עוד שרשור

sela v

New member
עוד שרשור

מה גרם לכם לבחור את יעד הטיול התרמילאי הראשון שלכם? ולמה למשל יש מקומות שירדו מהפרק? מוזר איך התרמילאי הישראלי מתרכז ב-3 אזורים (המזרח כולל הודו, אוסטרליה ניו זילנד ודרום אמריקה), ומעט מאד נוסעים למקומות אחרים. למה למשל אפריקה כמעט, ולא נבחרת כיעד הראשון של תרמילאי?

סרט...

הסרט יער האיזמרגד שראיתי בתור ילד גרם לכך שמגיל צעיר דרום אמריקה היתה היעד...

SPnage

New member
הורים

ההורים שלי נסעו לסין בסוף שנות השמונים והתמונות שהם ילמו היו תלויות באחד החדרים. כשהתחלתי לחשוב על טיול עוד בזמן הצבא, פשוט נתפסתי לרעיון הנסיעה לסין ולא עניין אותי לנסוע לשום מקום אחר. בסוף הנסיעה שלי תוכננה בדיוק בשיא בהלת הסארס, אז נאלצתי לשנות כיוון. לחלוטין במקרה מצאתי את עצמי ברוסיה עושה את הרכבת הטראנס סיבירית ומשם למונגוליה. אחרי חודשיים שהעסק שם נרגע לקחתי רכבת לבייג'ינג והתחלתי את הטיול שרציתי. ובאותה נימה הייתי באזור בדרום סין על הגבול עם בורמה, והמקום היה מלא בבורמזים, מקדשים בורמזים ובכלל היתה שם תחובה של עולם אחד משאר סין. ככה נתפסתי לרעיון הנסיעה לבורמה, וכעבור שנה מצאתי את עצמי מהצד השני של הגבול... אגב לגבי השאלה שלך למה כ ולם נוסעים לאותו מקום, כשההורים שלי שמעו שאני נוסע

SPnage

New member
../images/Emo46.gif תפוז

ההמשך, כשההורים שלי שמעו שאני נוסע לרוסיה הם נורא נבהלו שהולכים לחטוף ולרצוח אותי שם, אז כל המשפחה ניסתה לשכנע אותי לנסוע למקום יותר "נורמלי" כמו הודו או תאילנד
כנראה שתופעת העדר שולטת, כי כל אחד מכיר מישהו שהיה שם ואז כולם נוסעים לאותם מקומות. רק תראה כמה הרצאות בחנויות מטיילים יש על אפריקה לעומת על הודו, ותבין שזה מעין מעגל שמזין את עצמו.

sela v

New member
מכיר את סיפור ההורים

אצלי אבא שלי איים שיפסיק לדבר איתי אם אסע לסוריה, כמובן שזה לא עזר, וכמובן שהוא דיבר איתי אח"כ. שהייתי בטורקיה והוא שמע שאני חושש לסע הוא הציע לשלם לי את הכסף של הכרטיס לסוריה רק שלא אסע
אחרי זה ללבנון, כבר פחות הטרידו אותי, וששאלתי את אמא שלי אח"כ למה. היא אמרה שלבנון נראית לה פחות מסוכנת.

נשמע שהיית במקומות מעניינים

הטיול הראשון שלי היה לקפריסין- שבועיים עם תרמיל, לבד, המון ברגל (הלכתי גם מעיר לעיר ברגל, מלבד 2 נסיעות אוטובוס ו-2 טרמפים קצרים עם חברה' שבקושי דיברו אנגלית), הרבה חוויות. היה חורף, אז בהרים היה שלג, וזה היה כיף ללכת שם בשבילים או אפילו לצד הכביש. הכי נהנתי בהליכה מטרודוס לפאפוס. כפרים קטנים, כמעט לא מיושבים, עדרים של כבשים ופרות, עמק יפיפה (גם היה יום יפה לאחר כמה ימים של גשם)... לינות באכסניות נוער, אצל אנשים שפגשתי וגם באוהל. זה נחשב תרמילאי?
הטיול הבא- אפריקה: בורונדי. לא בדיוק טיול תרמילאים, יותר התנדבות (ושוב, לזמן ממש ממש קצר, 3 שבועות). אם זה "יעשה לי את זה"- אני רוצה לצאת לטיול "כמו שצריך" (חצי שנה?) באפריקה. קצת קשה, כי הלימודים בפתח. אבל נראה לי שאם באמת רוצים וזה באמת חשוב לך- אז מוצאים דרך, מוצאים זמן (אולי לא עכשיו אלא קצת אחרי)- ומטיילים. וכן, הייתי רוצה לבקר גם בניו-זילנד ואוסטרליה (תמונות וסיפורים ששמעתי- היו מאוד מעניינים), לחצי שנה. ודרום אמריקה- גם לא אתנגד. אבל גם מזרח אירופה נשמע לי מעניין, ואולי גם אסיה- מונגוליה, סין... יש לי עוד עולם לראות... אז אני התחלתי בקטן (קפריסין), הקדחת של הטיולים הדביקה אותי קצת... מתחילה לסמן יעדים על הגלובוס.

תיקון טעות:

עדיין לא הייתי בבורונדי- נוסעת לשם הקיץ. ואם תרצו אחרי זה לשמוע סיפורים ואולי לראות תמונות, אני יותר מאשמח.

ליאורט1

New member
נחשב בטח נחשב

נראה לי המקום האחרון שעולה לי לראש שאני חושב על טיול כמו שעשית, כל הכבוד על המקוריות ועל הדרך, מעניין אותי בעיקר ההליכה מעיר לעיר ומכפר לכפר, קנית מפות סימון שבילים כאלה וחיברת לך מסלולים או שהלכת לאורך הכביש? מה סדרי הגודל של המרחקים בין היעדים? ספרי קצת על הטיול הזה, הוא פחות שגרתי מבדר"כ

כן, לפעמים מה שמתחת לאף

זה מה שאנחנו הכי נוטים לפספס... היה קשה מאוד למצוא מפה טובה של סימון שבילים, אבל נדמה לי שבלימסול מצאתי מקום לקנות משהו שהיה מספיק בשבילי. (המפה לא לידי, לא זוכרת באיזה קה מידה) הלכתי די הרבה גם לאורך כבישים- הכביש בין טרודוס לפאפוס למשל- כביש צר, די מפותל, האספלט קצת מתפורר בכמה מקומות, ממש לא "כביש ראשי" במובן שאנחנו רגילים. והייתי שם לבד- לשמוע ציוץ של ציפורים, לראות עיזים מטפסות על הר... תענוג. אבל הלכתי גם בשבילים. דרך אגב, יש שם את שביל E4, שעובר מקצהו האחד של האי לקצהו השני. הלכתי כמה קטעים ממנו, אך לא את כולו. חביב. סדר גודל של מרחקים... טוב, כל האי הוא לא כזה ענק, כך שאין מרחקים עצומים. יש מקומות בהם יש כפרים יותר קרובים אחד לשני, יש כאלה שמפוזרים יותר. בממוצע הלכתי אולי 20 ק"מ ביום, אבל היו כמה ימים שנשארתי לישון באותו מקום, ואז עשיתי טיולים בסביבה (למשל- בפוליס, קצהו הצפון מערבי של האי. ישנתי כמה לילות שם, וכל יום טיילתי באיזור חצי האי אקאמס). האנשים היו מאוד נחמדים (וגם קצת מופתעים לראות בחורה צעירה מטיילת לבדה עם תרמיל, כנראה לא נפוץ שם). היו 2 לילות שישנתי אצל אנשים שפגשתי. ממש ככה. בפעם הראשונה- זה היה אצל זוג מבוגר בכפר אלאסה, בדרך מלימסול לטרודוס. אין שם אכסניה או מקום לינה אחר בכפר הזה. חשבתי כבר לישון באוהל וזהו, אבל היה קר, ממש קר. הלכתי למועצה המקומית שם לשאול האם יש איזו אכסניה או מקום שמציע חדר ללינה- נענתי בשילה, אבל הם אמרו לי להשאיר את התרמיל שם, ללכת לטייל ו"בטח כבר יסתדר משהו". למה לא? אז עשיתי סיבוב בכפר וסביבתו (זה לא כפר מהכפרים הישנים האלה... הוא הועבר למקומו הזה רק לפני 25 שנה בערך, ממיקומו הקודם- גם זה סיפור בפני עצמו). כשחזרתי למשרד, התחממתי קצת ליד התנור, דברתי עם המזכירה על הא ודא- והנה, הגיעה אישה מבוגרת (70? 75?), לשלם איזה תשלום למועצה. היא ראתה אותי (ואת התרמיל), שאלה קצת מאיפה אני (דרך המזכירה- כי הסבתא'לה לא דברה אנגלית). בסופו של דבר- מבלי שאני אבקש או משהו- היא הזמינה אותי אליהם. אפילו שאלה מראש (דרך המזכירה) כמה סוכר אני רוצה בקפה
כי היא פחדה שלא נסתדר בגלל השפה. היה ערב נהדר- היא ובעלה, מסתבר, היו בישראל 5 פעמים! כשהם שמעו מאיפה אני הם ממש התרגשו. בשבילם- ישראל היא ארץ סיפורי התנ"ך והברית החדשה, וזה היה מיוחד בשבילם. שמעתי סיפורים על הילדים שלהם, ראיתי תמונות, דברנו על מזג אוויר ומה לא. אולי תתפלאו איך זה, והרי לפני רגע אמרתי שהם לא דברו אנגלית. ובכן- הם ידעו 3 מילים: "YES" "NO" "BABY"...
זה היה מספיק... דברנו עם הידיים, באמצעות תמונות, פנטומימה... הייתה לי מחברת, ושם ציירתי להם ציורים כדי להסביר למה אני מתכוונת. היה ממש מצחיק- הם נהנו, וגם אני. למחרת המשכתי בדרכי, לא אחרי שהבטחתי לכתוב ולשלוח תמונות (ואכן עשיתי זאת). חלק מהחוויה בטיול שלי היה המפגש עם האנשים החמים והמיוחדים בקפריסין. ממש נחמד. כמובן- מאוד נהנתי מהנופים, מההליכה בטבע, מהשקט במקומות שבהם הייתי לגמרי לגמרי לבד, מהשלג בהרים, מהחופים והמפרצונים... ויש עוד הרבה מה לספר- אבל בקיצור- אני ממש נהנתי.

עומר ד

New member
הגליל הרבה יותר יפה מהטרודוס.

רק ממחיש את הפוט' התיירותי של הארץ שלנו, וכמה שהוא היה יכול להיות מנוצל.. /-:

sela v

New member
בורונדי?

שאני טיילתי באפריקה זה היה אחד המקומות המסוכנים לטייל בו. תספרי קצת יותר על ההתנדבות שלך? האם זה מטעם ארגון ישראלי?

לא ממש ארגון

חברה שלי הייתה שם לפני כמה זמן, והתנדבה בבית יתומים באחד מהכפרים. אני נוסעת לאותו מקום, גם היא מצטרפת (היא ממש מתגעגעת לשם). זה נכון שבורונדי עדיין לא נחשבת המקום הכי בטוח בעולם, בגלל כל המהומות שהיו שם בין השבטים (הוטו וטוטסי), אבל בשנים האחרונות יש שם רגיעה יחסית. לך תדע לכמה מהאנשים אני אהיה המוזונגו (אדם לבן) הראשון שהם יראו בחייהם... חברתי סיפרה שכאשר היא הייתה שם, היו מקומות שהתאסף סביבה כל הזמן קהל רב. התמונות מבורונדי מראות ארץ יפה, עם אקלים די נוח. נחשבת מקום טוב יחסית לגידולים. אבל כל ההיסטוריה שלה (וגם של רואנדה) היא בהחלט אחת מהסיבות שלא ידוע לי על הרבה מבקרים ומטיילים בארץ הזו.

סוריה לבנון?../images/Emo198.gif

רשום בדרכון הזר שלך מקום לידה(ישראל?)? אני בחיים לא הייתי חושב בכלל לבקר שם.

bhmi100

New member
הוא לא נשמע רציני.

תזכור שבלבנון יש כאלו שמכירים טוב מבטא ישראלי :)

אם קפריסין "נחשבת"

אז- בחרתי לצאת לשם כי הייתי זקוקה לחופש, ולשם היו טיסות במחיר שבו יכולתי לעמוד (כשההורים שמעו כמה עלה לי הטיול כולו הם התפלאו מאוד, תהו האם אכלתי כלל והאם שחיתי לקפריסין במקום לטוס
). זה גם היה הטיול הראשון שלי לבד לבד (טיילתי לפני כן בעוד מקומות, סקנדינביה בעיקר, אבל לא לבד, ולא בצורה של תרמיל בתור בית ורגליים בתור כלי תחבורה עיקרי), והיה חשוב שההורים יהיו רגועים מספיק. קפריסין זה לא רחוק מדי, ועבורם זה היה נחשב מספיק בטוח. אחרי שראו שהכל היה בסדר והבת נהנתה וחזרה בשלום (ועם כמה סיפורים משעשעים, יפים וכו')- אני חושבת שהדרך די פתוחה לטיולים הבאים.

Naughtius

New member
למה לא אפריקה...

לרוב האנשים אפריקה נראית פלוס-מינוס כמקום הכי מאיים שאפשר להגיע אליו (סוריה ולבנון נחשבות מדינות שאי אפשר בכלל להגיע אליהן). קצת מלחיץ לטיול תרמילאי ראשון לנסוע לאפריקה, למרות שהיום זה אחד הדברים שאני חושב עליהם הכי הרבה... אפריקה בדרך!

natyh

New member
למה אי אפשר? ../images/Emo13.gif

ב 1982 מדינת ישראל אירגנה לי טיול מאורגן לגוניה... פרבר נוצרי של בירות ... אני דוקא לא התענינתי במיוחד בטיול ומזלי הוא מבחינתי בוטל... גם סוריה מארגנת לנו מידי פעם טיולים מאורגנים אליה ... שלא נדע ... אפריקה ללא ספק יבשת מדהימה , וכל כך קרובה ...

sela v

New member
צודק שסוריה ולבנון

מחוץ לתחום, ולא ממליץ לסע למי שנולד בארץ ורשום את זה בדרכון, אפילו אם יש לו דרכון זר.

למעלה