עונה 4 פרק 2

פרק חזק


נתחיל מזה שאהבתי את האומץ של האנה. זאת אין לה עכבות. כשאריה אמרה לה תשאלי אותה בעצמך, היא לא היססה וישר תקפה. אולי לא הכי חכם, ככה לשתף בסודות שלך את היריב שלך, אבל האנה מוכנה להתמודד באומץ עם הכל. ועל זה מגיע לה שאפו.

מאוד מסקרן לדעת מה הסוד של אשלי. איך היא איבדה את הנייד? למה הנעליים שלה היו מכוסות בוץ? ומה, לעזאזל, היא עשתה שבוע בניו-יורק? מה שבטוח שועידה לא הייתה שם.

עוד דמות שנראה הרבה העונה הוא טובי. עכשיו פתאום מסתבר שאימא שלו לא התאבדה בכלל, אז מה קרה לה?

אבל אין ספק שדמות הפרק היא מונה. אם למישהו היה חשש קל שבקלים שמונה עדיין שייכת לצוות הקפוצ'ונים השחורים, אין ספק שהדמות במסיכה, שהיא הA בעונה זו, שניסתה לחנוק אותה אומרת לנו שהעיפו אותה לכל הרוחות, או אולי הכל היה הצגה כדי שהשקרניות יחשבו שהיא עברה צד, ובעצם היא סוכנת כפולה?

אריה. לא יודעת לשלוט ביצריה. מה פתאום היא מנשקת את המורה שלה לאומנויות לחימה? כאילו, קודם תחשבי אחר-כך תעשי....

זהו לבינתיים
 

a silver cat

New member


לא הופתעתי כשהאנה הלכה לשאנה, זה ממש מתאים לה. כמו שזה מתאים לאריאה לא ללכת אליה.
אגב, הצחיק אותי איך שהאנה אמרה ג'-נ-ה בהדגשה כאילו היא מדברת למישהו מפגר.

אני לא בטוחה שאשלי באמת הייתה שבוע בניו יורק. לדעתי היא הייתה שם רק חלק מהזמן הזה ואולי אפילו לא הייתה שם בכלל.

למרות שסיפור של התאבדות שמתבררת כרצח יכול להיות מעניין, אני לא בטוחה עד כמה אני רוצה לראות את טובי הרבה. מילא אם השחקן היה טוב, אבל הוא לא.

אני גם תהיתי לעצמי אם זאת הוכחה שמונה כבר לא בA או שזה היה מבוים.

מילא זה שהיא נישקה אותו, אבל למה הוא משתף אם זה פעולה? הוא אמור להיות המבוגר האחראי, לא?
 


גם אני אהבתי שבאנה אמרה ג'נה בהדגשה. בכלל לראות אותה זו הנאה שלמה.

לגבי טובי, אני דווקא אוהבת את השחקן ויש לו משהו מיוחד בפנים.
 

a silver cat

New member
את חושבת

שקיגן אלן (טובי) משחק טוב? לזה התכוונת כשאמרת שאת אוהבת אותו? או מסיבה אחרת?

המשחק שלו לא משהו לדעתי. יש סצינות שזה עוד סביר, אבל לרוב זה די מביך. לדעתי הוא לא יודע להביע רגשות בצורה אמינה. בסצינות עם טרויאן (ספנסר) זה ממש בולט בגלל שהיא שחקנית הרבה יותר טובה ממנו.
 
לדעתי,


הבכי שלו היה מאוד אמין כשהוא דיבר על אימא שלו, וכן, הבחנתי בסערת רגשותיו. אם מישהו משחק רע או טוב זה עניין של השקפה. אי-אפשר באמת לכמת כשרון משחק. אני באופן אישי נהנית מהשחקן כי מבנה פניו הוא אחר ולא רגיל, ובעיניי כל עוד הוא לא מדקלם את הטקסט, הוא שחקן טוב
 

a silver cat

New member
לדעתי יש לו הברקות מדי פעם

נגיד הפרק הוא היה סבבה בקטע של הבכי, אבל בגדול, הוא לא משהו, בטח בהשוואה לשחקנים אחרים על הסט.
 

such an angel

New member


זה רק אני או שהיה פרק ממש קצררררר ?
אוףףףףףףף הוא עבר לי כלכך מהררר!
ואמא של האנה הדבר הכי מלחיץ שקיים !
אריאה מעצבנת !
והאנה הורסתתתתתתת מצחוק !

דייייייייי אני לא יכולה לחכות עד שבוע הבא נווווווווווו
 

a silver cat

New member


היה פרק טוב. מוצלח יותר מהקודם.

אני תוהה אם זה שאמילי חשבה שמליסה היא הבחורה בשחור מוציא אותה מרשימת האפשרויות. אני נוטה להאמין שכן, אבל זה יכול להיות הפוף על הפוך גם.

טוב, זה די ברור שאשלי עשתה משהו לא בסדר. אני לא יודעת אם היא הרגה את וילדן, אבל היא בהחלט מסתירה משהו. ואני רוצה להגיד שהשחקנית (לורה לייטון) שיחקה לדעתי ממש טוב את השינוי בהתנהגות של אשלי. כבר בסצינה הראשונה שלה, אפילו לפני שהאנה אמרה לה שהיא איבדה את הפלאפון שלה, ממש אפשר היה לראות שהיא מתנהגת שונה. האמת היא שכשהאנה אמרה לאשלי שהיא איבדה את הפלאפון שלה אז אשלי הגיבה בצורה די אדישה וזה היה ממש חשוד בעיניי. הקטע שהיא כביכול שכחה אותו בדלפק היה נראה לי שקר. היה נראה לי שהיא ידעה שהוא לא אצלה ולכן לא הופתעה. חשבתי שהאנה גם תשים לב, אבל היא לא. לפי מה שהאנה אמרה לבנות היא בכלל לא חשבה בכיון, היא רק חשבה שאמא שלה לא מודעת לסכנה. רק אחרי זה כשספנסר אמרה לאריאה שמצאו עקבות של עקבים ליד הגופה אז האנה התחילה לחשוד באמא שלה. אני חושבת שאשלי לא אומרת להאנה את כל האמת.

קצת ריחמתי על מונה כשהשקרניות לא האמינו לה. אני מבינה את השקרניות שהן לא בוטחות בה, אבל במקרה הזה היא דווקא אמרה את האמת. וחוץ מזה ג'נל שחקנית ממש טובה והיא גרמה למונה להיראות ממש מסכנה.
לא הבנתי מה האנשים האלה רצו ממונה בדיוק. סתם להפחיד אותה? לשלוח מסר? אולי זה היה מבוים בכלל ונועד לגרום לשקרניות לסמוך על מונה? ולא הבנתי למה אריאה ואמילי נשארו בכלל. אריאה אמרה לאמילי לחכות אבל למה? היא רצתה לעקוב אחרי מונה? למה לא נתנו הסבר? אריאה יכלה להגיד משהו כמו "אני רוצה לראות מה היא עושה". לי זה היה נראה כאילו הכותבים רצו שאריאה ואמילי ייראו שתוקפים את מונה ולא ממש מצאו סיבה שהן ישארו אז השאירו את זה לא ברור.

ההתנהגות של אריאה ממש מצחיקה. A מפחיד אותה ואת חברות שלה (בעיקר את חברות שלה האמת) כבר שנה, שנתיים (אני לא בטוחה כמה זמן עבר בסדרה) ופתאום כשנדמה לה שהזרקור מופנה אליה אז היא הולכת ללמוד קרב מגע? למה לא עשית את זה עד עכשיו? וגם מה בדיוק היא מתכוונת לעשות עם זה? להילחם פיזית בA? האמת, זה דווקא יכול להיות רעיון לא רע.
המורה חמוד, וזה נחמד שאריאה קצת מגוונת בקשרים והכל, אבל בכנות, הסצינות האלו לא היו ממש מעניינות. ועכשיו גם המורה הזה נכנס לקשר עם תלמידה שלו, כמו עזרא? אני לא מבינה, אין לו אחריות? שלא לדבר על זה שאריאה היא קטינה. ונראה לי שהוא לא. אגב, נחמד לדעת שהולדן עדיין חי. יש לסדרה הזאת נטייה להעלים דמויות.

אני לא יודעת למה, אבל הסצינה בין אליסון לאמא שלה ממש הצחיקה אותי. כשאליסון עשתה את הפרצוף הזה חשבתי בהתחלה שהיא לוקחת אוויר כדי לצעוק ואחרי זה חשבתי שהיא מנסה לעשות פרצוף כמה שיתר מאיים כדי להפחיד את אמא שלה. ולא הבנתי למה אמא שלה לא קמה והלכה. אגב, בעקבות הסצינה הזאת הועלתה השערה שאליסון הצליחה לשרוד אחרי שקברו אותה בגלל שהיא החזיקה את הנשימה שלה.
אני די אוהבת את אמא של אליסון. היא נראית דמות מעניינת והיא גם די משעשעת. היא ממש מזכירה את אליסון בהתנהגות. גם פה השחקנית טובה.

העניין עם אמא של טובי הוא נחמד ויכול להיות מעניין, תלוי לאן זה יתפתח. לא שיותר מדי אכפת לי מטובי כדמות, אבל אם ינסו להוכיח שאמא שלו נרצחה ולא התאבדה, בגדול אני אוהבת סיפורים כאלה. אבל יש לי הרגשה שזה נועד רק כדי להביא אותו , ואולי דמויות אחרות, לרדלי, ושלא ממש יתמקדו באמא שלו.

לא הבנתי בדיוק איך אפשר לדעת מה המספר טלפון לפי מה שטיפי זמזמה. איך ספנסר ידעה מה המספר? לכל ספרה יש צליל אחר? והצחיק אותי שהיה קטע שטיפי אמרה איזה משהו ואריאה שאלה את ספנסר והאנה אם הן שמעו וספנסר אמרה משהו כמו "כן, אני עומדת כאן לידך".

מעניין אם מה שקרה לאמילי תוכנן ע"י A או שזה היה מקרי. הרי אנחנו כבר יודעים שA לא רוצה שאמילי תעזוב, והנה, כמה נוח, היא נפגעה וקשה לה לשחות. מצד שני זה מוזר. A תיכנן שאמילי תפגע, תיקח משככי כאבים ותפגע עם הראש שלה בקיר הבריכה? למרות שאפשר להגיד שאולי הוא רק חשב שאמילי לא תוכל לשחות טוב בגלל הפציעה או שהיא תוותר לגמרי על השחייה. וחוץ מזה אמילי לא קיבלה שום הודעה מA. למרות שהיא עדיין יכולה לקבל.

ונראה לי שזהו.
 


כן. בטלפון צלילים לכל מקש יש צליל אחר

אני לא חושבת שטובי הוא זה שדרס את הבנות, הוא משתף פעולה עם A רק כדי לגלות מה קרה לאימא שלו, ולא נראה לי שלחנוק את מונה ולדרוס את הבנות זה חלק מהמשימות שעליו לבצע

מה שקרה לאמילי, לדעתי, זה פשוט חוסר מזל. לא נראה לי שלA היה קשר לזה, כי אם כן, היא הייתה מקבלת הודעה
 

a silver cat

New member
אז


את יודעת מה היה המספר שטיפי זמזמה? ומה זה טלפון צלילים?

נראה לי שהתבלבלת, אני לא אמרתי שטובי דרס את הבנות. אני לא חושבת שזה היה הוא, למרות שאי אפשר לדעת.

חשבתי על הקטע שלא הייתה הודעה מA, למרות שתאורטית יכולה להיות אחת בפרק הבא.
 
אכן התבלבלתי


רק אחרי שכתבתי את ההודעה, הבחנתי בכך שעניתי לך על הודעה אחרת שקראתי. ולא הייתה אמורה להיות הודעה מA כי ראינו את הדמות במסכה, אז כולם הבנו שזה/זאת A. העונה יתרכזו הרבה בדמות במסכה.

ספנסר קלטה שטיפי מזמזת מספר אחרי שהיא התקשרה בטלפון להאנה.
 

a silver cat

New member


איזו דמות במסכה? האישה בשחור שהייתה בהלוויה?
בקשר להודעה - התכוונתי בקשר למה שקרה לאמילי, שפרק הבא A יכול לשלוח לה הודעה לגבי המעורבות שלו במה שקרה לה. אני לא באמת מאמינה שזה יקרה, אבל זאת יכולה להיות אפשרות.

הבנתי שזה היה מספר טלפון. רציתי לדעת אם את ספציפית יכולה לדעת מה היה המספר שהיא זמזמה. את יכולה להבדיל בין הצליל של 1 לצליל של 2 לדוגמה? זה לא קריטי לי, אני פשוט סקרנית לדעת מה המספר, סתם בשביל הקטע.
 


התכוונתי לדמות במסכה שניסתה לחנוק את מונה.

בעיקרון כן. אפשר להבדיל בין אחד לשתיים. אבל כיוון שאני לא בקיאה בטלפונים בארצות-הברית, כלומר אני לא יודעת כמה מספרים הם צריכים לחייג בשביל לדבר עם מישהו, אני לא חושבת שיכולתי לעלות על המספר. אבל לפי מה שאני זוכרת מהפרק ספנסר הצליחה להרכיב מספר ואפילו התקשרה אליו, אך לא הייתה תשובה. ולאחר מכן, A שנלחץ מהידע הרב שהציפור מעניקה, העלים אותה....
 

daimond1

New member


באחת מההודעות הראשונות שלי בפורום, כתבתי שאולי אחד ההורים הוא חלק ממה שקורה.
אשלי - בטוח עשתה משהו, הנייד שלא לא הלך לאיבוד סתם....יש מצב שהיא היתה האישה בשחור בהלוויה?
יש מצב ש-A סחט אותה?
מונה - לא החלטתי אם אני מאמינה לה או לא.
התוכי - איך הבנות לא עלו על הצליל של החיוג מהרגע הראשון? זה היה כל כך ברור...
האנה - מתחילה להבין שאמא שלה עשתה משהו.
טובי - ניסה לדרוס את הבנות? הוא ממשיך להתעסק עם A.
ארייה - מצחיקה, טוב שעכשיו נזכרה לקחת שיעורים בהגנה עצמית.
שמתם לב שבזמן האחרון לא מראים את המשפחה של ארייה, וכמעט אף לא הורים אחרים (פרט לאשלי ולאמא של אליסון).
 


לדעתי טובי לא דרס את הבנות. הוא לא היה עושה את זה (אמנם הוא הפחיד את לוקאס, אך לא ניסה לדרוס אותו). וכן, A סוחט את אשלי. והשאלה הבוערת: מה היא עשתה? ואיפה היא הייתה בשבוע שטענה שהיא בניו יורק?
 

a silver cat

New member


מסכימה איתך לגבי מה שכתבה על אשלי (לא חשבתי על זה שהיא האישה בשחור, מחשבה מעניינת), מונה, האנה ואריאה.
אני לא חושבת שטובי דרס את הבנות אבל מי יודע?
אני לא זיהיתי שזה היה מספר.
לגבי ההורים- כן. בכלל, יש לסדרה הזאת נטייה להעלים דמויות לתקופות ארוכות, כולל הורים. לפי מה שרואים בסדרה אפשר לחשוב שספסנר גרה לבד בבית שלה.

לא בדיוק קשור, אבל סתם אני רוצה לכתוב את זה, בפורומים בחו"ל אנשים כל הזמן צוחקים על זה שהרבה פעמים אם מישהו לא נמצא ברוזווד אומרים עליו שהוא נמצא "מחוץ לעיר". כאילו, הכותבים לא באמת מוצאים סיבה למה דמות מסוימת לא נמצאת אז הם פשוט אומרים שהיא out of town.
 


למה לשלם כסף לשחקנים, אם אין מה לעשות איתם? כל ההורים הם דמויות משנה, אם יש להם מה להוסיף לעלילה מביאים אותם, אם לא - הם בחוץ. לפי הפרק הראשון ההורים של אריה ברווזווד, אך הם לא מופיעים מול המצלמה....
 

a silver cat

New member
אני לא כל כך בטוחה שזה עניין של כסף

יש דמויות שהשחקנים שלהן פשוט מאוד עסוקים בצילומים של סדרות אחרות (או ככה לפחות טוענים בפורומים, לי אין מושג) ולכן הסדרה מתקשה להשיג אותם לצילומים. אני נוטה להאמין שיש דמוית שאם זה היה אפשרי היו מראים אותם קצת יותר. אולי לא כל פרק, אבל יותר ממה שמראים אותם עכשיו. אני די בטוחה שאם זה היה אפשרי היו מראים את ההורים של ספנסר קצת יותר.

וחוץ מזה, אני לא מתכוונת במציאות למה השחקנים האלה לא מופיעים, אני אומרת שבסדרה זה נראה מוזר. לא רק בקטע של ההורים. בכלל יש דמויות שנעלמות להרבה זמן, ולא תמיד נותנים לנו הסבר לזה.
 
למעלה