עונה 4 פרק 10

a silver cat

New member
עונה 4 פרק 10

מה דעתכם על הפרק?

לא לשכוח לסמן

a silver cat

New member
דעתי על הפרק

טוב, עכשיו זה כבר ברור שרן מעורב במשהו לא טוב. לא שזה היה כזה מפתיע. לי הוא כבר נראה חשוד קודם, ונראה לי שגם להרבה אחרים. אני תוהה לעצמי עם מי הוא דיבר בטלפון ואם זאת הייתה מעיל אדום או מישהו אחר.

אני לא מצליחה להבין מה מונה רוצה ובעד מי היא. והאם היא זאת שהתקשרה ואמרה שורוניקה הכריחה אותה לתת את הוידוי? וגם מה הקטע שורוניקה הייתה צריכה לרדת מהתיק? איך עובדת מערכת המשפט, כל אחד יכול פשוט להתקשר, להמציא דברים ופשוט מקבלים את זה?

כשספנסר ניגנה בפסנתר הידיים שלה נראו לי די מקומטות. בהתחלה היה לי רגע שתהיתי לעצמי אם זאת ספנסר או מישהו אחר מבוגר יותר שמנגן. פלמר אמר ל"אמא של טובי" להיזהר מהבחורה הבלונדינית. אחרי הסיפור של אמא של אליסון אני מניחה שהכוונה היא לסיסי שמחופשת לאליסון.
לא כל כך הבנתי את המתיחה שאליסון וסיסי עשו. סיסי התחפשה לאליסון והלכה לרדלי ושיחקה את עצמה משוגעת? למה?
ולמה אליסון וסיסי התחפשו אחת לשנייה? משעמם להן בחיים?

כשהאנה הייתה בבית של אליסון עם מעיל אדום היה לי ברור שהיא לא תראה אותה. אגב, למה אנשים לא נועלים את הבית שלהם כשהם יוצאים? בכל מקרה, אני חושבת שהאנה הרגישה שהיה איתה מישהו בחדר. אם כן, קצת מוזר שהיא לא ניסתה לבדוק את זה.
מעניין מי גר במרתף מתחת לבית של אליסון. אני מניחה שמעיל אדום כי גם ראו אותה נכנסת לבית בפרק שעבר . ולא הבנתי בשביל מה החורים. בשביל אור?

אז אליסון גרמה לסיסי להיות מסולקת מהקולג' וגם דחפה מישהי מהמדרגות ושברה לה את המפרקת. האמת היא שזה לא הפתיע אותי כי זה משהו שאנשים מזמן כבר חשדו בו. אבל אני לא הבנתי למה ארייה לא סיפרה לאחרות את המידע הזה מיד כשהיא קיבלה אותו. כשהבחורה הזאת סיפרה לה את זה הייתי בטוחה שבסצינה הבאה נראה אותה בטלפון עם ספנסר ושהן ידברו על זה או משהו בסגנון. אבל כלום. והיא וג'ייק נורא משעממים. מתי לעזאזל ארייה תתחיל להיות באמת חלק מהסדרה הזאת? מתי הכותבים יתחילו להכניס אותה לעניינים? הסצינה עם ג'ייק על המדרגות ממש שיעממה אותי. אבל לפחות השיר שהתנגן ברגע היה טוב.

אז כמו שאנשים בפורום האמריקאי חשדו, עזרא הוא לא האבא של מלקולם. טוב, לפחות זה אומר שנפטר מהם ומהעלילה המשעממת הזאת. ובחיי, עזרא הזה ממש חסר חיים. אני לא מבינה, לא בא לו לנסות לעבור הלאה מארייה? הם כבר נפרדו, היא כבר עם בן זוג חדש, למה לא לנסות להתקדם הלאה ולנסות לפגוש מישהי חדשה? אני יודעת שארייה ועזרא יהיו בסוף ביחד, אבל למה לא להראות שעזרא לפחות מנסה להמשיך הלאה ממנה? האובססיה שלו אליה רק מציגה אותו כמישהו ממש פתטי. לפחות בעיניי. אדם בוגר שרודף אחרי תלמידת תיכון. בחיי, זה נשמע רע.

כן נכון, המתיחה לא ברורה. למה שמישהי תרצה להיכנס לבית משוגעים בזהות אחרת? מה היא ניסתה להוכיח? ולמה שמישהי אי פעם תרצה את האישיות של אליסון, הבחורה כלבה מהגיהנום....

a silver cat

New member

אני תוהה לעצמי אם סיסי התחפשה לאליסון רק לשם התעלול או שהייתה לזה סיבה אחרת רצינית יותר

אני לא בטוחה אם סיסי רצתה את האישיות של אליסון, אבל השקרניות למשל העריצו את אליסון כשהיא הייתה בחיים ודי רצו להיות כמוה. רואים את זה בפלאשבקים של העונות הראשונות בעיקר. אני חושבת שבעונות המתקדמות יותר הן קצת התפכחו מהאשליה שאליסון היא מושלמת (בעיקר האנה וספנסר) אבל בהתחלה היה נראה שהן רוצות להיות כמוה.

אם סיסי רצתה להיות כמו אליסון (ואני לא חושבת שהיא רצתה, אבל רק לשם הדיון) זה מוזר בעיניי בעיקר בגלל הגילאים של שתיהן. השקרניות הן בגיל של אליסון ובנוסף לכך בזמן הפלאשבקים הן היו בערך בנות 14 15, שזה גיל שמאוד מושפעים בו מהסביבה ומהחברים ככה שזה לא ממש מוזר שהן הושפעו מאליסון, שהיא גם בגיל שלהן, גם יש לה הרבה כריזמה אישית וגם הרבה בטחון עצמי.
אבל סיסי גדולה יותר מאליסון בכמה שנים. היא צריכה להיות בערך בגיל של ג'ייסון. אני לא יודעת מה ההפרש גילאים בין ג'ייסון לאליסון אבל אני מניחה שלפחות 3 שנים. אני מניחה שההפרש גילאים בין סיסי לאליסון הוא בערך 3-5 שנים.
אם סיסי הכירה את אליסון כשאליסון הייתה בערך בת 15, נניח שסיסי הייתה אז בת 18, 19- למה שמישהי בת 18, 19 תהיה מושפעת כל כך ממישהי בת 15 ותרצה להיות כמוה? הרי זה לא הגיוני.
וחוץ מזה בסדרה דווקא הראו לנו ההיפך. הראו לנו שאליסון היא זאת שרוצה להיות כמו סיסי ומנסה ללמוד ממנה. שזה כמובן הרבה יותר הגיוני.

דוגמא לכך?

אני רק זוכרת שהם היו חברות טובות. לא זוכרת דוגמא שבה אליסון ניסתה להיות כמו סיסי וללמוד ממנה. אם את זוכרת דוגמא אשמח שתכתבי אותה. תודה.

a silver cat

New member
אני לא חושבת שיש ממש הרבה דוגמאות בולטות

זה פשוט הרושם שנוצר. אני מודה שאולי אני גם קצת מושפעת מדעות של אחרים לגבי הקשר ביניהן, אבל אני גם חושבת שזה באמת מה שאמורים לחשוב על הקשר ביניהן, שאליסון מושפעת מסיסי. סיסי היא זאת שהכניסה את אליסון לכל מיני מסיבות קולג'ים ולעולם של "הגדולים". זה פשוט הגיוני שאליסון תנסה לעשות עליה רושם.
יש למשל את המשפט שסיסי אמרה בפרק הראשון שהיא הופיעה בו (Take it from me, you're always better off with a really good lie) שזה משפט שאליסון אמרה להאנה בעונה הראשונה כשהיא הייתה בבית החולים. אני לא זוכרת אם בסדרה אמרו במפורש מי הראשונה שאמרה את המשפט, אבל נראה לי שאליסון למדה אותו מסיסי ולא להיפך.
בכלל, אליסון התנהגה אחרת עם סיסי מאשר עם השקרניות. היא הרגישה עליונה על השקרניות, עם סיסי לא הייתה תחושה שהיא מרגישה עליונות עליה או מנסה לעשות עליה מניפולציות כמו שהיא עשתה לשקרניות.

איזה פרק מוזר!

קודם כל - הסצנה של מעיל אדום והאנה בחדר של אליסון - תיבות נגינה תמיייייד היו מפחידות בעיניי, ובתוכנית הזו תמיד יש להן מוטיב אימה שכזה, אבל מה הקטע? מעיל אדום מאוד חכם/ה והכל, אבל איך היא ידעה שהאנה לא תסתכל בדיוק בשנייה הזו?!
זה היה סיכון ענק הפעם, שA/ רד קוט לא לוקחים בדר"כ, מה שגורם לי לחשוב שאולי זה לא היה רד קוט או A.

ומה כל הקטע עם האדם שגר להם בבית? אמא של אלי לא רוצה לדעת מי חדר לה לבית?! כאילו, הלו?! הבת שלך נעלמה לשנה ואח"כ מצאו את הגופה שלה בבית ועד היום לא יודעים מי רצח אותה, ואת חושבת שסתם הומלס התנחל לך בבית?! מה זה השטויות האלה? מעלה שאלה- אולי היא יודעת מי זה? למרות שלא נראה לי, כי עפ"י התיאוריה שאלי חיה - אמא שלה יודעת מזה, היא לא תגרום לה לגור במרתף, ובכלל ראינו שרד קוט פרצה למרתף בסתר, כלומר = אמא דילורנטיס לא יודעת.

ארייה - אני נורא אוהבת אותה אבל הדעות פה בפורום והעלילות המעיקות האלה מתחילות להשפיע עליי - יש לה אפס, אפס!! כימיה עם השחקן הזה! וזה באמתתתת משעמם! ולעומת בני הזוג של שאר השקרניות אין לו באמת מושג מה קורה בחיים שלה והוא לא מעורב ועוזר במלחמה נגד A, ככה שהוא באמת רק מסיט אותה מהעלילה המעניינת והופך את העלילה שלה לסתם של נערה מתבגרת ומשעממת.

כל הקטע עם עזרא די נורא ועצוב - בשביל מה בכלל הכניסו את הסיפור הזה לעלילה?! סתם כדי להפריד בינו לבין ארייה ולהחזיר אותם אחד לשני בסוף?! כאילו, מגי אשכרה לקחה כסף מאמא של עזרא כשהיא ידעה שהתינוק לא שלו?! אני חושבת שזה היה די אכזרי.. ומה? עכשיו היא פשוט תיעלם ולא נראה אותה יותר?

רן - יואו! כבר התבלבלתי ממנו! בפרק הקודם כשמונה אמרה שהיא לא משתפת איתו פעולה כי היא יודעת למי הוא נאמן אז חשבתי שהוא בטח בטים A, אבל היום כשהוא בא לורוניקה ודיבר איתה הייתי בטוחה שבעצם מונה עדיין נגד הבנות ושהוא מנסה לעזור להן, אבל אז פתאום ראו אותו מדבר בטלפון ואומר כמה הוא מופתע עאלק מזה שזו חמותו לשעבר - זה הרי ברור שהוא זה שהתקשר למשטרה! כי הוא דיבר עם ורוניקה וגרם לה לבוא לדבר עם מונה, ככה שיאמינו לתלונה הזו שהיא זו שגרמה לה להתוודות וידוי שקר על הרצח של ווילדן.
אבל מה הקטע של מונה?! היא תמיד מחייכת את החיוך הפסיכוטי שלה ואי אפשר להבין בצד של מי היא.

סיסי הזו - סתם ממציאים לה עלילות הזויות כי לא יודעים מה לעשות איתה - למה לה לנסוע לראדלי, להתחזות לאלי ולהגיד שהיא תפגע בעצמה? נכון, אלי הייתה דפוקה והתעללה באנשים, אבל בשביל מה? כאילו, זה סתם מגוחך, לא ידעו איך להכניס בלונדינית לעלילה של אמא של טובי בראדלי, ולא ידעו איזו בלונדינית להכניס - אז עשו סמטוחה אחת גדולה.

ספנסר - התחלתי לא לאהוב את המשחק של טרויאן, משהו בה נהיה עייף כזה ולא אמין.

רוב השקרניות נראות כאילו הן כבר מיצו - גם כשחקניות מהסדרה, וגם כדמויות מהבלגן הזה, איך ארייה אמרה בתחילת הפרק "חשבתי שאנחנו רוצות לסיים את בית הספר" וספנסר אומרת "חמודה, אף אחת מאיתנו לא הולכת לסיים" -
כאילו, אם ספנסר החנונית על לשעבר אומרת את זה- הן לגמרי ירדו מהפסים כבר!
ספנסר לא לומדת, אמילי לא שוחה, האנה לא מתעסקת באופנה במשקל ובכיילב וארייה לא עושה וואטאבר שהיא עשתה בתחילת הסדרה - הן לחלוטין הפסיקו לחיות ורק מחכות לפעולה הבאה של A!

האמת - קצת בא לי שייגמר כבר.

daimond1

New member
מסכימה למשפט האחרון

גם אני מרגישה ככה, כבר הרבה זמן....
הסידרה נמרחת ומאבדת את המשמעות והאפקט של A והפחדותיו.

יסמין@

New member
מאוד מקווה

שזו העונה האחרונה ולא ימתחו את זה סתם סתם סתם לעוד עונה.

a silver cat

New member

אני מסכימה שזה סיכון מה שמעיל אדום עשתה, אבל בכל זאת נראה לי שזאת היא. אם זה היה מישהו אחר נראה לי שהיינו רואים מי זה. עצם זה שלא ראינו מי זה אומר לי שזה הדבר האמיתי.

אני לא חושבת שאמא של אליסון חשבה שמישהו סתם התנחל לה בבית. יכול להיות שהיא כן חשדה שזה משהו רציני יותר אבל פשוט לא אמרה כלום, בין אם כי נגמר הזמן של הפרק ופשוט יראו את החשד שלה בפרקים הבאים ובין אם כי הדמות שלה מסתירה דברים.

לגבי ארייה- מסכימה איתך. האמת היא, אני קצת מרחמת על לוסי. לא נותנים לה כמעט כלום לעבוד איתו. ארייה מקבלת תמיד את העלילות הכי סתמיות והכי משעממות ולא קשורות לעלילה המרכזית מבין כל ארבעת הבנות. מדי פעם נותנים לה משהו רציני כמו נגיד בפרק של ההלויין שהיא הייתה בתוך הארון, אבל בד"כ העלילות שלה נורא סתמיות.
ארייה פשוט לא מעורבת מספיק בעלילה. היא ממש מנותקת משאר הסדרה.

אני מניחה שמגי תיעלם. הרי זה שעזרא לא האבא היה כמובן כדי להעיף אותה ואת מלקולם. אם כבר מגי ומלקולם, באופן אישי אני חושבת שצריך להעיף גם את עזרא. הוא באמת לא תורם כלום לעלילה וכמו במקרה של ג'ייק, כשהוא היה עם ארייה הוא הסית אותה מהעלילה המרכזית.

ראיתי שהרבה חושדים שרן הוא זה שהתקשר לגבי ורוניקה. אני תוהה אם מונה הייתה מעורבת בזה ואם כן, אז כמה? וגם אני לא מצליחה להבין באיזה צד מונה.

מסכימה לגבי סיסי.

לא לי שמונה הייה מעורבת במשהו עם רן

אין לי ספק עכשיו שהיא לא בדיוק בצד של הבנות, אבל אני עוד לא בטוחה אם היא נגדן, אבל ראו בפרק הקודם - היא בטוח לא סומכת על רן. רק שניהם היו בחדר, ככה שאם זו הצגה שהיא לא סומכת עליו ובעצם הם שותפים - הם לא היו צריכים לעשות הצגה בפני אף אחד.
לכן לדעתי היא לא קשורה לזה שרן התקשר, אבל - היא חושדת בו וראו עליה כשורוניקה באה לבקר אותה שהיא יודעת יותר ממה שהיא מספרת. לדעתי היא יכלה להזהיר אותה או את הבנות מרן, ולכן אני לא בטוחה באיזה צד היא!

a silver cat

New member
זה בהחלט ייתכן

שמונה לא הייתה מעורבת בטלפון שרן עשה למשטרה (אם זה באמת היה הוא שהתקשר), אבל אני לא חושבת שאפשר לפסול את המעורבות שלה לחלוטין. מהשיחה בין רן למונה קיבלתי את הרושם שהם שיתפו פעולה בעבר ושהם מכירים מעבר להיכרות שטחית. אולי בין מונה לרן יש חיכוכים ואי הסכמה לגבי חלק מהדברים אבל עדיין הם משתפים פעולה לפעמים?

daimond1

New member

היה קצת אקשן בפרק הזה.
עזרא - היה ברור לי בפרק הקודם שהילד לא שלו...יש מצב שבעתיד הוא ואריה יחזרו.
הבחור בתחרות - סתם מערכת יחסים משעממת, לא תוביל לאנשהו.
סיסי דרייק- היא חלק מ-A טים, לא נראה לי שהיא A.
ורן - תמיד היה נראה חשוד. לדעתי הוא הגיש את התלונה. הוא הלך לורוניקה כדי לעשות מהלך.
המרתף - יש מצב שסיסי היתה שם? אולי עכשיו הבנות יבינו איך שמעו אותן.
ספנסר - גם לי הידיים שלה היו נראות של אישה מבוגרת....
מישהו זוכרת את המסיבה שהבחורה דיברה עליה? היה משהו כזה?
אליסון העיפה מישהי במדרגות. אולי היא התחזתה לסיסי?

voy por mas

New member
אם אני זוכרת נכון

זה הפרק של ההאלווין הראשון נראה לי מהעונה השניה- נקרא "השקר הראשון" ושם הבנות הלכו עם אלי למסיבת אחווה ואלי אם אני לא טועה הפילה מישהי במדרגות.

a silver cat

New member

אני לא חושבת ששומעים את השיחות של הבנות בגלל המרתף הזה. שומעים את השיחות שלהן בגלל שיש ציוד של ציתות בבתים שלהן.
אני לא בטוחה שסיסי היא בA טים. אבל גם אם היא כן, אני מסכימה שהיא בטח לא הA הראשי.
לגבי השאר- מסכימה איתך.

לגבי המסיבה. זה לא היה בפרק של ההלאווין. בדקתי את זה, זה היה פלאשבק בפרק 18 בעונה הראשונה.

לא מצאתי את הסרטון שמראים את הבחורה נופלת אבל זה הפלאשבק שמראים אותה על האלונקה (מתחיל ב0:13). יש פלאשבק קודם שמראים את הבנות מגיעות למסיבה ורואים את איאן עולה במדרגות עם אותה בחורה.

such an angel

New member

ואו מה רק לדעתי היה פרק ממש טוב ?
ואני היחידה שלארוצה שהסדרה תיגמר ?
הלווו??
דווקא אני חושבת שהיה פרק מעולה שסופסוף עשה משהו מהםרקים הקודמים שהיו קצת משעממים :/

a silver cat

New member
אני לא אמרתי

שלא היה פרק טוב. הפרק היה בסדר גמור.

אני לא רוצה שהסדרה תיגמר. כלומר, אני לא אהיה ממש עצובה כשהיא תיגמר, אבל אני עדיין אוהבת לראות אותה.

למעלה