עונת החתונות.

שמלת תחרה1

Well-known member
חברה סיפרה שהבן שלה קבע תאריך נישואים לחודש ספטמבר. ומה עולה 480 ש"ח. המחיר נקבע לפי היום והעונה, יום חמישי בשבוע, ועונת קיץ. לא כולל דיי גיי צלם ותפאורה.
ואני שואלת, למה לא להתחתן בחורף ביום שני, כשהמנה כולל הכול דיי גיי צלם תפאורה, 320?

דיברגנט חדש

Well-known member
חברה סיפרה שהבן שלה קבע תאריך נישואים לחודש ספטמבר. ומה עולה 480 ש"ח. המחיר נקבע לפי היום והעונה, יום חמישי בשבוע, ועונת קיץ. לא כולל דיי גיי צלם ותפאורה.
ואני שואלת, למה לא להתחתן בחורף ביום שני, כשהמנה כולל הכול דיי גיי צלם תפאורה, 320?
האם מסתמן, ששוב, יהיו הגבלות?

ai27

Well-known member
בגלל ספירת העומר ו3 השבועות, תאריכים בחודשי הקיץ מצומצמים יותר - והביקוש קובע מחיר.
גם התחרות עם "גן אירועים" מוגבלת לתאריכים בהם אין גשם.
מצד שני - לא רוצים להתעכב יותר מדי.

אני ואשתי התחתנו בפברואר.
היה נהדר.
בחיפה-קריות מנות עולות פחות מ200,
אז משתלם להצפין

שמלת תחרה1

Well-known member
בגלל ספירת העומר ו3 השבועות, תאריכים בחודשי הקיץ מצומצמים יותר - והביקוש קובע מחיר.

היה נהדר.
אז משתלם להצפין
אכן גם אזור האולם חשוב, ויש גם בצפון ובדרום אולמות יקרים. השאלה מדוע צריך להתחתן בהגזמה. לקחת יה שהאולם נותן ולהסתפק בארוחה מכובדת צלם מהשורה הראשונה וכך דייגיי.
אין צורך להחליף תלבושות. ולהחזיק מאפרת וספרית צמודה, פרחים יקרים נרות במאות שקלים.
לחשוב גם על היום שלמחרת.

ai27

Well-known member
אכן גם אזור האולם חשוב, ויש גם בצפון ובדרום אולמות יקרים. השאלה מדוע צריך להתחתן בהגזמה. לקחת יה שהאולם נותן ולהסתפק בארוחה מכובדת צלם מהשורה הראשונה וכך דייגיי.
אין צורך להחליף תלבושות. ולהחזיק מאפרת וספרית צמודה, פרחים יקרים נרות במאות שקלים.
לחשוב גם על היום שלמחרת.
האולם היחיד בחיפה קריות שהכרתי ולא היה טוב (רעש מזעזע בגלל הד מקירות זכוכית), תיקן את בעיות ועכשיו גם הוא טוב (שמו וילונות שביטלו את השיבוש בסאונד)
כל השטויות שאמרת זה גרושים.
בעיקר המיקום והיום משפיעים

מ ש ה 53

Well-known member

היה נהדר.
אז משתלם להצפין
היום כבר מזמן לא פחות מ-200....

כוכבית מצויה

Well-known member
המחירון המעודכן בקישור - טוען אחרת...
המחירים שם מבוססים על דיווחי מתחתנים, אין שום מידע על תאריכי הדיווחים. בתנאים של עליה במחירים מספיק לקחת שנה אחורה כדי שתהיה הטיה כלפי מטה.

הסתכלתי גם בחלק שבו האולמות מפרסמים, יש פרסום אחד של אולם באפק שמציע חבילה ל 200 אורחים בימים ראשון ושני ב 42000 שח, שזה 210 שח לאורח.

כי בחורף האורחים נרטבים, התסרוקות נופלות והאיפור נוזל.
בקיץ יותר נעים, ריח הפריחה של הפרדסים מתמזג עם ניחוחות הבשמים של האורחים.
480 ש' למנה? זה משתלם רק אם הזוג נשאר יחד לכל החיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
עם כל הכבוד לחברה, זה הרי לחלוטין בידי הילדים (הזוג המתחתן) והוריהם. אישית גם אם הייתי מליונר (ועל אף דברי 'ידענות' בקומונה בעבר, אני -עדיין- לא :)) לא הייתי מוכן לשלם את המחיר הזה עבור מנה. מוצא אולם זול יותר בכל דרך אפשרית (ולא חסרות כאלה) ובא לציון גואל. מצידי שהחתונה תהיה באולם של בית כנסת עם עמדת פלאפל בחוץ.

עם כל הכבוד לחברה, זה הרי לחלוטין בידי הילדים (הזוג המתחתן) והוריהם. אישית גם אם הייתי מליונר (ועל אף דברי 'ידענות' בקומונה בעבר, אני -עדיין- לא :)) לא הייתי מוכן לשלם את המחיר הזה עבור מנה. מוצא אולם זול יותר בכל דרך אפשרית (ולא חסרות כאלה) ובא לציון גואל. מצידי שהחתונה תהיה באולם של בית כנסת עם עמדת פלאפל בחוץ.
פלאפל בחוץ?
ואת עוגת החתונה בטח תקנה בארומה.
דיי הרינגטון תפסיק להגזים.
זאת חתונה של הילדים שלך, תשלוף את הארנק ותן להם את הכבוד המגיע.

Harrington

Well-known member
מנהל
פלאפל בחוץ?
מצידי? בכיף. מן הסתם הילדים (המתחתנים) יתנגדו. אבל דיברתי לצורך המחשה. באמת שאין לי בעיה עם זה. נראה לי אפילו גימיק חמוד. בכל אופן רציתי לומר, שהמחיר בסופו של דבר נמצא במידה רבה בידי הזוג/משפחה. לא רוצים לשלם כל כך יקר? אפשר בהחלט למצוא אלטרנטיבות. עניין של רצון, כוח לחפש וכו'.
ואת עוגת החתונה בטח תקנה בארומה.
הממ.. לא נראה לי. אבל אין לי שום בעיה להזמין אותה ממאפיה שגרתית ולא מוכרת.
דיי הרינגטון תפסיק להגזים.
כאמור, אכן הגזמתי אולי קמעה כדי להמחיש את עמדתי. אבל לי אישית באמת שאין בעיה לעשות זאת בדרך הזאת (אפילו הצעתי זאת לילדי בעבר). פשוט בזבוז כסף אחד גדול כל ההוצאות האלה על ערב אחד בודד.
זאת חתונה של הילדים שלך, תשלוף את הארנק ותן להם את הכבוד המגיע.
כלל לא עניין של כבוד. אני לא רואה שום כבוד מיוחד בהוצאת מאות אלפי ש"ח על ערב אחד קצר. להיפך, בעיני זה כבוד גדול פי כמה דווקא לצמצם, מה שגם יאפשר לאורחים להביא צ'קים נורמליים יותר ולא לבזבז את משכורתם החודשית עלינו, ואם יישארו עודפים אפשר לתרום אותם. בין זה לבין חתונה בה כל מנה עולה כ500 ש"ח, כיבוד הילדים מצוי בעיני הרבה יותר באפשרות שאני מציע.

מצידי? בכיף. מן הסתם הילדים (המתחתנים) יתנגדו. אבל דיברתי לצורך המחשה. באמת שאין לי בעיה עם זה. נראה לי אפילו גימיק חמוד. בכל אופן רציתי לומר, שהמחיר בסופו של דבר נמצא במידה רבה בידי הזוג/משפחה. לא רוצים לשלם כל כך יקר? אפשר בהחלט למצוא אלטרנטיבות. עניין של רצון, כוח לחפש וכו'.

הממ.. לא נראה לי. אבל אין לי שום בעיה להזמין אותה ממאפיה שגרתית ולא מוכרת.

כאמור, אכן הגזמתי אולי קמעה כדי להמחיש את עמדתי. אבל לי אישית באמת שאין בעיה לעשות זאת בדרך הזאת (אפילו הצעתי זאת לילדי בעבר). פשוט בזבוז כסף אחד גדול כל ההוצאות האלה על ערב אחד בודד.

כלל לא עניין של כבוד. אני לא רואה שום כבוד מיוחד בהוצאת מאות אלפי ש"ח על ערב אחד קצר. להיפך, בעיני זה כבוד גדול פי כמה דווקא לצמצם, מה שגם יאפשר לאורחים להביא צ'קים נורמליים יותר ולא לבזבז את משכורתם החודשית עלינו, ואם יישארו עודפים אפשר לתרום אותם. בין זה לבין חתונה בה כל מנה עולה כ500 ש"ח, כיבוד הילדים מצוי בעיני הרבה יותר באפשרות שאני מציע.
אוףףףף איתך הרינגטון.
לא התכוונתי שתעשה חתונה של אוליגרכים שיכורים.
אבל משהו באמצע, אתה יודע, שיגרום לאורחים להגיע בשמחה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אוףףףף איתך הרינגטון.
לא התכוונתי שתעשה חתונה של אוליגרכים שיכורים.
אבל משהו באמצע, אתה יודע, שיגרום לאורחים להגיע בשמחה.
ברור שצריך שהאורחים ישמחו להגיע. אבל תכל׳ס זאת החגיגה של בני הזוג. האורחים מגיעים כדי לשמח אותם. איזה ענין יש כשאורחים מגיעים עם כאב לב על הסכום שהם ׳נדרשים׳ לכתוב בצ׳ק רק בגלל שהמזמינים החליטו להיות ׳מכובדים׳?

ברור שיש אמצע. אבל אני מדבר גם עליו. סבור שצריך לרדת דרסטית לכיוון האפשרית הנמוכה יותר (אם תרצי שליש תחתון).

מ ש ה 53

Well-known member
בני קבע לנובמבר. מנה 230. וכמובן שכל דבר בתמחור נוסף. די ג'יי. צלם. תאורה מטעם האולם גם עולה. וגם להגברה מטעם האולם יש מחיר. יש מי שמארגן את ההושבה בשולחנות ואוסף אישורי הגעה מהמוזמנים עוד קטע של הוצאה.... ובקיצור, יש הרבה הוצאות מעבר ל"מנה".

ai27

Well-known member
בני קבע לנובמבר. מנה 230. וכמובן שכל דבר בתמחור נוסף.
מזל טוב.
אנחנו התחתנו ב2008,ביום חמישי. שילמנו 170 שקל למנה, במרכז הקונגרסים. היום המחיר שם בחורף זה 175 - לא הפרש גדול.
אופציה ב' שלנו הייתה כינורות, לדעתי גם הוא אולם מעולה.
את אחוזת הכרמל פסלנו - גם בגלל המחיר היקר יותר - וגם בגלל שהגודל לא התאים

230 זה סביב הרף העליון באזור, לבן שלך טעם יקר.
אולי לדעתו האיכות מצדיקה את הפער.
1655191199422.png
די ג'יי. צלם. תאורה מטעם האולם גם עולה. וגם להגברה מטעם האולם יש מחיר. יש מי שמארגן את ההושבה בשולחנות ואוסף אישורי הגעה מהמוזמנים עוד קטע של הוצאה.... ובקיצור, יש הרבה הוצאות מעבר ל"מנה".
כמעט לכל האולמות יש מערכת הגברה, ומחלקי מקומות ישיבה - כי זה סטנדרטי. גם אין העדפות שונות.

אבל צלם, תאורה מיוחדת, רב מזמר, דיג'יי ועוד - הם בעלי מקצוע אחרים, ולכל לקוח יש דרישות והעדפות אחרות.
יש מי שיסתפק בצלם שמחלק מגנטים בסוף,
יש מי שרוצה מצלמת וידאו שתסתובב באירוע, או 2,
ויש כאלה שמוסיפים מצלמה על רחפן
גם תאורן זה איש מקצוע - ויש כאלו שגם מקרינים וידאו במקביל למוזיקה.
גם דיג'יי צריך לקלוע לטעם החתן והכלה, ויש כאלו שמשלמים עוד עבור זמר או נגנים.

ריקי זו אני

Well-known member
מ ט ו ר ף...

חבר'ה הנכבדים ואוהבי ילדיהם... 400 אורכים טקצת הגענו להוצאה של -.200,000 ש"ח
לא כולל כל מיני תוספות חתונתיות נקרא לזה... שיעלו את הסך בעוד -.100,000
אנחנו מגיעים לסכום שהיה מסדר לכם את הילדה בדיור... בפתיחת עסק... ליזרוק את כל
הכסף הזה על בשר??? מ ט ו ר ף... מ ט ו ר ף...

מ ט ו ר ף...

חבר'ה הנכבדים ואוהבי ילדיהם... 400 אורכים טקצת הגענו להוצאה של -.200,000 ש"ח
לא כולל כל מיני תוספות חתונתיות נקרא לזה... שיעלו את הסך בעוד -.100,000
אנחנו מגיעים לסכום שהיה מסדר לכם את הילדה בדיור... בפתיחת עסק... ליזרוק את כל
הכסף הזה על בשר??? מ ט ו ר ף... מ ט ו ר ף...
ריקי, בל נשכח שחלק נכבד מהכסף "חוזר" בתור מתנות מהאורחים..
לכי תגידי לילדה שלך אשר כל החיים שלה חלמה להגיע לבושה בשמלת כלה לאולם. שאין אולם.
חתונה זה דבר אחד, דירה זה דבר שני.

למעלה