עולם ההייטק

אלעד286

New member
עולם ההייטק

אהלן חברים.

אני שוקל ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב ואשמח לקבל חוות דעת מאנשים שלמדו את התואר וכיום הם כבר חלק מהתעשייה.

שאלות קצת יותר ספציפיות בתוך הנושא:

1. במה אתה עוסק ומה היום-יום שלך?

2. מה אתה אוהב בעבודה שלך ומה אתה לא אוהב בעבודה שלך?

3. לאיזה אנשים לדעתך העבודה תתאים ולאיזה לא?

4. עד כמה ה״שם/מוניטין״ של המוסד שלמדת בו חשוב בקבלה לעבודה?

זה נראה די טרולי אבל אני אקח סיכון ואשיב...

1. אני עוסק בפתרון בעיות.
2. אני מאד אוהב את זה.
3. כוללללם.
4. לא יודע. זה כנראה חשוב אבל היום יש דרכים עוקפות לכל דבר.

S h a r k 1 8

New member
הייתי מוסיף עוד משהו

איזה דברים אתה מוצא כמתסכלים בעבודה?
&nbsp

nocgod

New member
אנשים עם 30 שנה ניסיון שעושים סינגלטונים בכל מקום

נכנס לקוד חדש לאחרונה, כל מקום אני רואה סינגלטונים

Grosseto

New member
עונה

&nbsp
מגיע בעשר, שותה קפה, מטרלל בתפוז, מחכה שאשתי תסיים עם הארוחת ערב ואמבטיות ואז מגיע הביתה
אוהב רק את המשכורת, כל השאר לא אוהב
מתאימה לאנשים מוסריים ורציניים
למדתי הרבה עם עצמי, רבע תואר וטכניון ורבע בפתוחה הנוכלת (כלומר יש לי חצי תואר)

GuestOfHonor

New member
יאללה

1. מפתח תוכנה.

2. אוהב את היצירתיות שנדרשת, את זה שבונים דברים, את ההשפעה שיש לדברים האלה על העולם והאנשים שמשתמשים בהם, את האנשים סביבי, ואת זה שגם משלמים לי בסוף.

לא אוהב שלא נשאר לי המון זמן פנוי באמצע השבוע ולהרים סביבת עבודה מקומית לשרת ואת ה asshole שיש בכל מקום עבודה.

3. העבודה הזאת מתאימה לאנשים שאוהבים אותה. אם לא תנסה, לא תדע.

4. אם אין לך עוד נסיון, אז המוניטין הוא קריטי. אם יש לך נסיון או ערך מוסף מעבר לתואר, אז הכל נכנס בשקלול. למי שהולך למוסד לא-משהו שווה לנסות לשפר נתוני קבלה או\ולעבוד על פרוייקטים וללמוד עצמאית לפתח במקביל ללימודים.

Lhuna1

New member
עונה

מהנדסת תוכנה. עיקר העבודה בתכלס הוא שאתה מקבל משימה תכנותית - או פיתוח פיצ'ר חדש למוצר, או פתרון באג שקיים בו. אם זה פיצ'ר אתה מתכנן אותו, שזה יכול להיות מרק לחשוב על זה קצת, ועד לכתוב מסמכי אפיון ועיצוב שלמים ולהציג אותם בישיבות (בד"כ זה משהו בין לבין, תלוי בהיקף הפיצ'ר ובתהליכי הפיתוח הנהוגים בחברה), במקרים היותר מעניינים זה כולל גם מחקר, לימוד ו"הוכחת היתכנות" לפתרון שאתה מציע. אח"כ אתה מקודד את מה שתכננת, בודק, מקבל פידבק, משנה... אם זה באג אתה מאתר אותו בקוד ומתקן.
בנוסף כמתכנת אתה לרוב עובד בצוות ובקבוצה, מצפים ממך לעזור לאחרים, לתת פידבק, להעלות רעיונות משלך, להשתתף בישיבות תכנון ועוד.
אוהבת לפתור בעיות טכניות, לחקור נושאים, להמציא דרכים לעשות משהו.
אוהבת - באופן כללי - את סביבת העבודה ואיכות החומר האנושי בהיי טק (סייגתי שבאופן כללי, כמובן שלא תמיד...)
אוהבת לראות שאנשים משתמשים במוצר שיצרתי ומפיקים ממנו תועלת ו/או הנאה (לא תמיד תזכה לזה, זה תלוי בסוג המוצר ובמידת ההצלחה שלו).
לא אוהבת - את הלחץ (לא קיים בכל חברה, אבל ברוב אלו שיצא לי היה די הרבה לצערי).
&nbsp
אנשים עם ראש טכני ואנליטי, שמשתלבים טוב בצוות ומשתפים פעולה, שמסוגלים לקבל ביקורת (זה חלק חשוב), ללמוד דברים חדשים ושיטות כל הזמן. יסודיים ומדויקים.
וכמו שכתבו קודם כל לאנשים שאוהבים את זה (הדרך הכי טובה לדעת היא לתכנת קצת בבית לבד ולראות אם אתה נהנה מזה).
&nbsp
כמו שכתבו, זה חשוב מאוד בעיקר בתחילת הדרך המקצועית, כשעוד אין לך ניסיון אז המוסד+הציונים זה הקלף העיקרי שלך בשביל להגיע לראיונות (אלא אם כן יש לך חברים שכבר בתעשיה ויכולים להכניס אותך - זה קלף לא פחות חשוב).
&nbsp

hadooper

New member
שאלה 2 נכונה יותר, היתה צריכה להיות, "מה אתה אוהב במקצוע שלך

ומה אתה לא אוהב במקצוע שלך?".
&nbsp
כי עבודה מחליפים לרוב כל כמה שנים (בשאיפה, כמובן, והרבה פעמים זה לא מסתדר). וזה בדיוק החיסרון שהרבה לא אוהבים... להחזיק זמן רב מספיק בתפקיד יכול להיות הרבה פעמים מאד מייגע. תהליך חיפוש עבודה יכול להיות מייגע גם הוא (בייחוד אם הוא נעשה במקביל לעבודה). הרבה פעמים חיפוש משרה מתאימה עשוי להימשך זמן רב (כמה חודשים), בייחוד עבור מהנדסים בררנים שמחפשים בשלבים שונים בקריירה דברים מאד ספציפיים.
&nbsp
דרושה הבנה ומודעות עצמית מאד גבוהה בכל הנוגע למיקום הנוכחי שלך בשוק ובקריירה כדי לעשות תיעדוף של אספקטים שונים, שעוזרים לקבל את ההחלטה באיזו משרה לעבוד. יש הרבה מקום לטעויות ולא תמיד השיקול מתגלה כמוצלח בדיעבד. לעתים גם צריך לדעת להזהר מללכת לעבוד במשרות "מפוצצות" ולהתפשר על כך לטובת מציאת משרה מתאימה יותר.

גרי רשף

New member
אנסה לעזור

אני DBA, כלומר - אדמינסטרטור של בסיסי נתונים. מטפל בנתונים בטבלאות, כותב קוד SQL, מטפל בהרשאות, משפר קודים קיימים מבחינת היעילות שלהם, מעלה גרסאות לסביבת הפרודקשן (הסביבה האמיתית, בניגוד לסביבות הפיתוח והבדיקות).
&nbsp
אני אוהב את האתגרים הטכנולוגיים, מתוגמל בצורה הוגנת, תנאי העבודה נוחים, ומתחשבים בי במקרה הצורך.
לא אוהב: קצת חושש לגבי העתיד בגלל אי הוודאות בענף.
&nbsp
תתאים למי שאוהב אתגרים טכנולוגיים ואת הסיבה העיסקית של החברה.
לא תתאים למי שמגיע רק בגלל הכסף, או שחושב שכל היום משחקים במחשב ומתכננים היכן לאכול ואיך לעשות אקזיט.
&nbsp
זה אולי חשוב בכניסה לשוק העבודה, אך בהמשך זה תלוי בעיקר בנסיון שצברת, וביכולות שלך.

למעלה