עוינות

עוינות

היום חשתי בעוינות. מגיל קטן אני מכיר את תחושת העוינות. אני אפילו הייתי מורגל אליה. אם זה המשפחה מהרחוב שתמיד הלכו איתנו מכות, האופוזיציה בכיתה שבתלמוד תורה, או כמה מורים מטומטמים שלא סבלו אותי. למזלי הייתי חבר של המנהל כך שהם אכלו חוקן - אבל חשתי בעוינות. עם הזמן למדתי להבין את הסיבות לעוינות, ולנטרל אותה - חיי הבוגרים עברו עלי בסביבה שוקקת חבר'ה, דיפלומטיה עשתה את ההבדל - עם הזמן אתה לומד איך לריב נכון ואיך לגרום גם לאנשים שלא מחבבים אותך במבט ראשון, להתרכך ולשדר ידידות. אך התחושה לעוינות נשארה, ומידי פעם החיישן מצפצף - עוינות לפניך, לא לסובב את הגב! אני לא חושש מעוינות, אני לא חושש מדבר. אבל אני חושב, יותר נכון אבא שלי אמר לי, שהיא לא מועילה בדבר: היא סתם טורדת את המנוחה, מעסיקה את המוח, וממלאת אותך באנרגיות שליליות - שגם אם זה אומר שיש אקשן - אני מעדיף את האקשן של גמר ליגת האלופות. אפרופו ספורט יש גם עוינות שאני אוהד לה - אני לא סובל את הפועל תל אביב, אני עויין לה. כנ"ל תחושותי כלפי מאמן אינטר הזבלון השחצן, או כדורגל גרמני בכלל. גם על גזענים באידיאה אני לא מת, ובכלל - אנשים רעים אני עויין, ויש נכון להיום שלושה כאלה. אל דאגה - אף אחד מכם לא מכיר אותם. אני גם עויין את ביבי, אותו ורק אותו, אבל כדמות ציבורית, לא כאדם. מי בכל זאת עוין אותי בחיי הבוגרים? כל מיני. והעוינות הזאת מדליקה אצלי אורות אדומים. זה יכול להיות חרדי שחושב שזה שפעם הייתי חרדי זה אומר שאני ארצה לאכול אותו צלוי ולשלול לו את התקציבים לחיות (שקר מוחלט), או מתנחל מתלהם שחושב שאני מתעלם מזכויותינו המשותפות בגלל "אהבת ערבים", זה יכול להיות גם אח של מישהי שזיינתי, בעיקר אח גרוזיני. או לקוח שבטוח שאני מנסה למכור לו את הנשמה. בדרך כלל זה נרגע אחרי שיחה של דקה. במקים שלא - יש לעוין בעיה, כי אז גם אני עוין אותו. והיום חשתי בעוינות מצד ידידים, ואני שואל את עצמי - למה. אני יכול לומר על הזין שלי - אבל אני לא רוצה לרדת לשם. אני רוצה שהעוינות תיפסק. שכולם יבינו שלעזאזל מדובר בסטלן שבתכל'ס בתכל'ס לא מעניין אותי מכלום. וחוץ מהשלושה השנואים עלי (שניים הם בקשר רציף איתי) אני אוהב אדם, אוהב את ידידי נאמן לחברי קנאי למשפחתי. ואוהד בארסה זהו, זה מה שיש לי להגיד על עוינות. עכשיו שתפו אותי בתובנות שלכם. (ודנדנ, ויפה ושמנה, אוי לכם אם אין פה תגובה) אליקו

Silly Wisdom

New member
כושר ביטוי מרהיב...

שרק גורם לי לתהות על כמה דברים שלא הייתי רוצה לתהות/לטעות בהם. אני יודעת שתחפור לי על זה- אז אני לא מתכוונת להסביר את עצמי מראש. כחלק ממצב הרוח שלי, הטאקט שלי והעובדה שזו במה של רבים... נדבר על זה כבר בהזדמנות

לא חופר, למה לי לחפור? לא חופר

נוווו אוף איתך נווו מה זה מה זה מה זה
אני מקווה בשבילך שאת תוהה לכיוון חיובי, כי לכיוון שלילי אין לך לגיטימציה - ואני עומד על כך! אגב, מצברוח שלילי זה לא תירוץ לכלום בנושאים האלה ועוד משהו. תכיני לך שוקו חם ותראי סרט רומנטי. לבד. אפשר בחושך. המלצת הבית

Silly Wisdom

New member
אני

את כל תובנותיי אשמור לפעם אחרת. אני בשרית- אני רואה דקסטר- אוהבת לראות סרטים באור. אה... ואני שוקלת מפגשון כהצדעה לבואה של יאמי לארץ. אם וכאשר זה יקרה- אתה תראה אותי.

בעוינות טמון פחד, או כעס

שאין בתיעוב. גברת מגונדרת. לנקות רעלים זה תהליך חיובי, גם אם זה אומר להזיע או להשתין. אפרופו אגב.

אם מדברים על ספורט...

אני עויינת את אותן פונקציות במלא העויינות שהגוף שלי יכול לאכסן... ואני לצערי כמו בובספוג קשה לי להבדיל מי אוהב אותי ומי לא(עיין ערך סקווידוויד)
כמו ילדה קטנה בלי שכל כל העולם ורוד...

aint mindless

New member
תראה,

עוינות זו הרגשה פנימית, זה איך שאתה מפרש את הדיבור של העומד מולך או את שפת הגוף שלו. לא תמיד היא מגיעה ממקור חיצוני, לפעמים אנחנו אלה שיוצרים אותה. אבל --- מצד שני, אם בנאדם מרגיש שמישהו אחר עויין כלפיו, הוא לא משקר לעצמו. (ואולי כן?) בתור "אוהב ערבים" כמוך, אני אגיד לך שההרגשה של העוינות מתעצמת ברגע שנוגעים בפוליטיקה. אבל אין מה לעשות, זה כנראה המחיר.

danravia

New member
גם בלי שתאיים

הכושר ביטוי שלך חבל על הזמן. אני מזדהה ולא משום מה, כי זה מה שקורה בד"כ איתך ואיתי, אני מזדהה עם הרוב המוחלט של הדברים. עם מה אני לא מזדהה? אני לא מזדהה עם בארסה כי אני אוהד של מנצסטר אבל אחרי מנצסטר בארסה. עוינות אמרת? הכל נכון. מי שעויין אותי זה בד"כ כי אני עויין אותו, ואני מאמין שזה גם אצליך כך

nesteaaa

New member
מתייפיף

לך תמכור את הזבל שלך במקומות אחרים.אל תטנף אותנו.

nesteaaa

New member
חבורה של בנות מושפעות..

זנחתם את כל הערכים כדי להגן על אתאיסט.שכחתם מהי יהדות.אדם כמהו עם דעות כשלו .אין לא מה לחפש במקום שמתיימר להיקרא חרדי.אבל מה זה משנה לכן.גם אתן לא ממש בהגדרה של דתי אפילו.האמת כואבת.אבל אני לא חושב שהבמה צריכה להינתן לאוהבי ומחבקי אוייבנו ומשנאי ה` בפומבי.גם אם הוא הכי נחמד שבעולם.או מספק צרכים של אחת מכם.יום טוב.

תקשיב,

לא זנחנו שום ערכים לטובת אף אחד. אנחנו, אני, אוהבת ומכבדת כל אדם שהוא מוסרי ומכבד. אלי לא עשה שום דבר לאף אחד, חוץ מלכתוב את דעותיו, מה אכפת לך מה הדעות שלו? הן משפיעות עליך? כאן זה לא מסגרת חרדית, כאן אל תצפה לקבל כל יום מוסר על איך לשמור על המסגרת החרדית, המקום נקרא נוער חרדי כי יש כאן הרבה כאלה/ כאלה שמתעניינים / כאלה שהיו כאלה אבל עדיין נשאר בהם הניצוץ.. או שפשוט יש להם כאן חברים שמוצאים איתם נושא שיחה. אני לא באה להגן על אלי באופן אישי, אני אומרת, למה אכפת לך שהוא כותב את מה שהוא כותב? אתה לא מכיר אותו אישית אז אין לך זכות בכלל לשפוט אותו על שום צד. אלי כל כך רחוק מלשנוא את ה' (קשה לדבר בשמו אבל אני כמעט בטוחה שהוא לא שונא - אלי?) רגע, אתה שונא כל בנאדם שהוא היה חרדי/דתי ויצא בשאלה?

nesteaaa

New member
‏???

.לא ממש הבנתי.בכל מקרה אני לא ממשיך להגיב על הנזכר בשירשור.

למעלה