עולם הכימיה

מקסבגן

New member
עולם הכימיה

בשביל השליטה בחומר של הקורס כימיה כללית, עולם הכימיה מספיק?

הקשר בין הקורס עולם הכימיה לקורס כימיה כללית

הוא מקרי לחלוטין.
עולם הכימיה מקנה רמה של 5 יח"ל בתיכון ואילו כימיה כללית זהו קורס אקדמי לכל דבר.
כלומר,עולם הכימיה מכסה את החלק האפור של הספר הראשון בכימיה כללית (בערך 100 עמודים) כלומר,הוא לא מספיק לשליטה בחומר של כימיה כללית כי אין ביניהם קשר.
אנשים שאין להם ידע קודם בכימיה של לפחות 4 יח"ל כימיה מהתיכון, יהיה מאוד קשה ללמוד ללא הבסיס כימיה כללית.

יש אנשים שלא צריכים את הקורס עולם הכימיה כי כל החומר כבר בספר הקורס של כימיה כללית והם לומדים לבד את הבסיס ויש כאילו שיש להם צורך בעולם הכימיה כי הם לא מצליחים להבין את הבסיס.
אולי עדיף להשאיל או לשאול מישהו שיש לו את הספרים ולראות האם אתה עומד בקצב הלימוד של הבסיס ואם לא אז מומלץ לקחת עולם הכימיה כקורס תיאורייה..

nitsansh

New member
למי שלא עשה בכלל בגרות בכימיה אני מניח

שאין בכלל התלבטות, והוא חייב ללמוד את "עולם הכימיה" לפני כל קורס אחר בתחום הזה.
אותו דבר לגבי פיזיקה. מי שאין לו בגרות חייב לעשות את "סדנת הכנה".
תקנו אותי אם אני טועה.
האם למי שמתלבט אם ללמוד מדעי הטבע לימוד של 2 הקורסים הנ"ל מספיק כדי לתת אינדיקציה אם זה מתאים?

אתה טועה

תהיה התלבטות.
כמו שאמרתי,יש אנשים שמהעמודים האפורים שבכרך א' של ספר כימיה כללית ילמדו ויבינו את הבסיס ויש כאילו שיתקשו ולא יוכלו להבין ולכן מומלץ לקחת עולם הכימיה כי הוא האבני בניין ללימוד שאר פרקי הכימיה כללית (יש שני כרכים,14 פרקים אם אני זוכרת נכון)

לגבי פיזיקה ההתלבטות היא אותה ההתלבטות.
בתור מישהי שלא נגעה בפיזיקה לאורך כל 12 שנות הלימוד שלה לקחתי את פיזיקה ללא סדנת ההכנה והצלחתי לא רע בשניהם.
היה מי שיעזור לי להבין את החומר ולכן מבחינתי לא הייתה בעיה לקחת את פיזיקה ללא ידע קודם.

מדעי הטבע הם עוסקים הרבה בפיזיקה וכימיה ולכן שני הקורסים הללו מספיקים לתת אינדיקציה האם זה מתאים או לא.
כי הכל בעצם מבוסס על פיזיקה וכימיה (ספציפית מדעי הטבע לגבי מדעי החיים הדבר שונה) ואם לא מתחברים אז אין מה לעשות...

nitsansh

New member
אני למדתי פיזיקה וכימיה בבי"ס כל זמן שזה היה

אפשרי, ואף פעם לא היה לי קושי בלימודי מדעי הטבע ומדעים מדויקים.
עם ביולוגיה באמת לא הסתדרתי כל כך טוב... אבל בכיתה שלי לא היתה מגמה ריאלית אלא רק עיונית-כללית ולא למדתי את המקצועות האלה מאז כיתה י' או אפילו ט'.
אני חושש שמה שקרה לי בקורס אלגברה ליניארית עלול לקרות שוב. גיליתי שהמתמטיקה ברמה אקדמית לא דומה בכלל מה שהכרתי..
לכן אם אני מחליט לנסות ללמוד את החוגים האלה אני לא חושב שכדאי לי לוותר על שלב ה"מכינה".
בעצם, התחום שהכי מושך אותי במדעי הטבע זה מדעי כדור הארץ, אבל אין באו"פ אפילו חטיבה בתחום הזה....
כרגע, ההתלבטות שלי היא בין תואר במדעים לא איפיון, שמאפשר בחירה חופשית של קורסים מכל תחומי המדעים, לבין תואר דו-חוגי של מדעי המחשב- מערכות ויישומים, עם הסטוריה, תקשורת או כלכלה.
נראה לי שהדרך הכי טובה לבדוק את זה תהיה לקחת קורס ברמת פתיחה מכל חוג... (במדעי המחשב, מדעי כדור הארץ וכלכלה כבר למדתי קורס אחד בכל תחום, מה שנשאר זה פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, הסטוריה ותקשורת...)

nitsansh

New member
כרגע אני מחפש קורס לסמסטר קיץ שניתן ללמוד

אותו ב-6.5 שבועות... כי יש לי קורס אחר (לא באו"פ) שנמשך 2.5 שבועות... אולי ה"מכינה" בפיסיקה או כימיה תפתור את הבעיה הזו...

מכיוון שלמדת אותם עד כיתה ט'-י'

זוהי לא הרמה הדרושה לקורס כימיה כללית ואפילו לא לקורס עולם הכימיה.
זה היה יותר בסגנון תגובות אימפיריות וכל מיני כאילו,יחס סטויכיומטרי ואפילו לא על קצה המזלג.
החומר שלומדים ב-4-5 יח"ל בתיכון (אני בטוחה שגם בזמנו) הוא עד כדי כך מתקדם שהוא אפילו לא כולל את החומר של כיתות ט' ו-י'.
כך ש...
אם לא התחברת לביולוגיה בתיכון (שזה בעיקר נשימה תאית ופוטוסינתזה) אין לך מה לעשות במדעי החיים אבל אפשר לעשות חד חוגי במדעי הטבע שהוא כמעט ולא כולל מקצועות ביולוגיים אלא יותר מקצועות הקשורים לפיזיקה וכימיה וטיפה ביוטכנולוגיה (שכוללת בתוכה חיידקים ונגיפים) .

ההתלבטות שלך הם שני תארים שונים כל כך.
איך אפשר להתלבט בין שני תארים כל כך שונים,אין ביניהם שום דבר משותף חוץ ממקצועות המתמטיקה.

ומשהו שלא קשור בכלל,
אני חושבת שבכל תואר שהוא,בכל מקום שהוא לבגרות ולמה שלמדת בתיכון אין משמעות במוסד האקדמי.
הבגרות וכל חומר שהיא כוללת בו אינה מקנה לך שום דבר באקדמיה חוץ מסינון על ידי האקדמיה ועל זה האו"פ פשוט וויתרה ונותנת הזדמנות שווה לכולם בלי קשר למה שלמדו ולמה שלא למדו.
מה שכן תיכון יכול לתת לך מושג והכי קלוש במה אתה מתעניין ומה אתה רוצה ללמוד אבל הוא לא נותן לך בסיס ללמידה הזאת.

nitsansh

New member
מה שמשותף זה מדעי המחשב

בתואר במדעים יש בחירה חופשית של קורסים מכל תחומי המדעים. הדרישה היחידה היא ללמוד קורס אחד במתמטיקה (את זה כבר יש לי - מבוא לסטטיסטיקה) ואחד בפיסיקה. תיאורטית אפשר ללמוד את כל הקורסים במדעי המחשב ומדעי כדור הארץ כדי להשיג את 84 הנק' הדרושות במדעים.
זה כרגע התואר היחיד שבא בחשבון שאני יכול לנצל בו את כל הנקודות שכבר צברתי מקורסים קודמים והכרה בלימודים קודמים. יש לי 36 נקודות ויחד עם הקורס שאני לומד בסמסטר הזה יהיו 37 כי הוא חופף לקורס שלמדתי בדיוק לפני 30 שנה.
זאתומרת שכדי להגיע לתואר במדעים חסרות לי 71 נק' כאשר מתוכן 67 צריכות להיות במדעים, וחוץ מקורס אחד בפיסיקה שאני יכול לבחור באופן חופשי (המגבלה היחידה היא שזה צריך להיות קורס עיוני ולא קורס מעבדה) וגם הקורס "יישומי מחשב מתקדמים" שהוא חובה גם בתואר במדעים וגם בתואר דו-חוגי (או לחילופין בחינת פטור) אני יכול לבחור קורסים מכל תחומי המדעים. יתרון נוסף הוא שלתואר הזה דרושה רק עבודה סמינריונית/סדנה/סמינר אחד ולא שניים כמו ברוב התארים. זה ללא ספק יהיה התואר הקל ביותר בשבילי, אבל אני לא מחפש דווקא את מה שהכי קל אלא את מה שהכי מעניין... ופה הבעיה, כי בכל חוג כמעט אני מוצא קורסים שנראים לי מעניינים... אפילו באמנויות שזה התחום שאני הכי רחוק ממנו...

מבחינת יכולת לימודית , היה ברור לי שאני טוב במדעים מדויקים לכן התחלתי באופן טבעי ללמוד מדעי המחשב. אבל התברר לי שהקורסים במתמטיקה הם בעיה בשבילי ואי אפשר ללמוד לתואר במדמ"ח בלי לפחות 4-5 קורסי חובה במתמטיקה, אז אני מחפש איך לעקוף את המכשול הזה...
הבעיה באלגברה ליניארית לא היתה קושי בהבנה אלא שלא מצאתי ענין בקורס הזה. אני מחפש את ההיגיון בכל דבר ולא מצאתי אותו בקורס הזה. מי שקרא את ההודעות שלי בשבוע האחרון בטח שם לב לזה...

מדעי הטבע ומדעי המחשב ומה שמשותף להם זה מדעי

המחשב?
לא יודעת מה להגיד לך אבל במדעי הטבע חוץ מיישומי מחשב אין שום דבר שקשור למחשב.
בתואר כללי יש,יש לך את האפשרות לבחור הרבה מהקורסים השייכים למדעי המחשב (שגם שם אתה צריך ידע קודם מתחום המתמטיקה)

אין היגיון בהרבה דברים שנלמדים ואם ההינו נתקעים על כל פסיק כנראה שאין לנו מה לעשות באקדמיה.
הדברים האילו הוכחו לפנינו ולפעמים אין צורך ללמד הוכחות שכבר נעשו.למה? כי התאורייה של ההוכחה הרבה יותר ארוכה מהקורס עצמו.

מכירה את אלגברה ליניארית מחוויה אישית ואני יודעת ומבינה שיש הרבה דברים במקצוע שהם חסרי היגיון לחלוטין אבל צריך אותם.
ואם אתה רוצה ללמוד ולהתקדם אתה צריך להבין ש"צריך אותם" ולא "למה צריך אותם? מה ההיגיון?"

שיהיה בהצלחה בכל בחירה שתהיה לך...

nitsansh

New member
מה שמשותף לתואר במדעים ותואר דו-חוגי עם מדמ"ח

מערכות ויישומים זה מדעי המחשב. עכשו זה ברור?
בחוג "מדמ"ח מערכות ויישומים" לא לומדים את הקורסים אלגברה ליניארית, מתמטיקה בדידה ולוגיקה למדמ"ח בנפרד אלא בקורס אחד "נושאים במתמטיקה למדעי החברה". גם רשימת קורסי החובה במדמ"ח שונה למדי ולא כוללת קורסים שמחייבים מתמטיקה ברמה גבוהה. למשל לומדים את "מבני נתונים" ללא המבוא לאלגוריתמים. אם יש תוכנית כזו אז ניתן ללמוד את הקורסים האלה בלי אלגברה.
אני אצטרך לבדוק כל קורס מה הדרישות שלו ולהחליט בהתאם.

אז בעצם אתה לא רוצה מדמ"ח נקי אתה

רוצה מדמ"ח מערכות ויישומים...
אז תסביר ועדיין אין קשר בינו לבין מדעי הטבע

nitsansh

New member
תואר במדעים כולל גם מדעי המחשב

יש בסה"כ 6 חוגים במדעים: מתמטיקה, מדמ"ח, פיסיקה, כימיה, מדעי החיים ומדעי כדה"א, כאשר האחרון אינו חוג שניתן לעשות בו תואר (אפילו חטיבה אין בו..).
בתואר במדעים ללא איפיון ניתן לבחור באופן חופשי קורסים מכל החוגים הנ"ל. הקורס היחיד שהוא חובה זה "יישומי מחשב", וצריך לפחות קורס אחד במתמטיקה ואחד בפיסיקה (האחרון חייב להיות עיוני ולא מעבדה).
צריך לצבור לפחות 84 נק' מתוך 108 נק' בתחום המדעים, כולל כל 24 הנק' בקורסים מתקדמים. 24 הנק' הנותרות יכולות להיות מכל תחום שהוא. חייב להות לפחות קורס אחד מתחום אחר ("קורס מרחיב דעת"), ולי יש כבר קורס בכלכלה (מבוא מאקרו) שעונה על הדרישה הזו.

נראה לי שמוטב לעצור כאן

כי לאורך כל השירשור לא הבנתי אותך נכון בעצם.
חשבתי שאתה מתלבט בין מדמ"ח נקי למדעי הטבע (במדעי הטבע פרט ליישומי מחשב ופיזיקה אין דבר המשותף ביניהם)
מדעי הטבע מתבסס על פיזיקה וכימיה ולגבי המדמ"ח אני לא בטוחה לחלוטין מה בדיוק יש אבל בטוח לא כימיה ופיזיקה מורחבת יותר ולא הקורס בסיס שמחייבים אותך לעשות.

אבל אחר כך אמרת שאתה מתלבט בין מדעים כולל לבין דו חוגי אחר אז זה כבר משנה הכל.
בכל אופן,אתה צריך לחשוב עם עצמך מה אתה מצפה לעשות עם התואר הזה וכבר עניתי לך מה התואר הכולל נותן ואני לא חושבת שיש צורך להסביר מה כל אחד מהחד חוגיים נותנים.

אני גם לא חושבת שתואר דו חוגי ייתן משהו כי בעצם אתה ואחרים עושים חצי מכל דבר (אפילו לא) וזה לא משהו שייתן לך מקצוע בעתיד חוץ מאם מתוכננת הסבה למקצוע כלשהו ללא קשר לתואר שאתה והם עושים.

ויוצאת קצת מהנקודה שלי,
תמיד טענתי שתואר דו חוגי הוא קיצור דרך קל לתואר,אם עושים כבר תואר אז לא להתפזר ולהישאר ממוקדים במדע אחד.
זה נחמד וטוב שיש ראייה לעוד דברים אבל זה לאחר תואר אחד אפשר תמיד לעשות נוסף.
אני חושבת שלעומת סטודנטים שעושים דו חוגי עם מדעי החיים אני ועוד סטודנטים שעושים מדעי החיים חד חוגי רגיל סובלים הרבה יותר מהשאר כי אנחנו מחוייבים לכל התוכנית בעוד שהם יכולים לוותר על חצי ממנה.
את הבסיס כולנו עושים אבל הלוואי שהקושי היה מסתיים בבסיס לצערי הוא רק הולך ונהיה עמוס,מעייף,מתסכל ועוד דברים חסרי מוטיבציה שאפשר להוציא מהפה...
ולא פעם במשך 5 שנות התואר שלי תהיתי לעצמי למה דווקא אותו ולמה דווקא באו"פ...אבל אם יוצאי האו"פ הצליחו גם אני יכולה!!

בהצלחה

nitsansh

New member
למעשה המסלול הקודם שלי היה "מדעים בהדגשת

מדעי המחשב" ולא מדעי המחשב "נקי".

nitsansh

New member
פחות קורסי חובה, יותר בחירה חופשית

ב"מדעים עם הדגשת מדמח" צריך 81 נק' במדמ"ח ומתמטיקה לעומת 102 במדעי המחשב.

nitsansh

New member
ביחידות שהספקתי ללמוד (עד יחידה 3) לא מצאתי

את ההיגיון שחיפשתי... רק הגדרות וטכניקות של חישובים...

nitsansh

New member
הדבר העיקרי שאני יכול ללמוד מלימודים

קודמים הוא באיזה תחומים יש לי יכולת לימודית יותר טובה, וזה ברור מעל לכל ספק שיש לי נטייה מובהקת למדעים מדויקים וגם לשפות. מתמטיקה ודקדוק היו 2 המקצועות שבהם הישגתי 100 ו-99 בהתאמה בבגרות , בפסיכומטרי באנגלית הישגתי 150 (מספיק 134 כדי לקבל פטור), בקורס סטטיסטיקה באו"פ קיבלתי 99, בקורס סוכני נסיעות שעליו קיבלתי את ההכרה בלימודים קודמים היה לי ציון סופי 98, ובמטלות של הקורס במדמ"ח יש לי בינתיים ציונים של 95 ו-99 (בכל מטלה היתה טעות אחת, וגם זה יותר מדי).
במקצועות ההומניים בבגרות - הסטוריה של עם ישראל, אזרחות, הבעה ותנ"ך - היו לי ציונים בין 69 ו-79 אם זכרוני אינו מטעני. בשאר הקורסים שלמדתי באו"פ בגלגול הקודם הציונים היו בין 77-85.
יש תחומים במדעי הרוח והחברה שיש לי בהם עניין רב וגם ידע רב של עובדות ופרטים, והסטוריה זו הדוגמה הבולטת. גם יש לי יכולת ניתוח גבוהה בכל תחום שיש בו היגיון וכללים ברורים... לעומת זאת, בתחומים שנדרשת בהם חשיבה מופשטת או שאני לא מצליח לתפוס בצורה רציונלית אני ממש הולך לאיבוד...
זה הראש שלי ועם זה אני צריך להסתדר בחיים, והרבה פעמים זה מאד קשה כי לרוב האנשים אין צורת חשיבה כזו...

למעלה