עונה 26 - מההתחלה

פרק 2

מזל טוב, שוב נמחקה לי התגובה, והעונה הזו לא שווה צפייה חוזרת, בטח לא בפרק פרה-מיזוג דפוק. העונה הזו מתחילה להיות טובה רק בפיינל 10, או מקסימום 13. כל עוד שמאר וברנדון במשחק, זה הפרה-מיזוג הכי גרוע אחרי פיג'י. יש הרבה פוקוס על אנשי אי הנוצרים, בגלל שאחד מהם הוא כנראה המודח הבא מהשבט, והשניים האחרים מגיעים לגמר. העריכה של קוקרן כבר עכשיו זועקת "זוכה!". מרקוס וברנדה (בעונה הראשונה שלה, כמובן) לא הגיעו לרמה הזו, ואין לו את המסיח שהם נעלמים ברגע שאין סיבה להתמקד בהם (כמו ג'וש וג'רמי בסאן חואן). ואם כבר מדברים על עונות, שישה מתוך עשרה פייבוריטים הגיעו מתוך שתי עונות מסכנות!!! רק אריק, קורין, ברנדה ומלקולם לא הגיעו מתוך הצמד-חמד האהוב על ג'ף (מאיזו סיבה?!? מי לעזאזל אוהב את אי הגאולה?!?!?). ופיליפ בכלל משגע אותי. לא, אתה לא בוסטון רוב. במקרה הכי טוב אתה בנג'מין.

למרות שהשלושה שהכי הורסים את הפרה-מיזוג הם פיליפ, ברנדון ושמאר, אני גם לא מת על שאר הגברים החזקים. אדי הוא כזה לא-שחקן שזה ממש יכאב בהמשך, ולריינולד לא חסר אגו, רק שהוא פחות דושבג. שמאר וריינולד זה נגד זה, אבל שרי, לורה וג'וליה רוצות להשאיר את שמאר כדי להוריד מהן את המטרה - הן די חלשות, במיוחד לורה, היא אחת הצעירות הכי חלשות פיזית אי פעם, בערך כמו סירי, אבל היא גם חכמה כמו סירי. רק אין לה אישיות כיפית כמו של סירי. וגם, בגלל שהיא צעירה מסירי (כשהיא התמודדה בפנמה) בלמעלה מעשר שנים, יהיה יותר קשה לסלוח לה על היעדר היכולות הפיזיות שלה. לא אומר שכולן צריכות להיות סידני 32 או אווה, חלילה. מאט ומייקל מנווטים להם בין הבריתות, ובניגוד לסירי, אני מקווה שהם יעשו את הבחירה הנכונה. כלום נגד פרוואטי, אבל לדעתי מיקרונזיה הייתה יכולה להיות אפילו יותר טובה אם יאו-מן, ואולי גם איימי ואלייזה, היו מגיעים יותר רחוק (פנר היה נפצע ומפונה בכל מקרה). תחשבו אם יאו-מן היה בפיינל 9 במקום אוזי.

כמובן שהפייבוריטים זוכים בחסינות. כמובן. וזה אומר שבאתגרים הבאים, לורה תצטרך להשתתף עד שהמעריצים יגיעו לרוב שוב. לצערי מכל ברית היופי, השאר מכוונים נגד אלי, אבל אולי היא הייתה מראש רק פוטנציאל לא ממומש, אחרת היא הייתה מורידה את הבנים מהרעיון להדיח את שמאר, כי בשום פנים ואופן הוא לא החוליה החלשה, לא כששרי ולורה שם. ובסוף אלי מודחת, ואף גבר לא יודח בהדחה רגילה עד המקום ה-14.

פרק 3

יחסי הכוחות אצל הפייבוריטים מתחילים להתבהר, וחוץ מברנדון וברנדה, גם אריק מחוץ לברית. אבל מלקולם וקורין עוד יכולים לערער על הברית, ואנדראה חושדת בהם. אף פעם לא ממש שנאתי את קורין כמו כולם, אפילו לא מיד אחרי גאבון (בעיקר בגלל שתמיד כן ממש שנאתי את שוגר) אבל בעונה הזו היא סבבה לגמרי. בניגוד לפייבוריטים, ואפילו למעריצים ממיקרונזיה, המעריצים בעונה הזו פשוט משעממים. אני ממש לא מת על אדי וריינולד. אני לא שונא אותם, אבל הם חושבים שהם יותר חכמים ממה שהם באמת, והבנות לא מצילות את הברית הזו. אם אלי הייתה חכמה מספיק, כמו שאמרתי, היא הייתה מורידה את הרעיון להדיח את שמאר, כי אין שום סיכוי שהוא יותר פוגע בשבט מאשר שרי או לורה, שהן פשוט חלשות מדי. אני לא יכול לחכות שהם יעופו - כן, גם הבנים, אל תהיו שפנים, ברור שיהיה ערבוב מתישהו. אפשר להדיח גם גבר חזק אם הוא ממש מעצבן.

כן, עכשיו בצפייה שנייה, ריינולד *ממש* לא בא לי בטוב. האנטי שלו לשמאר מעצבן אותי, כאילו אוקיי, הבנאדם מעצבן ולא תורם במחנה, אבל לא צריך להתאבסס עליו כמו סו על קייל. לצערי המעריצים רק הולכים להיות יותר ויותר גרועים, עכשיו שהחוליות החלשות שלהם חייבות להשתתף. האתגר הזה עוד היה צמוד, אבל הם עדיין הפסידו. וגם אדי קצת הרגיז אותי - אתה רואה שאתה מתקשה בזריקות, תפנה את מקומך ותן למישהו אחר להציל את השבט. ואתם יודעים מי הצליח בקטע הזה? שמאר!

בסוף הופ מודחת, ולמרות שהיא לא מזיקה ועוברת מסך, גם היא לא תחסר. זה לא קאסט כזה גרוע, אבל המתמודדים הגרועים ממש גוררים אותו למטה. אבל בחייאת, הופ, כשהספינה שלך שוקעת, מחוררת והכול, את נוטשת אותה. כל מה שהיית צריכה לעשות, זה להדיח את אדי. זהו. במקום זה, כאילו הקרבת את עצמך לטובת הכלל, וזה משהו שבהישרדות אני לא מוכן לקבל.

פרק 4

אני לא מאמין שאנחנו אמורים לחבב את ריינולד. בצפייה שנייה אני כבר כמעט שונא אותו. והוא מתפרץ על זה שלורה עדיין שם. אתה אפילו לא הצבעת נגדה!!! בגלל זה מראש הייתי נגד הדחה של שמאר!!! ואם רק היית מוריד מהאובססיה שלך, החברה שלך הייתה יכולה להישאר, ויש מצב שהיא הייתה תורמת יותר ממך במיזוג!!!!! אבל שוב, אם גם היא ננעלה על ההדחה של שמאר, כנראה גם היא לא מציאה!!! פאק. עכשיו אני עצבני. שרי ולורה תמיד היו האהובות עליי בשבט, אבל עוד לא שנאתי את ברית היפים והסתומים כמו שאני שונא אותה עכשיו. ואדי בכלל. אתה בחיים לא תצליח אם תמשיך לחשוב מהזין במקום מהשכל.

הפייבוריטים זוכים שוב בפרס (עונות של שני שבטים שלאחד מהם לא הולך כלום כמו שצריך = מתכון בטוח לפרה-מיזוג לא משהו, וכאמור זה אולי הפרה-מיזוג השני הכי גרוע בכל הזמנים) ואז שמאר פשוט מפונה רפואית. אתם צוחקים עליי?!? מה לעזאזל קורה בפרה-מיזוג המחורבן הזה?!? ואז הפייבוריטים מפסידים חסינות *שוב*, ועכשיו השבט בוחר לכוון נגד לורה?!? לורה היא מודחת הפרה-מיזוג הראשונה מאז בריאן קורידן, שיכולה בכיף לחזור מתישהו. כמובן, עם הליהוקים והשטויות של העידן החדש, יש עכשיו אחד כזה כמעט בכל עונה.

בפרק הבא: במובנים מסוימים, שפל המדרגה של הישרדות. לפחות עד עונה 39.

פרק 5

נראה שהמעריצים ישברו את הקללה שלהם, כי כמעט ואין עליהם בכלל זמן מסך, זה הכול פייבוריטים. וכשאני אומר פייבוריטים, אני מתכוון לברנדון. אלוהים שישמור אותי, מראש ליהקו אותו רק בגלל הקירבה שלו לראסל, ותודה שהעונה הזו סיימה סופית את הרומן של CBS עם משפחת האנץ. היחיד מהם שהוא לא חולה נפש אלים הוא ראסל, ואם לשפוט לפי החמש דקות שלו בעונה 3/5 של אוסטרליה, אם הוא אי פעם יחזור, הוא ימשיך לשחק כאילו עדיין 2009 ואף אחד לא למד ממנו. אולי, בתקווה ייגמר הגל של הדחת נשים, כי בעוד אף אחד מהמעריצות היא לא מציאה באתגרים, היו לפחות יכולים להדיח את אדי. בניגוד לחברו, אדי מפקשש באתגרים שוב ושוב.

למרות שלורה הודחה, המעריצים הם עדיין שבט כושל. נשארו רק שישה מהם, לעומת תשעה פייבוריטים. והם הפסידו גם באתגר הפרס הפעם. ואז ריינולד מוצא עוד אליל, ואז, הקשיבו הקשיבו, הוא הולך לשמור אותו בסוד! וואו, איזה אסטרטג צמרת!!! אגב, בדקתי את הדיעות שלי בצפייה ראשונה. גם אז לא אהבתי אותו. מעולם לא אהבתי אותו. הבנאדם הלך לאותו בית ספר כמו וורדוג. וג'ו מעונה 35. צריך לתת שם לכאלה. יש לי - אסטרטגים כושלים.

ואז מגיע אחד הרגעים שהכי ייזכרו לדראון עולם. טוב שהתמקדו במעריצים עד עכשיו, כי לפייבוריטים יש שני טיפוסים שמעולם לא היה צריך ללהק שוב (את ברנדון מעולם לא היה צריך ללהק אפילו פעם אחת!) עכשיו כשאני חושב על זה, המעריצים במיקרונזיה גם לא היו ממש פאר היצירה, אבל לפחות הם היו שם כדי לחזק את הפייבוריטים (בעיקר את הפייבוריטיות). בעונה הזו, הכול חרא. בינתיים. ואחרי שעות ארוכות של מתח בין ברנדון ופיליפ, האחיין המהולל הורס את המחנה והופך לראשון, הלכה למעשה, שמסולק מהמשחק בגלל עבירה על החוקים. הוא העדיף לצאת מהמשחק בצורה מכוערת, מאשר שאחרים ידיחו אותו.

בפרק הבא: האם העונה סוף סוף מתחילה להיות יותר נורמלית? זה כבר יהיה יתר טוב מאשר פיג'י. היא הייתה קטסטרופלית במשך תשעה פרקים.

פרק 6

ברנדון קצת מוציא החוצה את קורין הישנה, אבל תכל'ס? הוא בדיוק הטיפוס שאני רוצה שקורין הישנה תחזור ותגיד כל מה שיש לה להגיד, בלי מעצורים, בלי להיות משעשעת, בלי הומור יהודי (שלא ממש בולט בתוכנית, אבל ממש בולט בפוסטים שלה ברשתות החברתיות). אבל בואו ניתן לכל החרא שעבר להסתיים, הגיע זמן ערבוב! עכשיו הכול יהיה יותר טוב... מלקולם, ריינולד, אדי ואריק באותו שבט?!? אוקיי, תשכחו מזה. שוב יש שבט שיזכה בכל האתגרים. הבנות יותר מאוזנות, אבל א' יש רק שש מהן, לעומת שמונה גברים, ו-ב' זה לא שיש שם בחורה ממש חזקה. ועכשיו שהיא תקועה בשבט ממש גרוע, עם כל הוידויים שלה, סיכוי גבוה שהמודחת היא קורין.

המעריצים במיעוט בשני השבטים, אבל לפחות אדי וריינולד בטוחים בברית שלהם עם מלקולם. בשבט השני, הפייבוריטים מיישרים את ההדורים כדי להתאחד נגדם, חוץ מזה שקורין מעדיפה להשאיר את מייקל לסוף. חושבת על המשחק? כן, משעשעת? כן, שחקנית טובה? לא. משחק טוב ומתמודדים מגאבון לא הולכים ביחד. ואז, כצפוי, השבט גרוע מאוד, ואחרי חמישה פרקים שהשבטים די מאוזנים (אבל עדיין המעריצים כשלו, פחות בגלל הבדלי כוחות ויותר בגלל החלטות גרועות וחוסר אחידות) קיבלנו מארש טורקי על גמל. ובקרב צמוד בין מאט וג'וליה, מאט יצא מהמשחק קודם. לא שחיבבתי אותו יותר מדי או משהו, אבל מה ההיגיון?!?!?

פרק 7

קורין עדיין רוצה להדיח את פיליפ. מעניין מאוד, כי כל מה שהיית צריכה זה להגיע לרוב - עם שלושה מעריצים שהיו שמחים לשנות את גורלם! השפוטה הכי גדולה של פיליפ היא אנדראה, והיא לא איתך בשבט! דון וקוקרן אפילו לא צריכים לדעת מזה כלום! לא, אני מצטער, היא לא אסטרטגית. היא חכמה ביחס לגאבון, אבל היחידים בכל הקאסט ההזוי הזה שבאמת שיחקו חזק הם קני, קריסטל, מאטי וסוזי. היא חכמה ביחס למרקוס, אבל נו באמת. מדובר באסטרטג הכי כושל בתולדות הישרדות. היא עדיין מקבלת מקום גבוה בגאבון לדעתי, אבל בתור סוג של גירסה יהודית של קורטני, לא בגלל שום משחק.

לא שמשהו היה גואל את השבט הזה מבחינת יכולת באתגרים. פערי הכוח בין שבטים מעורבבים הם מגפה שפשטה בהישרדות מעונה 24 ועד 30, כולל. זה גרוע כמעט כמו הויתור על אבן האש בעידן החדש. בינתיים פיליפ מנסה לגייס את ג'וליה ולהעדיף אותה על פני מייקל, אבל היא פשוט מספרת הכול לכל שאר הפייבוריטים. וואו, המעריצים בעונה הזו ממש פח. במיקרונזיה הטעויות של המעריצים חיזקו את הפייבוריטים, ועדיין היו שחקניות ממש רציניות כמו נטלי וטרייסי. בקרמואן, המעריצים בקושי רלוונטיים. לא רק שבפיינל 10 היו רק שלושה מעריצים, הם הפכו מהר מאוד לקישוט במלחמות בין הפייבוריטים לבין עצמם - חוץ מריינולד, שהוא שחקן טוב בערך כמו קורין. אכזבה.

אז ג'וליה מודחת, ואנחנו נכנסים למיזוג עם ארבעה מעריצים בלבד. וופ-די-דו. עוד הוכחה שסיקוולים תמיד יהיו יותר גרועים, אלא אם כן מדובר במשחקי מחשב (ראה גם קו-רונג, שהייתה צריכה להיכנס לנעליים הענקיות של קגאיאן וממש, אבל ממש לא הצליחה)

פרק 8

פיליפ מחליט לספר לכולם שהוא הפסיד בכוונה... כדי לחזק את המנהיגות שלו בכך שהוא הדיח יותר אנשים?!? תעזבו את זה שזה בולשיט מבולשט, מה הפאקינג היגיון בזה?!? אם אני נאלץ להגדיר את הדבר הזה בתור אסטרטג, הרי שהוא האסטרטג הכי גרוע בכל העולם, ובקאסט יותר טוב, זה לבד היה מספיק לי להצניח את קורין קרוב לסוף, בגלל שהיו לה את כל ההזדמנות להעיף אותו, והיא לא עשתה כלום. אבל אם היא תשרוד רק עוד הדחה אחת, היא תגיע למושבעים, ושם היא תוכל להגיד כל מה שהיא רוצה בסוף. אני לא מאמין שאני אומר את זה אחרי כל מה שהיא אמרה בגאבון, אבל פיליפ עד כדי כך גרוע.

המיזוג מגיע, וקורין מתאחדת עם מלקולם וברית האמיגוס שלו. זה כבר חצי שבט, את רק צריכה להוסיף לברית את שרי, כי גם ככה כל שאר המעריצים איתך בברית, ואם בא לך אז אפשר גם את ברנדה, שמעולם לא הייתה בברית עם פיליפ. זהו, את ברוב! אין טעם לדבר עם דון או קוקרן, כי הם כבר עובדים עם פיליפ! אחרי זה אתגר האוכל המגעיל, ואדי מפחד שבנות יזרקו אותו בגלל זה, מה שרשמית מעניק לו את ה"למה באת להישרדות?!?!?!?" ממני. את ריינולד אני לא אוהב אבל לפחות הוא משחק את המשחק, אדי הוא כלום ושום דבר. קוקרן זוכה בחסינות, אני מחכה שהוא יעשה מהלך גדול כי זה די ברור שהוא יזכה במיליון.

אבל אז, במקום לגייס את שרי ולמוטט את פיליפ כאן ועכשיו, קורין רוצה להדיח את שרי, אבל עדיין מתוודה בפני דון על הרצון שלה למרוד. למהההההההההההההההה?!?!? כאילו, יופי לה שהיא משחקת חזק, אבל לאורך כל העונה המשחק שלה הוא נוח בשבע שגיאות. אני עדיין מת על האופי שלה, אבל וואו, היא פשוט רצחה את המשחק שלה, ושל כל שאר המעריצים, במו ידיה. וואו. אני אפילו לא עצוב שפיליפ נשאר, אני עצבני כי קורין יכלה להדיח אותו כל-כך בקלות, אבל הוא עשתה כל טעות אפשרית.

פרק 9

פרק קצת משעמם, כי יחסי הכוחות בו עדיין לא משתנים. אתגר פרס, קבוצה שכולה בנים זוכה, תיראו מופתעים. הבנים כוללים את כל המעריצים שנותרו, והם מנסים לצרף את אריק וקוקרן לברית. בהצלחה להם! מלקולם מצידו מנסה לגייס את שרי ואת דון... למה כולם חושבים שהם יכולים לסמוך על דון?!? אחרי זה אתגר חסינות, אתגר שעד כה המין הנשי היה ממש גרוע בו, אבל הפעם, הקרב היה בין אנדראה וברנדה! וברנדה זוכה בחסינות. אגב, בכל שלוש הפעמים שהוא היה, האתגר היה באותו מקום! פאלאו, מיקרונזיה והפיליפינים הם פחות או יותר באותו ארכיפלג.

אבל שום דבר לא עובד, ואותם השבעה בדיוק שהדיחו את קורין, נשארים מאוחדים גם הפעם. האם מישהו יצליח להוריד את הדיקטטור מכסאו, או שפיליפ יעשה את דרכו לגמר ונקבל את הזוכה הכי גרוע עד כה (אולי חוץ מבוב ופאביו)?

פרק 10

רגע אחד, *זה* הפרק שבו ברנדה עזרה לדון עם הפלטה?!? אז על מה המעריצים זעמו בדיוק?!? הם רצו שדון לא תדיח את ברנדה לעולם?!? בכל מקרה, איכשהו, בדרך כלל פרק 10 הוא הפרק הגדול של העונה, או אחד הגדולים. זה הפרק שבו היו הבליינדסיידים על רופרט, אוזי, מרקוס, לורה, ג'יי טי, ברנדה, ובטח עוד כמה שאני צריך להיזכר בהם. זה גם הפרק שבו דון מקבלת את עריכת ההפסד שלה, כי אף אחד לא הצביע לה (או לשרי, אבל למי פאקינג אכפת משרי. היא הייתה כינור שני של לורה עד שלא היה אפשר לסבול יותר את החולשה שלה, ואז היא לא עשתה יותר כלום לאורך כל העונה. אגב, אני עדיין הולך לדרג את לורה גבוה. היא מתברגת בקלות למועדון המודחים המוקדמים שצריכים הזדמנות שנייה, הזדמנות שעד כה רק וונתוורת' קיבלה - וניצלה אותה היטב)

אתגר הפרס והפרס פחות מעניינים, חוץ מוידוי של אריק שמוכיח שהוא עדיין מאוד מעוניין בהדחה של פיליפ. בתקווה ברנדה ואפילו קוקרן יצטרפו אליו. פיליפ אפילו מוותר על אתגר החסינות, שהוא אתגר הצלילה מתחת לפלטפורמה, שעושה קאמבק אדיר מאיי הפנינה! אדי ממשיך לעצבן אותי על שטויות, אני אפילו לא יודע אם זה מגיע לו עד כדי כך, אבל אני ממש לא אוהב אותו ואף פעם לא הייתי בעדו. אני בדרך כלל לא אוהב שיש ברית של גברים חזקים, אז זה מאוד מעיד על המתמודדים העונה (אוקיי, זה מעיד על פיליפ) כשהאמיגוס, ברית אלפא טיפוסית רק עם אפס מיזוגניה, הם הפייבוריטים של העונה. רק תשוו ליחס של הצופים לברית הכוח בעונה 48 - ושוב, אם אווה הייתה במיעוט וצריכה לשרוד בשיניים ובציפורניים, כמו וונתוורת' בקמבודיה או פיבי בעונה האוסטרלית משנת 2016, כולם היו בעדה. בכל מקרה, ריינולד זוכה בחסינות! ועכשיו הוא ומלקולם בפוזיציה מושלמת לשנות את סדרי השלטון!

אבל בנקודה הזו, יש להם רק אליל אחד. אליל אחר עדיין נמצא חבוי איפשהו, וכולם מחפשים אותו. ומלקולם מוצא אותו!!! עכשיו האמיגוס מוגנים כולם, ופיליפ מודח בוודאות!!! ואתם יודעים מה? זה אחד הפרקים שהעורכים אפילו לא ניסו להשאיר אותנו במתח - כי לא ממש היה על מה. הם שיחקו בטוח, כמובן, והשתמשו בשני האלילים, אבל בפועל, אדי לא היה צריך אפילו להשתמש בשלו - אריק חזר לחבריו מהערבוב, ופיליפ הודח עם ארבעה קולות.

פרק 11

אני מניח שמועצות כמו אלה הן הסיבה שהומצא מבטל האליל. כשצד אחד פשוט נעשה בלתי מנוצח, ואין שום דרך למנוע את זה. אבל במקום לנסות לתת עוד תרופה לתופעת לוואי של תרופה אחרת, שניתנה לתופעת לוואי של תרופה שלישית, וכן הלאה וכן הלאה, פשוט תחזרו להשתמש בכוח על שיש לכם, לגרום לצופים להיות מרוצים מתוצאה לא הוגנת (ושיהיה ברור, זה היה לא הוגן כלפי פיליפ) - עריכה! הורדתם באיי קוק את כל השחצנות של אוזי, כך שלקח עד מיקרונזיה להראות כמה שהוא דושבג, אתם יכולים לעשות את זה לכל אחד. אתם יכולים לגרום לאנדרו פאקינג טייט להיראות כמו מלאך.

המכירה הפומבית הגיעה, וכמובן שבנקודה הזו כולם יודעים שהולך להיות יתרון. מלקולם קונה מה שהוא כנראה רמז לאליל, אבל את היתרון לאתגר החסינות מקבל דווקא קוקרן. לפעמים אפשר לבדוק את כוחה האסטרטגי של עונה לפי כמה רחוק מגיעים בה אנשים במיעוט - אם בכלל יש שם ברית שולטת. וונתוורת' וספנסר הגיעו למקום רביעי בקמבודיה ובקגאיאן בהתאמה. לג'ן בעונה 30 לא היה אפילו צ'אנס. אחריהן, כמובן, יש את העונות שברגע שהמיעוט נכחד, האקשן מתחיל - כמו פנמה ודרום האוקיינוס השקט. אבל בעונות כמו תאילנד, אפילו אחרי סיום הפאגונגינג, אין שום אקשן. ואז מגיעים לאתגר החסינות, ומגלים שהיתרון של קוקרן פחות או יותר קנה לו את החסינות. זה ממש לא היה הוגן.

בנקודה הזו, כל החמישה שהצביעו עם פיליפ נשארו מאוחדים, וגורל ההצבעה הזו, ואולי כל שאר העונה, תלוי באריק. אם אריק עבר לגמרי, לבנות וקוקרן אין שום אפשרות לפצל, ואז אליל אחד מספיק בשביל לזרוע הרס. אבל אם אריק חוזר לבנות, השישייה יכולה לפצל בכיף. ובסוף אריק חוזר כלעומת שבא, וחוץ מזה שפיליפ כבר לא שם, אין שינוי ביחסי הכוחות. אז על מה היה כל הבלגאן?!?

נערך לאחרונה ב:
פרק 12

פרק הדחה כפולה, אם ממש רוצים לעשות עונות של 20 מתמודדים, אני מניח שאין ברירה. אז מיד אתגר חסינות. ווידויים לאורך כל האתגר?!? טוב, בנקודה הזו כבר היה אי המתים, אז כל עוד העריכה נשארת מקצועית והדוקה, זה כבר יותר טוב מהישרדות ישראל (ובלי אתגרי הדחה! היינו ממש קרובים לזה בעונות 41 ו-42). אדי פורש על ההתחלה בשביל כמה דונאטס |פנים| פאקינג תילחם על החיים שלך! בניגוד לריינולד, אתה לא עשית שום דבר במשחק!!! אם הוא זוכה בחסינות, הלך עליך! אפילו אליל לא מצאת בעצמך, אלה היו ריינולד ומלקולם! אני שונא אותך!!! אבל למרות כל הגברים וכל השרירים שלהם, באתגרים העונה בינתיים שולטות שתי נשים. אנדראה הייתה כלום ושום דבר בעונה 22, ובעונה הזו היא משחקת די טוב. ברנדה, לעומתה, הפכה להיות כלום ושום דבר מבחינה אסטרטגית, אבל היא עדיין ממש טובה באתגרים - יותר משני גברים צעירים שאין צורך לנקוב בשמם. ואנדראה זוכה בחסינות!

אנדראה זוכה גם ברמז לאליל, כל השישייה מחפשת אותו, ואז אריק מוצא אותו ונותן אותו לאנדראה... אני מתחיל להבין למה הוא לא ניסה שום דבר במיקרונזיה. ריינולד מודח, הגיע הזמן באמת (איכשהו אדי עדיין שם, והוא היה יכול וצריך להיות מקום 16 גג) והגיע זמנה של העונה להיות באמת מעולה. גם עונה 42 התחילה עם הבליינדסיידים הממש גדולים רק לקראת הסוף, ההבדל הוא שלעונה 42 יש קאסט אדיר, ולקרמואן יש קאסט גרוע. אנדראה מתכננת בליינדסייד על ברנדה ועל דון, והיא מספרת על זה לקוקרן. רגע, מה?!? לא ראית עונה 23?!? אני משוכנע שהיה לך זמן להשלים את עונה 23. לא נראה לך שהם יכולים להיות בברית?!? את הולכת לשלם על זה, וזה בדיוק מתי שקוקרן משתלט על המשחק והופך לאחד מעשרים הזוכים האהובים עליי.

אריק זוכה בחסינות, אנדראה חושבת שהוא נאמן לה, אבל בפועל הוא פלואוטר ללא אף בן ברית. יש זאבים בודדים שסובבו סביב עצמם את כל המשחק, אבל אריק הוא לא סירי ואפילו לא סנדרה. והוא חושב שהוא שולט במשחק :-D לא נשמה, קוקרן שולט במשחק כרגע. ואנדראה מודחת בבליינדסייד אדיר, וזו רק ההתחלה!

למעלה