עונה 3 פרק 5

עונה 3 פרק 5

מצטערת שלא פתחתי את השרשור אתמול. רוזי, אם צפית בואי להגיב. אני אצטרף בהמשך. יום מקסים וצפיה מהנה

עונה 5 פרק 3

ולא ההיפך. אותות השבוע מתחילים להשפיע עליי קשה. זקוקה לחופשה ארוכה (לא תהיה)

revi 17

New member
פרק 503

נתחיל בכך שמדובר בפרק בינוני ומטה וכך אני צופה שגם 504 יהיה!
פרק 505 פרק המאה של הסדרה חייב לפצות ולדעתי יהיה מעניין לצפייה

אז נתחיל במה שהיה לנו בפרק 503 "התמודדות עם ההלם" (בתרגום חופשי), אליסון ומשפחתה קוברים את ג'סיקה ומה שמעניין לראות פה (בפרק המשעמם הזה) זו מערכת היחסים בין משפחות דילורנטיס והיסטינגס שהושוו ע"י מליסה לבורג'ס ולמדיצ'י
יש קונפליקטים פנימיים כמו ג'יסון וקנת' שרוב הסיכויים יודע שג'יסון לא בנו הביולוגי ומשתלח בו בכל הזדמנות. ובין מליסה וספנסר עוד מהפיילוט ותמיד כייף לצפות בדינמיקה של האחיות האלו שלעניות דעתי מליסה כן מגנה על ספנסר בדרכים לא דרכים כי "דם יותר סמיך ממים" וכמו פיטר היא תשים את משפחתה בראש. מנגד אנחנו רואים את חוסר מערכת היחסים בין ג'יסון ואליסון (וחבל כי ציפיתי לראות סוג של רגש מצידו של ג'יסון). ספנסר מגנה על ג'יסון בכל הזדמנות והדבר נובע מפן פסיכולוגי... מרגע שגילתה שהוא אחיה היא תוהה אם מערכת יחסים איתו תהיה שונה ממה שיש לה עם מליסה.

עכשיו נעבור לאבא המשותף הלא הוא פיטר שחשדתי בו כמי שרצח את ג'סיקה בפרק 424 (וחברי הרימו גבה)... אבל עכשיו שהיוצרים כביכול מפנים אצבע מאשימה לעברו וגורמים לצופים לחשוד בו משמע זה לא הוא
כמו שמליסה לא באמת תהיה מי שהרגה את האנונימית כי זה צפוי מידי
ומכן שלל התיאוריות!

מה עוד היה לנו בפרק... שריקת הפתיחה (כן אני מושפעת מהמונדיאל) לעלילה של האנה על משבר זהות. אריה מתוודה לעזרא על רצח שאנה מה שנראה מופרך ןלא אמין! אבל אין לי כוח כבר לומר כמה אני לא סובלת אותם ואיך היוצרים בוחרים לגאול אותו
כאילו ראבק לפני שבוע (זמני שקרניות הרי הימים שם חולפים לאט) היא גילתה שהוא ניצל אותה הוציא ממנה מידע ברכים לא קונבנצינליות ריגל אחריה כדי לפרסם הכול בספר שהוא כתב על אליסון לרווח אישי שלו בלבד.... והסתומה מתוודה על רצח?!?
אין פשוט סיכוי לחבב את דמותה! היוצרים הופכים אותה לטיפשה חסרת עמוד שדרה... איך אפשר לאהוב דמות כזאת?

אמילי פייג' והנערה שממש מזכירה את אן התאווי מיומני הנסיכה היוו אתנחתה קומית אבל למי איכפת מהם?!

הסיפור של העונה הוא מי רצח את גב' ד ומי נמצא בקבר של אליסון... כול התשובות בידי שתי המשפחות הייסטינגס ודילורנטיס ולכן אני מתמקדת בסצינות שלהם בלבד שזה מה שמסקרן אותי כול השאר

המשפט שספנסר אמרה

לפני הפתיחה מאוד הצחיק אותי.
אמילי אמרה (על השמחה שאלי לבשה) "צירופי מקרים קורים
אז ספנסר ענתה לה: "כן, כל הזמן. הם צומחים על עצים כמו קוקוסים. מחכים שנלך מתתחתיהם" במשפט אחד גאוני, היא תיארה בתמציות את כל הסדרה. פשוט ענק!
מסקרן לדעת מה הסוד בגדול שפיטר ומליסה יודעים.

היו הרבה מאוד רמזים מתחת לפני השטח: של ספנסר ומליסה, של מונה (אחת השחקניות הטובות ביותר)! לאריה.

היה מעניין לראות את הדינמיקה ההתחלתית בין מונה להאנה, אחרי שאליסון נעלמה

sharona123v

New member
לא הבנתי איזה רמזים היו בין מונה

לאריה אולי פיספסתי משהו
את האמת לא הבנתי מה הקטע של האנה עם מונה מה היא רצתה ממנה פיתאום וכל השינוי הזה מאיפה זה בא לה לא היה כל כך ברור לי הקטע הזה
ועוד רמז בין מליסה לספנסר גם לא הבנתי מה הרמז אם היה ביכלל
הדבר היחידי שהבנתי בפרק הזה שאבא של ספנסר מסתיר משהו והוא מתחיל להיות חשוד בעיניי וכמובן מליסה חשודה מה הם מסתירים מה הסוד שאסור לספר לספנסר ניראה לי זה קשור לילדה שנימצאת בקבר של אליסון

אז ככה

מונה יודעת שאליסון שיקרה למשטרה ושהיא לא הייתה בפילי אלא בניו יורק. לכן רמזה להם שהסיפור נשמע כל-כך מופרך שייתכן שהמציאה את הכל.

כל מה שהיה עם מונה והאנה זה היה פלאשבק, מהחודשים הראשונים אחרי ההעלמות של אליסון. למעשה הסבירו איך הן הפכו להיות חברות. אם את זוכרת בעונה הראשונה בפרק הראשון, שהתחיל שנה אחרי ההעלמות של אליסון, החבורה הייתה מפורקת לחלוטין וכל אחת חיה את חייה בנפרד מהשאר. אריה בדיוק חזרה משנה באירלנד עם הוריה. ספנסר חיה חיי מצויינות. האנה ומונה היו BFF. ואמילי הייתה עמוק בארון עם חבר.
בין מילסה לספנסר רצים המון רמזים. שכל אחת מהן מראה כמה יותר חכמה ויותר חזקה, עניין של חינוך למצויינות, שבבית של ספנסר דוגלים בו, ותמיד יש ביניהן מאבקי כח.

אבא של ספנסר מסתיר משהו, אבל זה כדי להגן. הוא גם הגן על ג'סיקה ממשהו. לא ברור מה. הוא מעורב עמוק בסיפור, ואכן יהיה מרתק לראות כמה הוא יודע

sharona123v

New member
פששש תודה על ההסבר והניתוח המדויק

עכשיו הבנתי הכל ברור עד כמה שאפשר בסידרה הזו חחח..

a silver cat

New member
אני גם אהבתי את מה שספנסר אמרה

זה היה משפט מאוד משעשע וכמו שאמרת, מתמצת.

a silver cat

New member

לדעתי היה פרק לא רע. אני נהניתי.

אני אוהבת את הרעיון של העלילה של האנה. לדעתי כל הנושא הזה של חיפוש זהות ולדעת מי אתה ומה המקום שלך וכל זה הוא מאוד מעניין. אבל יש לי הערות על הביצוע. דבר ראשון אני לא כל כך מבינה את האנה. אני לא יודעת מה היו המניעים של מונה לעשות להאנה מהפך, אבל בשורה התחתונה מה זה משנה? נניח שהיא רצתה שהאנה תהיה אליסון החדשה, מה זה משנה להאנה? הרי האנה לא הפכה להיות אליסון. היא פשוט רזתה והתחילה ללבוש בגדים אופנתיים יותר. היא לא הפכה לביצ'ית כמו אליסון. יש הרבה בנות רזות ויפות שמתלבשות יפה. האם הן כולן כמו אליסון? (אגב, הסצינה שמונה והאנה הולכות במסדרון של בית הספר עם הבגדים האופנתיים וכולם מסתכלים עליהן ממש הצחיקה אותי משום מה).
גם קצת קשה לי להתחבר לזה מכיוון אחר. בפרק הועלתה הדילמה של האנה האם היא האנה השמנה או האנה מלכת השכבה. אבל לי זה הרגיש קצת תלוש כי במהלך העונות האחרונות בכלל לא חוויתי את האנה כמלכת השכבה. לא הייתה לזה שום אינדיקציה בפרקים. אין לה יותר חברות מלבנות האחרות, לא רואים המון אנשים רוצים לדבר איתה או להיות בסביבתה ובאופן כללי מתקבל הרושם שהיא בחורה די רגילה ולא מישהי מאוד מקובלת. אני יודעת ששקרניות היא לא סדרה רגילה על תיכון ואולי מעדיפים לנצל את זמן המסך על עניינים אחרים מאשר להראות כמה האנה מקובלת, ובכל זאת מרגיש לי מוזר כשאומרים לי שהיא מלכת השכבה אבל אני לא רואה את זה בפועל.

בהקשר להאנה, ההערה של אליסון על זה שבעבר היה קל יותר להבדיל ביניהן הייתה די מרשעת בעיניי. ולמרות שאני חושבת שזה היה רע מצד אליסון להגיד את זה אני שמחה שאנחנו רואים אליסון קצת פחות שברירית ומסכנה ויותר את אליסון הביצ'ית. אני מקווה שבסדרה יצליחו לאזן בין שני הדברים (אלא אם הם מתכננים לקחת אותה לאחד הצדדים, כלומר להשאיר אותה כלבה או להפוך אותה לקדושה).

אני שמחה שארייה לא רצתה לחזור לעזרא אחרי מה שהיא גילתה עליו אפילו שהוא הציל את השקרניות וגם נפגע. אבל אני די בטוחה שזה לא יחזיק מעמד. אני לא מבינה למה ארייה סיפרה לעזרא על שאנה. ההסבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו הוא שהיא רצתה לפרוק את זה ולספר למישהו. אחרת למה לספר בכלל? אני יודעת שזאת הייתה הגנה עצמית אבל בכל זאת מבחינה הגיונית עדיף שכמה שפחות אנשים ידעו מהסיפור.
ושוב אליסון, אני לא מבינה למה היא ממשיכה לנסות לשכנע את ארייה לחזור לעזרא. אליסון ממש לא נראית לי כמו הטיפוס הרומנטיקן, אז הרעיון שהיא תנסה באופן פעיל לקדם את הזוגיות של ארייה ועזרא כי עזרא כל כך רומנטי נשמע לי ממש לא אמין.
למה שיהיה לה אכפת בכלל אם הם ביחד?

לגבי מליסה,פיטר והסוד. כשמליסה אמרה לפיטר שכדאי שהם יגלו לספנסר חשבתי שני דברים. בשנייה הראשונה חשבתי 'האם הם באמת יגלו לנו את הסוד הזה כבר בתחילת העונה?' זה היה נראה טוב מדי מכדי להיות אמיתי. אבל גם חשבתי שאם הסוד יתגלה מוקדם אז יש סיכוי שהוא יתברר כמשהו פחות גדול ממש שחשבו. יש לי הרגשה שעכשיו כשספנסר יודעת שיש סוד שהוא יתגלה מוקדם ויתברר שזה סתם משהו סתמי. אני מקווה שאני טועה.

אני לא זוכרת מי זה היה אבל מישהו בפרק אמר את מה ששיערתי כבר, שמי שרצח את ג'סיקה הוא כנראה אותו אדם שניסה להרוג את אליסון. לדעתי מה שהיא כתבה במייל "אני לא יכולה להגן עליך יותר" הכוונה היא ל 'אני לא יכולה לחפות עלייך יותר'. מי שעשה את זה לא רוצה שהיא תספר שהוא עשה את זה (או שהוא לא רוצה שהיא תספר שמישהו שקרוב אליו עשה את זה). נראה לי שזאת מסקנה די מתבקשת.

לגבי האנה

את צודקת בכל מה שכתבת. אבל כן היה מעניין לראות איך האנה ומונה התחברו אחרי העלמות של אליסון.
בעיניי, הסדרה קצת ירדה מגדולתה שהכותבים החליטו שאליסון חיה והחזירו אותה לרוזווד. אהבתי יותר את המשחק בין החים והמוות. ולמרות שסשה שחקנית נהדרת, עדיין כתפקיד אורח בפרקי הסדרה היא הייתה הרבה יותר משמעותית.
עיקר העונה זה הגילוי מה הסוד שסיפרה מליסה לאבא שלה ואיך זה משפיע על הסיפור, ויהיה נחמד אם יסבירו למה מליסה ורן שוב יחד.

a silver cat

New member

האנה ומונה התחברו בעקבות המהפך או שהן היו חברות לפני זה? אני לא ממש הבנתי את זה. וכן, העלילה הייתה מעניינת.
לדעתי הסדרה ירדתה מגדולתה בגלל שהיא נמשכת יותר מדי זמן ובגלל שלכותבים מתחילים להיגמר הרעיונות ולא בגלל שאליסון חיה.
אני לא יודעת אם הסוד של מליסה ופיטר הוא עיקר העונה, את זה נצטרך לראות. ולי לא ממש אכפת ממליסה ורן אלא אם הסיבה שהם ביחד היא משהו יוצא דופן.

אני חושבת

שהן התחברו בעקבות המהפך. מונה נגשה אליה וראתה שהיא אכלה שלוש שוקולדים גדולים ודיברה אליה בנחמדות.

IkMfNiY

New member

שאלה קצת דבילית.. אבל מי היו הדמויות במראה בסוף הפרק? מונה והאנה?

זאת לא שאלה

דבילית. גם אני התאמצתי מאוד לראות את הדמויות מעבר חלון הראווה.

בסצינה האחרונה רואים את האנה נכנסת לתוך מספרה, ושהספרית שואלת אותה איך לצבוע, האם בלונד כרגיל? האנה עונה שהיא רוצה שינוי. בעוד שהאנה יושבת ליד הכיור לחפיפה, רואים מחוץ למספרה את הדמויות של מונה ושל אליסון, ששתיהן בעצם אחראיות על משבר הזהות שלה.

מונה, שגרמה לה להיות כמו אליסון עם השיער שלה והבגדים שלה. ובעצם, תוך כדי כך, מחקה את האנה "האמיתית"
ואליסון, שהייתה מנהיגת החבורה וכולן נגררו אחריה, ובכך לא אפשרה להאנה להוציא את "האני האמיתי"

IkMfNiY

New member
זה מעניין

זה מאוד מרגיש שהיוצרים ניסו ליצור פרק משמעותי יותר מעבר לעלילה הרגילה.
השינוי זה השינוי שהיא עושה עכשיו או השינוי שעשתה אז?

such an angel

New member

האמת שלא היה פרק וואואווו.. אבל נהנתי ממנו ונהנתי לצפות בו.

אני אפתח בשאלה של מה לעזאזל המפשט זה שמליסה זרקה לספנסר באוויר ? באמת, מה נראה לה ?
ילדה קטנה ומעצבנת!
אני באמת כבר רוצה לדעת מה זה הסוג הגדול הזה שהיא יודעת..

נוראי, אבל נוראי! לדעת שאלי הייתה בהלוויות מגיל פאקינג 7 !!! אמא שלה פסיכופטית! לקחת ילד מגיל 7 להלוויות ?
איפה היא חושבת שזה יכול לתרום בצורה הכי מינימלית לילדה !!!
מעניין מה היה בתמונה שאלי הסתכלה עלייה וברחה מהחדר...
ואליסון, כלבה כהרגלה.. אפשרק לראות איך לאט לאט היא חזרה לעצמה, באותה סצנה שאותו אדם התבלבל בינה לבין האנה עקב המראה החיצוני - בלונד עם עיניים כחולות.
איך היא זרקה לה את ההערה הזו בלי להתבלבל !!!!!!! "פעם היה יותר קל להבדיל בינינו לא ? " שטן פשוט שטן!
אני במקום האנה הייתי אומרת לה טוב, משתגידי בייי הלכתי.
היא חייבת להפסיק לחשוב שכשגם שהיא תדרך על אנשים הם עדיין יעמדו לצידה.

אני באמת אוהבת סצנות של ספנסר המדהימה הזו! איזו שחקנית אלופה היא פשוט תותחתית על !
שנונה, מעניינית, ישירה, חכמה, מתוכמת.. מה לא ? לגמריי שפיצית על !

המשחק של אריאה - אני לא יודעת מה קרה לה העונה, ואולי זה במתכוון, אבל.......המשחק שלה גרוע.
הדבר היחידי שאהבתי אצלה ב3 פרקים האחרונים הוא האומץ שהיה לה לבוא לדירה של עזרא אחריי הכל ולמרות הכל !
ודבר אדיוטי שהיא עשתה: מה-לעזאזל-את-מספרת-לו-על-שאנה ? הפקדת את השכל שלך איפשהו ? ולא שמענו על זה ?
מה עזרא משחק אותה הגיבור הטרגי והיאדאלי נו דיייייייייייייייייי לא מאמינה לו באמת, גם כשהוא כיביכול היה מופתע, סורי - לא קניתי את זה...

אבא של ספנסר מאז ומתמיד היה נראה לי חשוד ונראה שיש לו סודות גדולים ואפלים.

הסצנה של האנה ומונה הייתה מצויינת ויש משהו במה שמונה אומרת, ואם כבר מונה, כפיים לשחקנית השנייה הכי אדירה על הסט,
בחיי, עושה את התפקיד שלה...בכזו...זה נראה כאילו היא לא מתאמצת!

ואיך לעזאזל ספנסר וויתרה ככה ? מה קורה פה ? לא אופייני לה ! שאנחנו נמצאים בשיא המתח, מליסה רוצה לגלות לספס את הסוד הגדול שלה והאבא משתיק? מההההההה ? איך זה קרה ואיך ספנסר לקחה פשוט צעד אחורה ?@#
זה לא שהיא ילדה בת 16, שצריכה לפחד או משהו...איפה הרוח הקרבית שלה, איפה העימותים שלה ?
מאכזב. מאכזב. מאכזב.

ורק אל תגידו לי שהאנה צובעת לחום

לדעתי

מונה היא השחקנית הכי טובה על הסט. נקודה.

ספנסר היא תותחית על. לולא ספנסר הסדרה הייתה מקרטעת (לא שעכשיו היא לא, אבל יותר). אני לא חושבת שלוסי שחקנית גרועה, פשוט הטקסטים שלה זוועתיים. וגם לא הבנתי למה היא הלכה לעזרא אחרי שאמרה לבנות שלא תלך.

a silver cat

New member
אל תדאגי

לא נראה לי שספנסר תוותר. נראה לי שהיא תחקור כמה שיותר כדי לגלות מה הסוד. ואגב, היא אולי לא בת 16 אבל היא די קרובה לזה. היא צריכה להיות בת 17 18 בערך, לא?

איזה משפט מליסה אמרה לספנסר? אני לא זוכרת.

אליסון באמת הייתה ממש מגעילה עם מה שהיא אמרה על האנה.

אני דווקא לא שמתי לב לירידה במשחק של לוסי. היא עדין שחקנית טובה בעיניי. ממה עזרא היה מופתע? אני לא זוכרת.

אני גם תמיד חשבתי שפיטר הוא חשוד אבל עכשיו כשהזרקור מופנה אליו אפשר להניח שהוא לא אשם בשום דבר משמעותי.

למעלה