עולם המירוצים לאן

ב ו Z י

New member
נו באמת, אסור ללחוץ אנטר? בכל מקרה,

ישנם תוספי pre-training שייעודם להמריץ, לייעל את זרימת הדם (בין היתר ע"י הרחבת כלי דם), לייעל את סיבולת השרירים והתאוששותם, הגברת העירנות (ע"י קפאין למשל) והפוקוס הנפשי של המתאמן בזמן האימון. מי יודע, אולי בתחום המוטוג'יפי יש חומרים דומים בהשפעתם. ואגב, רדבול זה משחק ילדים לעומת החומרים האלה שבקצרה ניתן לקרוא להם Nitric Oxide.

כל חומר שהופך אותך

מרוכז יותר וחרד פחות טוב הופך אותך גם למהיר יותר. או לא? ושאף אחד לא יבין ממני שזה נכון לעשות את זה. זה לא נכון לקחת את החומרים האלו כי יש להם תופעות לוואי הן חמורות שבאות מהר.

holy crap man

New member
עשה עשר הקפות על 180 קמ"ש.

נראה כמה כח ישאר לך בשביל שאר ה-40. ובשביל שתבין, רוכב טוב עושה את ההקפה העשירית נניח ב-2:30.100 את האחרונה הוא יעשה ב-2:35.000 ריכוז וסיבולת לפרצוף. היתה פעם כתבה בבלייזר עליהם. אני זוכר במיוחד את זה שאמרו שבמנוחה הדופק שלהם הוא 40 פעימות בדקה. אתה מבין כמה לאט זה?

רק בקטנה סקניה

זה שכולם משתמשים באותו י-צר-ן בלמים או מתלים, לא אומר שהבלמים או המתלים אחידים. החברות האלו מפתחות את המוצר הסופי ביחד עם מהנדסי החברה. ד"ש

זה בדיוק העניין: הכוונה טכנולוגית

אם התנאים זהים לכולם, לפחות ברמת העקרון, כלומר לכולם מותר ככה ואסור ככה, ולכולם יש מגבלת משקל, דלק, צמיגים וניהול מנוע וכו' וגו', אז היצרנים יצטרכו למצוא את היתרון שלהם במקום אחר. למשל יותר כוח, או יותר מהירות בפחות דלק. אם הבלמים זהים, אז אולי כדי לבלום מאוחר יותר וחזר יותר מישהו ימציא תרכובות רפידות בלם יעילות יותר? או שיטה לפיזור חום יעיל יותר? מן הסתם, המקום האחר הזה יבוא לידי ביטוי, בעוד זמן לא רב, בדגמי השנים הבאות באולמות התצוגה. למה זה רע? מרוצים משביחים את הגזע. מרוצים חסרי מגבלות גורמים בדרך כלל לבזבוז ולתחרות למי יש יותר כסף.. שזאת גם תחרות, חשובה ומעניינת, אבל, תחרות מסוג אחר לגמרי. ובכל מקרה, אפשר להיות רגועים: אם למי מן החברות יש בשרוול פתרון טכנולגי חיובי/מהפכני שיכול לשנות את פני הענף, הוא כבר יבוא לידי ביטוי עם ובלי התקנון. באמצעות התקנון אף אחד לא באמת חוסם את ההתפתחות הטכנולוגית היצירתית והחופשית. מצד שני מנסים להכווין מעט את כיווני ההתפתחות למקומות שבסופו של יום חשובים לנו כצרכנים, משום שבסוף בסוף בסוף, 4היפנים, דוקטי אפריליה ב.מ.וו, קטמ ועוד כמה אחדים, הם ביזנס שמנסה, כמו כל עסק טוב אחר, להתפתח, להרוויח, להוביל, או לפחות לא לפגר, בשוק שלו - כלומר להשיא ערך לבעלים ולשגשג.. או לא?

NeeD 4 SpeeD

New member
אני חושב שסירוס מכל סוג פוגע בקטגוריה הבכירה.

לא איכפת לי כמה האלקטרוניקה פוגעת בתחרותיות , לדעתי אם ישחררו את הרצועות ליצרנים ,גם התחרות וגם האופנועים יהיו מעניינים יותר. ההגבלה היחידה בGP צריכה להיות א: מידות פיזיות של הכלי ב: כלי בעל 2 גלגלים בלבד . ללא הגבלת דלק , סוג או גודל מנוע וגם שישימו כמה אלקטרוניקה שבא להם . אם יורידו את מגבלת הסמקים ,היצרנים לא יצטרכו לסחוט עוד כח סוס מסכן מהמנוע ולהגדיל אותו במקום (+ החסרונות) היום הם מנסים להשיג תחרותיות ע''י סירוס ,לדעתי זה רק פוגע ביוקרתיות של הסדרה . גם ככה זמני ההקפה בסופרבייק כמעט זהים , בדורנה מנסים לא לקיים מרוצים באותם מסלולים כמו הסופרבייק מסיבה זאת. גם ההייפ מסדרת מוטו2 אוטוטו יעלם . יש הרבה כלים , גריד עשיר ובלה בלה בלה ...מי בתכלס רואה את זה ? אני מעדיף לראות את ליגת האלופות בTV , גם אם יש 0 שערים , מאשר לראות כדורגל בשכונה עם 20 שערים והרבה אקשן

Pumi

New member
תראה, יש הגיון בהגבלה מסויימת

מה יקרה אם שוב הונדה עם סכומי כסף מופרעים לגמרי, יוציאו שוב אופנוע שפשוט יאכל את כולם? ראינו בעבר נסיונות של כל מני יצרים להיכנס לקטגוריה הבכירה, שפשוט לא מסוגלים אפילו להכניס את כף הרגל, שלא לדבר על כל הגוף פנימה, בין אם האופנוע עם פיתוח היה תחרותי או לא. הסכומים היום גם ככה מאוד גבוהים. כמובן לא שאני אומר שההגבלה זה יופי טופי, וגם לדעתי יהיה מעניין לפתוח את הברז עד הסוף. רק שנראה לי שיש סיכוי שאז יצרן אחד או שניים מקסימום יוציאו אופנועים תחרותיים, וכל השאר יתקעו מאחור.

ז ר ח

New member
הבעייה היא שלל החוקים והשינויים שנוספים כל

עונה מחדש. ההגבלות שנוספו בשנים האחרונות מנסות לטפל בסימפטום ולא בבעיה עצמה. כאשר הMOTOGP הוא במה למירוץ טכנולוגי ברור שיהיו מספר מועט של יצרנים שיצליחו להגיע לקו הסיום. בינתיים נוצר מעיין שעטנז של חוקים ותקנות שאינו פותר שום דבר אלא רק מזיק, החוק היחידי שצריך לחוקק הוא לא לתקן תקנות ולחוקק חוקים במשך חמש עונות. כך התחרות תתייצב, האופנועים יהיו דומים יותר ורוכבים לא יפסידו כתוצאה מתקלות טיפשיות. חוץ מזה שגם בעידן ה250 הגענו למצב שכל האופנועים היו אפריליה למעט איזה שתי הונדות מסכנות שלא פותחו במשך שנתיים... מוטו2 זו הברקה אך ההברקה הזו היא רק פור-פליי להצגה הגדולה שמקרטעת בערך מ2006.

NeeD 4 SpeeD

New member
דווקא הונדה? הרי היא האחראית לרוב ההגבלות

בתקופה האחרונה (מנוע ה 800 וכו) ועל איזו תקופה אתה מדבר , בא אופנוע של הונדה אכל את כולם ?

TShavit

New member
800 זו לא מגבלה. זו הגדרת נפח.

הגדרה כזו היתה מאז ומתמיד, פחות או יותר בכל סוגי הספורט המוטורי, ויש לה מנהג - להשתנות מפעם לפעם. ראה פורמולה 1, למשל.. ולגבי תקופה בה אופנוע של הונדה אכל את כולם - כאילו, המחצית השניה של שנות ה-90 למשל? ולא, זה לא היה רק דוהאן. 1996: 4 הראשונים בטבלה על הונדה. 97': חמשת הראשונים על הונדה, ו-100% נצחונות. 98: שוב חמשת הראשונים בטבלה על הונדה, וכמעט כל הנצחונות בעונה (למעט אחד, ההבלחה החד-פעמית ההיא של סיימון קרייפר). טל

TShavit

New member
../images/Emo45.gif 11.5 שניות. דונינגטון.

במירוץ שלפני זה הוא זרק רמז כאשר עלה על הפודיום - שלישי בפער של שניה בלבד מדוהאן. לפני כן התוצאה הטובה ביותר שלו היתה מקום שביעי!

TShavit

New member
זה לא כזה שחור ולבן.

קח בתור דוגמה את נאסקאר. המגבלות שם פסיכוטיות, המכוניות קרובות מאד לזהות מבחינה טכנית. תראה כמה צופים יש לסדרה, כמה הקרבות שם מרתקים את מי שאוהב את הספורט הזה. ולגבי מוטו2 - בוא ונאמר שאין בדיוק קונצנזוס לגבי הדעה שלך. מי בתכל'ס רואה את מוטו2? יותר ממה שאתה חושב. אותי זה מענין יותר מה-125, ויותר מסופרספורט. טל

shayvilk

New member
כבר שנים מדוקלם בפי... אין ספק שהוא אחד הטוב

הטובים...

NeeD 4 SpeeD

New member
אני לא יכול לדעת מהם אחוזי הצפיה במוטו 2

אבל , אתן לך דוגמא פשוטה ,לפני כמה ימים היה מרוץ בארגון . סתם נכנסתי עכשיו ל2 האתרים הישראלים שסוקרים את המרוצים - פולגז ומוטו . וואלה , איזו הפתעה ! ב 2 האתרים לא רק שאין סקירה של המרוצים , אין אפילו את תוצאות הסיום של מרוץ המוטו 2 , אפילו בטבלה מצ'וקמקת קטנה בסוף הדף ... זה לא מעניין אף אחד , לא משנה כמה אקשן , כמה רוכבים , זה פשוט לא זה . גם אם תכנס לאתרים אחרים בעולם ,הסיפור יהיה דיי דומה , לא תמצא שום איזכור למוטו 2 או ל 125 . כמובן , מדי פעם תמצא בפורומים מישהו שיספר כמה המוטו2 היה מדהים ואיזה עקיפות ,בלה בלה בלה - כדורגל שכונתי

למעלה