עולם השקר

שבתאי

New member
עולם השקר

אינני מאמין באלוהים ולא בתורת משה. ראיתי שרועי שאל האם "בדקנו" כמו שצריך. אז כן, אני חושב שבדקתי ושעד כמה שאני כאדם יכול להיות בטוח במשהו. אני בטוח שאני לא צריך לעשות שום דבר שאני לא רוצה לעשות אותו. רק שלאחרונה עולים בי תהיות... שמא היציאה בשאלה שלי מילאה בי צורך שאני זקוק לו עכשיו. אספר מעט על עצמי: ובכן זה נכון שהכל התחיל מכך ש"הפסקתי להאמין באלוהים" - מכאן עד שהורדתי את הכיפה ונעשיתי חילוני מבחינה חברתית, עשיתי דרך שאורכה, לדעתי, עולה על הדרך שעשיתי מאמונה לכפירה. זה לא היה ברור מאליו שהכיפה שלי נמצאת על הראש "כי יש אלוהים" היא הייתה שם כי היא הייתה שם כל הזמן. לא מורידים אותה "כי אין אלוהים" - גם האילוץ "לעשות מצוות" כנגד רצוני, לא הצליח להעיף לי את הכיפה מהראש. הרי אני יכול לעשות "מה שאני רוצה איפה שאני רוצה מתי שאני רוצה" - יש לי חברים חרדים שעושים זאת, האמינו לי, בלי לשים זין על אף אחד. הם כלל וכלל לא אנשים טיפשים. כלל וכלל לא אנשים רדודים. אנשים נורמטיביים שעושים מה שבא להם. הם "לא לא מאמינים באלוהים" הם פשוט "לא חושבים עליו" לא עליו ולא על החברה החרדית שרואה את עצמה כאפוטרופוסית שלו... ולמה אני בחרתי לצאת? כי זה היה יותר נוח מבחינה פרקטית? לא!!! ההיפך הוא הנכון. הרבה יותר נוח להיות שם ולעשות מה שאתה רוצה... אני חושב שעשיתי את זה כי הרגשתי לא בנוח להיות "חלק" מהחברה הזו. כפי שזה נשמע ככה זה: ראיתי את החברה החרדית כפסולה, והירגשתי שלא בנוח, פשוט שלא בנוח להיות מזוהה עם החברה הזו... עכשיו למה אני כותב את זה??? כי אני מרגיש עכשיו בדיוק אותו הדבר, רק שאין לי לאן לצאת. אני קצת מרגיש בוש להיות מזוהה כחלק מהעולם... העולם הזה מעצבן אותי, ובא לי להקיא ממנו לפעמים... עכשיו זה קרה לי בגלל שראיתי את קן הקוקיה ועוד איזה סרט דקומנטרי על השוהים הבלתי חוקיים בישראל, מחר זה יקרה לי כי אשמע על היחס של המדינה לערבים, להומואים ואני לא יודע מה... אני מרגיש שלא נוח לי במקום הזה שנקרא "חברה" לא ה"חברה הישראלית" אלא "חברה בכלל" עכשיו אני יודע שהכל נמצא בראש שלי, ושאני יכול לחשוב, אם אני רק רוצה, על עצמי כאינדווידואל ולהפסיק לסבול מההשתייכות הבלתי נעימה הזו שלא מפסיקה להעיק עלי בכל פעם שאני נחשף לתועבות עולם פרי הממסד... אבל זה לא מצליח לי... מעניין למה... הנה מה שכתבתי על קן הקוקיה

Le Fay

New member
"קן הקוקיה" הוא יצירה חזקה

שנועדה לזעזע והצליחה בזה היטב. ההבדל בין העולם החופשי לבין המגזר שבאת ממנו, הוא שבעולם החופשי ניתן היה לכתוב את "קן הקוקיה" (קן קייסי, 1962), להעלות אותו בברודווי (דייל וסרמן, 1963), להסריט אותו (מילוש פורמן, 1975), לזכות איתו בעשרות פרסים (כולל חמישה אוסקרים), להביא אותו לתודעת מיליארדים (רב מכר, אחד המחזות הרצים ביותר ושובר קופות היסטרי) ולשנות באמצעותו את המציאות הממשית. במגזר שיצאת ממנו אפשר לעשות דברים כאלה?

שבתאי

New member
הבדל לא מהותי...

באמת באמת שהוא לא משנה, לא לחולה נפש ולא לאסיר מנהלי, שמישהו עשה עליו סרט. הוא עוד עלול לומר: מילא במחנה החרדי, יש השתקה, הפשעים נעשים בהיחבא. ואילו בעולמינו "כולם יודעים ושום דבר לא זז"...

Le Fay

New member
העניין הוא שכאן זה שינה גם את

המציאות בבתי חולים לחולי נפש, גם את הפיקוח עליה וגם את החוקים הנוגעים לאשפוז בכפיה.

rigoletto111

New member
שמע, לא צריך לקחת יותר מדי

ללב כל סרט תיעודי שביים עיגולד בן עשרים על מצוקה של מישהו. ואתה לא חלק מה"ממסד" שבראשו עומד הרב שמחלק הוראות, אלא אדם אינדיבידואלי, תקלוט את זה. ואתה לא אחראי על מצוקות המהגרים הלא חוקיים וכו'

שבתאי

New member
ריגולטו ריגולטו

מצחיק אותי מה שאתה כותב. כי אני יודע שאם היית אומר לי את מה שכתבת, היום בבוקר, כשהייתי עצבני על העולם, לבטח הייתי מוציא את כל העצבים עליך... אני לא באמת לוקח ללב.. עובדה שעכשיו אני בסדר גמור... אבל ככה אני, מרגיש דברים חזק ולטווח קצר... זה בסדר, אני חי עם זה כבר 25 שנים...

rigoletto111

New member
מנסיון-עדיף שתוציא עצבים עלי עכשיו

מאשר בטיש אחרי כמה משקאות.

שבתאי

איזה דוס מחדרי חרדים כתב שיוצא בשאלה זה אדם בסימן מהפך. אדם שלא שחייב שינויים בחיים. והיציאה בשאלה שלו נבעה מהצורך לשינוי. אני לא חושב שאתה הוכחה שהוא צודק. והראיה אתה אמרת את התשובה בדבריך רק חסר לך חותמת גומי. תהייה אינדווידואל.

שבתאי

New member
טוב, אהיה אינדווידואל...

אין בעיה. בעוד חמש דקות אהפוך לאינדווידואל. אנסה את זה במשך כמה ימים ואראה אם זה טוב לי... אמממ... אני לא מחשב... אין כזה דבר "תהיה" אני צריך ללמוד לחיות עם מי שאני, לא לשנות את עצמי - ככה אני מאמין לפחות...

איפה הקיבוצים כשצריך אותם?

אני מת שאיזה קיבוצניק יתן פה הרצאה שלמה כמה אסור לאדם להיות אינדוודואל! זה יכול להיות מעניין. אתם לא חושבים?

נשבר לי הזית

לדבר על דת ופילוסופיה. שבתאי אתה נעול על מטרה לא בצורה רציונאלית אלא בצורה רגשית.

החברה אכן מגעילה

אתה צודק ש"המוות הוא הפיתרון הטוב ביותר לכל הבעיות שיש לנו כאן בעולם". מצד שני, המוות לא פותר שום דבר. לא הייתי קורא לזה אדישות. זה יותר השלמה עם העובדה שלא הכל אנחנו יודעים. לא הכל מושלם. אז מה? לפחות אנחנו לא ממציאים שטויות כדי להיראות כאילו אנחנו יודעים הכל, והכל מושלם. יש גם דברים יפים בעולם.

מחממנוע

New member
שקרים אמיתיים

חיזוק למה שכתבנו בעניני נשים העולם הזה, עולם אכזר. אני יצאתי גם בגלל שנער הייתי גם זקנתי וראה ראיתי חרדים, צדיקים, עבדקנים, משקרים! רמאים, רשעים , אינטרסנטים, יש בכל מקום, רק שבעולם החרדי אתה כביכול מוגן מהם, אתה לא יודע שהם קיימים, אתה נאיבי. ובעולם החילוני אתה מתמודד מולם פנים אל פנים. יתכן וזה קשה יותר, אבל אולי עדיף.

סלסרו

New member
ג'יימי לי קורטיס מדברת על זה שנים

כל הכבוד לה. מאיפה התמונות שהעלת? לא יכול לראות את הסרטון, כי כרגיל, האתרים הישראלים עובדים רק עם איכספלורר. יאק. אגב, סקר באנגליה העלה כי 85% מהגברים מעדיפים נשים עם חזה טבעי, למרות כל הפימפום המסיבי במשך עשורים שחזה גדול יפה יותר. צודק מי שכתב ש"אם חושבים על כך לעומק מגלים, שהחזה המלאכותי רק מכבה את החשק כלפי הנשים הללו". אך טועה דוברת כתב העת באומרה, ""המסקנה העולה ממנו היא שמוטב היה לנשים להוציא את כספן של בגדים חדשים ועל נעליים מאשר להשקיע בחזה מזויף" - טעות. מוטב היה לנשים להשקיע בשיפור עצמן, חייהן, וללמוד איך לאהוב את גופן ואת עצמן, מאשר להשקיע בחזה מזוייף, בגדים חדשים ונעלים.

Le Fay

New member
בהחלט כל הכבוד לה. ולקייט ווינסלט.

והמסקנה שלך נשמעת לי נכונה לגמרי. הסרטון מראה את זה
שש התמונות העליונות מתעדות את תהליך התשפורת (מייקאפ, עיצוב שיער ותאורה), שש התחתונות - את תהליך העיבוד בפוטושופ (ריטוש, מתן גוון רצוי, הצרה והארכת צוואר, הצרה והארכת פנים, הרחבת שפתיים, הרמת גבות והגדלת עיניים). קיצור, אשה כבקשתך, פיגמליון עז לידם. והתוצאה הסופית נמרחת על שלט חוצות ענק. תמונות ה'עם ובלי' הן פרוייקט של צלם פפרצ'י אמריקאי. כבר לא זוכרת את שמו. הוא אסף תצלומים של כמה עשרות סלב'ס והצמיד להם את הגירסאות הרשמיות. קיבלתי מקולגה את כל הערימה. וחלק מזה מופץ ברשת כמובן.

hemi32

New member
יש בזה משהו, אבל מנופח מעל ומעבר

נראה כאילו אף אחד כאן לא ראה דוגמניות/ים ב FTV ועוד ערוצים הולכות/שועטות על גבי המסלולים.. ומי שיש לו קצת יידע בעריכה של פוטושופ יבין שכמעט בלתי אפשרי לערוך עשרות אלפי תמונות בסרט חי, מה עוד שמראים שם את האיפור של לפני ההופעה על המסלול והן נראות מצויין גם בלעדיו, וכמובן שאיפור מוסיף לא מעט , אין לי מושג מי המציא את התמונות הללו של דוגמניות שנראות כמו סמרטוט סחוט לפני ומדהימות אחרי הפוטשופ אבל כולנו רואים פה ושם דוגמניות ברחוב, בקניונים ועוד והן לא נראות כמו אלו .. באופן אישי אני מכיר דוגמנית (מכיר, לא יותר!) והיא נראית לגמרי בדיוק כמו בתמונות, לא יודע מאיפה הבולשיט הזה אם זה עושה לכל כונפה הרגשה שהיא דוגמנית על שייערב לה .. שתרוץ על המסלול .

למעלה