עונה 4 פרק 23

עונה 4 פרק 23

בוקר טוב לכולם

היום יש פרק חדש של השקרניות למי שממהרת לראות.

מחר עם תרגום.

אז ספרו לנו ב א ר י כ ו ת מה חשבתם על הפרק, כמה שיותר ארוך ככה יותר טוב.

צפיה מהנה ואל תשכחו לסמן

ומשהו קטנטן לסיום - היום יש לי יום הולדת

daimond1

New member

היה פרק בסדר...לאחרונה אין לי יותר מידי התלהבות מהפרקים.
אריה שאלה מה שכתבתי על הפרק הקודם: האם ג'סיקה מנסה להרוג את הבת שלה?
אמא של אריה חזרה, בהתחלה חשבתי שהיא תספר שהיא בהריון, בסוף סיפרה שהיא התארסה. לא נראה לי שיהיה לה יותר מידי תפקיד, ונראה לי שנראה אותה אולי בסיום הסידרה....

אמילי - סוף סוף התמודדה עם פייג'.
האנה וטראביס - נראים טוב ביחד. מפליא אותי שפתאום הוא לומד בבית הספר שלה (יש מצב שפספסתי משהו??)

ג'סיקה - לא נראית בן אדם סימפטי. הקטע בחדר של אליסון (עם אמא של האנה) היה סוג של התעוררות, פתאום אמא של האנה התחילה להבין שמשהו לא כשורה. היה ככה גם כשג'סיקה גילתה שהבנות ידגמנו. עכשיו מתברר למה היא לא אוהבת את ספנסר, היא חושבת שהיא פגעה/התעללה באליסון. יש לי הרגשה שאליסון היתה קורבן התעללות מצד מישהו אחר והאשימה את ספנסר (אמא שלה יודעת שהיא קיבלה הודעות אנונימיות).

ספנסר - חבל שהיועץ שלה עוזב, אהבתי את ההתנצחויות איתו. הוא הזהיר אותה שג'ייסון משקר ולא היה בגמילה. אם זה נכון, ההורים של ספנסר (או רק אבא שלה) וג'סיקה מסתירים את האמת, איפה הוא היה. כל ההתנהלות של ההורים מוזרה, ומעניין מה הם מסתירים מספנסר בנוגע לאותו קיץ.
היא יצאה אחרי ג'סיקה וכמעט נלכדה במלכודת. חשבה שג'סיקה העבירה לאליסון מזוודה. יש מצב שהיא העבירה משהו לאליסון עצמה?

ראיתי תאוריה שאומרת שאריה או מייק הם A או חלק מהקבוצה...
בסוף הפרק הבנות נסעו לפילדלפיה. לדעתי מי שנכנסה לחדר לא היתה אליסון אלא סיסי. אם זו תהיה אליסון זה יהיה כל כך צפוי.

בטח היו עוד דברים שפספסתי ולא כתבתי עליהם, אחכה לראות מה תכתבו על הפרק.

הפרק הזה היה עשיר

בדברים לא הגיוניים, ונתחיל:

1. כשאימא של ספנסר סיפרה לה לבסוף על הקיץ ההוא, וראו את ספנסר כשאלי הלכה, לא הבנתי מה היה כל-כך נורא. היה חסר מידע
2. כשספנסר הורידה את המחוך, או מה שזה לא יהיה, וראו את עצמות האדם עם המכתב התחוב פנימה, לא הבנתי מתי, מי שזה לא יהיה, הכניס בצורה כל-כך מסודרת את המחוך הזה
3. לא זוכרת שבכלל נאמר השם של מוסד הגמילה. אם למישהו יש אזכור מתי זה נאמר, אשמח לקישור
4. אשמח להסבר לגבי כל החיפוש האחרון לאלי: הכתובת זאת היתה הכתובת שהיא שלחה את המעטפה? ואם היא פרצה לחשבון, אז איך שלחה מייל?

daimond1

New member

לדעתי אליסון היתה עדה לריב ולבלאגן שספנסר עשתה עם הבגדים.
נראה לי שהיא באה לקבל יותר פרטים עסיסיים לרכילות או לסחיטה. היא לא באה בתמימות. יש מצב שספנסר ראתה מה היא עשתה והיתה נבוכה מהבאלגן ומזה שאליסון יודעת על המצב/האירוע. כ נראה ספנסר פחדה ממה שאליסון יכולה לעשות או להשיג בעזרת מה שראתה.

אני חשבתי שזו היתה חגורה שנקשרה על השמלה...אם זו חגורה (צפיתי אתמול בלילה, יכול להיות שפספסתי כמה שניות מהסצינה) יש מצב שהיא לא שמה לב לחלק הפנימי, במיוחד אם יש מלבישה ולחץ באוויר...

לגבי מוסד הגמילה - ג'ייסון אמר את השם לספנסר. היא אח"כ אמרה את השם לדין.

תקנו אותי אם טעיתי במשהו, ויום הולדת שמח!

תודה

אוקיי. עכשיו זה ברור יותר.

מה שקשור לחגורה, זה יכול להיות הגיוני שהיא לא ראתה, אך ממש לא הגיוני שהיא לא הרגישה.

לגבי מוסד הגמילה. הוא אמר לספנסר את השם בפרק הזה?

daimond1

New member
צפיתי בפרק פעם נוספת

לא ראיתי שנאמר שם מכון הגמילה.
יכול להיות שג'ייסון סיפר לאמילי והיא אמרה לספנסר.

נראה לי שהכתובת שאמילי שלחה לשם את הכסף היה חלק מכתובת EMAIL (יש הרבה חורים בעלילה, יכול להיות שם זה סוג של חור). יש מצב שאליסון התכתבה עם מישהו דרך הכתובת הזאת, כי היא היתה מופתעת לקבל מאמילי מייל.

אז ככה

לגבי אריה את צודקת, אבל עדיין היא הייתה צריכה לדבר יפה יותר לאימא שלה.
לגבי מכון גמילה, יכול להיות שזה לא נאמר בפירוש, אבל זה לא משנה. מה שחשוב שהוא לא היה בגמילה. ובאמת מעניין איפה הוא היה.
ולגבי האימייל - לא הגיוני. למה צריכים סיסמא בשביל לשלוח מייל לכתובת אחרת?

לא אהבתי

את ההתנהגות של אריה לאימא שלה. היא הייתה חצופה ומגעילה. בסדר, את לא רוצה לספר לאימא שלך על עזרא, הגיוני לחלוטין, אבל למה לתקוף אותה בצורה כל-כך חסרת טקט? במיוחד שאריה אמרה לאימא שלה לנסוע לאוסטריה. במיוחד שהיא אמרה לה לדבר עם זאק.

ההתנהגות שלה היתה ילדותית ולא מכבדת, ואני מאוד לא אהבתי.

daimond1

New member
אני חושבת

שההתנהגות של אריה נובעת מתסכול, גם שהיא לא יכולה לספר לאמא שלה את האמת על עזרא, וגם, בגלל שענתה לטלפון.
אני אסביר: אמא שלה הגיעה בהפתעה, שתיהן ישבו בערב ודיברו. היה איזה "רגע באוויר" , אריה התחילה לדבר, אולי רצתה להמשך לדבר (על מה שהיא יכולה להגיד), אך הטלפון לא הפסיק לצלצל....האמא ענתה ויצאה החוצה. מבחינת אריה, הרגע הקסום של "אמא ובת" אבד, מיוחד לאור העובדה שהאמא לא היתה בבית.

אסור לשכוח שאריה לא יכולה לספר לאמא שלה למה לחצה עליה לטוס...

revi 17

New member
423

האמת אין לי כוח לרשום מחדש בעברית את מה שרשמתי לחברי ב-FANFORUM אז אם לא אכפת לכם הנה סיכום שלי לפרק באנגלית

PLL 4x23 recap
well idk how i feel about that episode
glad Jason was back but it was a "quiet before the storm" episode aka boring!

the liars in a wedding gowns (HIGH SCHOOL GIRLS), were ridiculous and it all felt stupid! i mean i love that pll writers challenge Mandy the costume designer, but in season 4 we had to many "special outfit" episodes: the ho downin 4x11, the halloween 4x13 and the 40's style in 4x19. the liars in wedding dresses were a little bit too much for my taste!!!

let's analyze the episode: LOVED the fact that Jason wasn't in rehab... now that's beg the question WHERE WAS HE? let's hope he was on his on path to find out Alison was alive, and didn't halp mrs.D like pll writers want us to belive.
with that said i think the "patient theory" that based on the twin plot from the books is coming to life! ;) mrs.D is trying TOO HARD to convince Spencer she killed the girl in grave... now idk what to think about the person who really did do it! was it the patient??? or the patient only hurt Alison???

Ella coming back did gave a new layer to the boring/stupid character that is aria ;) what can i say cute scenes overall.

Dean & Spencer were cute as well i love new faces on the show that really just put a smile on your face (like holden in season 2 or granma marin even raily). their plot connected in a way but they are not significant... they can come and go.
I have a problem with jake and travis!!! they were cute but they came as a love interest and pll writers did gave them a lot of scenes only to pair ezria/haleb back again?!? why? i mean i'm glad caleb will be back in se5, but after 4x14 and the fact the pll writers change his character 180 degrees i really couldn't care less if he'll be back or not!

back to the episode :p
paily is over you! go emison.
kinda loved the dilaurentis flashback it was nich to see that mrs.d knew about "A" and probably after the incident of "that night" she started to figure out who was after her daughter and stole the game ;)
with all her money and the fact that we already know she paid wilden and cece in the past it's fair to say they were her minions.

back to dean/spencer/veronica - love the fact that veronica acted like a mama bear :) she was right! even if i love dean that scene was genius! "hello job description" LOL. clearly they had a conversation in which dean told her that spencer doesn't feel safe. which lead us to the flashback that happened a few night before "that night" mrs.H said "it was heroin" now i'm not sure if i heard it correctly but it feels like someone dealt with her pills??? and here is a thought: what if it was alison following her mom advice to flash her out? we know jason was into drugs in those days and maybe Alison took some and put in spencer pills or heated some heroin and sauce the pills ;) yes my brain can come up with crazy scenarios!
so on the drugged pills spencer had memory time loss she was super crazy and cut all her sister stuff... nice! so this was spencer secret that her parents protected her from.
it's a good plot (imo) and i'm pretty sure the hastings think of the worst... like she did hurt Alison.

well that's the important stuff i guess... i also loved the fact that emily/hanna found alison ;)

אני מאוד גאה ונרגשת

על יכולת הניסוח המדהימה שלך באנגלית! אבל אנחנו נמצאים בפורום ישראלי, והיה מאוד נחמד מצידך, אם כמובן את מעוניינת לערוך דיון איתנו, לנסות ולתמצת בעברית את מחשבותיך!

אם הייתי רוצה להשתתף בפורומים באנגלית, הייתי עושה את זה. אך כיוון שנולדתי בישראל ושפת האם שלי היא עברית, הרבה יותר נוח לי וקל לי יותר לקרוא בעברית.

אז מאוד אשמח אם בפעם הבאה תשתדלי לכתוב בשפת האם שלי.

revi 17

New member
הציניות פשוט נשפכת ממך!

באתי בטוב ומפאת חוסר זמן אף ציינתי "אין לי כוח לרשום מחדש בעברית..... אז אם לא אכפת לכם". (אף אחד לא אמר שכך אעשה תמיד...או אם בכלל).
יכולת לבקש תרגום אך בחרת להטיף לי! וממתי אסור לרשום באנגלית בפורום ישראלי?! מה הגזענות הזאת???
את מחפשת תירוצים להתנגח איתי מאז שקראתי לך ילדה ואת ממשיכה להוכיח לי שאת כזאת!

חבל שאני אלבין את פנייך ברבים... למרות שאני שוקלת את זה ברצינות.... אז אסכם בקצרה שאת פתחת את השרשור אני הגבתי את לא חייבת להגיב בחזרה.

נתחיל מזה

שאם נפגעת מתשובתי אז אני מתנצלת.
דבר שני, לא הייתי צינית. כל מילה שכתבתי היא מהלב
דבר שלישי, אסביר לך טוב יותר למה התכוונתי. זהו פורום שיש בו טווח גילאים רחב. המכנה המקשר הוודאי הוא שכולם כותבים וקוראים בעברית. ולכן ביקשתי שתכתבי בעברית, כי אני בטוחה שכתבת דברי טעם ודברים נפלאים, וחבל שאנשים לא יגיבו למה שכתבת רק בגלל מחסום השפה, זה הכל.
ודבר אחרון, למה להעליב? כולנו אוהבות את הסדרה, והפורום הזה מיוחד לכולנו, וכן, חשוב לי שתשתלבי פה בפורום המתוק שלנו. אז תנסי להתאים את עצמך אלינו, זה יכול להיות נחמד מאוד, כי אני בטוחה שיש לך הרבה מה לתרום פה לדיונים.

revi 17

New member
נניח שמפאת השעה המאוחרת...

דברייך לא הובנו כהלכה!

למרות ששימוש מרובה בסימני קריאה מעיד על ציניות!

אני אתרגם מיד... ושבת שלום

revi 17

New member
פרק 423....

תרגום לא אחד לאחד של דבריי (אני אתמקד במה שאהבתי בפרק וההשלכות שמתאימות לתיאוריות).

כייף היה לראות את ג'ייסון אבל הפרק כמכלול היה חלש, סוג של "השקט לפני הסערה".... משמע משעמם!

השקרניות בשמלות כלה (בנות תיכון), הרגיש מגוחך וטיפשי! אני אוהבת שהיוצרים מאתגרים את מנדי מעצבת התלבושות , אבל בעונה ה-4 היו לנו פרקים רבים של "תלבושת מיוחדת" כמו: מסיבת הקאנטרי (הו דאון) ב411 התחפושות של 4x13 וסצנת שנות ה-40 של פרק 419. השקרניות בבגדי כלה היו לא לטעמי וזאת אולי בגלל שיש לי שתי חתונות שבוע הבא... משמע קנס כספי

בואו ננתח את הפרק : אהבתי את העובדה שג'ייסון לא היה בגמילה ... עכשיו נשאלת השאלה איפה הוא היה? בואו נקווה שהוא בדרכו ניסה לגלות/לפענח שאליסון בחיים, ולא אחד מהעוזרים של ג'סיקה כמו שהיוצרים רוצים שנאמין.
בד בבד נראה שתיאוריית "המטופלת" רוקמת עור וגידים, ניכר שגב' D מנסה יותר מידי לשכנע את ספנסר שהיא זאת שהרגה את הגופה "אנונימית" שבקבר... עכשיו פה יש 2 תרחישים: 1. המטופלת הרגה את הנערה בקבר, 2. המטופלת רק פגעה באליסון

דין וספנסר היו חמודים, זה כייף לעיתים לראות פנים חדשות בתכנית שבאמת רק מעלים חיוך על הפנים שלך (כמו הולדן בעונה 2 או סבתא מרין ואפילו ריילי) . התת עלילה שלהם קשורה בדרך כלשהיא, אבל הם לא משמעותיים ... הם יכולים לבוא וללכת .
יש לי בעיה עם ג'ייק וטראביס ! הם היו חמודים אבל הם הגיעו כמושא אהבה.והיוצרים נתנו להם הרבה סצנות רק כדי לזווג מחדש את עזריאה והאנה/קיילב?!? למה? אני שמחה שקיילב יחזור בעונה5 , אבל אחרי 4x14 והעובדה שהיוצרים שינו את האופי שלו ב180 מעלות... ממש לא היה אכפת לי אם הוא לא היה חוזר! האנה וטראביס נראים חמוד ביחד כמו שג'ייק ואריה היו... עכשיו הסצינות שלהם מיותרים וסתם שרפו זמן מסך! (ועוד משהו מציק למה שA יסים סכינים בשק איגרוף של ג'ייק?!... איכשהו הבנתי מחברי בטמבלר שהיוצרים צייצו שעזרא לא עשה זאת).

הפלאשבקים היו הדבר המשמעותי בפרק הזה:
1. משפחת דילורנטיס, עכשיו אנחנו יודעים שג'סיקה ידעה שמישהו מאיים על ביתה וכנראה אחרי היעלמות חקרה את הנושא יחד עם ווילדן המשת"פ שלה במשטרה ובעזרת סיסי גנבה את המשחק.

2. ה"תקרית" של ספנסר כמה לילות לפני שאליסון נעלמה בהשפעת הכדורים. ההורים שלה לא ידעו איך להתמודד עם מצבי הרוח שלה וניכר שספנסר גם לא זכרה (הדחיקה) את רובםת ומכאן החשדות שספנסר יכלה לפגוע באליסון וההגנה המרובה סביב העובדה שתפסיק לחקור מה קרה האותו קיץ. אהבתי את הפלשבק הזה כי הוא כן מתקשר לכמה ציטוטים שנאמרו במהלך העונות והעובדה שההיסטינגס מאוד מגוננים על ספנסר.

נחמד לראות שפייג'/אמילי נפרדו אף פעם לא סבלתי את הזיוג הזה וגם אהבתי שאמילי זאת שיצרה קשר עם אליסון.

עכשיו הפרק שנקווה יספק תשובות על אותו לילה מיסתורי.
ומי שחושב שנגלה מי זה A יכול להמשיך לחלום

daimond1

New member

ג'ייסון - אני לא בטוחה שהוא עוזר לאמא שלו, אבל מצד שני אם הוא נעלם לפרק זמן ל"גמילה",וג'סיקה ואבא של ספנסר גם אמרו "גמילה", משהו מוזר....יש לי הרגשה שהוא יודע שאליסון בחיים....

לגבי פייג', אני לא אתפלא אם היא אחת מהחיילים של A ואף עזרה לו...אני שמחה שאמילי סוף סוף צימחה עמוד שידרה ולא התקפלה למילות האהבה של פייג'.

תודה

הבנות אכן נראו מגוכחות בשמלות הכלה. במיוחד ספנסר כשהיא בחורשה בחיפוש אחר גברת ד'.

אני לא חושבת שדין היה נמיותר לעלילה. הוא זה שגרם לספנסר להיזכר בקיץ ההוא.

וכן, גם העונה לא נדע מי זה A.

revi 17

New member
לא אמרתי שדין מיותר

רק אמרתי שהוא דמות שולית שיכולה לבוא וללכת ואני אוהבת דמויות כאלו שלא באו רק כמושא אהבה להעביר את הזמן כמו טראביס וג'ייק. הם מבחינתי פשוט שרפו זמן מסך
וחבל כי יגול להיות פוטנציאל לזיווג שלהם אבל היוצרים כמן שמישהי אמרה כאן הם מכווני זוגות וחבל!

miss blue eyes

New member
אחלה פרק

נהנתי לצפות.
מעניינים אותי עכשיו 2 כיוונים:
1. אם ג'ייסון לא היה בגמילה איפה הוא היה ומה עשה?
2. ספנסר- ממה שהבנתי בספרים A היא תאומה של אליסון, בזמן האחרון מציירים את ספנסר כמי שסבלה מהתמכרות ובזמן שלקחה כדורים
סבלה ממצבי רוח,אפילו אמא של ספנסר אמרה שהיו 2 ספנסר- מה שאני מנסה לומר שאולי מנסים למשוך לכיון הזה-במקום 2 אליסון בספרים 2 ספנסר
הטובה והרעה-כמו פיצול אישיות -מעניין מה יקרה עם זה.

אה...
ואמא של אליסון קריפית ..ממש קריפית

חג שמח :)

אני מאוד מקווה

שלא ילכו לפי הספרים. כי אחות תאומה מרשעת, כפתרון הוא כל-כך שחוק, וראינו אותו מיליון פעמים בסדרות אחרות. אני מאוד מקוה שהפתרון יהיה הרבה יותר יצירתי ומעניין.

למעלה