עוזר מחקר

Infinity222

New member
עוזר מחקר

הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להיות עוזר מחקר, האם יש לפנות למצרים מסוימים?אם סיימתי שנה א, עדיין אוכל לשמש כעוזר מחקר?

תודה

lol65

New member
בדר"כ

מרצים שמחפשים עוזרי מחקר שולחים דרך המזכירות מודעת דרושים לכלל הסטודנטים עם הקריטריונים שהם מחפשים, ואז בוחרים מבין קוה"ח שנשלחים אליהם.
עם זאת, חברים שלי שרצו להיות עוזרי מחקר של מרצים מסויימים, פשוט פנו אליהם ושאלו אם יש צורך, ולפעמים באמת היה.

Myrath1

New member
לדעתי, פונים למרצה או למישהו שקשור אליו

אם יש לך דיבור על המתרגל, אפשר גם לגשש דרכו.

לגבי סיום שנה א' - אצלנו כל אלו שנהיים עוזרי הוראה/מתרגלים/עוזרי מחקר מתחילים את העבודה בד"כ אחרי שנה א', כי הסטודנטים שנמצאים בתחילת דרכם פחות מודעים לעניין וגם אין להם כ"כ כוחות נפשיים להתרכז בכל הדברים שלפקולטה יש להציע [ובעצם בעיקר מכיוון שלמרצים אין ממש כלים להעריך סטודנטים שנמצאים בשנה הראשונה ולוודא התאמתם לתפקיד - הרי הם בוחנים את הציונים, הפרויקטים והרקע האקדמי של המועמד].

Infinity222

New member
תודה,בנוסף..

כיצד נהוג לפנות למרצים? מה לכתוב במכתב פנייה. יש לציין שעד עכשיו לא נתקלתי באף מודעת דרושים לעוזר מחקר בפקולטה אז אני לא כל כך בטוח כיצד ניתן להגיש מועמדות וכו.

lol65

New member
לא נראה לי

שיש איזשהו נוסח אחיד.
תבחר מרצה שאתה רוצה לעבוד איתו, ותשלח לו מייל סטייל "שלום, שמי... אני סטודנט בשנה... אני פונה אלייך על מנת לשאול האם יש לך צורך בעוזר מחקר. אם כן, הייתי מאוד שמח להגיש את מועמדותי".
משהו כזה...

Myrath1

New member
הכי קשה זה הכותרת

זה די מעצבן כי כל מה שכותבים נראה דבילי. אפשר "פניה לכבוד פרופ' ___".

בתוכן עצמו זה דווקא די פשוט - "שלום רב, שמי __, סטודנט בפקולטה למשפטים בשנה __. כאן אתה יכול לפרט [בקצרה!] על המשיכה שלך לתחום העיסוק של המרצה ולהציע את עצמך כעוזר מחקר. לא ביג דיל כמו שזה נראה.

בהצלחה :)

למעלה