובאנשים שמרכיבים אותה כי לא תמיד יש תמימות דעים לגבי ההמשכיות. בנו"על, למשל, כל השכבה הולכת יחד לגרעין. בדר"כ. לגבי התנדבות שכבתית- שוב, מבורך מבורך מבורך. לפני כמה זמן הייתי ביום גרעין [רעים
] בשדרות. [שעדי הבריז ממנו כי הוא אפס.] שדרות זה דוגמא למקום שמאד מאד מאד מאאאאאאד משווע למתנדבים. לבוא כשכבה ולהעביר פעילויות לילדים, לדוגמא, לטעמי זו פעילות מבורכת והייתי מציעה לך לפנות לקומונת רעים בשדרות שתקפוץ על ההזדמנות. תמיד אפשר לנסוע, כשכבה, ולהרים פרוייקט שחשוב לכם. ללכת להרים הפנינג בבית ספר של חינוך מיוחד, להעלות פסטיבל ישובי שמטרתו תרומה לעמותה/קרן/גוף, לנסוע ביחד עם כל השכבה ולנקות חוף, או כל דבר אחר. לשכבה יש כוח ענקי, במיוחד אם אתם 40 חברה, וזה מבורך שאתם רוצים לנצל אותו. שיהיה לכם המון בהצלחה.

gorck

New member
הרעיון של פסטיבל יישובי...

זה מפעל שבטי אצלנו... השנה הפסטיבל משולב בו גם, אז שיהיו גם הופעות גם דוכנים וגם מכירות... פשוט אנחנו מחפשים כשכבה, מקום שיענה לנו על- 1) להיות ביחד. 2) לתרום לקהילה. 3) להרגיש שאנחנו תורמים לקהילה. 4) להנות מהכל.

Knotted String

New member
יופי של מסורת. ../images/Emo13.gif

תראה, אני לא מכירה את השכבה שלך, אני לא יודעת מה הכי חשוב לכם כאנשים ומה יש בסביבה שלכם. אמרתי לך כבר חלק מהאופציות. עכשיו אתם צריכים לשבת כשכבה ולהחליט. אתם רוצים לעשות משהו שהוא תהליך ארוך וממושך של כל השנה, או לקחת חלק בפעולות חד פעמיות? אתם יכולים להקים מועדון שיעורי בית, ולשבת כל השכבה עם תלמידים מתקשים מכל הגילאים ולעזור להם בשיעורי בית, וזה למשל יכול להיות פרוייקט מתמשך שכל השכבה יכולה לעזור בו, כל אחד במקצוע החזק שלו. או להרים כמה פרוייקטים קטנים, ולזה נתתי לך דוגמאות. שבו, תדברו על זה, תחליטו מה הכי חשוב לכם.

שקד007

New member
../images/Emo153.gif...

אני שישיסטית וכבר עכשיו ברור לי שאני הולכת לעשות שנת שירות. מעבר למה שכולם פה כבר אמרו בקשר לעזרה וליציאה מהבועה, אני חושבת שהשנה הזו היא מפתחת את מי שיוצא אלייה ולא בהכרח את מי שבאנו לעזור לו.תמיד לומדים המון דברים ממקומות כמו אלו שמוצעים בשנת שירות. לדעתי זה המקום האולטימטיבי לפתח את עצמך וללמוד מאנשים אחרים שבחיים לא חשבת שתכיר או תעריך. וחוץ מזה..באמת, למה לא?

noname202

New member
נמ

גם אני שישיסטית, ואני יודעת שאני אעשה שנת שירות, 90% שאתגר הנהגתי. קודם כל, כל מה שכבר אמרו פה על לפתח את האדם. דבר שני, אני רוצה לעשות ש"ש בצופים, שמבחינתי זה פשוט להישאר עוד שנה ולתרום לתנועה שאני ממש מכורה אליה, קצת יותר ממה שתרמתי עד עכשיו - בשבט שלי, שיש בו כבר שנתיים ברצף מרכזים בש"ש, אני יכולה לראות כמה הם תורמים לשבט הזה בהשוואה לחבר שכב"ג רגיל, ואני ממש רוצה לעשות את זה גם, לאו דווקא בשבט שלי.

gorck

New member
לידיעתכם....

המטרה שלי היא בכללי להבין למה אנשים רוצים לעשות שנת שירות... ושמתי לב שאף-אחד לא מגיב על השאלות האחרות שהיו שם.... שלי אישית הן יותר חשובות

למעלה