עוד תאונה

menimm

New member
תוספת קטנה...

בדיוק שם אגב, בצלילת לילה גם. מצאתי את אותה "סינפתיה" / מלפפון ים כפי שמנטה ריי זיהה מהתמונה שהעלתי. זה נראה כמו נחש שמתלפף לך סביב הרגל... מלחיץ מאוד. אגב, מצאתי את עצמי בעומק 3 מטרים עוצר נשימה ומנסה להכות את הדבר הזה עם הפנס.. התעשתתי ועליתי, יצאתי מהמים והורדתי את הדבר הזה מהרגל. הייתי עם חליפה ארוכה .

שרקי..

New member
ראבק להילחץ ממלפון ים??

הרי אין נחשי ים באילת ! תחשוב אחי תחשוב להרביץ לו עם פנס איזה פעולה ברברית.. מסכן המלפפון בטח נלחץ נורא. מה היה קורה עם הייתה עם שורטי היתה יורה ברגל עם קולט 357 מגנום? סתם זה סביר להילחץ רק לא לעצור תנשימה ולעלות למעלה..

קותי

New member
לא ידועה לי השעה אבל לפי הסיפורים

זה לא עושה רושם של צלילת לילה. בכל מקרה לפי המידע עד עכשיו לא נראה שיש לזה קשר כלשהו ליצור קרקעית כלשהו כי עושה רושם שהבעיה החלה על פני המים מעל איזור עמוק יחסית.

menimm

New member
השירשור נפתח בשעה 18:50 ..

ושם נגה כתבה שהתאונה קרתה לפני שעה/שעה וחצי. אלו שעות ערביים עד כמה שאני יודע.. כך שכנראה כן היתה כוונה לרדת לצלילת לילה / ערב.. ואגב, גם אותה תולעת / מלפפון / נחש / מה שזה יהיה... מצא אותי בעומק שלושה מטרים אם לא בעומק רדוד יותר ... ייתכן שזה באמת לא קשור לשום בעל חיים שהיה שם. אם כי נוכחות של אחד שכזה יכולה להלחיץ מאוד ולגרום צולל שאינו מכיר את הסובב הימי לעומק - להלחץ ולעשות שטויות.

נגה. פ

New member
פרטים מעודכנים

שלשת הצוללים, אחד מדריך בהכשרתו, ירדו לצלילה בסטי"ל. עוד בהיותם על פני המים, התרחק אחד הצוללים(אלעד ליידנר, אם אני לא טועה) מחבריו בגלל תנאי הים. כנראה שבגלל עודף משקולות הבחור שהתרחק הסתבך קצת וביקש מצולל נוסף (לא קשור לחבורה) שהיה במקרה לידו לקרוא לחבריו שיעזרו לו. מתוך כוונות טובות של האיש הוא החליט לעזור בעצמו לאלעד במקום לקרוא לחברים שלו. הדבר הראשון שעשה היה לנתק את חגורת המשקולות של עצמו ולאחר מכן את זאת של אלעד. כמו שכבר צוין כאן החגורה לא התנתקה אלא הסתבכה באוקטופוס והדבר הבא שעשה האיש שניסה לעזור היה (כנראה מתוך בלבול) ללחוץ על כפתור הריקון של המאזן של אלעד. כמובן שבאותו רגע אלעד התחיל לשקוע כי עדיין היו עליו המשקולות,אך הצולל הנוסף היה בלי חגורת המשקולות שלו ולכן לא יכל לעזור לאלעד ששקע. רק אז הזעיק הצולל את חבריו של אלעד אבל זה כבר היה מאוחר מידי מכיוון שכל האירוע החל להתרחש מעל פני המים הטובע היה בלי ווסת בפה ולכן ניתן לשער שהבחור פשוט מת מחנק. לסיכום, מוות מיותר שיכל להימנע. חבל...

צחי א

New member
כל כך מיותר. אפילו אם כל התקלות קרו

הרי מספיק שבזמן הטילוף היה הצולל מחזיק ביד את הווסת, בהיכון להכנסה לפה במקרה של שקיעה... עניינים קטנים וכל כך אלמנטריים, שלא יאומן איזה הבדל הם יכולים לעשות...

albanetc

New member
לנתק את חגורת המשקולות של עצמו?

ומה הוא עשה איתה? שם אותה בצד?

Top Gun

New member
אולי...

הוא הניח אותה על הצולל שטבע, לא לפני שהוציא לו את האוויר מהמאזן

yossin

New member
אתם צודקים, זה באמת מצחיק

אם זה לא היה שלי, גם אני הייתי צוחק

diw

New member
ריבוי משקולות הוא יותר מאי נוחות

בהנחה שהפרטים שסופקו נכונים, התאונה מהווה עדות לכך שריבוי משקולות הוא יותר מאי נוחות, אלא ממש סכנה בטיחותית. אם הצולל שוקע בתחילת הצלילה רק כשהמאזן והריאות שלו ריקות, מנסיוני על פי רוב הוא יוכל גם להחזיק ב- 3 מטר כשהמיכל שלו ריק בסוף הצלילה, בגלל שתמיד יש כיסי אוויר בחליפה או במאזן שמתרוקנים בזמן הצלילה. היתרון הוא לא רק נוחות, אלא שהצולל יכול להעלות את עצמו בכח הסנפירים, גם אם יש תקלה במאזן (בעומקים רדודים). עליה בעזרת הסנפירים היא תגובה אינסטנקטיבית יותר משחרור משקולות, והרבה פעמים זה מה שהצולל עושה כשמתחילה ההיסטריה. זה גם יותר בטוח כי זה יותר לאט ויותר נשלט (לעלות בעזרת הסנפירים). חוץ מזה המקרה מדגיש את החשיבות של מיומנויות מים בצלילה - הרבה תאונות צלילה קשורות יותר ליכולת להסתדר בים מאשר לצלילה עצמה. זה נושא שהופך יותר רלוונטי ככל שהצלילה הופכת לספורט יותר עממי - מגיל 8 ועד גיל 80, ולא רק ל- Navy seals. כמו כן נשמע שהיה עוזר אם הייתה הבנה שמערכת הזוג בצלילה מתחילה מהחוף ונגמרת בחוף (ולא מתחילה מעומק מטר ונגמרת בעומק 3 מטר). כל הדברים האמורים אינם מתכוונים להיות שיפוט או ביקורת, אלא ניתוח תיאורטי. אין לי מידע (מעבר למה שנכתב בפורום) על מה שקרה, ואין לי כוונה לבקר את מי שהיה נוכח באירוע, אין ספק שכולם עשו כמיטב יכולתם כדי שהאירוע הנ"ל יגמר אחרת. ברור גם שיכולת לשחרר את המשקולות בצורה יעילה, או לנפח את המאזן, היו פותרים את הבעיה. לבסוף, קשור ולא קשור, האם למי מחברי הפורום יצא לנסות לצלול בלי מאזן? נדמה לי שפעם היו צוללים כך (ממש בהתחלה, קוסטו וכאלה). אם כן, איך ההרגשה, כשכל האיזון נעשה ע"י הריאות והרגלים?

חי בר

New member
כן, לי יצא לעשות כמה עשרות צלילות

בלי מאזן. המאזן אינו חגורת הצלה ותפקידו הוא לא להציל צוללים מטביעה. תפקיד המאזן הוא לפצות על שינויי הציפה של חליפת הצלילה כתוצאה משינויי הלחץ/עומק. אם צוללים בלי חליפה אז לא צריך משקולות ולא צריך מאזן. מחברים מיכל עם ווסת לרצועות ויאללה למים. לפי דעתי זה הכי DIR שיכול להיות. הסיכוי היחידי לתקלה הוא בוסת (וזה כמעט אף פעם לא קורה). רק בארץ יש חוק צלילה מטופש ומיותר שקובע מה כל צולל חייב לקחת איתו למים (שעון לזוג, מד עומק לזוג, בלה בלה בלה) ומכריח אותנו לצלול עם מאזן גם אם אנחנו לא באמת צריכים אותו. אין שום בעיה של איזון: לוקחים משקולת קטנטונת כדי לאזן את הגוף (אם בכלל צריך), שלמזלנו שומר על נפח קבוע בעומקים שאנחנו מדברים עליהם. זה הכי קרוב שאפשר ללהיות דג, הרגשה חופשית, קלילה ומהנה. בכל מקום אחר בעולם (כמעט): אם המים בטמפ´ 28-30 מעלות ולא רוצים חליפה אז לא חייבים לקחת מאזן. כמה פשוט וכמה טוב. אין שום בעיות של איזון. אגב, עם החליפה הישנה שלי, אחרי כעשר שנים היא כבר לא הייתה נדחסת בצלילה וכמעט שלא הייתי משתמש באינפלייטור. המאזן היה רק פלטפורמה בשביל להחזיק את המיכל וכל מה שמסביב.

arik k

New member
על דא ועל בלה בלה

חי בר יקר ! האם אתה כורך שעון ומד עומק עם בלה בלה או שנדמה לי ? החוק מאד לא מיותר, רק שמשום מה עוברים עליו ומתעלמים ממנו ואז קורות תאונות. לא אבזבז את זמנך בהסבר על תפקיד השעון ומד הלחץ בצלילת מכשירים מפני שאני בטוח שאתה יודע ומבין וברור לך שאין מה לצלול בלעדיהם. אני מכיר את סיפורי "פעם צללו..." 24 שנות שירות בחה"י סייעו לי להכיר ציוד צלילה שמקומו במוזיאון היום. לכן, אל תמהר להשמיץ ולבטל את כל חוק הצלילה, אני מחייב חניכים לרדת למים עם שעון ואם אין אז אני משאיל להם תוך הדגשת חשיבות מדידת הזמן(מקובל?) לגבי מאזן, אפשר בלי, עדיף יותר עם. פעם צללו עם חגורת הצלה מתנפחת של "פנזי" שלא הייתה נוחה במיוחד אך בטיחותית עקב שמירת הראש בגובה סביר מעל פני המים. לא כל אחד מיומן דיו לאיזון ריאתי ובוודאי שלא צולל מתחיל. מיכל מנפח 12 ליטר פלדה או 15 ליטר, כבדים וקשה להסתדר איתם ללא מאזן. במאזן ישנם כיסים לכל מטרה(רצועה, מסיכה, פנס,לוח רישום, משקולות ועוד) מה גם שמאד נוח לשחות איתו על פני המים אל אתר הצלילה כשהוא מנופח כראוי, הפעלתו קלה ופשוטה ומצריכה תירגול בסיסי בלבד הניתן בקורס. זו דעתי, אבל זה לא הנושא העיקרי והכאוב עד להחריד של אובדן חיי אדם מיותר לחלוטין אשר היו נמנעים לו כולם פעלו כנדרש (בלי קשר לחוק הצלילה) אני עובד במרינה דייברס ועזבתי שעה לפני האירוע. נושא אחד הטעון בדיקה הינו הזמן שעבר מאז צללו הצוללים בקבוצה(ידוע כי לחלקם היה נדרש ריענון על-פי כלל חצי שנה) הצוללים לא הקפידו על שחייה קבוצתית ונוצר מרחק גדול מהנפטר, כך שלא היה מי שיסייע לו, ומי שניסה לסייע לו היה צולל שעבר באיזור. כל מה שנדרש היה זה לנפח מאזן מלא להוריד חגורת משקולות כראוי(שלא תיתפס בציוד) ואם התחיל לשקוע, לרדוף אחריו ולהצילו(ווסת לפה,ניפוח מאזן) כואב לי וחורה לי מאד על חיים שנקטפו בחינם ושהיה ביד מישהו לעשות משהו ע"מ להצילם . הגישה כלפי ריענונים, קורסי הצלה וע"ר צריכה להיות חיובית ומעודדת מבלי להביט בה דרך החור שבגרוש או "חופש הפרט למות כרצונו" הגישה היהודית של "כל המציל נפש אחת..." מקובלת עלי בהרבה מהגישה האמריקאית של "חייה ותן למות" שא ברכה חי בר ושלא נדע צרות וצער

קותי

New member
עם הרבה דברים שכתבת הסכמתי

רק חבל שאתה כורך בתחילת דבריך את התאונות עם אי קיום חוק הצלילה. תאונות קורות לצערי גם כשלא עוברים על חוק הצלילה. אין קשר בין העובדה המצערת שחבורת הצוללים הזו לא הקפידה על שחיה קבוצתית לבין העובדה שיתכן שלחלק מהם נדרש ריענון. לגבי הגישה לקורסי הצלה וע"ר הבעיה האמיתית טמונה במערכת הכשרת הצוללים. בשיטת ההכשרה הישנה של צולל שני כוכבים של ההתאחדות הישראלית, כל האלמנטים של קורס הצלה וכן אלה של ע"ר נכללו בקורס הבסיסי (לפני שאישרו לך לגשת ל- 10 צלילות ההסמכה). לא היית יכול להיות מוסמך ולקבל תעודת צולל בלי להוכיח מיומנות בסיסית בהנצלה! רק המעבר לשיטה החדשה של הפרדת כוכב ראשון מכוכב שני והוצאת קורס ההצלה בחלק מהארגונים להתמחות נפרדת (RESCUE DIVER), גרמו לזה שצוללים יוסמכו ויקבלו רשיון צלילה בלי שיהיו חייבים לשלוט במיומנויות הנ"ל. התאונה הנכחית, אפילו מבלי להיות בקיא בכל הפרטים, סביר מאד שלא היתה קורית אם לשני הצוללים שהיו מעורבים בה (הנפטר, וזה שניסה לעזור לו) היתה מיומנות בנושא. ולכן מה שאני מצר עליו הוא שינוי שיטת ההסמכה בארץ. זו גם אחת הסיבות העיקריות שבגללן אני לא מוכן להדריך צלילה. אני מרגיש שזהו חוסר אחריות לתת לצוללים תעודת צולל המסמיכה אותם לצלול, מבלי להתנות אותה בלימוד ותרגול של הנצלה!

arik k

New member
שלום קותי

אני מוכן להפריד בין אי קיום החוק לבין תאונות צלילה ולומר שאי-שמירה על ללי צלילה כהלכה שחלקם מופיע בחוק הנ"ל, אך לא בגין זאת יש לקיימם אלא רק בגלל שכללים אלו מונעים תאונות . לא קשרתי את השחייה הקבוצתית לריענון אלא לכללי התנהגות על פני המים בכלל. ידוע לי שלחלקם נדרש רענון מאחר ולא צללו זמן רב אך הצהירו בחתימה שאינם זקוקים לריענון שאולי היה תורם לכמות משקולות נכונה יותר, לשליטה טובה יותר במאזן ומי יודע למה עוד. עכשיו ניתן רק לשער ולהצטער. נושא ההכשרה הלקויה מקובל עלי מאד! אני עושה כמיטב יכולתי להכשיר צוללים טובים, אך ללא ידע בסיסי בסיוע לצולל במצוקה (בין אם הצולל הוא אתה בעצמך או בן-זוגך) ומספר כללי החיאה בסיסית, לא יועילו כל המאמצים בשעת דחק. אני רואה צוללים רבים המגיעים לצלילות מודרכות בגנים היפניים ונתקל במגוון בעיות:עודף\חוסר משקולות, איזון לקוי(הגורם לצריכת אוויר היסטרית ולחץ נפשי)תנועה לא נכונה במים, אירגון ציוד לקוי ועוד. כנראה שלא מספיק לקבל תעודה וללכת לצלול. אולי הרעיון של 10 צלילות הסמכה היה טוב ביסודו לסיכום קותי - לשנינו, אני מניח, שאיפה דומה: 0 תאונות, 100% הנאה חג שמח ושקט

חי בר

New member
הי אריק, אני יודע טוב מאוד מה צריך

לקחת לצלילה ומה מיותר. כתבתי בלה בלה כי לא היה לי חשק לצטט את כל חוק הצלילה הישראלי לסעיפיו ולדורותיו. לדעתי גם אילו לא היה שום חוק שאומר במפורש שצריך לקחת שעון ומד עומק עדיין צוללים היו לוקחים את הפריטים האלו. החוק לא מחייב מחשב צלילה, ואיזה פלא ופריט זה פופלרי מאוד בקרב צוללים רבים. אצל הגויים, שיודעים דבר או שתיים בנושא צלילה, אין להם שום חוק צלילה ועדיין צוללים רבים ברחבי העולם איכשהו יודעים שהם צריכים לקחת שעון ומד עומק. לא מעטים צוללי ניכר שלוקחים איתם אפילו שני מחשבים, מערכות כפולות לגיבוי, ועוד כל מיני דברים. הם יודעים לצלול, ולא צריכים שום חוק שיגיד להם איך לעשות זאת. אגב, אני מתרשם שיש בניכר הרבה יותר צוללים "שעושים את זה נכון" מאשר אצלנו. ומי שלא התכוון בכלל לקחת שעון ומד עומק לצלילה, שום חוק לא היה מונע את זה ממנו. אין שום קשר בין חוק הצלילה הישראלי לבין תאונות צלילה. למיטב ידיעתי חוק הצלילה לא הציל אף צולל מעולם. נדמה לי שרוב תאונות הצלילה לא ארעו בגלל התעלמות מהחוק, ושום חוק משוכלל או מסורבל ככל שיהיה לא היה מונע אותן. חוק הצלילה הישראלי רק זורה חול בעינינו ומי שחושב שבזכותו אנחנו בטוחים יותר טומן את ראשו בחול. הגיע הזמן שהוא יבוטל לאלתר וארגוני הצלילה והצוללים מן השורה יתחילו לקחת אחריות על מעשיהם, הן ברמת ההדרכה וברמת האחריות האישית של כל אחד ואחד מאיתנו. חוצמזה אני מסכים אתך, שלא נדע עוד צער.

עקרבנון

New member
לא נכון ואנא המנע מתגובות כאלו!

על מנת בכלל לנסות ולחשוב בכוון כזה צריך גם אספקט של כוונה מה שבטח לא היה, אני בטוח שבמידה ואכן כל הםרטים נכונים נכונים זה שניסה להציל מרגיש מאד רע גם בלי הערות מטופשות כמו זו של YOSI X 4

למעלה