עונש מוות - בעד ונגד

Liroy25

New member
עונש מוות - בעד ונגד

אתמול בשעות הצהרים שדרו בערוץ "YES+" תוכנית שעוסקת בנושא עונש המוות בטקסס, ששם על פי הסטטיסטיקות כמו האנשים שהוצאו להורג היא הגבוהה ביותר. אחד המקרים עליהם דנו ובססו את תגובות המרואיינים השונים (עיתונאים, דוברי בית הכלא, אזרחים) היה מקרה של אישה אשר רצחה את בעלה החמישי (את ה-4 לא הצליחו להוכיח) ונידונה לעונש מוות. יומיים קודם לכן יאיר לפיד ראיין בתוכניתו אישה אשר הותקפה על ידי גבר זר, הפילה את העובר שבבטנה והוא יצא עם חצי שנה של עבודות שירות. לא נכנס כרגע לניתוח של מקרים דומים (עיינו ערך רצח האישה המוכה מהחדשות של אתמול בערב) אבל ברור לכולנו שאין זה פעם ראשונה שהמשטרה אינה מתייחסת ברצינות למקרים שכאלו.(אותה אישה התלוננה במשטרה חודשים לפני כן שבעלה מאיים לרצוח אותה). השאלה המתבקשת היא כזאת - למה להם יש ולנו אין? האם נחוץ עונש מוות במדינה או שמא הוא שמור לפושעי מלחמה נאצים בלבד? האם עונש מוות עושה אותנו טובים יותר או גרועים כמו הרוצח עצמו? האם לנו יש את הזכות לקבוע מי יחיה ומי ימות? קחו כמה שניות, תחשבו, ונראה מה דעתכם בנדון.

BlueCat

New member
מישהו באמת חושב שיש לו את >>>

הזכות להחליט מי יחייה ומי ימות? איך בכלל אפשר לקבוע את זה? אני חושב שעונש המוות הוא פסול בכל מקרה.

זורבבל

New member
שלוש סיבות נגד

סיבה ראשונה כפי שאתם בוודאי יודעים, בבתי הכלא יושבים גם אנשים חפים מפשע. אנשים חיים ניתן לשחרר, את המתים קצת קשה... סיבה שניה היכן יעבור הגבול את מי מוצאים להורג? רצח בכוונה תחילה? רצח מתוך טירוף? פיגוע המוני? הרג בשוגג שאולי בוצע בכוונה? הרג מתוך רשלנות? לפעמים קשה לקבוע בדיוק מה קרה. סיבה שלישית אם מדובר במקרה מובהק שבו אין ספק, למשל מחבל מתאבד, אתם לא חושבים שהוצאה להורג היא פרס? עדיף שהחלאה ימק בכלא עד סוף ימיו! זורו

בן בבן

New member
צודק לחלוטין

ואפשר למנות עוד אלף סיבות עונש מוות הרבה פעמים מאוד מפתה אבל ברוב הפעמים (כאשר נעשה משפט צדק והאשם באמת פשע) הוא יותר מתנה מאשר עונש... זו פשוט גאולה של הנידון משנים בלתי פוסקות של סבל בלתי פוסק ואם העונש הוא מספיק רציני בכדי לשקול המתה הרי שאין אנו רוצים להפסיק את הסבל שלו ויהיה אפשר לפקח ולשלוט בלעשות לו "את המוות"....

לירונר

New member
דעתי חצוייה (../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif)

מצד אחד - אני חושב שיש להוציא להורג מחבלים, שילמדו שבין כה וכה הם ימותו ולא משנה אם זה בפיגוע או בהוצאה להורג, הרי אנחנו לא לוקחים להם את החיים,זו הייתה החלטה שלהם למות... מצד שני- שאלוהים (אני מאמין שיש אחד בכל מקרה...) יקח אותם או לפחות יכניס קצת שכל לאנשים שלא יתחילו לרחם על הדברים האלה (בני אדם הם לא) אז.. זהו...

xanadu

New member
נגד ../images/Emo31.gif

אין לאף גורם כלשהו, בין אם זה אדם פרטי או חברה, לקחת חיים של אדם אחר. החברה לא נתנה לאדם חיים וכך גם לחברה אסור לקחת ממנו אותם. נורמטיבי לחשוב שנטילת חיים של אדם אחר היא פשע חמור, אז מבחינתי אין הבדל מי עשה את זה ומאיזה נימוקים או היגיון או כמה חמורה הייתה אותה עבירה שביצע אותו אדם.

ביג דיל

New member
נגד

זה נראה לי פיתרון ועונש קל מדי שאותם אנשים יקבלו. ניקח לדוגמא מחבל מתאבד שתפסו אותו לפני שהוא התפוצץ. לו זה לא משנה אם הוא יהרג על ידי הפיצוץ או על ידי רשות בתי הכלא. מבחינתו הוא שהיד. אני בעד לאסור אותו לכל החיים, ולאלץ אותו לעבוד במשהו כדי לממן את עלות ההחזקה שלו. אני נגד לעונש מוות. אין לאף אחד זכות להחליט מי יחיה ומי ימות. אם אנחנו (כשאני אומר אנחנו אני מתכוון רשות בתי הכלא שמבצעת את החלטת בית המשפט) נהרוג אנשים שהרגו/רצחו/התכוונו להרוג, איך אנחנו בדיוק יותר טובים מהם?

../images/Emo31.gif../images/Emo70.gif

עונש מוות הוא דרך זולה ועלובה להטיל עונשים. לא בכדי טקסס נחשבת למעוז הגזענות וההומופוביה.

Liroy25

New member
תוספת קטנה..

רובכם התייחסתם למקרים של פיגוע המוני או טיפול במחבלים שנתפסו. מה לגבי הגבר אשר תקף את האישה, על לא עוול בכפה וגרם להפלת העובר שלה. (הפיל אותה על הרצפה ובעט בבטנה) האין זה רצח מכוון? האם ניתן לראות את המקרה של אדם חף מפשע? מה לגבי אותו אב ששרף את אשתו וילדיו במעון לנשים מוכות? אני מסכים עם רוב הדברים שאמרתם, בפרט שלחברה אין זכות לקחת חיים, השאלה אם אין מקום למקרים חריגים? הרי מערכת משפטית אשר נותנת 6 חודשי עבודות שירות לאותו גבר מכה, מבחינתי פשלה בתפקידה ובגדול! תמשיכו מכאן.

זורבבל

New member
התוספת שתופסת

אתה לוקח את העניין לקיצוניות. בוודאי שאם מערכת המשפט נתנה רק 6 חודשי עבודות שירות לאותו גבר מכה זו פאשלה ממש גדולה, אבל מה הקשר לעונש מוות?! אני עדיין מחזיק בדעתי שעונש המוות יהיה רק מתנה - עונש אמיתי יהיה להחזיק את הנבלה בכלא עד סוף ימיו. עם ובלי קשר, לאף אחד אין זכות לקחת חיים. זה שהפושע נטל לעצמו את הזכות לא הופך את לקיחת החיים ע"י בית המשפט ללגיטימית. הפאן היחידי שעשוי לחזק את נחיצות עונש המוות הוא הפאן ההרתעתי אך לדעתי בכל המקרים שציינת ההרתעה שבעונש המוות לא היתה אפקטיבית. זורו

Liroy25

New member
זאת לא קיצוניות זרובי אלא השוואה

אותו מקרה מדינות שונות. בשתיהן אחד מבני הזוג רצח את בן/בת זוגתו רק שבאחת הנאשמת נידונה לעונש מוות ובשניה הוא קיבל עבודות שירות.

spainbar

New member
מאד מאד מאד מאד נגד ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

אין לי הרבה זמן אבל אני יגיד כמה מילים: בעונש מוות אין לך חרטה - אין לתקן טעות שנעשתה - ולא משנה מה עושים אין שום מערכת שנקיה מטעויות ב- 100%. גם רמה של 99.9% אמינות לא מספיקה, כי עדיף שיהיו חיים כמה אשמים משימות מישהו שהיה חף מפשע. להענשי רצח ע"י רצח זו פעולה לא הגיונית כלל, כי איזה מסר או מטרה אתה מנסה להעביר ? ובעיני עונש של חיים שלמים בכלא מתחין גרועים בהרבה. :} ס´

spainbar

New member
בגלל זה התפקיד המדהים ביותר במערכת

זה של הסניגור - זה שמוכן להגן על רוצחים, אנסים ופדופילים, היחיד שמבין שלכל אחד לא משנה מה עשה מגיעה ההגנה הטובה ביותר כי המערכת לא תמיד צודקת ס´

.m

New member
יכול להיות הרבה פחות יפה

כשפרקליט הגנה טוב מצליח לשחרר פושע. אני לא אומרת שלא מגיעה להם הגנה, אבל יש כאן חומר למחשבה.
mai

.m

New member
שאלה קשה...

אני רוצה להגיד שני לגמרי מתנגדת לעונש מוות בגלל כל אותם טיעונים שהעלו לפני (באמת מי אנחנו שנחליט מי יחיה ומי ימות, ובאמת נראה לי עונש אכזרי יותר להשאיר את אותו עבריין חי ובכלא), אבל יש בי צד שנורא רוצה לתפוס איזה גבר מכה/אנס/עברין מין/... ולהוציא אותו להורג, ולא בזריקה אלא ביסורים קשים. אולי אחרי שניים שלושה כאלה אנשים יתחילו לחשוב פעמיים. ומעבר לכך - אם אותו רוצח לקח לעצמו את הזכות לבחור מי יחיה ומי ימות למה שלנו לא תהיה את אותה פריבילגיה לגביו? ואם כבר משאירים אותו חי בכלא (ע"ע יגאל עמיר) למה בתנאים כ"כ טובים? (לגבי עברייני מין (ועוד יותר ספציפי - אנסים) העונש המועדף עלי הוא פשוט כריתה של איבר המין...) מסובך.
mai

BlueCat

New member
בעקבות מה שמאי אמרה, עלה לי רעיון

איך לומר, "מזעזע"?"פסיכי"?"מעוות"?"חולני"? איך שתירצו. עבריין מין- עונש של סירוס או אפילו כריתה של האיבר. בעל מכה- כריתה של הידיים. טוב, זה מגעיל, לא משנה....

זורבבל

New member
זה לא רעיון חדש

בתקופה של האימפריה העותמנית היו מקצצים לגנבים את הידיים. אבל אני ממש נגד...

.m

New member
לגבי הבעל המכה

בוא פשוט צריך לחטוף מכות. שוב. ושוב. ושוב. עד שילמד לחיות בפחד תמידי כמו האישה והילדים שהוא היכה.

למעלה