עומר שלום!

shaibo7

New member
עומר שלום!

עומר שלום, עקב תגובתך להתענינותי אוסיף שאלה. רציתי לדעת האם יש סתירה בין פילוסופית ההילינג לתורת ישראל (הכוללת חומש,משנה, גמרה, זהר, קבלה ועוד) תודה,
שי

גם אני חושבת שאין סתירה

תראה, אני גיליתי בלימודיי הרבים, עבודתי והיכרותי עם שיטות רבות מספור, שצדק המקור. אלוהים יש אחד, אמת יש אחת, מקור יש אחד, ואחר כך באיזה בגד אתה מלביש אותה, זה רק שאלה של טעם. בסה"כ, כל מי שמאחל ריפוי, עוסק באהבה. א ה ב ה. זה כל הסוד. לכן, אמונתי הלא מתפשרת היא שהגרעין של כל דרך להגיע אל האל, הוא ללמוד לאהוב, לא משנה מי מלמד אותך את זה - הבודהיסטים, היהדות, ההילרים, המדקרים, הקבליסטים... גרעין האמת הוא אותו גרעין. אני מאוד חושבת, עם זאת, שכל אחד מאיתנו צריך, ממש צריך, לראות א תה"אמת" הזאת מנקודת מבט שונה, על פי המאפיינים האישיים שלו. למשל, למרות שאני הילרית די מוצלחת, אני ממש גרועה במס'ז, למרות שלפי מה שהסברתי עכשיו, בה"כ מאחורי שתי השיטות האלה פועלת אותה חוקיות. אז ככה ששלל האפשרויות הוא חשוב, אבל לא לשכוח שמאחורי כל שיטה עומד אותו האל. אגב, עבדתי פעם עם בחור אהוב מאוד, ודתי חרדי. ניסינו להקים עסק ביחד. וכל פעם לפני שהיינו נפגשים, הוא היה מכין הרצאונת פצפונת על העולם שלו, ואני הייתי מכינה כנ"ל, רק כדי להתקרב, רעיונית, אחד לשני. יצא שדיברנו על אותם דברים, ואיפה שאין קנאות, רכושנות, בריפוי או באמונה - אין גם סתירה. תודה על השאלה

shaibo7

New member
הילינג ויהדות

עומר שלום, קראתי את הודעתך ובכל זאת אני מרגיש כי התפיסה שלך נוגדת ליהדות. הבאתי דוגמא מספר התניא הקדוש(ספר חסידות חב"ד פרקים א' ו-ב') שהוא בין היתר מסביר את הקבלה בצורה בה כל אחד יבין ומחדש הרבה על סתירות כביכול. עפ"י התניא ליהודי מעלה עצומה על גוי מבחינת נשמתו ויחסו עם הקב"ה, "ליהודי חלק אלוקה ממעל ממש" לעומת הגוי "נפשות אומות עובדי גלולים הן משער קליפות טמאות שאין בהן טוב כלל" מוסבר כי אצל הגוים הטוב הוא למען עצמם. ברור שגם הגויים מחוייבים בשבע מצוות בני נח ואסור לזלזל בהם וצריך לחיות איתם בשלום, אך כללת בנשימה אחת הרבה דרכים דתיות שהן לא לא הדת יהודית ביחד עם היהדות והקבלה. אשמח אם תתיחסי בתשומת
, שי

שי,

אתה צודק, למה שציטטת יש לי התנגדות. אני לא מסכימה עם הדעה היהודית הדתית, שיהודי יותר טוב מגוי. אחרי הכל, אין גוי שהוא לא ברוא אלוהים. אני גם חושבת, שאין סימוכין לתאוריה הזו בתורה, אלא רק בכתבים מאוחרים יותר- שם אני מרשה לעצמי פה ושם לפקפק בכתוב. למשל, לא ניראה לי שאסור לחטט באף בשבת, לא ניראה לי שאסור להדליק אור, ויש לי חברים שמרוב שהם הולכים ברגל במקום לנסוע באוטו שבת הוא היום עבודה הכי קשה שלהם בשבוע. בקיצור, תורה זה תורה, והלכה - הלכה. ודעתי, זו דעתי
יש לי הרבה כבוד לדת, אבל לא לכל פסק הלכה או לכל היגד. אני לא חושבת שזה מאוד יהודי או מאוד מאמין להניח שיש יצורי האל שהם נחותים. נשמע לי גזעני! אלוהים אמר בתורה שאנחנו עם סגולה. יש ויכוחים מכאן ועד קפריסין למה הוא התכוון כשהוא אמר "סגולה", ייתכן שהוא דיבר על תכונות מיוחדות, וייתכן שעל חובות. הוא בחר אותנו לקבל את התורה ובהקשר הזה היינו נבחרים, אבל מעבר לזה אין לי ספק שכל אדם באשר הוא, הוא כאן בשביל סיבה. אחד העקרונות החשובים ביותר עבור מטפל, זה לאהוב אדם באשר הוא, לכבד ולקבל אותו. ב"שיחות עם אלוהים" מדובר על החמלה והאהבה שיש לאלוהים להיטלר. הוא לא היה יהודי. תאמין לי, לפעמים ניראה לי שאנשים שכחו קצת מי הוא באמת אלוהים ומה אנחנו...

night mistress

New member
והקשר בין מה שאתה אומר להילינג הוא?

קראתי בתשומת לב ובאמת שניסיתי למצוא את הקשר אך לא הצלחתי. הילינג אינו אמונה באלילים או מעשה כישוף, הילינג זו מתנה שאלוהים נתן לנו על מנת להגיע לאנשים אחרים ולהטיב עימם..בעיני זו מעלה צרופה ולא כפירה. בנוסף-הקבלה כבודה במקומה מונח, אך היא לא התורה האמיתית,אל תשכח את זה.

night mistress

New member
תשובה מבית הרב../images/Emo13.gif

מאחר ואני בחורה מאמינה התעניינתי לפני מספר חודשים אצל רב גדול ומכובד.. הוא אמר שהתורה מאז ומתמיד תומכת ברפוי אנרגתי ונתן לי כמה דוגמאות שאותן אני לא בדיוק זוכרת כרגע.. זה שלאדם יש אנרגיות מסויימותאינה אומרת שהוא כופר לדעת האל.. ולגבי פילוסופיה,זה מאד תלוי, על איזו פילוסופיה בדיוק אתה מדבר?

למעלה