'עוונטה'

'עוונטה'

מאיזו שפה *במקור* באה המילה? (אני יודעת שהיא קיימת בערבית ומה המשמעות שלה). {פרסמתי את ההודעה גם בפורום בלשנות.}

dickster

New member
כן זו מילה בערבית

עונטה - רמאות, נוכלות, הונאה. עונטג'י - רמאי, נוכל.

נא לשים לב למה שכתבתי בהודעה

שאלתי מאיזו שפה היא *במקור*. זה שהיא קיימת בערבית לא אומר שהיא במקור מערבית וכתבתי שאני יודעת מה פירוש המילה. זה לא היה ברור מספיק?

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif רבה - העליתי

לטאגליינס של הפורום

אם כבר אנחנו כאן......

נאמר לי שהמקור הוא בעצם מאיטלקית - VANTAGGIO ומכיון שאיטלקית אני עדיין לא יודעת, זה נכון לדעתך? מה פירוש המילה?

Eldad S

New member
מעניין, בדיוק אתמול

דיסקסתי עם חבר את משמעות המילה האיטלקית הזאת. המשמעות היא "יתרון" (כן, כמו advantage באנגלית), עם הרחבה למשמעויות דומות: advantage, benefit,profit; lead וכו'. ההיפך, דרך אגב, הוא svantaggio (זְוָאנטאג'ו). באנגלית המילה הזאת מתורגמת: disadvantage; drawback; snag.

Eldad S

New member
לי קשה לראות את הקשר.

לא היה לי מילון תורכי פתוח מול העיניים כשהעלית את השאלה בשני הפורומים שלנו (הוא מסתתר באחד הארגזים אצלי, שכנראה יראו את אור היום ממש בקרוב), ולכן גם לא עניתי על שאלתך, אבל חשדתי שמדובר בתורכית. בינתיים קשה לי לראות את הקשר בין אוואנטה לבין vantaggio. עוד סיבה מדוע קשה לי לראות את הקשר: בתורכית קיים בהחלט העיצור /v/ (בניגוד לערבית, ששם העיצור הזה לא קיים). אבל, שוב, אני חייב לאתר אחד מן המילונים התורכיים שלי, ולחפש שם את המילה התורכית, ואז אוכל לבדוק עד כמה היא דומה לאיטלקית (אם בכלל).

Y. Welis

New member
היו חילופים בין V ל-U בלאטינית

וגם ברוסית (שם U לאטינית מבוטאת כ-V).

Eldad S

New member
זה ידוע לי ../images/Emo13.gif

התכוונתי לקשר בין תורכית לערבית ולאיטלקית. תורכית יכולה לשאול/לאמץ את האות v משפות אחרות (נגיד, מאיטלקית, במקרה דנן); אילו הערבית הייתה מטמיעה מילה כזאת מתורכית, המילה הייתה הופכת בערבית ל-אפאנטה, לא ל-אוואנטה. הרי בערבית אין v, והאות ו' הופכת בערבית ל-פ'. בכל מקרה, אנסה לאתר את המילונים התורכיים שלי, ולחפש אם קיימת בתורכית מילה המזכירה בצלילה "אוואנטה".

Eldad S

New member
יכול להיות שיש קשר

למילה הצרפתית avant, מתקדם, קדמי, לפני וכו', כמו ב"אוונגארד" (המשמר הקדמי) - אבל איך זה מתקשר לרמאות, רמאי וכו'? אני לא רואה את הקשר.

למעלה