קפה ועשן ../images/Emo24.gif
אקדים ואומר, שהתחלתי לכתוב את התגובה הזו מוקדם יותר, ובטעות סגרתי את החלון, והיא נמחקה לי
, מקווה שאצליח לשחזר. כואב לי לשמוע על הסבל הרב שאת עוברת, ועוד יותר מכך, שאת נאלצת לעבור אותו לבד.
. שמחה שמצאת אותנו, ומקווה שנוכל לעזור לך בליווי ובהקשבה, כמו גם במידע ועצות פרקטיות. שאלת את דורגד לגבי תסמונת הכאב הכרוני. בדיוק היום קראתי
כתבה על כך בYNET, את מוזמנת לעיין בה וללמוד על התסמונת ואופציות הטיפול בה, עם דגש, לצערי, על אוזלת ידה של המערכת הרפואית בארץ (לחצי על המלה '
כתבה', והיא תיפתח לך בחלון חדש). אני מבינה שהניתוח שאת עומדת לעבור הוא חלק מסדרת ניתוחים עקב אותה בעיה? עד כמה הרופאים תמימי דעים בעמדתם שיש לבצע את הניתוח (בהנחה שפנית לקבלת חוות דעת נוספת). קיומה או אי קיומה של הסכמה כזו נראית לי קריטריון חשוב להחלטתך. אחת הבעיות של הפיברו', פרט להיותה חמקמקה ומבלבלת, היא נטייתה "לחקות", לעתים די בדיקנות, מחלות אחרות, שכמובן לא קיימות. לכן נסיון לטפל במחלות האלה לא יועיל, מאחר והבעיה היא הפיברו' עצמה. מאידך, כפי שאת אמרת, גם הפיברו' היא מחלה חמקנית ומתעתעת, ואסור להזניח דברים אחרים מתוך הנחה שמדובר "רק" פיברו'. שאלה נוספת היא האם ניסית לפנות לאחד מסוגי הטיפולים המוגדרים "
רפואה משלימה"? ישנם טיפולים מבוססי: מגע, תנועה, תזונה, הומיאופטיה וצמחי מרפא ועוד. ישנם מטפלים רבים שמשלבים כמה גישות, על בסיס תורה שלמה - רפואה סינית, רפואה הודית (איור-וודה) ועוד. אני ממליצה לך להתחיל מקריאה בפורום על מגוון הטיפולים שסייעו לולים בפיברו', וכן לעיין במאמרים והקישורים של הפורום השכן בפרדס
רפואה משלימה. תראי אם ישנה צורת טיפול שאת מתחברת אליה במיוחד, ונסי למצוא מטפל באיזור מגוריך. קחי בחשבון, שגישות אלה מנסות לפתור את הבעיה מיסודה, ואין פתרונות קסם, יש צורך בסבלנות לטיפול ארוך טווח. לא תמיד סוג טיפול אחד יספיק, ויתכן שתרצי / המטפל יפנה אותך להיעזר בתחומים נוספים. את מוזמנת לקרוא
סיפור שעומד יפה על ההבדלים בין הרפואה המערבית לרפואה הסינית במקרה הזה, אך נראה לי תקף לרוב הגישות ברפואה המשלימה. הטיפול משתנה מאוד משיטה לשיטה וממטפל למטפל, ולכן יתכן גם שתזדקקי לתקופה של חיפושים, ולהחליף כמה מטפלים - באותה שיטה או בשיטות שונות, לפני שתמצאי את זה שיתאים לך, ויוכל לעזור לך באורח משמעותי. בתחום זה ישנם גם לא מעט שרלטנים, ואנשים לא מקצועיים, למיטב זכרוני, בשאלות הנפוצות של הפורום ההוא ישנה התייחסות לשאלה איך לוודא שמגיעים אכן למטפל מקצועי ורציני. בכל מקרה, ובכל דרך בה תבחרי, שיהיה לך המון
, ואני (ואנחנו) כאן כדי להקשיב, לייעץ ולסייע.
4U| ימית.