עונה 5 פרק 4

Remedes

New member
עונה 5 פרק 4

ניסית לעצור בעדי מלכתוב קצת על הפרק הזה.. אבל כמו שאתם קוראים.. פשוט לא יכלתי!! מבחינתי מדובר בפרק הכי מרגש אי פעם בדוסונ'ס קריק.. אך קודם קצת על הפרק הקודם שנדע איפה אנחנו עומדים.. ג'ואי מגלה שפייסי נמצא בבוסטון ונפגשת עמו ע"מ להשלים פערים מכל הזמן הזה שהם לא דיברו.. ג'ן מנסה לברר עם יש לה ולצ'רלי עניין משותף חוץ מאשר סקס ולאחר שהוא עונה לה שאין שום בעיה עם זה שהסקס שלהם נהדר הוא מתערב איתה שהם לא יצליחו להחזיק מעמד 12 שעות ללא סקס. במהלך ה- 12 שעות האלה ג'ן מגלה על צ'רלי פרט חשוב.. שהוא לא יכול לקרוא אותיות קטנות ממרחק והוא זקוק למשקפיים.. עובדה זו משמחת את ג'ן לדעת שהיא למדה משהו על החברה ה"מסתורי" שלה שהעמיק את הקשר בינהם.. (אוי התמימות.. ) אצל ג'ק העניינים נעשים משמחים כאשר הוא מחליט להצטרף לאגודת סיגמא פיי ואילו דוסון שלנו מחליט לנשור מ USC שבלוס אנג'לס ולעבור לבוסטון למרות התנגדותו של הוריו.. בשיחה מעמיקה אמא שלו אומרת לו שהיא לא אומרת לו לא ללכת בעקבות הלב שלו אלא להכיר בעובדה שכל החברים שלו עתידם להשתנות ולהתבגר ואם הוא באמת רוצה לעבור להיות ליד ג'ואי הוא צריך לשאול את עצמו אם זה לא ימנע משניהם להתבגר ולהמשיך בחייהם וכל הרעיון של נשמות תואמות -בסיסו בשאלה של גורל והאם ג'ואי היא האדם שלמענה הוא מוכן לעשות כזה זינוק גורלי. לקראת סוף הפרק אביו אומר לו שהוא מאוכזב ממנו, (לאחר שגם הוא שוחח קצת עם דוסון והזכיר לו שמגיל 10 כל מה שדוסון אי פעם רצה היה לעשות סרטים ואילו עכשיו במקום לבחור לעצמו דרך משלו הוא הולך אחרי השביל של ג'ואי) אך שהוא לעולם לא יפסיק לאהב אותו ושהוא תמיד יהיה שם בשבילו. בסוף הפרק אנו רואים את מיץ' נוסע במכוניתו מקשיב לשיר ברדיו ואוכל גלידה.. החלק העליון של הגלידה נופל מהגביע שלו וכשהוא מתכופף להרים אותו רואים אורות חזקים מנגד וקלוז אפ על הפנים של מיץ' כשהוא מנסה לבלום ולפתע אור לבן ו - מסך - הבנו שמדובר בתאונה ... אך מה בדיוק קרה?!?!

Remedes

New member
ובכן..

כאן אנו מגיעים לפרק שעליו רציתי לכתוב.. הפרק שלדעתי הוא הפרק הכי מרגש בין כל עונות דוסונס קריק (קצת מעל פרק סיום העונה השנייה אבל ממש קצת! ) מתחילת הפרק אנו מבינים.. רואים זוג מגיע למסעדת הדגים של לירי אבל מתרחק בעצבות כאשר על הדלת של המסעדה רשום " סגור עקב מוות במשפחה " .. כאן אין מקום לטעות.. מיץ' האבא שכולנו אהבנו לראות על המסך.. זה שתמיד הבין.. תמיד ידע לתת עצות ותמיד היה שם בשביל המשפחה שלו נהרג בתאונת הדרכים מהפרק הקודם!!!! יש כאלה שיטענו שהמוות שלו הוא מין דרך מעוות לצנן את כל יחסי דוסון-ג'ואי ושהוא היה מגוחך.. ואכן זה מה שקרה.. לאחר המוות באמת היחסים בין דוסון-וג'ואי התרחקו מה שבסופו של דבר גרם להתקרבות של דוסון וג'ן אבל לא בזה באתי לעסוק.. במהלך הפרק עצמו אנו רואים סצינות מרגשות שבמהלכן כל הדמויות שהיו מעורבות איכשהוא בחייו של מיץ (כלומר גייל, דוסון, פייסי וג'ואי ) נזכרים בשיחות משמעותיות עם מיץ.. דוסון נזכר ביום ההולדת ה 12 שלו כאשר מיץ קונה לו מצלמה ואומר לו שיהנה מזה ושייתן לדברים שהוא אוהב להיות מקום המקלט שלו.. ג'ואי נזכרת בשיחה בינהם כשמיץ מתקין את הסולם ה- אגדי ואומר לה שהוא לא רוצה שהיא תטפס על המרזב יותר.. ושתפסיק לדאוג כי בסופו של דבר דוסון יתעשת על עצמו ויבין כי כאלה בנים.. (הוא נושק לה על המצח והולך.. ) פייסי נזכר כשמיץ' מלמד אותו לנהוג ואומר לו לא לכעוס יותר מדי על אביו שלא היה לו זמן ללמוד אותו ושאם הוא ירצה עוד שעורים הוא יידע למי לפנות. וגייל - גייל נזכרת בשיחה בינהם כשהם מתארים איך דוסון יהיה כשיגדל.. לאלה מכם שלא ראו את הפרק ולאלה שכן.. אני יסביר מה אהבתי.. אהבתי שה"זכרונות" האלה לא נעשו בפלשבקים כמו רבים מהפרקים.. אלא רואים את הדמויות במצבם הנוכחי ותוך כדי הם "חיים" את השיחה.. כלומר רואים את דוסון בן ה-18 מדבר עם אביו אבל בטונציה של ילד קטן (לדעתי הוא עשה את זה באופן מ-ע-ו-ל-ה) עד שהזכרון חולף .. מי שלא הבין אין לי איך להסביר את זה טוב יותר.. במהלך כל הפרק דוסון מחזיק את עצמו לא להתמוטט כי הרי מישהו חייב להשאר חזק במשפחה ומספיק שאמו היא שבר כלי.. בשיחה עם ג'ואי דוסון אומר לה שהמוות של אביו הוא באשמתו שכן אם הוא לא היה מופיע באותו הבוקר ואוכל בבית לא היה נגמר להם החלב מה שאומר שגייל לא הייתה שולחת את מיץ' לקנות חלב וכך הייתה נמנעת התאונה.. עוד עובדה שדוסון אוכל את עצמו הוא העובדה שהמילים האחרונות שדוסון שמע מאביו היו כשהוא אמר לו שהוא עושה טעות ושהוא מאוכזב ממנו. ג'ואי מזכירה לדוסון שהוא גם אמר לו שהוא אוהב אותו.. אבל זה לא מזיז הרבה לדוסון שעונה שהוא לא יעבור את החיים מפקפק על עך שאביו אהב אותו אלא על העובדה שביום האחרון של חייו הוא היה מאוכזב ממנו ושבמקום להסיע אותו לשדה התעופה כדי שיחזור ללימודים הוא נסע אל מותו. כמה סצינות אח"כ לאחר שג'ואי משוחחת עם פייסי ומגלה לו שדוסון מאשים את עצמו.. פייסי כמו פייסי לא יכול לשבת בחיבוק ידיים ולוקח את דוסון למקום התאונה. שם הוא מסביר לדוסון שאין שום הצדקה לאיך שדוסון מרגיש.. הוא יכול להתאבל אבל לא להאשים את עצמו.. אבא שלו נהרג בגלל שבחור בשם גארי פיטרס, עבד באותו יום משמרת כפולה וכשהוא חזר הביתה הוא נרדם על ההגה.. והוא זה שהרג את אביו.. לא דוסון ולא אף אחד אחר.. רק הוא אשם שנהג כשהיה עייף ושהוא ישא לאורח כל ימי חייו את האשמה על הריגת מיץ' לירי. בסוף הפרק גייל שולחת את דוסון לקנות חלב (מתייפחת בבכי) וכשדוסון מגיע לחנות- המוכר אומר לו שאביו היה שם בלילה שבו קרתה התאונה.. הוא ממשיך לספר שמיץ' היה גאה בבנו כי ברגע שהוא הזכיר את דוסון כל פניו של מיץ' הוארו ומיץ' סיפר לו שדוסון הוא אדם אמיץ ושהוא גאה להכיר אותו.. לאחר דברים מרגשים אלו אנו רואים את דוסון נכנס למכוניתו ועושה משהו שלא עשה הרבה זמן.. קורס! דוסון פשוט בוכה את כל הנשמה שלו ובפעם הראשונה נותן לרגשות שלו להשתלט עליו. - מסך - אולי הרבה (מאד) לא יסכימו איתי אבל זהו פרק מאד מרגש .. יהיו לו השפעות ארוכות טווח למרות שהוא מין אתנחתא למה שקורה בחיי היום יום של הדמויות. ג'ואי נעלבה שדוסון לא נפתח אליה יותר דווקא בגלל שיש לה נסיון באיבוד הורה.. ודוסון - יתרחק קצת מג'ואי, ינשור מ USC ויעשה קצת חושבים מחדש על חייו.

Remedes

New member
והתכוונתי שהרבה לא יסכימו איתי על

כך שזה הפרק הכי מרגש בין כל עונות דוסונ'ס קריק!

Dawson girl

New member
וואו, פרק חזק..

ממש ממש ממש ממש ממש *ממש* עצוב
אין מה להוסיף כי כבר כתבת הכל... אבל יש משפט אחד בו שפייסי אומר לדוסון כשהוא לוקח אותו למקום של התאונה ונחרט לי חזק בראש- "אני אהיה שם בשבילך, בכל מקום, בכל זמן, לנצח"
(ברור שבאנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב נו). ואחרי כל מה שהיה עם ג'ואי זה כ''כ המחיש את הקשר ביניהם שצריך להיות יותר חזק מהכל.. זה לא קשור ממש לעלילת הפרק אבל זה היה אחד הדברים המרגשים בו. והפלשבקים בהחלט היו טובים, בגלל הדרך שבה הוצגו
אבל אני מסכימה עם טל.. הבכי

ממממ..כמו שציפית..../images/Emo105.gif

אני לא מסכימה איתך כל כך... איך אפשר להשוות את הפרק הזה לפרק סיום של העונה השנייה??? גמני ממש אהבתי את הזכרונות מאבא של דוסון(במיוחד את הזכרון של דוסון שהיה מעולה!),אבל לא בכיתי בפרק הזה רבע ממה שבכיתי בסוף העונה השנייה... זה באמת פרק מיוחד,אין ספק,אבל פרק,שבסופו דוסון בוכה(האימה!
) לא יכול להוית אחד הפרקים היותר יפים/מרגשים בסדרה. האמת שלא אהבתי את ה"תירוץ" הזה שמצאו כדי להרחיק את דוסון וג'ואי..זה תירוץ עצוב מדי ודוקא אהבתי את מיץ!

doron g3

New member
אני לא אחזור על עצמי

כי פחות או יותר אני נשמע כמו תקליט שבור (בלה בלה ניצול ציני, בלה בלה תירוץ חסר היגיון). אני רק אשאל אם שמתם לב שכל פעם שיש התחממות בגזרת דוסון-ג'ואי, זה עולה בנפש? זה התחיל עם גראמפס, המשיך עם אבי ואיך שההעסק התחמם שוב, מיץ' שילם את המחיר. זה מעלה כמה תהיות: 1. האם דוסון וג'ואי החליטו לא להיות ביחד למען הצלת חייהם של יקיריהם? 2. איך לעזאזל אף אחד לא מת אחרי 602? (אני מתכוון מלבד הסדרה...) 3. איך לעזאזל יש פרק סיום, דוסון וג'ואי מעלים חוויות עבר, ג'ן מתה, ועדיין הם לא ביחד בסוף?

DAN1EL

New member
האמת ../images/Emo58.gif ../images/Emo97.gif

מעולם לא יצא לי לראות את הפרק הזה. אני זוכר שכשהעונה החמישית שודרה ראיתי את כל הפרקים ואת זה פספסתי. אבל ידעתי מראש מה הולך לקרות בו. וגם בשידורים החוזרים של העונה החמישית פספסתי דווקא את הפרק הזה, ואתם יודעים מה? לא כל כך אכפת לי. מעצבן אותי קו העלילה הזה של המוות של המיץ', כי זה צעד עלילתי שנועד רק כדי ליצור אפקט דרמטי, ואני לא אוהב כשעושים את זה. אני זוכר שאז התבדחתי שבכוח מנסים לדחוף את דוסון למועדון של הסדרה של "הילדים ממשפחות הרוסות". עד עכשיו לא היה לו שום פאק במשפחה (חוץ מגירושים, אבל כולם מתגרשים במאה העשרים אז זה לא כזה מיוחד), ולכל שאר הדמויות כן היה: אבא של ג'ואי בכלא ואמא שלה מתה, אבא של פייסי הוא חלאה והמשפחה שלו שונאת אותו, ההורים של ג'ן ניתקו איתה קשר (או שהיא איתם), אמא של אנדי וג'ק משוגעת ואח שלהם מת וכו'. ועכשיו גם דוסון יכול להשתייך לחבורה, כי אבא שלו מת. כל כך מיותר.
לא יכלו להרוג את גראמס או משהו?

doron g3

New member
האמת שזה לא ממש העניין

הצירוף של דוסון למעגל המשפחות ההרוסות נעשה עוד בעונה הראשונה בעקבות הבגידה. זה היה קצת יותר מסתם גירושים, וגם התייחסו אז לשבירת עולם הפנטזיה של דוסון והצטרפותו למציאות. מה שכן, זה באמת צעד עלילתי מסוג האינסטנט דרמה. רק להוסיף מים, כמה פלאשבקים, קלישאה של פייסי ויש לך סוחט דמעות. כ"כ זול.

DAN1EL

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo58.gif ../images/Emo97.gif

גם הייתי ממש רוצה שהוא לא ימות, רק בשביל שזה לא יגרור עוד זמן מסך של גייל.
כאילו היא לא היתה מספיק מבאסת ומבואסת קודם, עכשיו גם הרגו לה את הבעל...

Remedes

New member
תגידו מה שתגידו אבל..

הפרק הזה עשה את העבודה שלו.. גם אני שנאתי את העובדה שהרגו את מיץ' ולדעתי יכלו להרחיק את דוסון וג'ואי בצורה שונה.. אבל זול?!? הפרק הזה ממש לא היה זול!!!

למעלה