עונש מוות - בעד ונגד

Yaniv-DC

New member
עברתי על השירשור הזה...

ראיתי כל מיני "החברה מכניסה לכלא כדי להגן על עצמה" "מערכת לא מושלמת" "אנחנו לא אלוהים" וכו´ וכו´. טימותי מקווי. הוצא להורג לפני חודשים לא רבים, עונש מוות פדרלי ראשון מזה 40 שנה. עכשיו... אם הוא היה נידון לסתם מאסר עולם... מה זה אומר בעצם? זה אומר שבחמישים שנה הבאות כספי משלם המיסים מממנים לו 3 ארוחות ביום, מקלחת, מיטה לישון עליה. אני בתור בן אדם לא רוצה לחשוב שהכסף שאני משלם הולך למימון חיי הנצח של הפושעים מהסוג הזה.

spainbar

New member
זו ממש לא תשובה.....

הויכוח הזה יוכל להמשיך עד אין קץ אם נקודת המוצא של התפיסה שלכם לא תשתנה - הויכוח פה הוא לא על האם טוב יותר לנו כלכלית להרוג פושעים, כי ברור שכן. הוא גם לא על תנאי הכליאה - כי ברור שכולנו רוצים שיסבלו במידה הנכונה והויכוח הוא לא על רגשות נקמה פרימיטיביים - כדוגמת אם היו אונסים (חס וחלילה !!!!) את אחותי האם הייתי רוצה להרוג אותו.... הויכוח הוא על זכותה ויכולתה של החברה לתת עונש סופי ומוחלט כל כך לאדם אחר בחברה... האם לחברה יש רשיון רצח גם ??? והאם אתה מוכן להרוג כמה חפים מפשע תמורת הריגת האשמים... וזה לא מספיק להגיד אם הוא עושה משהו ממש ממש ממש ממש חמור... כי כל אחד מפרש את זה אחרת, וגם אז האם תמיד תוכל להוכיח את המקרה ב- 100%? בקיצור... :} ס´

MARMELAD

New member
../images/Emo45.gif בידיוק.....

אני גם מסכים אם זה שרוצחים מהסוג הנחות ביותר - ולמה רק רוצחים - גם מחבלים שנתפסו לפני הפיגוע, גם גבר שהכניס את אשתו לחודש בבי"ח, גם אבא שאנס את בתו... את כולם כולם יהיה הרבה יותר קל ונוח להרוג. למה? כי זה חוסך במשאבים, כי לא מגיע להם לחיות בבית מלון 5 כוכבים ע"ח משלם המסים, כי זה מספק את יצר הנקמה שיש בכולנו. ואני באמת מאמין שכל אחד מאתנו שמע על איזה רצח / פיגוע וסינן "צריך להרוג את המניאקים האלה". אבל בתכל´ס זה לא עובד ככה. החברה היא בסה"כ חברה. מותר לאדם לבחור אם הוא חי על פי חוקי החברה ומותר לו להחילט גם אם לא. ברגע שהוא עובר על חוקי החברה, מותר לחברה להעניש אותו. אבל מכאן ועד להרוג אותו, הדרך עוד ארוכה. בעיניי עונש מוות הוא אחד הסממנים הברבריים האחרונים שנשארו לאנושות, ואין לי ספק שיום יבוא והוא לא יהיה קיים יותר. מצד שני, גם אין לי ספק שיגיעו ימים חשוכים יותר, שבהם עונש מוות יאכף ללא היסוס בכדור הארץ. לא אופטימי במיוחד, הא...?

.m

New member
תרשה לי שוב (ובפעם האחרונה)

מי שלוקח בכוונה חיים של מישהו אחר - מאבד את זכותו הבסיסית לחיות. זו דעתי. תודה. שלום. mai

Yaniv-DC

New member
לא העליתי כאן נקודת חיסכון כלכלי.

אלא שכשאחותך תאנס או תרצח או שחייה יהרסו ווטסואבר, כספי המיסים שלך מממנים את חייו של היצור שהרס במקרה הטוב, לקח במקרה הפחות טוב את חייה. וכן, כמו שמאי אמרה - מי שנטל חיים בכוונה - איבד את זכותו לחיות.

למעלה