עונת הייחום החלה

gildoron

New member
"over estimated" !!??!!??

my self, ידידי היקר... "המתקתקות שלה מעצבנת"..?,"לא בדיוק משוררת, יותר פזמונאית"..? אנחנו, כפי הנראה, לא מדברים על אותו בן אדם.. אולי אתה מבלבל עם מישהו אחר... -אמת,נעמי שמר הלחינה שירים של משוררים אחרים ("הוי ארצי מולדתי"-שאול טשרניחובסקי,"פגישה לאין קץ"-נתן אלתרמן,"זמר"-רחל ,"קומי צאי"-חיים נחמן ביאליק ועוד) בנוסף, אגב, גם יצרה גרסאות עבריות לשירים אמריקניים, יוונים, צרפתיים אבל,ה:"לא בדיוק משוררת" הזו,(לפחות זו שאני מדבר עליה..) כתבה את רוב שיריה- הן מילים והן מנגינה.. ("כינרת","שנים עשר ירחים","שיר ערש לצבעים","ולס להגנת הצומח","נר ראשון של חנוכה","הטיול הקטן","אנשים טובים","כד הקמח","אצלנו בחצר","אחינו הקטן","פירות חמישה עשר" ועוד רבים, רבים וטובים) וה:"היא עדיין לא מתקרבת ל...", רק להזכירך... היא היא, כלת פרס ישראל (פרס-ישראל/1983), על יצירתה ותרומתה לזמר העברי. ולכן אבקשך..."אל נא תעקור נטועה.." גיל.

gildoron

New member
clarificaion:

-סשה ארגוב,יוני רכטר,מתי כספי...כבודם במקומם מונך, תרומתם לזמר העברי, הרי,ברורה וידועה לכולנו. גיל.

לא, לא...אתה לא הבנת:|קונספירציה|

בשקט בשקט, כדי לא להרגיז אף אחד, לפי דעתי, זה בגלל השיר ההוא, נו, זה, שמדבר על העיר הזאת, נו, זאתי, שכבשנו. (יש כמה אנשים שלא אוהבים אותה בגלל זה. בדוק.) חולה על נעמי שמר. כפארה עליה, שתחייה.
..."נישא ברוח הערביים"...

gildoron

New member
זה בסדר גמור...

תורן..אל תדאג –אותי, אתה אף פעם לא מרגיז.. רק..איזו עיר?, איזה שיר בדיוק...? בכל אופן, אני מעדיף להאמין, שהציבור בישראל נאור מספיק, על מנת לעשות את ההבחנה בין רעיון/דעה(פוליטית,כלכלית,מדינית ו/או אחרת) של אמן יוצר, לבין תהליך היצירה שלו ויצירותיו המוגמרות. גיל.

my self

New member
משנה, למה לערב פוליטיקה

באמת שממש לא חשבתי על ירושלים של זהב כשכתבתי את ההודעה. זה יהיה מגוחך מצידי לפקפק במקצעויות של מישהו בגלל שהוא אוהב את ירושלים, אתה לא חושב? אז הקונספירציה אכן נמצאת בדמיונך בלבד, וזה לא לעניין להציג אותי באור קטנוני וילדותי שכזה. אז בנוגע למשוררת - לא כל מי שכותב מילים הוא משורר, ונורא קל להבדיל בין poem לבין song. היא כותבת שירים מהסוג השני, ולכן - פזמונאית. אין דבר כזה "ספר שירה של נעמי שמר". בקשר להישיגיה כמלחינה - נכון, היא הלחינה הרבה שירים יפים, והרבה שירים שנכנסו לקלאסיקה העברית, ואולם מבחינת איכות וכושר המצאה כל אלה שציינתי עולים עליה ביכולתם. אני לא מדבר כאן על השפעה. השפעה על הציבור הרחב, וכמובן שתדמית ופרסום - באלה היא עולה על כל אלה שציינתי (אני לא מציין זאת לרעה, לגיטימי). מובן שיש לה השפעה מוסיקלית, אבל פחותה מזו של אלה שציינתי.

my self

New member
אגב, עפ"י אותו היגיון

הייתי אמור לטעון שאלתרמן משורר זניח ועגנון סופר זניח, כי שניהם השתייכו לחוג א"י השלמה. מאוד מוזר שגם שמאלנים יודעים לעשות את ההפרדה בין דעות פוליטיות של אמן לאמנות שלו.

gildoron

New member
my self ...

ההבחנה שלך בין song לבין poem היא חביבה אבל לגמרי לא מקצועית (אני תוהה אם ההסקה האמורה נעשתה בשל ריבוי הדימויים ע"ח המטאפורות) בנוסף- "מתקתקות מעצבנת", "עדיין לא מתקרבת ל....", "ואולם מבחינת איכות וכושר המצאה כל אלה עולים עליה ביכולתם" ו- "יש לה השפעה מוסיקלית, אבל פחותה מזו של...." הן הדעות אישיות שלך,והן אלה אשר קוממו אותי. -לא חשדתי לרגע כי תוכן אותו השיר (שהושר לראשונה ע"י שולי נתן) הייה המניע מאחורי הודעתך. אגב –האם פזמון הוא לחן או מלל..? או שמא הבחנה כזו לוקה בחסר משהו..? גיל. .........על עובדות אפשר להתווכח, על דעות כדאי..............

my self

New member
ההבחנה בין poem ל song

אני אמנם לא איש מקצוע, אבל ההבחנה הזו לא שלי. ראשית, היא קיימת בשפה האנגלית באופן טבעי. שנית, נתן זך בעצמו עשה את ההבחנה הזו באלבום של נורית גלרון שבו היא שרה "שירים ופזמונים" שלו. ההבדל הוא לא בסך הריבויים והמטאפורות, אלא מדובר בשני סוגים שונים מבע אמנותי. פזמון (הכוונה למלל), מבחינת המורכבות שלו, בדרך כלל נע רק ברמת פני השטח, או מעט פנימה. שיר (poem) חודר עמוק יותר. לפזמון אין זכות קיום בתור טקסט ללא מנגינה, שיר הרבה פעמים דורש שיישאר על הדף בלבד. נכון, בחלק מהפזמונים ההפרדה הזו לא כל כך חדה, אבל ברוב התמלילים של נעמי שמר קשה למצוא אופי פואטי. בקשר לשמר כמלחינה - המתקתקות היא עניין של טעם, כמובן. גם אהדה למלחין זה או אחר. מבחינת השפעה מוסיקלית, חנוך רון סיפר פעם בראיון שהיא הכניסה את הסולם המז´ורי לזמר העברי. אם הקביעה אכן נכונה זו באמת השפעה משמעותית. ועדיין, מבין השלושה האחרים שציינתי, לסשה ארגוב תפקיד מכריע יותר בזמר העברי והוא נשלח לתהומות הנשייה מיד לאחר מותו ב- 1994. אולי בגלל שאין אף שיר שמזוהה ספציפית איתו, אלא שירים שלו מזוהים עם המבצעים שלהם, בעוד לנעמי שמר יש שירים שמזוהים ספציפית איתה. מתי כספי ויוני רכטר, בעיקר כספי, שניהם יצרו שפה מוסיקלית חדשה וייחודית, מבלי לאבד את הקומוניקטיביות, לכן נראה לי שההישג האמנותי שלהם גדול יותר. בקשר לירושלים של זהב, זה משנה תורן שרמז לכך, לא אתה (כן, זה הרגיז אותי).

gildoron

New member
my self ...

תודה לך, ששיתפת אותי בדעותיך... אני מרגיש שהעשרתה אותי..(גם בדיעות וגם בעובדות..) גיל.

../images/Emo13.gif מה, ידוע שמיי-סלף הוא

בחור איכותי, אינטילגנט ומוכשר. הוא רק צריך לבוא יותר לשאדו, לפגוש קצת "פייג-קייט" מהסוג הכאילו נחות, לא משהו שרואים במפגשי אונ´ ת"א בנושא "התיאורייה הקווירית - לאן?" חולה עליו, נשמה.
שמח לראות אותו תמיד. באמת.

Yaniv-DC

New member
ואם בכל זאת איכשהו

הוא כן עושה לך את זה, ראיתי באיזשהו סרט (לא זוכר איזה), שמישהו שקצת עמד לו בציבור שינן לעצמו את המנטרה think Ruth Westheimer. זה חייב לעזור.

פיציק

New member
תודה... ../images/Emo4.gif

בזאת אני רוצה להכריז, שאין בי עוד שום חשק מיני ....

המלצה נוספת...

כפי שכתב לי חבר קרוב(
) בצ´אט -תחשוב על גברים עצובים (בהתכוונו לכתוב "דברים עצובים").

אבא גאה

New member
תחשוב על שלמה בר

(לפני הטיפול שיניים) והזקפה נעלמת ל 24 שעות !!!!! אם זה לא עוזר ושלמה בר מעורר לך זקפה - רק פסיכאטר יכול להועיל.

למעלה