עונה 28 - מההתחלה!!!

וואו, החודשים האחרונים לא היו כיפיים, ולא רק בגלל המלחמה. עונה 22 היא בין הכי גרועות בעולם, צריך להיות מעריץ על של בוסטון רוב כדי לא לשנוא אותה, ובשביל רבים, עונה 23 לא טובה ממנה בהרבה. ומבחינתי, גם עונה 50 היא בין הכי גרועות בגלל כל הבולשיט שהיה בה, אני אשכרה לא מבין אנשים שאוהבים את כל הטוויסטים האלה. זה הופך את המשחק האסטרטגי - כל משחק אסטרטגי, של כל מתמודד - לרולטה רוסית. אנחנו ככה קרובים למשאל עם ב-SMSים. אז במקום לראות את העונה האוסטרלית האחרונה ולהסתכן בעוד עונה לא מדהימה, למה לא ללכת על בטוח ולראות קודם את העונה האהובה עליי מכולן?

והעונה מתחילה עם טוויסט שמזכיר את האחד מטוקנטינס. עכשיו, אני מיקמתי את טוקנטינס במיקום לא גבוה במיוחד, ואני ממש לא אוהב איך שכולם שיחקו בשביל ג'יי טי בסוף, אבל אין ספק שטוקנטינס היא עונה קלאסית. הדבר היחיד שאני לא אוהב זה שרוב המתמודדים בשבט היופי הם לא דוגמנים או משהו (או אפילו יותר טוב, אנשים שהקריירה שלהם עוסקת ביופי, כמו טאי, קסידי שבמקרה גם יפה, או "גארי הוקינס מתכנן הנוף"), הם נבחרו כברירות מחדל בגלל שהם נראים טוב. מורגן, טריש וגארט נבחרים לקבל את העונש, אבל לא בהצבעה אלא בבחירת המנהיג/ה, ובעוד גארט מוצא אליל חסינות, מורגן לא מוצאת אותו לפני שהשבט מגיע למחנה, וטריש מחליטה דווקא לעזור לשבט. ושוב לעניין חלוקת השבטים, לינדזי מעצבת שיער, איך היא לא בשבט היופי? ואז היו מעבירים את אלכסיס לשבט המוח, ואני מניח שמישהי שם יכלה לעבור לכוח? אולי טאשה? ואיפה היו שורדים אחרים לאורך השנים? אם אווה הייתה צריכה לבחור בין שבט המוח לשבט הכוח, אני לא בטוח אם היא הייתה מסוגלת להגיע להחלטה :-D

בכל מקרה, אם כבר מדברים על קריירות, העונה הזו מזניקה את העלייה לשלטון של הקריירה הכי שולטת בהישרדות - שוטרים! אמנם ההצלחה של שוטרים לא ממשיכה הרבה מעבר לטוני ושרה (ודריק באח הגדול), אבל כשכשלושה שוטרים הם בטופ 5 של הזוכים בכל הזמנים, גם אם שניים מהם הם אותו אדם, קצת קשה להתעלות על זה. בכל מקרה אין יותר מדי פוקוס על שאר השבטים מעבר להתחלה של Cops R Us, כי יש לנו את שבט המוח, הוא אולי לא האסון הראשון בתולדות הישרדות, או הגדול מכולם, אבל הוא ללא ספק המבדר מכולם. כל שבט אחר היה מעיף את ג'טייה בלי לחשוב פעמיים. אבל לא השבט הזה, ספנסר וגארט מצטרפים לג'טייה ולטאשה ומדיחים את דיוויד, ואת האמת אני מבין אותם ברמה מסוימת, הוא לא טוב במיוחד באתגרים, כולל בפאזלים, והוא יותר מסוכן כשחקן.

אחרי זה, במקום להישאר מאוחדים נגד קאס, ספנסר וגארט מתפצלים מג'טייה וטאשה, ועכשיו שני הצדדים רבים על הקול של קאס. עדיין אין הרבה פוקוס על שאר השבטים אז ברור ששבט המוח לא סיים להדיח, אבל כן רואים את תחילת היריבות בין טריש ולינדזי, את הברית בין מורגן וברייס, ואיך קינג טוני לא הולך לתת לבריתות להפריע לו לשחק את המשחק. אבל להפתעתי הרבה, למרות התחלה קצת מעפנה, שבט המוח מגיע לפאזל ראשון! ואז ג'טייה פשוט לא מצליחה לפתור את הפאזל בכלל. אז היא תודח, כן? היא גם הכי חלשה פיזית, היא גם הפסידה לשבט חסינות עם הפאזל, גם כל מה שקרה עם המחסה, אין בה דבר אחד טוב. אני מניח שבקאסט מאוד רעיל אני לא הייתי מדרג אותה ממש נמוך. אבל זה לא קאסט ממש רעיל, אני לא חושב שנאמר בעונה הזו משהו אחד ממש גזעני או מיזוגני. זה קאסט מדהים. אחרי זה טוני מוצא את האליל, ועדיין כלום משבט היופי.

אבל גארט הולך להקשות את ג'טייה להיות מודחת, כי הוא הולך למנוע מכל השבט לדבר אסטרטגיה. אחי, לא. פשוט לא. כל מה שהוא עושה זה להפנות את קאס נגדו, בעזרה מאוד נדיבה מצד טאשה, שמההתחלה הייתה בצד של ג'טייה. אלא שכשכל שאר, השבט הולך לחוף לדבר, ג'טייה שופכת את כל האורז למדורה! שתי עונות בלבד מאז שברנדון הפך לראשון אי פעם שמפונה בגלל שעבר על חוקי הפורמט! ואחרי כל זה, קאס... מדיחה את גארט?! וואט דה פאק?!? אוקיי, התחרות על התחתית קשוחה בין ג'טייה, גארט ודיוויד, אבל אתן בטוחות שהדחתן את האדם הנכון?!?
 
פרק 3

ובו ראשיתה של הברית האהובה עליי בתולדות הישרדות - Cops R Us |כתר| וקליף ולינדזי פונים נגד כל שאר השבט. סופה ענקית מגיעה לאי, אני חושב שזו הפעם האחרונה כמעט שיהיה כזה פוקוס על מזג האוויר. שבט המוח ממשיך להיות קטסטרופה, אבל הוא לא כזה גרוע הפעם, ומהר מאוד מבינים למה - כי הם זוכים בחסינות! כנראה בגלל שהם הרחיקו את ג'טייה לתפקיד כמה שפחות משמעותי באתגר. לא, שבט היופי הוא שהולך למועצת השבט לראשונה.

עדיין אין ממש מידע על יחסי הכוחות בשבט, אבל הם בטוח לא טובים למורגן - במיוחד אחרי שאלג'יי מוצא את האליל. אבל מורגן היא בכלל לא המטרה הפעם, ברייס הוא המטרה. ג'רמאיה מתנדנד, ומורגן מנסה לשכנע גם את ג'פרה להצביע איתם, מה שבכלל לא הכרחי, כי היה פיצול קולות - למה? לאלג'יי יש את האליל, אז הוא יודע שלמורגן אין אותו! אבל בסוף מורגן וברייס היו לבדם נגד כל שאר השבט, ועכשיו כמובן מורגן לבדה במערכה.

מה שמעניין זה שגם בעונה הזו וגם בפיליפינים לפניה, יש לא מעט תרחישים מעניינים למרות המגבלות של שלושה שבטים של שישה, אז אולי הרכב השבטים הוא לא מה שהורס את השלב הפרה-שבטי בעידן החדש. אולי, בסופו של דבר, אלה הקאסטים עצמם.
 
פרק 4

בצפייה ראשונה ממש עפתי על מורגן, אני אתן לה מיקום יותר ריאלי הפעם, אבל היא בוודאי לא הגיעה רק בשביל להשתזף. הגב שלה היה נגד הקיר מהרגע הראשון, והיא לא מפסיקה להילחם. ברגע שהשבט חזר מהמועצה, היא מיד זרקה את ג'רמאיה מתחת לאוטובוס. אבל לא נראה לי שהיא תחזור למועצה בקרוב, כי שבט המוח חזר להיות גרוע. לא מובן לי מה בדיוק לא עובד בשבט הזה, אבל צריך לתקן את זה. אולי יש משהו בפורמט הזה שמאפשר לשבט לפקשש שוב ושוב, כי עובדה שזה קורה גם בלי העידן החדש שאוהב לקחת למתמודדים את אבן האש. שבט המוח גרוע, מאטסינג היה אפילו יותר גרוע, ולמרות שהם התמודדו רק בשלושה אתגרים, אני חושב שאפשר להחשיב אפילו את סבוגה.

הסיבה שהקאסט הזה כזה טוב הוא בגלל שלצד הדמויות הטובות, כמו טוני, ספנסר, טריש וקאס (שרה במובן הזה היא כמו פרוואטי, בעונה הראשונה שלה היא לא הייתה כזאת משהו, בעונה השנייה שלה היא הפציצה וגם זכתה, ובשלישית היא גם הייתה מעולה אבל החווירה לעומת בן בריתה. ההבדל הוא ששרה הייתה יותר טובה מפרוואטי בכל שלוש העונות) יש גם אנשים שאתה אוהב לשנוא ושמח שמודחים. הישרדות צריכה את הבנג'מינים והג'יימי-ים (גוואטמלה) שלה. הסוד, שבעבר המלהקים ידעו היטב, הוא ללהק חיב"סים, בריונים וחזירים מבלי להגזים וללכת לכיוון של ג'אד, ההוא שפרש פעמיים וכמעט כל הקאסטים של פיג'י ועונה 30.

בינתיים שבט הכוח מתחיל ממש לספק את הסחורה, כשטוני, שרה, טריש ו-וו מחליטים להפסיד בכוונה כדי להדיח את קליף. ובגדול אני שונא שמפסידים אתגרים בכוונה, תראו מה זה עשה לדרייק באיי הפנינה, אבל בגלל השבטים הקטנים, אולי העונש לא יהיה כזה חמור. אבל הם אפילו לא מצליחים להפסיד בכוונה, בגלל שהמטרה שלהם הוא שחקן כדורסל (ולא חזיר שוביניסטי כמו שלושה ספורטאי עבר שאני יכול לציין) והאתגר מערב קליעה בדיוק כמו בכדורסל. ויש עוד משהו ששכחתי - אה כן, שבט המוח פשוט פאקינג גרוע. תזכירו לי שוב למה הדחתם שני גברים חזקים על ההתחלה במקום את ג'טייה?

ורגע לפני הערבוב, השבט סוף סוף עושה את ההחלטה הנכונה. הייתם צריכים להדיח אותה על ההתחלה!
 
פרק 5

הערבוב מגיע, ובנקודה הזו, כבר יש סדרה של ערבובים שהולכים ונעשים לא הוגנים, אפילו שזה אקראי לגמרי. הערבוב הזה גם לא מאוזן לגמרי, רק שני גברים, ואף אחד מהם לא הגיע משבט הכוח, לעומת שבט שכולל כמעט את כל שבט הכוח, ויש בו ארבעה גברים! ואכן, סולאנה זוכים בקלות באתגר הפרס. הקווים השבטיים נשארים בשבטים החדשים, וזה אומר שבשבט סולאנה, אם אי פעם יפסידו חסינות, אלג'יי וג'פרה בסכנה מיידית. בשבט אפארי הנאמנות השבטית לא עוברת למורגן ואלכסיס, שיוצאות זו נגד זו מיד.

אבל היריבות ביניהן תצטרך לחכות, כי איכשהו השבט זוכה בחסינות. ואז בסולאנה מתחיל להיות ממש מעניין, טריש מתחילה להתקרב לאלג'יי, והיא וטוני מחליטים להציל את אלג'יי וג'פרה ולהדיח את קליף במקום. זו בדיוק הנקודה שהעונה מתחילה להיות ממש טובה. וו מצטרף אליהם, וביחד הם הופכים לאחת הבריתות האהובות עליי אי פעם. Cops R Us אפילו יותר, אבל הם לא בדיוק היו הרבה זמן ביחד בעונה הזו, ועוד פחות בעונה 34.
 
פרק 6

לינדסי מתמרמרת על ההדחה של קליף, וברמה מסוימת אני יכול להבין אותה, במיוחד שהיא מטרה מיידית עכשיו, אבל אנחנו בעונה 28, הכול יכול לקרות, אולי השבט אפילו לא יפסיד יותר חסינויות... ואז היא פשוט פורשת?!? היא פרשה ברגע שהדברים התחילו לא ללכת איך שהיא רוצה! זה לא שונה מההתנהלות של ההוא שפרש פעמיים, בשתי העונות שלו!!! רק שכמובן לינדסי היא לא שק מלא חרא של היפופוטם רדיואקטיבי, בניגוד אליו. סולאנה הוא עדיין שבט הרבה יותר חזק, ולמרות שאפארי הוא שבט הרבה יותר טוב מקויופה או מאנונו (או שזה היה סלאני? עולם אחד), סיכוי מאוד סביר שהם לא יפסידו שוב.

ואכן כך קורה, סולאנה זוכים בפרס אחרי אתגר לא מאוד צמוד, וו וטוני מגיעים לשבט אפארי לשדוד אותו, ובזאת נוצרת ברית שעוד כולנו נתפלא כמה שהיא הדוקה. טוני גם מקבל רמז לאליל, ומשתמש בו כדי לסמן את ג'רמאיה להדחה. למרות שדירוג הזוכים שלי לא הולך להשתנות הרבה, אם בכלל, יש תיקון חשוב שאני אצטרך לעשות, וזה להעלות את טוני לטופ 4, כמו שהייתי צריך מההתחלה. שרה הייתה יותר חסרת רחמים, נטלי עשתה אפילו יותר בליינדסיידים (למרות ששיחקה רק מהפיינל 10), אבל אין הרבה הבדל בין מקומות 2-4 מבחינתי. היחיד שבוודאות יותר טוב מטוני הוא... טוני עצמו, שהתמודד בעונה 40 מול קאסט אפילו יותר טוב, מול יותר בולשיט, ואיכשהו הוא שיחק אפילו יותר טוב. שחקן מושלם.

סולאנה זוכים גם בחסינות, ושוב ההבדלים לא היו כאלה נוראיים, אבל בדיוק מספיק כדי שהשבטים לא יהיו מאוזנים. טוני משחק במוחות של האחרים בלי טיפה של רעילות, שחצן בלי באמת להיות בריון, ובואו, הוא הרוויח את השחצנות ביושר. איך בשתי העונות שלו היו חמישה מושבעים שלא הצביעו לו, כולל פרוואטי!!!!! אין לי מושג. זה ממש ברור שהוא מנסה לגרום לאפארי להדיח את ג'רמאיה. זה בינו לבין אלכסיס, מורגן הצליחה להפוך את עצמה למוח רביעי. אבל בניגוד לטוני, היא *לא* הרוויחה את השחצנות שהיא תגיע אליה בפרק ההדחה, היא משחקת סבבה וזהו.

בסוף אלכסיס מודחת, ובפעם הבאה נראה את מועצת השבט הכי טובה אי פעם.
 
פרק 7

ספוילר קטן לדירוג העונות שלי: הטופ 5 נשאר כמו שהוא. זה אומר שבשלוש העונות האהובות עליי אין בריתות דינמיות שמשתנות כל הזמן. המצב בגיבורים נגד נבלים ובקגאיאן הוא שבט נגד שבט, ובמיקרונזיה זה בגדול גם קבוצה אחת, בלי בגידות עד שאין ברירה. אסטרטגים לא חייבים לבגוד אחד בשני כל הזמן, הם רק צריכים שיהיו להם מספיק מכשולים בדרך - זו הסיבה העיקרית שאני מדרג את עולם אחד יחסית גבוה, כשבעיניי רבים היא אחת העונות הכי גרועות אי פעם, אפילו יותר מאי הגאולה. שני השבטים ננעלים על עצמם, כשלאפארי יש יתרון מספרי, ולסולאנה יש שני אלילים. ואז טוני מגייס את שרה, והיא מתחילה לתת לפוזיציה לעלות לה לראש - טעות קריטית שקטלה רבים וטובים ממנה (ביחס לעונה הזו - בעונה 34 היא תהפוך לשחקנית אכזרית במיוחד)

הצורך לנווט בין שני אלילים, כשחלק מאפארי אפילו לא יודעים שיש עוד אליל מלבד זה של אלג'יי, גורם לחילוקי דיעות קשים בין קאס ושרה, עד לרמה שטאשה צריכה להיות מגשרת ביניהן, ואיכשהו רק מרחיקה את קאס אפילו יותר מהשבט. אבל תכל'ס, מה ששרה הייתה צריכה לעשות זה לעבור לצד של טוני. טוני לא שיקר. אלג'יי וג'פרה לא היו חשובים לו, והוא יעבור צד בהמשך כדי להדיח אותם. אילו שרה הייתה עוברת צד, אותו דבר היה קורה, רק שהיינו מקבלים את Cops R Us שש שנים מוקדם יותר, ואחרי שהיא החליטה שהיא מסוגלת לומר הכול לכולם - כמו כריסטי ודולי לפניה - מגיע לה לעוף.

ובזאת אנחנו מגיעים למועצת השבט הכי טובה אי פעם לדעתי, וסך הכול יחסי הכוחות הם שבט נגד שבט, אבל השבטים כל-כך מאוזנים מבחינת יתרונות ומכשולים, שהכול יכול לקרות. ובסוף זה מה שקורה - טוני ואלג'יי משתמשים באלילים שלהם זה על זה, התוצאה היא אותה תוצאה אבל הם מוכיחים שאין שבט כוח ושבט יופי, שניהם באותו שבט, כמו מנהיגים שעושים סולחה. אבל בסוף השישייה בכלל החליטה להצביע נגד ג'פרה! השבט בהלם, ג'פרה עם דמעות בעיניים. זה הישרדות! זה מהלך גדול אמיתי! זה שחמט בין שני צדדים! אבל מסתבר שבסוף קאס עברה צד ושרה משלמת על השחצנות שלה.
 
פרק 8

אחרי ההדחה הטובה ביותר אי פעם, יש הפרק ירידת מתח ממש קטנה, אבל רק לפרק אחד. בזכות מתמודד אחד בלבד, שהוא כנראה השורד הכי טוב אי פעם, העונה הזו לא משעממת כמעט לרגע. וגם הפרק הזה לא משעמם, למרות שאין שינוי ביחסי הכוחות, יש קרב בין שני הצדדים אחרי שספנסר (בין השאר) זוכה בפרס, מקבל בפרס רמז לאליל, וו עוקב אחריו בזמן שהוא יוצא לחפש את האליל, ומהר מאוד כל השבט מגלה על קיומו של האליל. אחרי חיפושים אינטנסיביים מכל מי שנותרו, ספנסר בסופו של דבר משיג את האליל. ואחרי זה, הוא גם זוכה בחסינות.

שאר הפרק מכין אותנו עריכתית לשנוא את מורגן, כי היא זאת שתודח. מה שמוביל אותי לשאלה, למה בדיוק הסתירו את הצד הזה שלה? זה ברור שזו מי שהיא, וזה לא בהכרח דבר רע. אחרי הכול, רבים וטובים מהאסטרטגים לא מוערכים בגלל שהם היו סוסי עבודה במחנה, או בגלל שהם זכו בשמונה אתגרים ברצף. אבל מורגן היא לא שחקנית צמרת. היא באה עם הגב לקיר. אני עדיין סבבה איתה, אבל לא ברור לי למה עפתי עליה בצפייה ראשונה.
 
פרק 9

לטוני יש עכשיו רוב ברור, אבל הוא לא הולך פשוט לקחת את כל הברית שלו לגמר וזהו, ממש לא. יש לו איומים רציניים לגמר, בעיקר אלג'יי, שהוא חייב להיפטר ממנו. כשהסברתי למישהו, שהפסיק לראות אחרי אי הגאולה, על העונה הזו, הגדרתי אותה כ"מיקרונזיה אם נטלי ואלכסיס היו יוצרות ברית צדדית עם אריק וג'ייסון, ובכל פעם היו מדיחות מישהו מברית אחרת - אמנדה אחרי אוזי, ואחריה פרוואטי כי ג'יימס נפצע, ואז חוזרות לסירי ומדיחות את ג'ייסון, כדי שאחת מהן תגיע לגמר עם אריק". שזה מה שהן היו צריכות לעשות, ככה אחת מהן הייתה זוכה בוודאות!!! אלכסיס הייתה יכולה לקבל אפילו את הקול של אוזי!!!

אתגר הפרס מתנהל בקבוצות של שלושה, וטוני, ג'רמאיה וספנסר זוכים. טוני מנצל את ההזדמנות כדי ליצור קשרים עם הצד השני, בעוד כל שאר בני בריתו חושבים רק להדיח את כל הצד השני, להגיע לפיינל 6 ולהמשיך משם. ותאמינו או לא, אבל מעטים מאוד הזוכים, ובכלל המתמודדים, שמוכנים לבגוד כל-כך בקלות. רוב הבגידות במשחק הן תוצאות של מהלכים גדולים למען המהלכים הגדולים, ורוב הבוגדים מודחים מיד לאחר הבגידה. לא טוני. איכשהו, הוא הצליח לשחק שניים מהמשחקים החזקים, המפתיעים והלא בטוחים ביותר בתולדות הישרדות. הוא לא רק הזוכה הכי טוב אי פעם. הוא שניים מארבעת הזוכים הכי טובים אי פעם.

ובמועצת השבט, אלג'יי חוטף בליינדסייד, והוא לא היחיד. מכאן ואילך, יחסי הכוחות ישתנו בכל פאקינג הדחה, דבר שנדיר אפילו באוסטרליה, ובאמריקה זו הפעם היחידה.
 
פרק 10

כבר היו עונות שהיו שלושה צדדים, וצד אחד זיגזג כל פעם בין השניים האחרים (עונה 44 היא דוגמה מצוינת, שנפגעת בעיקר בגלל ריבוי היתרונות והפרקים הקצרים שפשוט לא מספיקים יותר לשלל האפשרויות של העידן החדש), אבל עוד לא קרה שהצד המזגזג הוא אדם אחד בלבד. טכנית שניים, אבל לוו אין שום אמירה. טוני משחק שחמט תלת-ממדי כשכל האחרים, אולי חוץ מספנסר וטריש, משחקים דמקה. בגללו זו העונה הכי טובה אי פעם - באמריקה, כי בעונה 9 (או 11 אם מחשיבים את העונות הישנות) של אוסטרליה, היו מאבקי כוחות בין ארבעה אסטרטגים ובעלי בריתם, ויחסי הכוחות השתנו דרסטית מפרק לפרק, ממש מהפרק הראשון של העונה!

הפרק יש לו אתגר נוסף: ספנסר, טאשה, ג'רמאיה וג'פרה זוכים בפרס, וזו ההזדמנות המושלמת לשכנע את ג'פרה לעבור צד, כי בעונה הזו אף אחד לא פראייר, גם לא מי שאני אדרג יחסית נמוך. לינדסי מן הסתם תהיה במקום האחרון בדירוג שלי, ולעומת היצורים שליהקו למשך רוב העשור השלישי, והמאצ'ואיזם הרעיל של עונות 30 ו-32, היא די נסבלת. גם שאר המודחים המוקדמים יהיו במקומות נמוכים, דבר שבדרך כלל מצביע על איכות העונה.

בנקודה הזו טאשה הופכת לאיום פיזי רשמי, מה שכמובן יגרום לטוני להתהפך עליה ברגע שיוכל, אבל כרגע יש לו דילמה, האם להמשיך ולהדיח את ג'פרה כאן ועכשיו, כשברור שהצד השני מכוון שוב נגדו, או ללכת על בטוח. אבל ברגע האמת, טוני (וגם וו) עובר צד פעם נוספת, לברית המקורית שלו, וג'רמאיה (Who's Jeremy) מודח. רק רגע - בעונה הבאה לוהק אדם בשם ג'רמי, רק כדי לענות על השאלה של שרה ומורגן!!! אה, וספנסר השתמש באליל שלו.
 
נערך לאחרונה ב:
פרק 11

אחרי שספנסר השתמש באליל שלו בפעם הקודמת, קאס משתלחת בו בוידויים עם שלל הערות גילניות ומיזאנדריות. היא הרגע איבדה את היתרון המוסרי שלה על מורגן. ותכל'ס, זה משהו שאני אוהב בקאסט הזה. הוא לא סטרילי. הוא חסר טאקט. הוא לא פוליטיקלי קורקט. אבל שום דבר לא נאמר ברעילות ובשנאה שמחריבה את המשחק. ויכוחים על חיי המחנה קיימים, אבל לא הופכים לקטסטרופות מחריבות מחנה, כמו כשהמבוגרים בסמבורו, או סקוט וג'ייסון, חיבלו במכוון במחנות, לא בצורה אסטרטגית כמו ראסל, אלא פשוט כי הם לוזרים ממורמרים. כן, כולל טרזה, ואני חושב שזו הסיבה העיקרית שאני מעדיף עליה את קלי.

רק בקאסט כזה, שהוא יותר טוב אפילו מזה של פנמה (לא משבט קסאיה, אבל קסאיה הוא לא השבט היחיד בעונה, עד כמה שזה חבל), אפילו מכירה פומבית יכולה להיות מהנה לצפייה כמו בליינדסייד טוב, ואחריה יש ריבים בגלל שטוני בחר לא לאכול ולשמור את הכסף ליתרון. היתרון שלו הוא רמז לאליל חסינות, ומסתבר שזה האליל עם הכוחות המיוחדים, שאפשר לשחק בו אחרי ההצבעה! לצערי, האליל הזה הוא הסיבה העיקרית שטוני מפסיד בקרב, לא רק לעצמו, אלא גם לידידתו הטובה שרה ולנטלי אנדרסון.

בזמן הזה, טאשה יוזמת את הרעיון של להתקרב לבנות הברית של טוני, כדי לגרום לו לחשוד שנרקמת ברית בנות רשמית. אבל זה אפילו לא קרוב להיות המקרה, ואחרי שטאשה זוכה בחסינות פעם שלישית, ספנסר מנסה לשכנע את טוני לפרק את ברית הבנות ולהצביע נגד ג'פרה. וזה מצליח, ג'פרה מודחת 4-3 כשלספנסר אין שום אליל או הגנה אחרת. זו גם בדיוק הנקודה שהגעתי למסקנה שהעונה הזו יכולה בקצב הזה להיות הכי טובה מכולן - אפילו יותר ממיקרונזיה אילו היה פיינל 3, או גיבורים נגד נבלים אילו ראסל או פרוואטי היו זוכים. עד כדי כך.
 
פרק 12

ההבדל הגדול בין טוני וראסל, הוא שראסל זרע פחד, ואילו טוני זורע כאוס. כאוס הוא נשק הרבה יותר יעיל, ומאפשר לך לגזלט בקלות את המושבעים בסוף הדרך, ולא להצטייר כבריון. זו המקבילה הפסיכולוגית למחט רעילה, כשהפחד משול במקרה הזה לפטיש חמישה קילו. נראה הרבה יותר מאיים, בפועל הרבה יותר פשוט. גם קצת קשה לפתח את שיטת הפחד, ואולי זו הסיבה שראסל הגיע לאוסטרליה ב-2018 ושיחק כאילו עדיין 2009. כמובן, הדרך הכי קלה לזכות היא עם עז, ומעט מאוד מתמודדים יכולים להיות עיזים יותר גדולות מאשר וו. לבנאדם אין שום משחק משל עצמו, הוא לגמרי פרוקסי של טוני בנקודה הזו. יכול מאוד להיות שהוא היה מפסיד לקאס.

והנה השיטה של טוני עובדת, הוא מספר לקאס על הסופר אליל שלו, וקאס כבר לא מאמינה לו כשהוא דובר אמת. זו בדיוק השיטה, להגיע לרמה שאין שום דרך לדעת מתי אתה משקר ומתי לא. כמובן, רוב האנשים לא מסוגלים לשחק ככה. אבל עצם העובדה שטוני צריך להשתמש באליל שלו, אפילו מילולית, מורידה לו כמה נקודות כי זה יתרון טוב מדי. ואין בקאסט הזה אף אחד שלא בא לשחק. הנה ספנסר, וו וקאס זוכים בפרס, וזוממים להדיח את טוני יחד עם טאשה! אבל וו הורס את זה כשהוא משקר לטוני שספנסר רוצה להדיח את טאשה בכלל. גבר, אתה חייב ללמוד לשקר! או שזה היה בכוונה כדי לפוצץ את המזימה.

באתגר החסינות, רצף הזכיות של טאשה נעצר, ואז פתאום קאס מחליטה שטוני משחק כמו ראסל, אז המושבעים לא יכבדו אותו - ולכן משאירה אותו, ומדיחה את טאשה במקום. למרות שבנקודה הזו זה לא משנה, טוני לא היה מודח בכל מקרה בגלל האליל שלו.
 
פרק 13

בין האליל הרגיל לאליל המיוחד, דרכו של טוני לפיינל 3 סלולה. ושוב, כאמור, זה מוריד לו נקודות - לשרה היה רק את יתרון הלגאסי, שבדיעבד הציל אותה מהדחה בטוחה בפיינל 6 (זה למה היא רק במקום השלישי), נטלי זכתה רק בחסינות אחת בכל סן חואן, ולמרות שטוני זכה ביותר מחסינות אחת בעונה 40... זה המשחק הכי מושלם אי פעם, אז מה זה משנה. בידיעה שספנסר מודח בכל מקרה, שלישיית הכוח + קאס מתחילה לפנות נגד עצמה, כשקאס, וו וטוני מתחרים ביניהם לבין עצמם על מי הוא עז, ומי יזכה בגמר. את האמת, אני עדיין לא לגמרי בטוח שקאס היא עז, אבל בניגוד לרוב העונות של הישרדות, יש כאן משהו יותר רציני מעז - לאמה! זה רגע לארכיון.

ספנסר זוכה בחסינות קאמבק ענקי, אז לא, ההדחה הצפויה הראשונה מאז מורגן לא תהיה הפעם! אולי היא לא תהיה אף פעם!!! אז לא ניתן להדיח את ספנסר או את טוני (טכנית אפשר להצביע לו, אבל...) אז זה בין קאס וטריש. ואז טוני קופץ *שוב*, משאיר את קאס העז ומדיח את טריש! איזו עונה!!!
 
הגמר!

ובו לראשונה יש ירידת מתח. אם ספנסר לא זוכה בחסינות, ספנסר מודח. ביקור הקרובים מגיע, בנקודה הכי מאוחרת שהוא אי פעם אכן היה (בניגוד לעונות שבהן בכלל לא היה ביקור קרובים) ומיד אחריו יש אתגר חסינות, כשקרובי המשפחה מעודדים את השורדים, אבל לא משתתפים בעצמם. אז בעצם זה בדיוק כמו באוסטרליה, רק שהעונה הזו הייתה ב-2014. הגירסה הנוכחית (והמעולה) של אוסטרליה עוד לא התחילה. היו רק שתי עונות, מתחילת שנות ה-2000, אחת הייתה משעממת עד אימים, והשנייה כללה איכשהו טוויסט עוד יותר גרוע מאי ההכחדה.

קאס זוכה בחסינות לראשונה, והגורל של ספנסר נחרץ. הוא עוד מנסה להתפתל קצת, בניסיון להדיח את וו, אבל ללא הועיל. אבל אולי היה עדיף אילו טוני וקאס היו מצביעים נגד וו, כי הוא זכה בחסינות האחרונה, לראשונה אי פעם! הדבר הקל הוא להדיח את טוני, אבל אני מניח שוו החליט בסופו של דבר שהוא יפסיד לכל אחד מהם, ולכן בחר במי שהמיליון יותר יגיע לו, כמו קים באפריקה. ותכל'ס, יכול מאוד להיות שגם קאס הייתה מנצחת אותו. מעבר לשמועות על גניבת פריטים מההפקה, כמה פעמים נאום טוב שינה את דעת המושבעים ברגע האחרון? קאס היא עורכת דין. היא בקלות הייתה יכולה להשפיע עליהם, כמו שאני בטוח שאמנדה הייתה מקבלת עוד כמה קולות לולא הנאומים הדפוקים שלה, ושהפער בין סופי ובנג'מין היה צמוד יותר לולא התשובות המדהימות שלה למושבעים.

בגמר, מעבר לביקורת על טוני שאני מאמין שכל שורד ששיקר היה מקבל, חלק מהשורדים - קאס וספנסר - דווקא היו ממורמרים על וו בגלל שהוא לא שיחק את המשחק. אולי טוני היה מפסיד לכל אחד חוץ מאשר וו וקאס, אבל כשהפער כל-כך גדול, אי אפשר לתרץ את זה בזה שלשניהם מגיע. אם וו היה זוכה, זה היה מאה אחוז כמו אמבר, נטלי 19, או סנדרה - שנאת המן טהורה. בניגוד למקרים למשל כמו מישל, אוברי עצמה הרבה שנים לאחר מכן, או דני, שניתן לדון בהם (דני היא עוד זוכה שצריכה עריכת "דברי הימים", כי אם השמועות נכונות יש מצב שהיא שיחקה מעולה ואני צריך להקפיץ אותה המון בדירוג, אולי אפילו לטופ 20).

ולכן זה חורה לי שוו קיבל אפילו קול אחד. ולא סתם, אלא מטאשה! מי שנשמעה הכי פחות ממורמרת על טוני, אחרי אלה שלא היו ממורמרים עליו בכלל! מה?!? למה?!?!?

דירוג:

1. טוני המלך
2. ספנסר הנסיך
3. טריש המלכה
4. אלג'יי
5. קאס
6. שרה
7. טאשה - אני מאוכזב ממנה ברמות מטורפות, אבל הצבעה נגד השחקן שמגיע לו, אם היא לא מלווה בהתקפה אינטנסיבית על עצם המשחק, פחות מפריעה לי
8. ג'פרה
9. מורגן
10. וו
11. אלכסיס
12. ג'רמאיה
13. ברייס
14. קליף
15. דיוויד
16. גארט
17. ג'טייה

האמת ששלושת המודחים הראשונים של שבט המוח די באותה הרמה, ושקלתי להעלות את ג'טייה לפחות מעל גארט בגלל שהוא שיחק ממש נורא, אבל...

18. Shame on you Lindsey (על משקל פאק יו בראד קלפפר)
 
למעלה