עולם הצומח

מירטל

New member
האמת היא שצמחים יחודיים תמיד

משכו את תשומת ליבי - בדרך כלל כאשר בונים עולם משקיעים הרבה מאוד באנשים שיש בו ( ואולי עוד כמה יצורים דמויי אדם), במפלצות שיש בו ( חיות או צמחים טורפים - מפלצות זה כל מה שיכול להרוג את הדמויות). אבל דווקא הצמחים זוכים לאיזושהיא הזנחה : אין צמחי תבלין יוצאי דופן, אין שום דבר... קסום בשדה חיטה או בצמחים אחרים.

Nihau

New member
אה, אבל בעולם שלי דווקא יש

הקסם בעולם שבניתי הוא קצת כמו אנרגיה פוטנציאלית- הוא כן קיים בכל דבר ובריכוז גבוה יותר בדברים חיים. בגלל זה מאוד נזהרתי לא לתאר שדות חיטה או עצים בצורה ספציפית. מצד שני כן הבהרתי שחקלאות עממית כפרית היא משהו שיש לו אלמנט קסום - שיאו של החג, הדרואידי במהותו, של היום הארוך ביותר בשנה מגיע עם שתיית כוס פונצ' קסום שמטרתו לחבר את האיכרים אל הטבע ולחזק את הקשר שלהם לאדמה ולדברים החיים בה וממנה אבל באותו הזמן גם להגן עליהם מהיטמעות בתוך הקסם ונדידה אל היערות והטבע - מציל אותם מלהפוך לדרואידים מתבדלים ויותר מאוחר ליצורי הטבע שאיבדו את מהות החברה האנושית. זנגוויל הוא צמח קסם באופייו ולכן יש לקטוף אותו בצורה ייחודית, לעץ התפוח הזקן ביותר ביער יש פירות קסומים שחייבים להיקטף רק בירח מלא, הדרואידית מבקשת "טובה" ו"עזרה" מהצמחים בסביבה ולא כופה עליהם את רצונה האישי וכך הלאה.

Nihau

New member
ולגבי צמחי תבלין...

ובכן אם את זוכרת אחת השחקניות שלי מתעקשת לקחת את הדרגה הבאה כאומן בישול (expert cook) ולכן צמחי תבלין יקבלו מיקוד נפרד וייחודי משלהם ככל שהיא תכניס עיניין לנושא עבור שאר השחקנים. אני מצידי בניתי עבורה את המקצוע הייחודי וגם אקח אותה לקרוב משפחה שלי שלמד בישול מקצועי לעבור סדנה קצרה כדי לתת לה מושג על מה הדמות שלה הולכת ללמוד ומה ההבדל בין סתם לבשל לבישול מקצועי.

Soul Cake Duck

New member
אכן נקודה מוזנחת

שאני חושש שגם אני חוטא בה לפעמים. ישנם אצלי הרבה סוגי צמחים שלא קיימים בעולמנו אנו, אבל רובם לא עד כדי כך אקזוטיים, ושמם מספר פחות או יותר כל מה שמעניין את השחקנים: עשבי לבנה, אדר שחור-קליפה, סגפן מנוקד... מיוחדים כן, אקזוטיים - לא כל כך... אם כי לאחרונה התפתח משהו מעניין עם טוויסט שהכנסתי לשורש המנדרייק המיתי... ועל אוכמניות המוות המאצ'וקריות עוד ניתן להרחיב את הדיבור
עלה לי לאחרונה רעיון נחמד על אצות טורפות, אבל אני עדיין חוכך בדעתי אם להשתמש בהן במערכה או להנדס כאלה גנטית ולסחוט את כלום ראשי מדינות העולם. הממ... דילמות של מדען מטורף...

0Pandemonium0

New member
לסחוט בשביל לקבל מלא כסף.

בכסף לקנות לך אי בודד, ולקחת אליו קבוצה של אנשים נבחרים. לשחרר את האצות בכל-זאת כדי להשמיד את כל בני-האדם על הפלנטה, ולהתחיל את האנושות מאפס עם האנשים שנבחרו על-ידך, באי שלך. גם אני מדען מטורף בזמני הפנוי:)

Soul Cake Duck

New member
חשבתי שכל זה מובן מאליו

אבל מובן שמוחות שאינם דגולים כשלי לעולם לא יוכלו לתפוש את מלוא היקפה של תוכניתי המבריקה והגאונית, אז למה להתאמץ? אולי צריך לפתוח שרשור על משחק של מדענים מטורפים, למשל בסגנון Narbonic...

DIDGIN

New member
כמו במדריך הטרמפיסט

צמחים שחבויים באדמה וקופצים וחובטים בך כל פעם שאתה שקוע במחשבות (לא בטוח אם זה ממש היה בספרים עצמם או רק בסרט. כמה דברים שם מתערבבים לי בזיכרון). אני אגב תהיתי למה הם עושים את זה והחלטתי שהם ניזונים באיזו צורה מהפולסים העיצביים של מחשבה גבוהה או משתמשים בה לרבייה.

ogmios

New member
עצי אינטגרלים!

ומי ציפה אי פעם שלהיות לא לחלוטין clueless במתמטיקה יעזור למישהו...

למעלה