עולם הכימיה

nitsansh

New member
עוד דבר חשוב שרצוי לדעת עלי...

כשיש לי ענין במשהו אז יש לי גם מוטיבציה, וכשאין ענין אז אין מוטיבציה...

בכל תואר יש משהו שמעניין יותר ומשהו שפחות

האם אתה מתכנן לעסוק בתחום לאחר שתוציא תואר?
האם אתה עושה תואר בשביל הכיף וההנאה?

כדאי שתתחיל מהנקודות האילו כי אילו שאלות שוברות שיוויון בין תואר כללי לתואר מדעי המחשב/דו חוגי כלשהו..
אי אפשר לעקוף קורסים שהם בסיס,אם אתה טוב במדעים מדוייקים לא הייתה אמורה להיות לך בעיה עם ליניארית עם היגיון וגם בלעדיו,כותבים כמו תוכי במבחן לאחר הרבה תירגולים.זה הכל.

nitsansh

New member
בדיוק רציתי לשאול את השאלה הזו...

האם יש מה לעשות עם תואר במדעים ללא איפיון חוץ מלשים במסגרת ולתלות על הקיר?

אין,בדר"כ תארים כאילו

נועדו לאנשים שמתכננים ללכת להסבה כלשהי לאחר התואר.
תואר מוסיף נק' שכר במקצוע שאליו אתה עושה הסבה ותואר פוטר אותך מפסיכו' ובגרות (משהו שלרוב הסטו' של האו"פ אין)

nitsansh

New member
זאת בדיוק הבעיה...

אני לא רק לא אוהב אלא לא יודע להיות תוכי...

antreprize

New member
סליחה,

אבל אם פרשת מלינארית אחרי שלושה שבועות אז אולי אין לך נטייה למדעים מדוייקים. ממה שאתה כותב פה עולה הרושם שאין לך מושג מה אתה רוצה ללמוד ושאולי בעצם לא ברור במה אתה טוב ובמה לא. לדעתי כדאי לך להפגש עם אחד היועצים של האוניברסיטה, ויש גם כל מיני מכונים שעוסקים בהכוונה מקצועית ואולי יוכלו לעזור לך.

antreprize

New member
ואם הייתה לך "נטייה מובהקת לשפות"

אז בגילך היית מוכיח זאת באמצעות שליטה טובה במספר שפות זרות ולא באמצעות ציון בגרות בעברית.

nitsansh

New member
עברתי כבר יותר מאבחון מקצועי אחד

ותמיד המליצו לי על מדעי המחשב או מקצועות בתחום התוכנה.
אני יודע מצוין במה אני טוב ובמה אני חלש.
אם לא הסתדרתי עם אלגברה ליניארית זה לא אומר שאין לי יכולת למידה במדעים מדויקים. לא הפסקתי בגלל חוסר יכולת או הבנה אלא בגלל חוסר ענין, וכבר כתבתי שכשאין לי ענין אז קשה לי ללמוד.
למעשה הבנתי שהקורס הזה לא מתאים לי כבר בשבוע הראשון והמשכתי עוד שבועיים כדי לנסות לראות אם יש משהו מענין בהמשך.

לגבי שפות... בכל המקרים שרציתי ללמוד שפות לא היתה לי בעיה עם זה. שפות זה ענין של תרגול ואם לא משתמשים בשפה הידע בד"כ נשכח. כמעט בכל מקום שהייתי בו למדתי קצת מהשפה המקומית, אבל מכיוון שלא דיברתי את השפות אחר כך אז הרוב נשכח.
לא עברתי מבחנים אז אני לא יכול להוכיח את זה, ובכל מקרה בלימודים אקדמיים לא נדרשות שפות נוספות (במקרה שיש צורך במקורות בשפות אחרות אז מתרגמים בעזרת אנשים שיודעים את השפה).

אכן טועה

לגבי כימיה כללית - פשוט להתחיל ללמוד שבועיים-שלושה לפני שהקורס מתחיל (כשאני עשיתי אותו היתה חוברת מבוא שכיסתה את כל הידע הדרוש) ולהקדיש הרבה זמן לתרגול במהלך הסמסטר. כמובן בהנחה שאתה מתחבר לכימיה בצורה זו או אחרת.

כנ"ל לגבי פיסיקה - להקדיש זמן לתרגול, לקחת את הקורס המפוצל אם אין רקע ולקנות ספר תרגול טוב (יורם אשל לדוגמה). ולהשתפשף קצת בחדו"א בסיסית (כדי לא להיבהל במהלך הקורס:), אפשר להצליח גם בלי).

שני הקורסים קשים, אבל זה לא אומר שחייבים להשקיע המון כסף וזמן בקורסי קדם.

לגבי מדעי הטבע, לא יודעת..

nitsansh

New member
זמן וכסף הם כרגע לא הבעיה אצלי..

כרגע הבעיה העיקרית היא להחליט על מסלול לימודים...

למעלה