עולם השקר

מדהים

צריך להפוך את זה לקמפיין אדיר, שנשים בארץ הזו תפסקנה לשגע את עצמן, ובנות בגיל ההתבגרות שמרעיבות עצמן כדי להראות כמו ההן בפרסומות, תרגענה.

מי זה "אתה"? אתה?

אני לא מקבל את זה. ייתכן והחברה החרדית מנסה לחנך אותך "לא לדעת שהם קיימים", אך זה בדיוק כמו כל חולי אחר בחברה אחרת. אם אתה מספיק חכם, אתה מתעלה מעל לעוות שניסו ליצר בך. בכ"מ, אני מסכים עם הקביעה שבעיני החרדים, העולם שלהם מושלם.

L i k o

New member
אתה יודע מה בשבילי עולם השקר?

עולם שחור-לבן. תבדוק טוב אם אתה חי בו. כי העולם האמיתי הוא אפור.

מתלבט13

New member
לדעתי אתה שחור לבן

חבלז. מזמן רציתי להרביץ לך על זה. קיבלתי את ההזדמנות. אבל אתה לפחות חושב ומשתדל להיות כנה עם עצמך
מצד שני אני לא בטוח שלחיות עם האמת שלך זה כזה דבר נורא. יש בכל זאת ערך כל שהוא לאמת. מצד שלישי כולנו הרי שקרנים וזונות במידה זו או אחרת, אז למה היה איכפת לך?

מתלבט13

New member
למה "כולנו שקרנים וזונות"

לא התכוונתי במובן השפל ביותר. התכוונתי לכך, שבסוף כולנו עושים דברים בגלל אינטרסים ומחליקים דברים וכו' וכו'. אולי יש אנשים שכמעט אינם משקרים, אבל בקטגוריה הרחבה של הזנות כולם נמצאים. כי בעצם גם לעבוד בשביל כסף זה סוג מעודן של זנות. גם לחייך לחבר מתוך המחשבה שמחר הוא יחייך אליך חזרה זה אינטרסים. אפילו בין בני זוג באהבה טובה וכו', יש מלא חישובים אינטרסנטיים. בקשר לשקרים, הרוב המכריע של בני האדם משקרים ברמה כזו או אחרת.

לדעתי אתה (שפס'ל) צבעוני מאד

לא שחור לגמרי (סופסופ למדת בפונופיץ') גם לא לבן (תשאל את נופל חו) ובכלל מאד צבעוני ותוסס יום גזים למטה, יום גזים למעלה... ככה זה כשמגזימים. תמשיך בצבעוניותך ובגווניך המרהיבים (רציתי לומר העליזים, אבל זה יחד עם 'לגמור', הפכו לאחרונה למילה גסה) אוהבותך מיטלמן השלישי

שבתאי

New member
אני לא כל כך מבין את המושג הזה...

פשוטו כמשמעו. אינני מבין: מה זה שחור או לבן? אדם שרואה את הקצוות ולא את האמצע? שאין לו היכולת לפרק סוגיות לגורמים? להבין שיש המון סוגים? זה אדם שרואה דברים בשחור או לבן?

מתלבט13

New member
אסביר את האינטואציות שלי

שחור לבן. זה כאשר יש אמת אחת, ולא הבנה שיש צדדים רבים לשאלה, ואין תמיד אמת מוחלטת. ההבנה שלמרות שאתה מאד מוכשר, והרבה פעמים ראית אנשים מבוגרים ממך נופלים שדודים לרגליך, עדיין אתה יכול לטעות ובענק. שלא תמיד השאלה שאנו רואים, היא השאלה הנכונה. שלא תמיד הלוגיקות שאנו דנים בהן, הן הרלוונטיות. לאינטואיציתי, אתה בטוח בעמדותיך. אינני חושב שתמיד טעית. אבל הביטחון שלך במסקנותיך, הוא לדעתי גדול מדאי. אנחנו טועים כל כך הרבה. ואני יכול לומר לך את זה דווקא כי אני מעריך את הבנתך. מטומטמים בדרך כלל לא יבינו שהם יכולים לטעות.

למעלה