עונת החתונות.

Harrington

Well-known member
מנהל
ריקי, בל נשכח שחלק נכבד מהכסף "חוזר" בתור מתנות מהאורחים..
זה חלק מהבעיה, כשהמזמינים מתחילים (והם הרי התחילו כבר מזמן) להסתמך על זה. מכיר אשה יקרה שהוזמנה לאירוע ולגמרי במקרה שמעתי אותה מדברת על כך שהיא לא הולכת, למרות שמאוד רצתה, רק בגלל שהתקשתה לרשום על הצ'ק את מה שמקובל לרשום. אז נכון, היא יכולה כמובן לרשום פחות ואיש לא יחזיק זאת נגדה. אבל מבחינתה זאת לא הייתה אפשרות. זאת בדיוק הבעיה כשיש את מה שכביכול מקובל ואתה יודע שהצד השני בונה על זה. אז עם כל הכבוד למזמינים, שיואילו נא לצמצם בהוצאות, להקטין עלויות, והאמיני לי שגם בתור אורח וגם אם הייתי מהצד שנדרש "לכבד את בני הזוג" כהגדרתך (כמדומני, בנוסח כזה או אחר), הייתי מרגיש הרבה יותר מכבד ומכובד עם זה.

זה חלק מהבעיה, כשהמזמינים מתחילים (והם הרי התחילו כבר מזמן) להסתמך על זה. מכיר אשה יקרה שהוזמנה לאירוע ולגמרי במקרה שמעתי אותה מדברת על כך שהיא לא הולכת, למרות שמאוד רצתה, רק בגלל שהתקשתה לרשום על הצ'ק את מה שמקובל לרשום. אז נכון, היא יכולה כמובן לרשום פחות ואיש לא יחזיק זאת נגדה. אבל מבחינתה זאת לא הייתה אפשרות. זאת בדיוק הבעיה כשיש את מה שכביכול מקובל ואתה יודע שהצד השני בונה על זה. אז עם כל הכבוד למזמינים, שיואילו נא לצמצם בהוצאות, להקטין עלויות, והאמיני לי שגם בתור אורח וגם אם הייתי מהצד שנדרש "לכבד את בני הזוג" כהגדרתך (כמדומני, בנוסח כזה או אחר), הייתי מרגיש הרבה יותר מכבד ומכובד עם זה.
אפשר לרשום על הצ'ק ח"י שקלים ולהוסיף פתק קטן, {צ'טערת שלא שמתי יותר} וזה הכל.
אף אחד לא יעשה מזה עניין.

Harrington

Well-known member
מנהל
אפשר לרשום על הצ'ק ח"י שקלים ולהוסיף פתק קטן, {צ'טערת שלא שמתי יותר} וזה הכל.
אף אחד לא יעשה מזה עניין.
לגמרי מסכים איתך, אבל לא לכולם יהיה נוח לעשות זאת. וכאן השאלה (המהותית יותר מחיפוש פתרונות כמו זה שהצעת) היא למה בכלל להעמיד אותם במצב ההתלבטות הזה לכתחילה.

נערך לאחרונה ב:
לגמרי מסכים איתך, אבל לכולם יהיה נוח לעשות זאת. וכאן השאלה (המהותית יותר מחיפוש פתרונות כמו זה שהצעת) היא למה בכלל להעמיד אותם במצב ההתלבטות הזה לכתחילה.
לאף אחד לא נוח לעשות זאת, הפתרון שהיצעתי נועד רק לקמצנים שקשה להם להיפרד מממונם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לאף אחד לא נוח לעשות זאת, הפתרון שהיצעתי נועד רק לקמצנים שקשה להם להיפרד מממונם.
טעות סופר, צריך כמובן להיות "לא לכולם יהיה נוח לעשות זאת".

הבעיה שלי היא לא עם קמצנים, אלא עם אנשים שבאמת ובתמים קשה להם. לא חסרים כאלה. ודאי לא אם אנשים מוזמנים לכמה אירועים בחודש אחד. כפי שכתבתי למעלה, אותה שיחה עם אותה גב' 'היכתה' בה די חזק בהבנת הבעיה (אם כי את דעתי בעניין כתבתי באופן זהה למדי גם לפני כן). עם מה שהחברה דורשת מהאורחים לרשום היום בצ'קים (כמו שכבר נכתב כאן, נדמה לי אפילו על ידך, אלה די מצופים לכסות את האירוע. כך שאם אתה מגיע בתור אורח לאולם כזה של 480 ש"ח למנה, לך תשאיר עכשיו בתור זוג 100 ש"ח 'מסכנים'). זאת בעיית אמת, לא עניין של מליונרים קמצנים שמתקשים להיפרד מכספם.

טעות סופר, צריך כמובן להיות "לא לכולם יהיה נוח לעשות זאת".

הבעיה שלי היא לא עם קמצנים, אלא עם אנשים שבאמת ובתמים קשה להם. לא חסרים כאלה. ודאי לא אם אנשים מוזמנים לכמה אירועים בחודש אחד. כפי שכתבתי למעלה, אותה שיחה עם אותה גב' 'היכתה' בה די חזק בהבנת הבעיה (אם כי את דעתי בעניין כתבתי באופן זהה למדי גם לפני כן). עם מה שהחברה דורשת מהאורחים לרשום היום בצ'קים (כמו שכבר נכתב כאן, נדמה לי אפילו על ידך, אלה די מצופים לכסות את האירוע. כך שאם אתה מגיע בתור אורח לאולם כזה של 480 ש"ח למנה, לך תשאיר עכשיו בתור זוג 100 ש"ח 'מסכנים'). זאת בעיית אמת, לא עניין של מליונרים קמצנים שמתקשים להיפרד מכספם.
השקפותנו מנוגדות כאן בעליל.
אין לי מה להוסיף מעבר למה שנאמר.
רק רציתי בכל זאת כן להוסיף ולהגיד שהפתרון שלי {ח"י שקלים} הוא רעיון מצויין
ובמקרה הכי "גרוע" יכולים להזמין את הקמצן לצורך הדיון, ארבע פעמים באותו חודש
אז הוא שילם 720 שקלים, מה קרה? תהיה בטוח שגג העולם לא יתמוטט על ראשו.
אגב, קמצנות היא מחלה דיי קשה ואחת מסממניה היא, עור של פיל. :)

Harrington

Well-known member
מנהל
השקפותנו מנוגדות כאן בעליל.
אין לי מה להוסיף מעבר למה שנאמר.
רק רציתי בכל זאת כן להוסיף ולהגיד שהפתרון שלי {ח"י שקלים} הוא רעיון מצויין
ובמקרה הכי "גרוע" יכולים להזמין את הקמצן לצורך הדיון, ארבע פעמים באותו חודש
אז הוא שילם 720 שקלים, מה קרה? תהיה בטוח שגג העולם לא יתמוטט על ראשו.
אגב, קמצנות היא מחלה דיי קשה ואחת מסממניה היא, עור של פיל. :)
ח"י זה 18. מבין כעת שהתכוונת ל180?
בכל מקרה כאמור, אחלה פתרון, אבל לא יתאים לכולם. אני שואף שהאירועים יהיו כאלה שכולם ירגישו בנוח לשים 180 ש"ח ובא לציון גואל. אם כי מה לעשות, 720 ש"ח זה גם לא מעט לאנשים מסוימים כאמור, בלי כל קשר לקמצנות.

ח"י זה 18. מבין כעת שהתכוונת ל180?
מי זה המתמטיקאי שמתקן טעות חישובית, האם היא לא נעשתה באמצעות חישוב תורני?
בכל מקרה כאמור, אחלה פתרון, אבל לא יתאים לכולם. אני שואף שהאירועים יהיו כאלה שכולם ירגישו בנוח לשים 180 ש"ח ובא לציון גואל. אם כי מה לעשות, 720 ש"ח זה גם לא מעט לאנשים מסוימים כאמור, בלי כל קשר לקמצנות.
בין כה וכה, במגזר שלך לא שמים כסף, לכן זה לא רלוונטי, אתם נותנים מתנות ואף לא חדשות אלא מעבירים מאחד לשני את המתנות שקיבלתם.

משתפרת1

Well-known member
היתה תקופה בה רשמנו בהמחאה 180 ש"ח, אז זה היה מכובד. כמה שנים רשמנו 360 ש"ח (אני אוהבת כפולות של ח"י, וגם בתרומות למיניהן מעדיפה לתת כפולות ח"י). כעת זה כבר ממש לא מספר הגיוני. הבן שלי אומר שכשהוא הולך לבד זה מינימום 500 ש"ח, ואם מדובר בחבר קרוב- יותר.

היתה תקופה בה רשמנו בהמחאה 180 ש"ח, אז זה היה מכובד. כמה שנים רשמנו 360 ש"ח (אני אוהבת כפולות של ח"י, וגם בתרומות למיניהן מעדיפה לתת כפולות ח"י). כעת זה כבר ממש לא מספר הגיוני. הבן שלי אומר שכשהוא הולך לבד זה מינימום 500 ש"ח, ואם מדובר בחבר קרוב- יותר.
בחתונות של הגיאורגים נהוג שאדם מכובד מטעם המשפוח'ה פותח את הכספת ומקריא באמצעות מיקרופון את הסכומים מתוך המעטפות.
הגיאורגים לא עושים הנחות לאף אחד, מי שמשלם מעט מדי, הם מציגים את "קלונו" ברבים .
מיותר לציין שהדבר יוצר לחץ חברתי שאינו מאפשר להמעיט עם הסכומים.

שמלת תחרה1

Well-known member
חבר קרוב 500 שח מכובד, כשהולכים זוג לתת 1000 ש"ח זה מכביד, לתת 800 לא מכסה את האולם. לא פחא שהרבה מגיעים לבד.

למעלה