עונש מוגזם

demon23

New member
עונש מוגזם

היה לי משפט היום בבה"ד על דוח מ.צ בגלל שהוא טען שהייתי לא מגולח וציין "היה לא מגולח ברוב חלקי פניו", קיבלתי על זה 14 ימי ריתוק לבסיס, רק אני חושב שזה ממש אבל ממש מוגזם?

אושי231

New member
באופן אישי אני לא חושבת שזה מוגזם

ולדעתי זה עונש בהחלט הולם. אצלי בבסיס כל מי שהיה מקבל תלונת מ"צ היה נשפט אצל מפקד האוגדה בעצמו ונכנס ישר לכלא.
אני חושבת שכל חייל בצה"ל צריך ללכת מדוגם.
אם אתה חושב שזה עונש מוגזם- תגיש ערעור.

demon23

New member
עונש הולם???

מה בדיוק הולם בזה שאני לא אראה את המשפחה שלי 14 יום בגלל שפיספסתי קצת שיערות בגילוח? ולמה לא שיכניסו אותי לכלא באמת, איפה ההיגיון שלך? אמנם הצבא עובד בחוסר היגיון אבל זה לא אומר שצריך להסכים עם זה, וזה משפט ראשון, ואף פעם לא היו תלונות עליי, וכן התגלחתי באותו יום זה פשוט גועל נפש שאחרי כל העבודה שאני עושה שם (והיא רבה מאוד), אני צריך להענש בגלל שלא שמתי לב שנשארו לי קצת שיערות בצדדים

אושי231

New member
כמו שציינתי- זו דעתי האישית

שאלת: "רק אני חושב שזה ממש אבל ממש מוגזם?"
וזוהי אכן התשובה שלי... שלדעתי זה ממש לא מוגזם.

ולגבי איפה ההיגיון שלי- ההיגיון שלי אומר שחייל שמזלזל בדברים קטנים כמו דיגום, הוא חייל שמזלזל גם בדברים גדולים יותר. כל חייל מייצג את צה"ל ומספיק שאזרח אחד יראה אותך לא מגולח- זו התדמית שהוא מקבל על כל צה"ל.
ההיגיון שלי גם מסתכל על "מבחן התייר" שפעם אורי שלנו הזכיר פה- אם יבוא תייר ממדינה אחרת- איך הוא יסתכל עליך כחייל?

כרגע קיבלת 14 יום ריתוק. אם אתה חושב שזה מוגזם- תגיש עירעור.
אף אחד לא מזלזל בעבודה הקשה שאתה עושה בבסיס. פשוט להבא תשים לב יותר טוב איך אתה מתגלח ומסתדר.

ori239

New member
קצת מידע על דו"ח מ.צ.

אני מסכים עם מה שנאמר מעלי - אני חושב שעונש של 14 ימי ריתוק על דו"ח מ.צ. הוא בהחלט לא חריג,
גם אצלי ביחידה חיילים על דו"חות מ.צ. היו נכנסים לכלא.
אם אתה חושב שהצדק עמך, אתה מוזמן להגיש ערר על עצם העבירה (אם אתה סבור שלא עברת עבירה) או על חומרת העונש (אם אתה חושב שהוא חמור).
אישית אני ממליץ לך לחשוב קצת על העבירה, להבין מה עומד מאחורי דו"ח מ.צ. ומה המשמעויות, ולאחר מכן להגיש בקשת המתקה למפקד היחידה בכתב, לציין שם שהבנת את מהות העבירה ושהיא לא תחזור בשנית ושזו עבירה ראשונה שלך בסה"כ, ואתה מבקש הקלה בעונש. אני מניח שהעונש יתקצר מעט.

בנוסף, לידיעתך עבור כל יחידה יש דו"ח שנקרא דו"ח אתגר.
הדו"ח הזה כולל הרבה מאוד פרמטרים לבדיקת ניהול היחידה, ביניהם דו"חות מ.צ.
לפי מה שידוע לי הציונים על דו"חות האתגר מגיעים ישירות לרמטכ"ל, ויחידות בולטות (לחיוב או לשלילה) - מפקדיהן מזומנים לרמטכ"ל להוקרה או לתת הסברים.

דו"ח מ.צ. הוא בעל משקל בדו"ח הזה, ויחידה שלחייליה דו"חות רבים - הציון שלה נמוך מאוד.
אני רוצה לראות איזה מפקד יחידה היה רוצה לתת הסברים לרמטכ"ל כי היו לו חיילים כמוך ש"זרקו" והתרשלו בלבוש והופעה.

מלבד זאת - אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום עם המילים "מבחן התייר", אני מקווה שהשרשור הזה יתרום להבנתך את חומרת עבירות הלבוש וההופעה.

למעלה