עולם האפלה- שאלה

עולם האפלה- שאלה

לפי מה ששמעתי הספר הבסיסי של המשחק מספק חוקים למשחק של בני אדם בעולם האפלה, איך זה משחק של בני אדם? זה כמו קריאתו של קתולהו או שזה שונה? מה ההבדל? (פרט לחוקים) האם הספר הבסיסי נחוץ בשביל המשחקים האחרים או לא? כי אני שמעתי שכן......

Serpent Axis

New member
תשובה

World of Darkness, הספר הכחול הכהה הזה, הוא ספר החוקים הבסיסי של עולם האפלה החדש. כל המשחקים של עולם האפלה החדש נשענים עליו. אי אפשר לשחק בלעדיו, בגלל שהוא מאגד את כל חוקי הליבה (חסל סדר ספרי ליבה נפרדים - ב"תיאוריה" לפחות). הספר נותן לשחקנים לשחק בני תמותה, במצב שמזכיר קצת את החוקרים של "קריאתו של קת'ולהו" מאחר והדמויות עומדות מול עולם נסתר של מפלצות ו... דברים מובנים פחות האורבים, אדישים ולא מתחשבים, בצללים. אבל הדגשים שונים (זו בכל זאת אימה אישית יותר, בעוד שקש"ק היא אימה קוסמית), הטון שונה והכיוון שהמשחק יכול לקחת כבר בשלב מוקדם גם שונה למשל, הדמות שלך עלולה להפוך לערפד\איש זאב\מכשף או לחילופין, למשרתת של אחד מהיצורים האלה. בכל אופן, העולמות שלהם שונים. לא כל משחק שכתוב עליו "אימה" הוא דומה למשחק אחר שכתוב עליו "אימה". רוצה לדעת מה ההבדלים ביניהם? יש לך אחד, לך תקרא את השני.

DDN

New member
נמחקה מכאן הודעה של חצי אלף נצחי

והיא נמחקה בגלל מספר סיבות: 1. לא מדברים על דרכים לא חוקיות להשיג תכנים שמוגנים בזכויות יוצרים על גבי פורום זה. 2. על דבר שאנשים ישבו, השקיעו והקיאו דם, יזע ודמעות לא אומרים "איכס". אין לך מושג, כמה זה העליב אותי בתור אחד שרק ישב בקבוצת ביקורת של ספר אחד, וראה כמה אכפת ליונתן אלוני מהאיכות של המוצרים שלו, וכמה שאכפת לו שהמוצר יצא בעברית תקינה ורהוטה. ואז לבוא ולאמר "איכס" על הפועל המבורך שלו, שמביא מוצרים בעברית טובה לאלו שהאנגלית קשה להם, בכנות, הגעיל אותי.

DDN

New member
ועוד משהו,

אתה יכול להזמין בדואר דרך כוכבי כסף, הפונדק, פריק ומי שאתה לא רוצה. אז מרחק ג"ג מהחנות זה כבר לא כ"כ תירוץ. ועוד משהו לגבי התרגום, דעתי לגבי הבאת ביקורת בנושא - אני רוצה לראות אותך עושה יותר טוב.נכון, שיש להם שם כמה בעיות, וגם אני לא תמיד מסכים עם התרגום, אבל משם ולומר "איכס", כשאתה לא עשית דבר דומה ומוצלח, זה מרגיז.

Serpent Axis

New member
רק להבהרה

הנקודה השנייה שלך, מתייחסת אל חצי אלף נצחי. לא אליי. שלא יבואו ויגידו שהנחש גם מלכלך על כוכבי כסף...

Serpent Axis

New member
עוד הבהרה

למעשה, גם הנקודה הראשונה שלך מתייחסת אל חצי אלף נצחי. לא אליי. שלא יבואו ויגידו שהנחש גם משדל קטינים לעבור על החוק...

DDN

New member
כל הנקודות שלי מתייחסות אל חצי האלף ולא אליך

תמיד כשאני מוחק תגובות, אני משאיר את הודעת ה"מחקתי" במקום ההודעה המחוקה ולא בתגובה להודעה הראשית. אתה היית פה בסדר, אין לי טענות כלפיך, ואני רושם את זה שחור על גבי אפור

nirrub

New member
השגה אחת

1. מוסכם לחלוטין! 2. לא מסכים בעליל - זכותו של כל אדם לכתוב איזו דעה שהוא רוצה בגבולות הטעם הטוב. הוא לא השתמש בקללות וכו' - רק אמר איכס. זה היינו הך לכל משתתף אחר בפורום שאומר "איכס" על מו"ד או על שיטה אחרת שהיא "שטויות" או "זבל". בקיצור, יישמת קצת מדיניות של סתימת פיות כי אותך "בכנות, זה הגעיל". בכנות - לא קראתי את התרגום לעברית ועוד יותר בכנות, ממש לא משנה לי מי תרגם ומי ישב בקבוצת הביקורת ומי השקיע וכו'. ברי כי אלו אנשים שאתה מכיר ומעריך, אך כמנהל פורום אין לך מה להתערב בביקורת (או סתם דעה) שגולש מעביר על מוצר מסוים. להזכירך, הוא לא פנה אישית לאנשים מאחורי המוצר אלא למוצר עצמו - לגיטימי לחלוטין! כל שני וחמישי קוטלים פה מוצר זה או אחר ודווקא זה מפריע לך?! לא לעניין

DDN

New member
לא מסכים

אתה לא מעט זמן בפורום, אתה יודע שאין כאן "סתימת פיות". מה שהוא כתב היה בצורה של השמצה ולא דיעה או ביקורת.

DDN

New member
פספסתי משהו בהודעתך

אם היה פונה אל מוצר ספציפי, זה לא היה מרגיז אותי. הוא פנה אל הפועל של החברה, שאיכשהו, אני בספק שהוא בדק את כל התרגומים שלה. יכול להיות שלא לזה הוא התכוון, זה מה שאני הבנתי מדבריו.

בדקתי את כל המוצרים המתורגמים שלהם

את הספרים הבסיסיים של מו"ד (התרגום של שמות הלחשים ושמות המקצועות ושמות המפלצות מזעזע) ואת כל סדרת הקומפליטים (אם כי על ההרפתקנות והמאגיה עברתי רק ברפרוף) וגם הנשגבים (ברפרוף) והתרגום מזעזע (אבל לפחות לא כמו התרגום של שחר האדמה....)

nirrub

New member
היה לי ברור שלא תסכים ../images/Emo13.gif

ואכן, אני נמצא פה לא מעט זמן. מה שרק רציתי לומר זה שאין צורך להתרגש מעוד דיעה שלילית אחת - ראית כבר מספיק כאלה בעבר ולא מחקת. לדידי, מה שהוא כתב לא הייתה השמצה אלא דיעה - לדעתו האישית זה לא טוב (הוא לא עבר את הגבול העדין אל מחוזות ההשמצה
) ושוב, כבר ראית עשרות כאלה בעבר וזה "עבר" אצלך חלק יחסי, חבל להתחיל עכשיו במחיקות וכו'. אם זה היה מדרדר משם, ניחא. בקשר ל"סתימת פיות", התנצלות מצידי - ייחס את זה לטראומה קולקטיבית מפורום אחר יום טוב

DDN

New member
רק הבהרה קטנה

אם רק היה רשום ה"איכס" לא הייתי מוחק. הייתי מגיב במילים קשות וגורר אותו לדיון בנושא. ההודעה נמחקה בעיקר כי רמזה על דרכים לא חוקיות להשיג תכנים. יום טוב גם לך

nirrub

New member
נכון ../images/Emo13.gif

אבל זה לא ממש משנה. שלא יראה לכם כאילו אני בא להגן על מישהו ספציפי או לתקוף מישהו אחר - כל הנושא של דיעה "נכונה" או "שגויה" רחוק ממני והלאה. אני סתם (לא באמת סתם) מתעסק בסוגייה של תרבות דיון אינטרנטי - לדעתי אין מקום למחוק דיעה של מישהו (מנומקת או לא) אם היא לא גולשת למחוזות "קשים". כולנו אנשים בוגרים וכולנו יודעים להתמודד עם דיעות שלא "נראות" לנו - אז לחצי אלף נצחי התרגומים של כוכבי כסף לא עושים את זה - אז מה? סה"כ עוד דיעה לאוסף (אני בטוח שישנן עוד דעות לכאן ולכאן). דני סיכם את זה אז לא ניקח את זה רחוק יותר כשהוא לא כאן - התגובה נמחקה בעיקרה בגלל אי-חוקיות החלק הראשון שלה!

0Pandemonium0

New member
אפשר להבין סוף סוף מה פירוש "אימה אישית" שאני

שומע כל הזמן? מה ההבדל בין "אימה אישית" ל"אימה קוסמית"?

Serpent Axis

New member
די להתייחס לזה כאילו מדובר במדע טילים

הכוונה ב"אימה אישית" היא לאימה שמערבת את הפרוטגוניסט ("גיבור הסיפור") ומתרכזת במה שקורה לו יותר מאשר במה שקורה בחוץ או באיום חיצוני מזוויע. Vampire: The Masquerade, למשל, הוא משחק של אימה אישית. האימה במשחק סובבת סביב מאבקים פנימיים בין אדם למפלצת - כשהפרוטגוניסט הוא למעשה שניהם. מעין ד"ר ג'קיל ומר הייד (אני מתכוון לסיפור המקורי, לא צפיתי בסדרה החדשה כדי להשוות). זה אישי יותר, נוגע יותר בהחלטות ובבחירות של הפרוטגוניסט כאתגר ובהתמודדות עם תוצאותן של אותן החלטות. באופן דומה, גם לדמויות "הקמות לתחייה" בDeadlands (משחק שאני מוכן לנחש שאף אחד בארץ לא מכיר, אגב) מתמודדות עם "מר הייד" משל עצמן. הכוונה ב"אימה קוסמית" היא לאימה (המתובלת בגישה "הקצת"-נהיליסטית של לאבקראפט) הנובעת כאשר הפרוטגניסט נאלץ להתמודד עם היקום כמקום אדיש שטומן בתוכו זוועות ואימות מעבר למה שאדם אמור להתמודד, בו האדם הוא למעשה כחיידק לא משמעותי במקום גדול בהרבה ממה שיכול שכלו המוגבל לדמיין. הדגש הוא על מקור האימה כאיום חיצוני (וחוצוני) בהיעדר נוכחות אלוהית ביקום. לדמויות בCall of Cthulhu ובVampire יש לא מעט במשותף. במובנים מסוימים, הם במצב לא יותר מדי שונה. הערפד נאלץ להתמודד עם אימה מעבר ליכולת שלו להתמודד (החיה הפנימית שמשמשת כמר הייד שלנו - לא שונה בהרבה מהשתלטות אסטרלית של יישות חוצונית כלשהי) והאימה לא פחות אישית עבור החוקר שרואה מישהי היקרה לו הופכת לכלי קיבול עבור דגון. הערפד של Vampire גם נאלץ להתקיים בעולם בו יש ישויות לא פחות מפחידות מקת'ולהו (ערפדים עתיקים - אני מעדיף לנסות להתגבר על קת'ולהו עם סכין מטבח וסירת גומי) ולא יותר מובנות ממנו. אבל ישנם הבדלים בין Vampire לCall of Cthulhu (ולחצאי האלפים שבינינו - אני לא מדבר על הבדלים מכניים בין שיטות), מבחינת מה שהדמויות בד"כ מתמודדות אתו ואיך שהן עושות את זה. למרות שבעולם האפלה החדש עשו צעדים מעניינים להתקרב יותר לאימה הקוסמית של לאבקראפט והעולם פחות ברור - זו אחת הנקודות היותר חיוביות של עולם האפלה החדש.

DDN

New member
לדוגמא, ותקן אותי טל אם אני טועה

סיפור שיספר על פרופסור כלשהו, שבטעות באחד הניסויים שלו הרג את עוזר המעבדה שלו, וכל הסיפור עוסק במחשבות שלו, החרטות שלו על הרצח, הנסיון לטייח ולהגן על עצמו, כדי שלא לצאת "רוצח" בעיני החוק - זה סוג של אימה אישית, לא?

למעלה