עוצמות אינסופיות

liavt

New member
עוצמות אינסופיות

קיוויתי שמישהו יוכל לתת לי דוגמה לעוצמה אינסופית שלא נמנית עם עוצמות הקבוצות: ZZZ N,P(n), P(P(N))...ZZZ

the new L

New member
אלף אומגה היא לא דוגמה לעוצמה

שאינה נמצאת בסדרה לעיל?

עריסטו

Active member
לא חשבתי על זה

נכון, חשבתי על האפשרות של עוצמה שנמצאת בין שניים מאיברי הסדרה, לא חשבתי על האפשרות של עוצמה הגדולה מכל איברי הסדרה.

liavt

New member
חלק מהמושגים לא מוכרים לי

אם אני מבין נכון הכוונה היא שהטענה שאין עוצמה הנמצאת בין שתי עוצמות עוקבות בסדרה הנ"ל ולא שווה לאף אחת מהן היא לא כריעה. האם הטענה שיש עוצמה הגדולה מכל העוצמות בסדרה הנ"ל היא כריעה?

MelodicTruth

New member
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אם הכוונה לסדרה 0_ב, 1_ב...n_ב לכל n טבעי, אז w_ב הוא מונה בעל התכונה הרצויה. אם הכוונה היא לסדרה a_ב לכל סודר a, אז כמובן שאין מונה גדול מכל ה-ב. יתכן שהשאלה שלך מתייחסת באופן כללי לתכונה של מונים גבוליים חזקים? מונה גבולי חזק (strong limit cardinal) הוא מונה k שמקיים k>2^j לכל j<k. אם k הוא גם רגולרי (כלומר k שווה לקופינליות שלו) וגדול מ-0א, אז הוא נקרא "בלתי נגיש", ולא ניתן להוכיח את הקיום שלו ב-ZFC (אבל ניתן להראות ש-ZFC עקבית עם הטענה שלא קיים מונה כזה). אם קיים k כזה, אז עבור כל k>j, כל איבר בסדרה באורך w שמורכבת מ-j, 2^j, 2^2^j וכו' הינו קטן מ-k. ניתן לקבל תוצאות הרבה יותר חזקות על סדרות של קבוצת החזקה, אם רק מניחים את קיומם של מונים מספיק גדולים. למשל, אם קיים מונה רמזי, אז |(k=|P_L(k עבור כל k אינסופי, כאשר (P_L(k היא קבוצת התת קבוצות של k ב-L.

liavt

New member
רוב המושגים לא מוכרים לי :(

לצערי הרב לא עשיתי קורס בתורת הקבוצות, ולכן רוב המושגים אינם מוכרים לי לצערי.

the new L

New member
האיחוד של כל הקבוצות שכתבת כאן

הוא קבוצה שעוצמתה לא שייכת לקבוצת העוצמות האלה, ועוצמתה היא (אם אינני טועה) אלף אומגה.

matanZ

New member
האיחוד של כל אלו הוא לא קבוצה.

אבל אולי אני כותב את זה כי אני מבין את "..." אחרת ממך.

the new L

New member
כנראה

אני מבין את ... כך: הקבוצות הן
N, P(N), P(P(N)), P(P(P(N))), ....​
כלומר, מדובר פה על כמות בת מניה של קבוצות (מספר הפעמים שמפעילים את הפעולה של קבוצת החזקה הוא סופי לכל איבר בשרשרת) איך אתה מבין את ה ... ?

the new L

New member
והעובדה שהאיחוד שלהן הוא קבוצה

נובעת ישירות מאקסיומת האיחוד בZF.

matanZ

New member
אני הבנתי את "..."

כמייצג את כל "סדרת" ה-ב, כלומר כסדרה שכוללת איבר מתאים לכל מספר סודר.

1ca1

New member
ומהו מספר סודר (נניח בתורת הקבוצות הנאיבית)?

הרי הסודרים הם בעצם יחס שקילות, ולהגיד שעוצמת קבוצה שווה לאלף-אפס זה להגיד שהיא שקולה לN.

liavt

New member
אוקיי

א. מהי העוצמה ב_0 וכו? ב. האם מישהו יכול לתת לי יותר מ-א0 עוצמות אינסופיות?

למעלה