עורו אחים יקרים

עורו אחים יקרים

עד מתי אתם הולכים בחושך הגדול הזה חשכת הכפירה, ומשחיתים את ימיכם ואת זרעכם לשווא. שובו אחים יקרים אל ה' והתחזקו בעבודתו, כי מי כמוכם חובשי ספסלי בית המדרש לשעבר וכמוכן חובשות כיסאות הפלסטיק של בית יעקב לשעבר יודעים ויודעות, שזכינו ובשנים האחרונות נתגלו הוכחות מופלאות לנכונות תורתינו הקדושה על ידי רבנים חשובים רבים אשר זכו והחזירו בתשובה מדענים חשובים ורבים עוד יותר. על כן אני פונה אליכם בקריאה של חיבה, שובו בנים ובנות שובבים ושובבות אל הספסלים והכיסאות והתחזקו בשמירת המצוות ותפסיקו להתייחס ברצינות לשטויות שאני כותב, אני מקווה מאד שאתם זוכרים אותי ומבינים שאני לא באמת טרול אלא עשיתי את זה כדי לגרום לכן להתחיל לקרוא את ההודעה. מה שאני כן רוצה להגיד לכם זה שתוך כדי היציאה שלי התעסקתי בצורה מאד רצינית בהוכחות שהמאמינים (בעיקר המחזירים בתשובה) טוענים שיש לזה שהיהדות נכונה, קראתי הרבה ספרים של שני הצדדים וגם נפגשתי ודיברתי עם כמה מחזירים בתשובה מפורסמים. היום אני מנסה לעסוק בנושא בצורה מקצועית ולכן אני שואף להכיר כמה שיותר טיעונים של שני הצדדים. אני לא צריך הפנייה לאתרים או ספרים מוכרים כי רוב הסיכויים שפגשתי אותם, אבל אם מישהו יכול להפנות אותי למקור לא ידוע בקשר לאחד מסוגי הראיות שהמאמינים המציאו אני אודה לו מאד. חוץ מזה (וזה מה שבאמת מעניין אותי), אם יש מישהו שבירר או מברר את כל הנושא הזה בצורה מעמיקה באמת ועדיין לא משעמם אותו יותר מדי לדבר על זה, אני מאד אודה לו אם הוא יצור איתי קשר במסר או באי מייל. טרולים יתקבלו בשמחה. מנהלים יקרים: בגלל שאין סיבה להגיב להודעה הזאת, אני מאד אשמח אם תוכלו לנעוץ אותה ל-24 שעות או משהו כזה. תודה. גולשים יקרים: אם המנהלים יחליטו לא לנעוץ את ההודעה תשתדלו בבקשה להקפיץ אותה מדי פעם כדי שהיא תשרוד לפחות יממה בעמוד הראשון. תודה.

uri80

New member
טוף, מקפיץ. למה במסרים דרך אגב?

אם יש משהו ספציפי סביר יותר שתוכל לקבל תשובה ממישהו על גבי הפורום שם הרבה רואים את השאלה ולאו דווקא במסרים. הוכחות? אני לא נתקלתי אי פעם בכאלו.

יאללה חפירות

האמת היא שאין לי בעיה להעלות את השאלות לדיון בפורום, אבל משום מה יש לי תחושה שלרוב המשתתפים בפורום קצת נמאס מהנושא (שלא לדבר על ערמות הטרולים שימשכו לאיזור כמו זבובים), לכן נראה לי שמסרים זה רעיון יותר טוב. אבל אם אתם באמת רוצים, אין לי בעייה להעלות שאלות מעניינות מדי פעם.

את המייל של קריעת ים סוף כבר קיבלת?

לא הבנתי מה בדיוק אתה מחפש, אתה רוצה למצוא עוד חומר המתעד הוכחות לקיומה של התורה? נראה לי שסמינר ערכים יחד עם עוד כמה סמינרים שנערכים באוניברסיטה (אצלנו - בן גוריון - למשל, מפרסמים פעם בכמה זמן פגישה עם רב דוקטור, רב פרופסור, רב פסיכולוג, או רב שיח שמסביר דרך תורת הקבלה את האמת שבתורה) - יספקו אותך לחלוטין. מה עוד נשאר? למרות שעיון באתר של חנן כהן בטח יוסיף לך עוד (לא רלוונטי, זה שם האתר, והוא מומלץ בלי קשר) חנן מתעד מידע שרץ באינטרנט... אם אתה רוצה אני גם אעשה לך פורוורד לכל מייל מהסוג הזה שאני מקבלת מאבא, אני מקבלת הרבה... לעומת זאת אם אתה מחפש מידע מדעי בנושא של שיטות ההחזרה בתשובה אז בספר של עלי יסיף בפרק האחרון שעוסק בספרות העממית בימינו תמצא הרבה חומר מרתק בנושא. שים לב הספר לא מעודכן (כמדומני יצא לאור לפני עשר שנים פחות או יותר), אבל מבחינת השיטות והסיפורים, לא הרבה השתנה

בחייאת תבינו אותי

אני לא כועס אבל אני אנסה להסביר את עצמי בפעם האחרונה. אם מישהו מכם בירר את הנושא בצורה רצינית הוא יודע שלא כל ההוכחות של המחזירים בתשובה מטומטמות לגמרי ולפעמים צריך להתאמץ קצת כדי לגלות את התשובה הנכונה. כיון שאני בתהליך של כתיבה על הנושא אני רוצה לשמוע מאנשים על הוכחות טובות לכאורה שלא מוכרות, ויותר חשוב - על הפרכות לא מוכרות להוחכות המהם מציגים. בגלל שאני מאמין שלאף אחד לא יהיה כח לנהל דיון פומבי בפורום ביקשתי שתיצרו איתי קשר במסרים אם זה מעניין אותכם ויש לכם כח לעזור. תודה

uri80

New member
חבל, לכעוס לא טוב, יקצר לך את החיים.

איך בדיוק אתה רוצה לשמוע על הוכחות שלא מוכרות לך? איך נדע מה מוכר לך ומה לא? טלפטיה? פנטומימה? איתותי מורס? אני כן יכול להגיד שהרוב המוחלט של דברים ששמעתי עד היום ממחב"תים היו גיבוב של שטויות, לרוב מלווים בחוסר הבנה של החומר שהם מצטטים. נראה שיש ענין בשרשור כזה אם יש משהו חדש.

אבל מה זה הדבר המוזר הזה לחפש הוכחות לקיום

האל? אחד השיעורים הבסיסיים שקיבלתי מתישהו בתיכון, וזה משהו שאני לוקחת אתי עד היום (מטופש ככל שישמע) הוא שאמונה באלוהים הוא כמו האמונה שיש משהו מאחורי וילון מספר שלוש (נראה לי שזו דוגמא של איזה רב או הוגה חשוב, אבל אני שמעתי אותה מחברה). ברגע שמסיטים את הווילון ורואים שיש מאחוריו משהו (נאמר, פג'ו 205 חדשה, או נאמר, דחליל) הרי שזו כבר לא אמונה, אלא ידיעה. כל עוד הווילון מוסט ובכל זאת אני מאמינה בלב שלם שיש משהו מאחורי הווילון הרי שאני מאמינה. לכן, חברתי היקרה, לימדתי אותי החברה דאז, לא צריך לחפש הוכחות לקיום האל. כי אם נמצא הוכחות זו כבר לא תהיה אמונה. ובשורה התחתונה יש בזה משהו. בשונה מהתייחסות לנושאים ספציפיים כמו קיומו של המבול או האפשרות שהתורה ניתנה את האל - עובדות שבעקרון ניתן לנסות להפריך או להוכיח (עד עכשיו קיבלתי הפרכות משכנעות, ותו לא) הרי שהאמונה בקיומה של ישות מתגלה ושופטת היא עניין של רגש, של חינוך, של תחושה, של משהו בלתי ניתן להגדרה שקוראים לו אמונה. בעיני אי אפשר להסביר את זה בדיוק כמו שאני לא מצליחה להסביר מה גורם לי לאהוב את בנזוגי שיחי'. אני יכולה למנות כמה עשרות סיבות, אבל אני מאד מאד מאד מקווה שגם אם את, או אתה, תשכנע/י שאני צודקת בסיבות האלה, זה לא יגרום לך לאהוב אותו כמוני. כי אז אני בבעיה. מה שכן, אם אתה מתעקש, ההוכחות ההגיונית היחידות ששמעתי עליהן אי פעם לקיומה של ישות עליונה, לא אנושית, הן אלו שבאו מפי פילוסופים, כמו אריסטו ואחרים. נדמה לי שבספר "מטאפיזיקה" יש דיון מעניין בנושא. לא קראתי הבנזוג דיווח, הוא זה שלומד פילוסופיה. אם כי הוכחות אלה לא תמיד נוגעות לקיומו של אל מתגלה ושופט.

לעניות דעתי הקובעת.

אין הוכחה חותכת לקיום האל. תמיד נצטרך להגיע לאיזשהיא נקודת בסיס שמהותה היא אמונה. אדם מאמין ודתי (ואני לפני כמה שנים) יאמר לך שאי אפשר להוכיח את קיום האל, בגלל שמוחינו צר או שעולם או מלשון העלם והסתר וזה בעצם הניסיון שהקב"ה העמיד אותנו בו. ואם הכל היה ברור אז מה היה הניסיון בכלל ומה השכר וכו' וכו'. אי אפשר גם לשלול לחלוטין את קיומו של האל. גם בגלל שבאמת לא הכל ידוע. וגם בצורה מעט אבסורדית אי אפשר לשלול לחלוטין תיזה שטרם הוכחה כראוי. או כומו אמרו רבותינו "המוציא מחברו עליו הראיה" הוכחות מצחיקות כגון זה ש"אם זה לא היה אמיתי זה לא היה שורד 2000 שנה" הן מצחיקות כי היהדות לא שרדה במתכונתה המקורית. וחוצמזה יש הסברים אנתרופולגים הרבה יותר אמינים והגיונים לשימור היהדות מה גם שיש עוד תרבויות ששמרו על צביונן שנים רבות. עוד הוכחה יש "כל עצמותי תאמרנה" כלומר שרק אל פיקח וכל-יכול מסוגל לברוא עולם מושלם ומסוכרן. טיעון זה עדין לא מוכיח שהאל הבורא הוא אותו אחד המצטייר מהיהדות. וגם במקרה הזה תאורית האבולוציה וההתפתחות הרבה יותר מבוססות והגיוניות ובעצם די מוכחות בשטח מהטיעון הילדותי הדתי. ואני דווקא בעד שירשור חפרני שכזה. לפעמיים צריך להעיף את האבק ולהיזכר בגילאי 20-21 . וגם בבחינת דע מה שתשיב.

אני כבר כמעט 22.אבל

נעלבתי בשם הנעלבים. אממ הייתי שמח לשרשר עכשיו אל תוך הלילה.אבל אני מסכים איתך לחלוטין. ממש עם כל מילה.חוץ מהמילים בסוף.. שהתיאוריות ההם יותר מוכחות בשטח? אז מה? אבל לא חשוב.זו סתם נקודה שולית.. קיצור, כלום לא חשוב, הכל כרגיל.

admor

New member
אני בעד

שירשור אמונה וחפירה מזמן לא היה שירשור כזה ברמה.

barr1969

New member
היה, אתה פשוט לא מתאים לשם

עשה טובה. אל תוריד לי את ערך השרשורים בפורום הזה.

admor

New member
בואי נעשה סימן מוסכם לאיזה שירשור מותר לי

להגיב. בכל זאת אני לא רוצה להפריע לרמת השירשורים בפורום שלך.

barr1969

New member
אוקיי

יש לי אייקון מיוחד כזה בפיתוח מעבדה. כשהוא יכנס למאגר תפוז, יהיה לנו קל לתקשר.

admor

New member
האיקון שלי כבר מוכן

..(/¯'/..................... ...//..¯/................... ..../ /.../................. .....¸·`...´/`¯¯´./¯/...... ..\¯¨/......./..../.../'../... .('...'/~,......´..)´...)'). ./..../\.................\.. ...´·._ ..........\...''.... .......)..............\..... ......\.............\.......

למעלה