עולם הצומח

עולם הצומח

עולמות פנטזייה רבים מתאפיינים בחיות מוזרות (ע"ע מפלצות) ובבריות משונות, אבל מה עם הצמחים? עצים מיוחדים, תבלינים אקזוטיים, אצות המפריעות לתנועת הספינות. אילו צמחים משונים קיימים בעולמות שלכם? רעיונות מעניינים יש כאן: צמחים פיקטיביים מההיסטוריה, באתר הסנרק הישן והטוב

0Pandemonium0

New member
תודה. והנה רעיון לצמח שראיתי באיזה

ספר ישן של מלחמת הכוכבים, ואני ממליץ לגנוב. אני לא זוכר את השם, אך זה שיח נמוך אשר נכרך סביב רגלי העוברים ביער. כמעט בלתי אפשרי להימלט ממנו, ולקורבן נותר רק לחכות. לחכות למה? שחיית טרף כלשהי תבוא ותמצא את הטרף הקל הזה. לאחר שתאכל אותו, הצמח יקבל את מזונו האמיתי: דם. רעיון נחמד לסימביוזה בין חיות טרף לבין צמחים טורפים

נחמד

אני חושב שראיתי את זה באיזה ספר פנטזייה, אגב. אישית, תמיד אהבתי עצי ענק חלולים מטבעם עם חלל שורשים גדול, שאפשר להקים בהם בית סודי ביער.

0Pandemonium0

New member
אפשר גם לקחת צמחים קיימים.

מה אם מלכודת ונוס (הצמח הזה שתמיד רואים סוגר את המלתעות שלו על איזה חרק מסכן) או כדנית (צמח בצורת כד ובתוכו נוזל דביק ודמוי צוף שנועד לפתות חרקים) ענקיים? תחשוב על אדם שהולך ונופל לכד כזה, ומתחיל לטבוע. ראית פעם את ג'יימס נאכל על-ידי ויקטריבל? בררר

מירטל

New member
תיאורטית :

המציאות ( כמעט תמיד) עולה על כל דמיון - תנסו לחפש באינטרנט או במקומות אחרים סיפורים על דברים שהטבע עושה - את רוב המפלצות היותר משונות פגשתי בספרים על אבולוציה.

לאו דווקא צמחי-מפלצת

צמחים כמפלצות מסוכנות הם משהו שקיים. הרבה יותר מסקרנים אותי צמחים מיוחדים שלא מנסים לאכול אותך. יש לי חוסר סימפטיה מסויים לצמחי-מפלצת, מאז ששיחקתי פעם, ממש מזמן, עם מנחה די דפוק שהריץ הרפתקה בשם "הרפתקת השושנה המזדיינת", בה הדמויות שלנו צעדו לאורך מסדרון ארוך, נתקלו לפי הסדר בכל המפלצות מהחוברת לשה"מ, ואז הגיעו לחדר בו נמצאה המפלצת המקורית שהוא המציא - פרח גדול, ורוד ומיוזע, עם שתי ידיים שריריות. האימה. האימה.

אני לא בטוח

שה"מ השושנים תמיד שמר על זהות מינית מעורפלת, אבל פעם אני ועוד חבר נאלצנו להציל אותו מידי שני אתיופים שהפליאו בו את מכותיהם ברחוב, לאחר שבמהלך כל הנסיעה באוטובוס ממנו כולנו ירדנו הוא סיפר להם על דברים שכל מיני כלבי-רחוב עשו לו לרגל. והכי מעצבן,זה שבאמצע שאנחנו מנסים להפריד את הניצים הגיע איזה זקן דובר רוסית שהחליט שהוא גם צריך להתערב והרביץ לכולנו עם המטרייה שלו.

The Evil Rabbit

New member
LOL. אבל, שה"ם השושנים?

פרט,נמק, הסבר והדגם. או שסתם תסביר את מטבע הלשון.

שה"מ השושנים

השה"מ שהמציא והביא את "השושנה המזדיינת", ומפלצות עם שמות מקוריים כמו "איש בעל ראש חזיר", "איש בעל ראש דרקון", וכמובן, את המפלצת האולטימטיבית, "מטאור שטני", שהוא כדור אש עם 300 קב"פ שנופל מהשמיים, הורג את כל הדמויות וקופץ חזרה לחלל. שמו האמיתי, אגב, היה תומר, ובגלל שיניו הגדולות ועטויות הרסן ושכלו הקטון כינינו אותו גם "גיז'רוני" שזה שילוב של גישרוני+גיז' (מטומטם בגרוזינית). צחוק הגורל, ולפני כמה שנים פגשתי אותו והיום הוא בליין יפה-תואר שמרוויח לא רע מעבודה כברמן בבית קפה טרנדי וחי בשכירות בוילה מפוארת באחת מערי המרכז (ביחד עם קומונה של עוד 15 חבר'ה, מה שאומר שכל אחד מהם משלם פחות על הוילה ממה שאני משלם על הדירה העלובה שלי).

major mouse

New member
עוד סימביוזה מעניינת

בין החי לצומח נמצא בספר השני בסדרת 'אנדר'. וירוס שעובד כמו סופר-סרטן עם יכולות מוטציה של איידס ואבולוציה מהירה יצרו מחזור חיים מעניין שמתחיל בצומח וממשיך לחי ולהפך.

0Pandemonium0

New member
לא יודע, לי זה לא נשמע משהו.

כל הקטע של אבולוציה מהירה לא נשמע לי הגיוני כל-כך. קשה לי להאמין בוירוס כזה. גם בפנטזיה ומדע בדיוני צריכים הגיון כלשהו.

major mouse

New member
מהירה יחסית

לא זוכר כמה זמן לקח לתהליך לקרות אבל אני זוכר שזה היה פרק זמן קצר מבחינה אבולוציונית ומחבר הספר הוסיף וציין שמספר הגזעים החיים בפלנטה קטן באופן יוצא דופן מפאת הזמן הקצר שחלף מאז האסון. אסיים במשפט - where ther is life there is a way

Nihau

New member
מספר הגזעים בפלנטה הוא 3 זוגות

חזירונים- עצים פרות- עשב נחשי מים ואיזה סוג של חרק (נדמה לי) כל הזוגות הללו מחוברים ביניהם בעזרת הווירוס. בפלנטה כמון כדור הארץ יש כמה עשרות ביליארדים של מינים של בע"ח מסוגים שונים. רובם הגדול בעלי סוג זה אחר של סמביוזה פעילה וחיונית לקיום חייהם. פלנטה שלמה שיש בה רק 3 זוגות זו פלנטה שעברה קטאסטרופה אקולוגית איומה בטירוף.

אלרוס

New member
ובמקרה הזה המטרה של הוירוס

היא להנדס את הכוכב מבחינת תנאים ליצורים שירצו להתיישב, וזה הרבה יותר פשוט לעשות את זה אם במקום להוסיף עוד מלא צמחים ולהוריד מלא חיות כדי להקטין את כמות הפחמן דו חמצני אתה גורם לחיות להלחם בינם ובין עצמם, הן מתות ובעקבות זאת נוצרים עצים חדשים...

Nihau

New member
אני בספק רב אם לווירוס יש מטרה כזו

הרושם שקבלתי מהספר הרביעי היה שהווירוס הוא כנראה שיטת תקשורת חייזרית אנחנו שולחים גלים אלקטרומגנטיים בצורת רדיו אל פני כל החלל המוכר לנו באמצעות לווינים וחלליות קטנות והם שולחים חלקיק מהונדס ליצירת קשר ישיר עם המערכת הגנטית של היצורים הפוטנציאליים שהחלקיק הזה אולי יפגוש... בכל מקרה משהו עד כדי כך ספציפי כמו שאתה מתאר לא היה משמיד את כל מיני הצמחים ומשאיר רק 2.

panters

New member
ליקנטרופ של צמח

היה לי עולם אחד שבוא הליקנטופיה היתה מאוד נפוצה היו לי יונקי אדם, דגי אדם (שלמעשה היו רובם דגי-בני ים) עופות אדם, חרקי אדם, מפלצות אדם (למשל were-griffin). וכו' היו אפילו דינוזאורי אדם במקומות בהם עמד הזמן מלכת :) והיו גם צמחי אדם: הם נראו כמו טריאנטים למעשה אבל היו יותר צמחיים... :)

Nihau

New member
אקולוגית כתמיד...

מסכנים השחקנים שלי... הם נאלצו עד היום התמודד עם שלל צמחים ייחודיים בין עץ קטלב מדבר וקסום, צמח מרפא שמיקום גידולו חסוי כדי לשמור על קרטל תעשייתי ועד צמחים טורפים - מסוג מלכודת וונוס וכדנים (הצמחים הטורפים באו בכל הגדלים מכפתור ועד גודל סירה וזה עזר להחבורה ההנדסית שלי כי הם בנו יופי של רפסודה foolprof יציבה עד כדי קנאה מחצאי כדים הפוכים, ליאנות משורגות ארוגות לרשת כפולה ועשב לריפוד כדי שלא יכאב להם הישבן בשיוטים מרובי מפלים. גאונות לשמה). סחטין על הלינק- אבדוק אותו באריכות אחר כך :)

למעלה